/spanien/barcelona/forum/145.aspx/spanien/barcelona/forum/145.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barclasico
2016-10-22 11:28
Cule4life

Rafinha och Arda Turan är skadade.
Barcelona Junta Dimision
2016-10-22 11:27
@Cule4life:

Turan och Rafinha är skadade och missar dagens match.
Barcelona Cule4life
2016-10-22 09:41
Jag hade vilat Messi så att man tar det lugnt med hans senaste skada. Bara att sätta in forntoppad Turan där. Vila hellre Iniesta också än Rakitic. Vila Roberto också. Och sätt in dessa 3 i andra halvlek.

Stegen
Macherano. Mathieu. Umtiti. Digne
Rakitic. Busquets. Rafinha
Turan. Suarez. Neymar
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2016-10-22 08:45

Vill se denna elva idag:

------------------------TerStegen----------------------
---Sergi.R-----Mascherano--Umtiti----Digne-
-----------------------Sergio-------------------------------
--------------Gomes---------Iniesta------------------
-----Messi----------Suarez-------Neymar--------

Tyckte att länken mellan försvar och anfall var dålig mot manchester City, Ger därför Gomes chansen från start (Samt att Rakitic kan behöva vila), Var lite Sugen på att spela Denis Suarez istället för Iniesta men känns som en ändring får räcka. (Gärna ett tidigt inhopp för Denis oavsett resultat)
Gärna ett inhopo för Paco runt min 60.
Barcelona Lion24
2016-10-22 03:55
Blaugrana91

Jag personligen tror inte att den huvudsakliga anledningen till varför du är så förbannad på Pep för att han sa att han ville att Leo skulle stanna kvar hela karriären i Barcelona men om han vill lära sina barn engelska så skulle det finnas sex, sju eller åtta klubbar intresserade (källa: http://www.espnfc.com/uefa-champions-league/story/2975449/pep-guardiola-i-never-tried-to-take-lionel-messi-to-manchester-city).

Jag tror att den huvudsakliga anledningen till varför du är så förbannad är för att han skickade en peak mot Bartomeu. Det som stör mig allra mest är att du inte bryr dig ett dugg om den falska artikel som MD spred när de skrev att Pep hade ringt Leo, Busi, Ney och Suarez. Jag kommer inte ihåg om jag sett nån kommentar av dig angående det, om jag har gjort så måste det väl låta ''det var kanske inte så snyggt'' medans du blir bly förbannad på Pep för att han sa att hans barn kanske ville lära sig engelska. Har inte du förstått tills nu att nästan allt en tränare säger är en klyscha? En tränare vill göra allt i sin makt för att vara så långt som möjligt ifrån media. Varför? Jo, för att media har den makten att de kan skapa kaos och oro i vilket lag som helst.

Hur kan en tidning med Barcelona anknytning skriva en sån fet lögn om våra legender? Hur har de mage egentligen att påstå att Pep ringde Leo, Busi och Ney? Dessa tre spelare är en av de allra ''känsligaste'' spelarna vi har i truppen. MD skrev om just dom tre för att få Pep att se så ''ful'' ut som möjligt bland sina egna åskådare. Det finns ingen chans att en Barcelona tidning kan vara så ful att emotionellt skada en av sina legendarer utan nån agenda, baktanke eller utan att någon säger åt dom. Det finns inte en chans! Hade det varit Rochemback, Ezquerro eller Chygrynskiy så hade jag förstått men när man som en tidning väljer att påverka fansens känslor för att få en klubblegendar (!) se så dålig ut som möjligt så måste väl du, jag och alla andra fatta att det finns en agenda bakom det hela?

Du skrev i ett annat inlägg att Pep ''snodde'' Thiago. När en spelare är på väg att lämna klubben (United), då har Pep alltså inte rätten att köpa spelaren när han ändå inte ska representera klubben längre, då har han ''snott'' spelaren i fråga. Att man kan gå på MD/Bartomeus linje framför Pep är för mig helt oförståeligt. Jag kan aldrig och kommer aldrig fatta det i hela mitt liv. Däremot har jag stor respekt för dig för att trots att en stor majoritet här inne är anti Rosell/Bartomeu så står du på dig. Du har inga intressen av att vinna populäritetspoäng och det har jag stor respekt för. Men angående diskussionen Pep vs MD så tror jag att det är Pep vs Bartomeu för dig. För annars hade du reagerat på varför MD emotionellt försöker mörda Pep genom att publicera en sån stor fet falsk artikel om spelare som är extremt ''känsliga'' i FC Barcelona.
Barcelona S.Eto'o
2016-10-21 23:58
Ahaa My bad, såg via Barcas officiella insta konto, där det stod att Rafinha var uttagen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-10-21 22:32
[QUOTE=S.Eto'o]Rafinha är visst uttagen. [/QUOTE] Nope. Från officiella hemsidan: The coach, who appeared before the press prior to the afternoon workout, had to deal with a pair of last-minute changes, as midfielders Arda Turan (left elbow bruise) and Rafinha (bruised ribs) fell out of the running for this weekend’s squad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2016-10-21 21:21
Rafinha är visst uttagen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-10-21 20:31
@Gio Style:


Berätta gärna mer om resan. Jag älskar läsa reseskildringar.
Jag tror inte att många tycker det är OT
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-21 19:41
Following players are not called up vs Valencia due to injury: Cillessen, Alba, Rafinha, Piqué, and Arda. Fem spelare borta... Iallafall kul att Aleña är uttagen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2016-10-21 19:12
Blaugrana91 Jag förstår inte varför du ständigt och medvetet ska iklä dig rollen som forumets anti-Pep, anti-Laporta och pro-Rosell, pro-Bartomeu för att sedan kritisera oliktänkande eller för att blint försvara ledningen. Det är skitsamma för mig om man tycker att det var respektlöst av Pep eller ej iom att det är en piss i Mississippi eftersom både Pep och Messi vet att argentinaren aldrig hade lämnat Barcelona för City. Därmed kan jag endast dra slutsatsen att Guardiola inte hade några bad intentions med uttalandet utan det var sagt, som någon skrev längre ner, med glimten i ögat. Så sluta stöka omkring härinne för en sån simpel skitsak, finns väl roligare saker att diskutera? Imorgon har vi en spännande bortamatch mot Valencia, varför inte blicka mot den. Edit: Välkommen tillbaka dinho the artist, din kvalitet är saknad :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona dinho the artist
2016-10-21 19:11
Hej! Tänkte bara meddela att jag framöver kommer vara lite mer aktiv här. Min aktivitet har legat i stiltje under en längre tid, men ska bli kul att försöka dela med mig av synpunkter jag har kring det lag vi alla älskar.
Flavia
2016-10-21 19:04
Tydligen så har Carrasco kritat på ett nytt kontrakt med Atleti, vilket dödar eventuella transferrykten om att belgaren ska komma till oss under de kommande åren. Något som jag jublar ordentligt.

Carrasco är fortfarande inte tillräckligt bra nog eller ens är lämpad för att passa in i vårt spelsätt när vi möter nästan alltid lag som backar hem (förutom Real Madrid, Bayern Munchen och Manchester City med Pep i rodret.
Barcelona Katalano
2016-10-21 18:01
@Blaugrana91:
Slutdiskuterat skriver du men ställer mig samtidigt denna fråga, så jag svarar på den lite snabbt, men skippar resten. Mitt svar är ja, det hade varit precis lika "kul" om någon annan tränare, som Mourinho eller vilken annan tränare som helst sa precis samma sak. Det är ju en självklarhet att alla tränare skulle välkomna Messi om Messi själv vill lämna Barca och det är inget att hymla om. Det innebär dock inte att man försökt att värva Messi, vilket för mig är den viktiga frågan i det hela.
Barcelona Blaugrana91
2016-10-21 17:52
[QUOTE=Dûssel]Snacka om att greppa halmstrå för att bli arg. Han svarade på lite jävla frågar snälla nån. Bit i en planka o skrik om du är så fruktansvärt frustrerad. [/QUOTE] Jag letar knappast anledning till att bli arg, men jag tycker det är dålig stil och vissa här verkar tycka att Pep kan säga och göra vad han vill. Varför diskutera andra klubbars spelare överhuvudtaget? Om Pep på allvar hade velat bevisa att MD har fel så borde han ha tänkt på vad han sa helt enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-21 17:39
Katalano Det jag stör mig på är att han tidigare bestämt hävdat att Messi tänker han minsann inte röra för att sedan öppna upp för möjligheten, du kanske ser det som ett "kul skämt" men finns väl en anledning trots allt till att han ändå säger det. Hade det varit lika kul tycker du om Mourinho eller någon annan tränare hade suttit och välkomnat Messi till deras klubb under pågående presskonferens? Varför överhuvudtaget sitta och prata om andra klubbars spelare, det ÄR respektlöst oavsett om man heter Pep Guardiola och har tränat Barca. Känslan är att Pep inte är ärlig i det här fallet, ena sekunden är han inte intresserad för att sedan välkomna honom, var det MD var inne på och man har en poäng som sagt. Men som du själv säger så har vi olika åsikter och vi kommer inte komma överens, slutdiskuterat med andra ord.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dûssel
2016-10-21 17:38
@Blaugrana91:

Snacka om att greppa halmstrå för att bli arg. Han svarade på lite jävla frågar snälla nån. Bit i en planka o skrik om du är så fruktansvärt frustrerad.
Barcelona Dûssel
2016-10-21 17:37
@El Pistolero #9:

Vad är de som är ett sådant skämt ? Är det inte tillräckligt med vila 3 dagar ? Jisses.
Barcelona Junta Dimision
2016-10-21 15:03
@El Pistolero #9:

Absolut, men finns även en fördel med att vi får längre vila till ligamatchen nästa vecka. Det är vad det är helt enkelt, Real Madrid har tidigare också fått spela på en lördag efter CL-match på en onsdag.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-21 15:00
Barça are following the progress of Roma right-back Bruno Peres. The club are also following Hector Bellerin and Joao Cancelo. [sport] Bruno Peres gillar jag starkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-21 14:58
[QUOTE=Junta Dimision]Real Madrid möter Bilbao som spelade Europa League igår, så det är inte så konstigt. [/QUOTE] Ja men vi kan väl också spela på söndagen i och med att vi spela CL i onsdags? Konstigt är det, eller hur?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-10-21 14:49
@El Pistolero #9:
Real Madrid möter Bilbao som spelade Europa League igår, så det är inte så konstigt.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-21 14:32
Hur kan vi spela på en lördag om vi spela CL i onsdags? Real Madrid spelar på söndag och spela CL under tisdagen? Ett jävla skämt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-10-21 13:59
Blaugrana91 Vi är helt enkelt oense i sakfrågan. Jag tycker inte alls att det är respektlöst av Pep utan han bjuder på lite skön stämning på presskonferensen utan att på något sätt gå över någon gräns. Han säger det med glimten i ögat. Du skriver att MD har en poäng i det dem skriver och det kan ju du inte veta. Jag tror inte alls på anklagelserna att Pep försökt värva spelarna som de påstår och hur du får peps kommentar att låta som att han har försökt värva våra spelare förstår jag inte. Vad han sa om Messi på presskonferensen kan omöjligt ses som ett värvningsförsök i sig. Min uppfattning är att MD frsöker smutskasta Pep med lögner. Du får tro vad du vill förstås, men återigen- Peps kommentar är på inget sätt en bekräftelse på att något som MD skrivit är sant.
Barcelona Den vise mannen
2016-10-21 13:36
Måste bara fylla på lite med mina tankar om de senaste inläggen. Det man måste förstå när man möter Barca är att det inte bara jobbigt rent fysiskt att hålla uppe hög och intensiv press. Även fall inte Barca mot City hade det högsta bolltempot så är det oerhört jobbigt för motståndaren att rent mentalt vara allert hela tiden. De måste tänka på; Ligger vi rätt med laget, ligger jag rätt, vara är min markering mm. Dessa frågor som ställs hela tiden på planen är i längden väldigt jobbiga. Framför allt när man möter Barca då straffet oftast blir skoningslöst iom den spetskompetens MSN besitter. Detta tycker jag blir mer tydligt när vi möter mer lag som är mer offensivt orienterade i grunden. För att de är inte vana vid att "jaga" boll. ATM är väl annars det lag som är duktigast i världen på detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-21 13:20
[QUOTE=Katalano]Blaugrana91    Du tar ju citatet helt ur sitt sammanhang. Strax innan Pep sa att Messi såklart är välkommen om han själv skulle vilja lämna Barca så sa Pep att han vill att Messi stannar och även avslutar sin karriär i just Barca. Den Coach som inte skulle vilja ha Messi i sitt lag måste vara helt pantad. Peps sista kommentar var mer än självklarhet och ett skämt/flört än något man ska reagera över. Hur idiotiskt vore det inte att säga motsatsen:"Om Messi vill lämna Barca får han inte komma till mitt lag". Kom igen nu. Edit: Minor text fixes [/QUOTE] Fast varför ska han ens sitta och diskutera det överhuvudtaget. Som sagt jämför med Lucho när han ständigt fick frågor om Alcácer. Det är just det där sista han säger dvs lämnar dörren öppen som stör mig och uppenbarligen flera. Du ser det som ett skämt, visst jätteroligt... Om han nu så gärna vill se Messi kvar i Barca, varför överhuvudtaget bjuda in till det motsatta? Sen visst vilken tränare skulle inte vilja ha Messi i sitt lag, men vilken tränare som helst skulle heller inte sitta och säga rakt ut att spelaren ifråga är välkommen... I det här fallet agerar Pep respektlöst och det är inte heller första gången när det gäller spelare han är intresserade av, vi såg det när han tränade oss och ville värva Cesc exempelvis... Så MD har helt klart en poäng i det dem skriver.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2016-10-21 11:28
Nu har jag läst de flesta inläggen här sedan matchen i onsdags och det råder minst sagt olika åsikter om matchbilden. Jag själv har svårt att sätta fingret på matchen, 4-0 känns inte helt speglande kanske, men ändå rättvist kanske, det var två utvisningar och betydligt jämnare match när vi var lika många på plan, individuella misstag som det gjordes mål på etc etc. Inte helt lätt att bedöma matchen med andra ord.

Men jag kan säga så här, det var inte vi som gjorde misstagen, det var City. Det var inte våran målvakt som fick ett hjärnsläpp, det var Citys. Det var inte vi som släppte in 4 bollar, det var City. Hade jag sett hela matchen utom just målen så hade jag nog aldrig tippat 4-0. Men faktum är att nu blev det det. 4-0. Mot Englands bästa lag. City hade en bra taktik och vårt spel fungerade inte till en början. City hade inte förmågan att utnyttja det faktumet. Vi vände på steken, utnyttjade deras numerära underläge och körde på. Det slutade 4-0. Punkt slut.

Jag måste nämna några spelare också medan jag ändå håller på och skriver.

Umtiti
Nu är det väldigt tidigt i hans Barca-karriär men han har startat den på allra bästa sätt. Helt otroligt vilken start. Fortsätter han så här och stannar i klubben, som han trivs superbra i, så kommer han att växa ut till en legendar i vår klubb. Felfri start!

Gomes
Fick inte jättemycket speltid, och har väl egentligen inte fått så mycket överhuvudtaget vilket är förståeligt med tanke på konkurrensen. Men jag måste ändå berömma hans insats mot City och hans övriga insatser överlag. Han har visat att han är bolltrygg, klarar av att spela enkelt samtidigt som han har det där härliga Yaya-liknande drivet med boll. Känns riktigt spännande överlag.

Messi
Nu kan man lägga till ett hat trick mot Manchester City också. Jag kan ärligt talat inte förstå varför han ens jämförs med andra spelare, speciellt inte spelare som fortfarande är aktiva. Visst, det kommer kanske alltid finnas någon eller några som skjuter hårdare, gör lite fler mål, är starkare, gör mer spektakulära dribblingskonster, nickar bättre osv. Men det finns inte, och har antagligen aldrig funnits, någon som gör allt det som Messi gör på den nivån. Han gör hat trick samtidigt som han gör sina medspelare bättre. Han har chans på 4 mål men ändå släpper en straff. Han startar anfallen på mittplan och är med och avslutar samma anfall i straffområdet. Att folk ens tvivlar på att han hade levererat i tex England får mig att bli illamående. Samtidigt kan jag tycka lite synd om hatarna som går miste om njutningen Messi levererar till oss som uppskattar honom.

MSN
Vilket samspel. De höjer sig ofta när det vankas stormatcher. I onsdags såg det rent av livsfarligt ut så fort första passen de sinsemellan slogs. Det är inte konstigt att Fernandinho halkar och att Bravo får hjärnsläpp när de utsätts för den stressen det måste innebära att se dessa grabbar komma rättvända med boll. Att få bevittna samspelet de emellan är inget annat än en gåva från ovan. Risken är överhängande stor att man för resten av sitt fotbollsälskande liv kommer att sakna tiden då MSN förgyllde ens helger med sin magiska kemi. Jag har svårt att se att man kommer att få uppleva ett sånt samspel igen.
Barcelona Katalano
2016-10-21 10:45
@neymar JR:Även om man inte är fysiskt utmattad så kan man tappa fokus. Sen är ju Barca allmänt trögstartade varje match också. Dessa två saker kombinerat, att Barca får igång sitt spel, samtidigt som City tappar marginellt i fokus kan ge en stor förändring i matchbilden. Detta ser vi ju i varje match vi spelar, oavsett lag vi möter och därför ser jag inte målet som anledningen till den förändrade matchbilden.
Barcelona neymar JR
2016-10-21 10:10
City spelarna kan ju omöjligt ha blivit trötta efter 15 min i det låga tempot. Dom behövde knappt förflytta sig utan bara ställa upp sig och avvakta. Målet kommer till slumpmässigt och vi tar över matchen, dock så tappar vi kontrollen så fort pique skadar sig. Lite oroväckande likt atletico matchen så blir spelarna handlingsförlamade efter skadan och vet inte vad dom ska ta sig till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-10-21 09:52
@papillon:


Som jag och "Pep-El mister" var inne på igår så tror jag mest att det handlar om att motståndarna har orken att hålla en hög press med snabba löpningar i början av matcherna mot oss. Mot andra halvan av första halvlek brukar Barca ta över mer och mer när motståndarna blir trötta. För att förtydliga så instämmer jag med dig gällande när under matchen som vi började se skillnad, men jag tror att det beror på ork och inte på att målet i sig påverkade nämnvärt. jag kanske missförstod dig och du menade precis vad jag skriver ovan och i så fall så håller jag med fullständigt.
Annons: