/spanien/barcelona/forum/14477.aspx/spanien/barcelona/forum/14477.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
elbraco
2011-01-05 17:51
Fernando Navarro och Thiago Silva har ju båda kommit från våran egen akademi så de kan vara några namn att kolla på. Navarro kanske inte är någon superspelare men det är ju trots allt bara en backup vi behöver.
Barcelona Gaucho!
2011-01-05 17:51
Anledningen till att Torres gick till Liverpool måste varit i tron om att vinna CL?
Han gick väl till Pool under sommaren 07? och Liverpool blev väl tvåa i CL 06/07 om jag inte minns helt fel.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-05 17:51
1.70-ligan

Har för mig att Pep sagt ett antal gånger att han definitivt räknar med sina ungdomsspelare? Jag vill som sagt verkligen inte ha in en ny mittback, varken nu i januari eller i sommar, och jag kan inte tänka mig att Zubi och Pep planerar ett köp heller. Snälla, det börjar ju bli Madrid-klass i skrikandet efter värvningar...eller förresten, inte ens i närheten:)

Jag tycker Frodo skrev ett mycket bra inlägg nyss som handlade om att backarna måste vara gjorda för Barca. Det handlar inte om att bara värva, även om det är en "rutinerad billig" eller en "långsiktighet".
En rutinerad billig skulle vara på tok för dålig, t.ex. sämre än Fontás. En långsiktig lösning skulle också inte få spela något och hade det varit Thiago Silva eller David Luiz hade folk skrikit om att det varit en flopp redan efter en halv säsong.
Atlético addeh
2011-01-05 17:50
Det komiska med Torres är att Atlético har tagit två titlar sedan han lämnade Madrid-klubben. I Liverpool har han inte vunnit en enda titel och mest bekantat sig med sjukstugan. Epic fail.

På tal om klubbikoner så hoppas jag inte Llorente ramlar i pengafällan och vänder kappen dit pengarna hägrar. Det vore fantastiskt om han kunde bli Athletics näste store ikon, vilket han i och för sig redan är, men likt Etxeberria stanna där karriären ut.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-05 17:49
Frodo

Jo, men jag syftar på hur de var i deras prime. Jag vet att Alex Ferguson dreglade efter Raul då, han var beredd att betala vadsomhelst för att få över honom.

Äh, Raul är för bra för klubben, han insåg nog att Real Madrid börjar bli en klubb med ärkesvin, lika bra att försvinna med hedern i behålla. Man ska lämna festen när den är som bäst ibland :P
Delarocha
2011-01-05 17:49
Jonas Dahlqvist sågade ju Coloccini vid fotknölarna någon gång och sa att han ensam var orsak nog att Newcastle åkte ur Premier League senast. Hyfsad sågning.
Barcelona Frodo
2011-01-05 17:47
Hetfield

Raul har försvunnit.:P Synd att han fick gå ut genom bakvägen. Inte så konstigt då Madrid sällan uppskattar sina egna.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-05 17:42
PedroRodriguez & haeger

Fair enough, jag köper det med Lampard.
Rooney var en hardcore Evertonälskare och han var älskad av fansen, om han hade stannat kvar och hjälpt klubben att nå fram till topp 4 så hade han blivit odödlig i deras ögon. Rooneys status har gått ner i Man U sen han bråkade om kontraktet.

I Atletico de Madrid så var Torres en egen produkt, han var lagkapten och dyrkad av hela staden, varför försvann han till Liverpool? Hur många titlar har han vunnit med Liverpool? Varför kunde han inte stanna kvar och cementera hans plats som ikon istället för att lämna de i sticket?

Jag kan komma på fler exempel på spelare som lockas av t.ex: pengar och förstör deras legendstatus i en klubb, vad sägs om Vieri, Shevchenko (snacka om fail), Walter Samuel (från Roma till Real Madrid) osv.

Jag menar bara att varför kan inte vissa spelare (blivande ikoner) stanna kvar i klubben och bli odödliga, istället för att gå till en storklubb där de blir en legoknekt. Tänk om Raul, Del Piero, Maldini, Totti, Puyol, Zanetti osv. hade försvunnit, hur hade deras status varit idag?
Nu spelar förvisso alla spelarna i storklubbar, men alla har haft en chans att försvinna för att få bättre betalt.
Barcelona Frodo
2011-01-05 17:38
Att Torres lämnade Atletico var ett stort misslyckande. Han lämnade sin barndomsklubb för en sämre klubb och används numera som en targetanfallare av sin sopa till tränare. Hodgson vet ju inte vad han gör utan han skickar bara alla bollar långt på Torres som om han vore en Crouch.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-05 17:37
Frodo,

Just David Luiz är jag väldigt svag för. Det är nog den backen jag allra helst skulle vilja se i Barca någon gång, som inte kommer från La Masia. Men att han ska komma hit i vinter är nog, som du säger, omöjligt :P
Barcelona Frodo
2011-01-05 17:32
När det gäller mittbackar måste man tänka på vad det finns för krav i Barcelona. Thuram, Caceres och Chyg har inte kunnat sköta uppspelen och det är några av de senaste dyra mittbackarna som vi har köpt in utan bättre resultat. Det är inte bara att köpa in någon erfaren mittback som kan tänka sig att sitta på bänken som är lösningen. Att hitta en billig och erfaren mittback som lösning till Barcelona under vinterfönstret är i princip omöjligt såvida vi inte har extremt mycket tur.

Det är såna som Thiago Silva och David Luiz som kan smälta in som mittback i Barcelona men såna spelare är omöjliga värvningar. Med andra ord så finns det inga billiga nödlösningar mitt under säsongen som kan göra det bättre än våra b-lagsspelare. De är bra med fötterna och vet vad som krävs av mittbackarna i Barcelona och det skulle inte krävas någon anpassning till spelsystemet. Om vi går ut och ska försöka panikvärva en billig mittback nu så kommer det att sluta med ett enormt epic fail.
Barcelona haeger
2011-01-05 17:31
Hetfield

Det är ju inte rättvist att jämföra West Ham, Everton och Atletico Madrid med Roma.
Jag tror inte att Rooney, Lampard och Torres skulle ha något emot att stanna kvar i Roma resten av sin karriär om de kom därifrån.

Det är ett storlag.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-05 17:29
Trippeln08/09,

Ja, fast jag har för mig Sevilla har köpoption på Caceres. Och det skulle förvåna mig storligen om de inte utnyttjade den. Om inte jag minns fel så kan de få honom för ynkliga 4milj euro...
PedroRodriguez
2011-01-05 17:22
Hetfield

Vad hade Rooney och Lampard vunnit på att stanna i sina ungdomsklubbar? De hade knappast vunnit mer titlar, Nu är de båda sina lags viktigaste spelare och de båda är blivande legender i Man U och Chelsea i alla fall. Ytterst tveksamt att de hade blivit de spelare de är idag i så små klubbar.
Barcelona Gaucho!
2011-01-05 17:21
Inte omöjligt att Mascherano sitter på läktaren ikväll?

"The squad trained on Tuesday behind closed doors at the Ciutat Esportiva Joan Gamper. Puyol rejoined the rest after a few days in isolation, while Maxwell and the fever-hit Mascherano stayed in the gym"
Barcelona Trippeln08/09
2011-01-05 17:20
1.70-ligan.

Jag gillar också Caceres, men menade att man tar tillbaka honom efter sommaren, tror att man klarar sig fram tills sommaren med dagens trupp, med tanke på att abidal kan spela mittback och som vi såg sist så spelade busquets på den positionen även om han direkt inte var lika bra som han är på mittfältet så funkade det iaf. Men Caceres borde man nog ta tillbaka efter sommaren.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-05 17:12
addeh,

Jag bryr mig inte särskilt mycket om vilka som lämnas utanför truppen, sålänge Thiago och alla de mest tongivande spelare finns med :) Hoppas inte Afellay lämnas utanför dock.

Trippeln08/09

Jag gillar Caceres, men ärligt talat tror jag det inte finns en chans i världen att Sevilla släpper tillbaka honom. I synnerhet inte mitt under pågående säsong.

Barcelona el Maestro!
2011-01-05 17:12
Coloccini har jag följt ända sen han spelade i La Primera.
Jag kommer även ihåg att Barca var intresserade av honom i samband med köpet av Milito. Man kan ha olika åsikter om honom men jag tror att han skulle passa i Barca. Dessutom skulle han nog inte ha något emot att sitta på bänken.
Atlético addeh
2011-01-05 17:09
el Maestro

Jag respekterar vad du tycker, men 15 miljoner euro för en avdankad mittback som i ärlighetens namn aldrig ens varit riktigt bra, då går man för långt.

Hetfield

Afellay är uttagen i den 20-manna trupp som rest till Bilbao. Två ska utelämnas, och holländaren kan mycket väl vara en av de två med tanke på att han bara medverkat vid 5-6 träningar än.
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-01-05 17:09
Riiio!!

Hehe märks att Audi är en av Barcas huvudsponsorer :P
Barcelona Trippeln08/09
2011-01-05 17:09
vet att casceres gjorde bort sig dem få chanserna han fick men jag tycker att han är en duktig spelare och att man kan satsa på honom och det är ett sätt att spara pengar, då han är utlånad. Men svårt att se att Guardiola satsar på honom
Barcelona Gaucho!
2011-01-05 17:08
När ni nämner Coloccini så kommer jag bara och tänka på den dagen han blev klar för Newcastle. Någon minut efter övergången blivit officiell så ringde en vän till mig (som är Newcastlesupporter) och fråga direkt om det var något att ha :)
Barcelona el Maestro!
2011-01-05 17:06
Hetfield- Megan Fox is a dude
Du verkar stirra dig blind på ett misstag. Jag såg den machen och det misstaget som du syftar på men vem gör inte misstag ibland? Det gör alla även Puyol har haft sina misstag.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-05 17:03
el Maestro!

Dude, vad har du rökt och kan du ge mig some of that? :P

Coloccini? Jag tror att du menar "mannen som stirrar på andra och upphäver offside".
Nej, det är inte precis enstaka gånger, jag tycker Coloccini får Janne Långben att framstå som rena ballerinan, otroligt klumpig och vild.
Barcelona Siempre Barça
2011-01-05 17:03
tror ni att Afellay kommer starta ikväll mot bilbao ???
Barcelona Gaucho!
2011-01-05 17:02
Hetfield- Megan Fox is a dude

Afellay är uttagen och får förhoppningsvis några minuter ikväll :)
Barcelona Riiio!!
2011-01-05 17:01
Herregud kolla ALLA men främst Abidals och Alves!
Barcelona el Maestro!
2011-01-05 17:00
addeh:
Nej, jag menade faktiskt 10-15 miljoner euro. Fabricio Coloccini är väldigt bra back. Han är 28 år och skulle kunna även ersätta Puyol om något år samtidigt som man skolar in ynglingarna sakteligen.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-05 17:00
*Länken*
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-05 16:59
addeh

Haha som sagt, det var mer hjärtat än hjärnan som talade.

Fan, jag är så oerhört less på spelare som tänker på nästa steget i karriären och pengar, varför kan inte spelare stanna kvar och bli legender i resp. klubb? Varför var Torres tvungen att dra till Liverpool, vad fick han egentligen där. Han var en blivande legend och lagkapten i Atletico. Varför kunde inte Rooney stanna kvar i Everton när hans s.k. hjärta bultade för de? Varför kunde inte Lampard stanna kvar i West Ham? osv osv.

Titta på Mexes tårar mot Sampdoria när Roma tappade ligan, det är sånt jag saknar i fotbollsvärlden. Tack och lov att vi får fram talanger som blöder för klubben (ok då, vi tar fram rövhål då och då *host* GDS).

Jag håller med att om Jeffren borde utebli då han inte tillför med något speciellt, hur är det förresten med Afellay? Är han uttagen, kan han spela ikväll?
Annons: