/spanien/barcelona/forum/14453.aspx/spanien/barcelona/forum/14453.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
The Special Five
2011-01-04 15:18
Ja men att jämföra en medelmåtta(för det är vad han är, alltid varit) som Guti med Messi är ju ett hån
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-04 15:18
Jag tror inte att man kommer leta efter en ersättare till Milto, tyvärr.
Det vore riktigt dåligt om han lämnade redan nu i januari.. jag tror han kommer dra i sommar i vilket fall, men då hade Fontas och Bartra fått mer tid att slussas in långsamt. Nu står man där med en försvarare för lite och ett dilemma att ta sig an... Ska man flytta upp Fontas eller Bartra redan? Eller ska man värva en långsiktig ersättare till Milito och riskera att hämma F&B´s utveckling?

Något måste göras, för det är på tok för tunnt på baksidan annars. Vi har EN erfaren backup på backsidan i Abidal och om denne tar steget in så försämras ju ytterbacksplatsen automatiskt...Alternativet är att göra en kortsiktig lösning och värva in en gammal rutinerad back, men jag hoppas man tänker långsiktigt även i det här fallet.
Och om man väger allt för och emot, hur B-laget påverkas osv , så undrar jag om inte det bästa vore att köpa en ung back utifrån.

Personligen gillar jag David Luiz väldigt mycket, men jag ställer mig ändå tveksam till en sådan värvning då jag tror Fontas är tänkt som den framtida mannen brevid Pique.
Delarocha
2011-01-04 15:16
The Special Five

Förstår visserligen deras tanke, när Guti har en bra dag är han helt enastående, dock är han det typ tre gånger per säsong.
The Special Five
2011-01-04 15:13
Vill ni höra 2011 roligaste skämt? Var beredda på att få magrutor av allt skratt..

Gutis högstanivå är högre än Messis!!!! HHAHAHAHAHAH direkt från en av mentalpatienterna på puertan
Barcelona Barcadinho.
2011-01-04 15:13
Goda nyheter om Puyi och Pique. Vi har trots allt två borta matcher efter varandra nu (Deportivo efter cupen). Det är bra att alla ordinarier är tillgängliga.
Delarocha
2011-01-04 15:10
Värvar man in en ersättare till Milito hoppas jag har med i beaktning att man kommer behöva ersätta Puyol snart också och inte bara värvar in någon billig flopp. LIka bra att köpa någon ung med mycket potential som kan bli vår nya mittback bredvid Pique om några år.
Barcelona Barcadinho.
2011-01-04 15:10
Det går att hitta en ersättare utifrån. Dock har vi fortfarande två mittbackar på lån och deras framtid behövs lösas till sommaren. Jag skulle räkna med Fontas ett halvt år som ersättare. Gabi skulle förmodligen inte spela så mycket och Fontas kan vara en reserv till de få tillfällen som det behövs. Fontas är inte heller så ung. Han är 21 år, samma ålder som när t ex Pique och Busqi slogs sig in i laget.

Men ledningen har hela januari för att hitta en ny värvning, om så man önskar sig.
Barcelona el Flaco
2011-01-04 14:59
L.A.M Nr 10/

Enligt nyheten vill Milito lämna nu under januariförnstret för att på så sätt få speltid inför Copa America.

Zubi sade för några veckor att man inte tänkte värva in någon efter köpet av Afellay, men det var samtidigt innan det här med Militos önskan om att få lämna. Helst hade jag i såna fall sett honom gå i sommar, men eftersom han vill vara fit for fight lagom till Copa America bör han nog packa väskorna redan nu och hitta en klubb som kan garantera honom speltid. Och då är frågan om det räcker med Fontás och Bartra som back-ups, bortsett från Abi som kan vikariera som mittback och möjligtvis även Busquets i akutfall.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-04 14:43
el Flaco

Vill Milito lämna nu i sommar eller rean i det här vinterförmstret? Hoppas verkligen inte man säljer honom nu i januari, utan tycker man ska vänta med det till sommaren. Även om Fontás har klassen att ta över så kan det nog ändå bli lite för hastigt för honom att redan flyttas upp i januari och helt plötsligt agera förstareserv.

1.70-ligan

Gillar din elva skarpt, Bara ett par ändringar. Om Milito vill lämna nu i januari så vet jag inte om det är någon idé att starta med honom ändå, och dessutom finns det bättre spelare som t.ex Abidal, och även Fontás, som kan hoppa in och gära det minst lika bra som Gabi. För jag tycker defintivt att man ska vila Puyol, han har ju precis kommit tillbaka från en skada i ett par veckor och det minst vi vill är att kaptenen ska vara borta en längre period.

Sedan tror jag absolut inte att Afellay får chansen direkt från start, även om du gillar honom väldigt mycket så finns det nog ingen chans till det tyvärr. Dessutom tycker jag man, i en sådan här vinna eller försvinna-match, att man ska satsa på säkra kort istället för en kille som nyss kommit till klubben, d.v.s. tycker jag Pedro bör starta. Dock ser jag chansen för honom att komma in matchen senare om vi har en ledning.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-04 14:39
el Flaco//

Tack för översättning/uppdateringen!

Frågan är nu, om Milito lämnar, tycker klubben det räcker att ha Abidal och Fontás (troligtvis) som back-up bakom Piqué och Puyi eller vill man ha in någon utifrån t.ex. David Luiz. Själv skulle jag säga att det räcker med Abidal och Fontás som back-up OM Puyol på ålderns höst får hålla sig skadefri.
Barcelona el Flaco
2011-01-04 14:06
Guardiola bekräftade under dagens presskonferens om att Gabi Milito vill lämna klubben för att få mer speltid: "Jag känner Milito och förstår att han vill lämna. Beslutet är hans, inte klubbens eller min". Pep sade även att han vill ha spelare som är lyckliga och hoppas att argentinaren stannar
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-04 14:01
Håller med Hetfield angående Thiago, hoppas verkligen att han slår igenom utan att tappa alltför mycket av artisteriet. Likheterna med Deco är påtagliga dock tycker jag att han har något som brasse-portugisen saknade nämligen acceleration de första metrarna, inte helt olik Iniesta. Denna acceleration kombinerat med hans briljanta teknik gör honom väldigt farlig en mot en vilket kan skapa mycket oreda hos motståndarna . En sådan egenskap skulle Barça må bra av eftersom väldigt många lag spelar mycket lågt försvarsspel och väldigt organiserat mot oss och då kan en spelare som Thiago vara väldigt nyttig med sin förmåga för bryta mönstret och ta sig/driva förbi sin motståndare.

Kommer ni ihåg Iniestas förarbete till Eto’os 1-0 mot Man Utd i Champions League-finalen? Han har tekniken, farten och modet för att driva förbi/mellan två Man Utd-spelare (tror det var Anderson och Carrick) och på så sätt skapa en otroligt farlig yta och kan slå passningen till Eto’o.

Kan Thiago utvecklas på bästa sätt kan han bli lite som Iniesta i den bemärkelsen att han dels spela Barcelonas passningsspel samtidigt som han skapa avgörande situationer på egen hand. Dock han som några redan varit inne på, en lång väg kvar att vandra.
Barcelona Abbe.
2011-01-04 13:59
1.70-ligan.

Den finns på svenska också, SVT har sänt den ett par gånger. "FC Barcelona - Spelet bakom fotbollen" heter den.
Delarocha
2011-01-04 13:46
Måste bara svara på ett tidigare inlägg

Chipp_kunge_real

Kan inte du ta fram antalet titlar Barcelona och Real tagit de senaste 20 åren. Tror du blir smått förvånad.

Presentera gärna dem här. Ta med samtliga, ligan, CL; spanska cupen etc.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-04 13:38
LÄNKTIPS!

En oerhört sevärd dokumentär från BBC om Barcas väg ur krisen sedan Laporta tog över 2003. Engelsk text och berättarröst.

Har inte kommit igenom hela än, men den verkar väldigt bra. Intressant att se Rosell och Laporta arbeta tillsammans till en början :P Rekommenderar alla att se den.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-01-04 13:35
"Också medans att real madrid vann dessa på en period med mycket högre konkurrans."

Läs 02.28 (Chipp_Kungen_Raul)

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...................

Hur får han det till att Barcelona vunnit 2 CL titlar på 7 år? Vi är väl inte på 2013 nu? Hur länge har jag sovit :O
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-01-04 13:26
Sen Guardiola har skrivit på för klubben har vi spelat 149 matcher. Vi har vunnnit 109 matcher av de och fått kryss 27 gånger och har förlorat 13 gånger. Det är helt SJUKT. Guardiola har bara förlorat en match mot de stora tränarna och det var mot Mou förra året, kul att han krossade honom istället med Real.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-04 13:17
el Maestro,

Det är möjligt, fast Keita har ändå kontrakt till 2014. Men då kan man ju få en ordentlig slant för honom å andra sidan.
Det beror nog lite på hur stor succe Ibi gör

Vill gärna se den här elvan imorgon:

Valdes
Alves-Pique-Milito-Abidal
Busquets
Xavi-Iniesta
Afellay-Messi-Villa

Jag tycker det är bättre att starta med Afellay och slänga in Pedro om det låser sig. Pedro känns som en bättre joker just nu och Afellay behöver komma in i spelet så fort som möjligt. Sen är ju trots allt Cupen reserveras turnering, även om vi gärna ska gå vidare också.
Milito vill jag ska starta för att jag vill att han stannar säsongen ut och för att Puyol nyss blivit hel. Milito har ändå kännt på det litegrann.

Skulle gärna vilja se att Thiago, Jeffren och Adriano får lite speltid också. Men det får bero på hur matchbilden ser ut..
Barcelona el Maestro!
2011-01-04 13:13
Imorgon skulle jag vilja se Afellay hoppa in i sista kvarten.
Tror ni inte att han kommer vara den som ersätter Keita framöver, kanske redan i nästa säsong? Jag kan tänka mig det.
Barcelona Abbe.
2011-01-04 13:03
1.70-ligan.

Maxwell har lite småkänningar i högerbenet, därför är han inte uttagen.

el Maestro!

Haha, ja, jag gjorde mitt bästa ;-).

Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-04 12:56
Ruggigt stark trupp! Intressant att Maxwell lämnas utanför truppen till förmån för Thiago.

Vågar vi köra med Puyol och Pique från start förresten? De har ju precis kommit tillbaka från skada och inte spelat match på väldigt länge.
Barcelona el Maestro!
2011-01-04 12:51
Abbe.:
Vad du var snabb:).
Barcelona el Maestro!
2011-01-04 12:50
Puyol är uttagen till morgondagens match. Härligt!. Det är gott tecken.

Valdés, Pinto, Alves, Adriano, Puyol, Piqué, Milito, Abidal, Busquets, Mascherano, Thiago, Xavi, Iniesta, Keita, Afellay, Jeffren, Bojan, Messi, Villa, Pedro.

Källa: Klubbens hemsida.
Barcelona Abbe.
2011-01-04 12:46
Puyol har fått el alta medica och kan lira imorgon mot Athletic.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-04 12:23
The Special Five,

Rafa Alcantara kommer nog att bli en anfallare så småningom, det är i alla fall vad han håller på att skolas om till. Förmodligen för att man ska få större möjligheter att slå sig in i A-laget på sikt och för att man inte har särskilt många riktigt lovande talanger på den positionen.
Dessutom har han ju redan varit med och tränat med A-laget ett par gånger, för att få känna på det bara. Så det känns som att klubben redan nu har med Rafa i sina framtidsplaner. Vad jag har förstått har han gjort riktig succé på sin nya position.

Länktips! Länkade den bilden redan igår, men gör det en gång till för de som inte hann se. Han ser ut som ett riktigt kraftpaket jämfört med sin äldre broder och än har han några år kvar att växa på längden och bredden... vore kul om Barca lyckades få fram en någorlunda fysisk offensiv talang :)
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-04 12:15
el Flaco

Hehe, att slå dumma passningar är nog tabu i alla lag :P

Nej men jag menar bara att Thiago behöver inte tappa "artisten" för att bli en bra spelare, han kan mycket väl bli stor om han lyckas bli effektiv.
Thiago är en kopia av Deco, när Deco var som bäst så kunde han göra titt-finter, klacka, tunnla och jonglera men det resulterade mer eller mindre alltid i att en annan spelare fick bollen.
Om Thiago kan utveckla det så kan han bli hur bra som helst.
Barcelona Barcadinho.
2011-01-04 11:33
Pep har utan tvekan lyckats få mer av den här briljanta spelaren genom att placera honom centralt. Vi fansen längtar kanske att se getafe-riders eller vi längtar att se det underbara samarbetet mellan honom och Alves på kanten.
Men Messi får ett betydlig större register med dagens placering och uppgifter. Han är mer involverad i allt och därmed är alla fina statistiska tal gentemot Ronaldo. Han har tom vunnit tillbaka flera bollar (på tal om fysik).

Jag tror att Messi kommer att tjänna på det i längden. Ju mer playmaker han blir desto längre lyckosam karriär han kommer att ha. Han kommer att bli mindre beroende av sina briljanta dribblingar och speed ju mer intelligent playmaker han blir.
Titta t ex på Xavi och Pirlo eller varför inte Seedorf som är 30 plussare. De spelar väldigt energi sparsamt och de orkar fortfarande avgöra matcher med sin intelligent istället för andra egenskaper.
Messi har tekniken i sig från barnsben. Tekniken kommer att finnas där hela tiden, men det kommer att vara rostigare med åldern. Dribblingarna kommer inte att sitta som de gör nu. Speeden kommer också avta med åldern så klart. Då återstår spelförståelse som den viktigaste egenskapen.
Han kan redan nu servera underbara assister som lämnar en lagkamrat helt ensam framför målvakten. Han kan redan nu köra dubbelpass som öppnar en försvarslinje. Sådana saker m fl kommer att bli ännu bättre med tiden.

Vi pratar många gånger här om vem som ska ersätta Xavi i framtiden. Kan lika väl vara Messi och Iniesta som är vårt kreativa par i framtiden och en annan som tar Messi nutids position (Bojan?).

Grande Guardiola. Han är smart, även om han floppar ibland. Han floppar kanske oftare än vissa andra eftersom han vågar sig på nya saker.

Titta på Mourinho - han vet inte hur han ska lösa problemet med Higuain och han vill värva en ersättare. Det finns ju massa med lösningar, herregud. har han verkligen ingen bättre fantasi?
The Special Five
2011-01-04 11:30
Tror inte att vi kommer släppa iväg Thiago, mot Levante fick han göra sitt längsta inhopp någonsin(vad jag minns, i liga sammanhang) och jag tror han kommer få chansen under 2010 på allvar. Jag är inte orolig i fallet Thiago utan mer för våra yngre mittfältslöften, efter vi köpt Fabregas(för det kommer vi göra, förr eller senare) har vi tillsammans med Thiago, Iniesta och en Xavi som säkerligen kommer lira ett par år till säkrat mittfältet ett bra tag framöver.

Vårat lyxproblem är då att Sergi Samper och gänget kanske inte får chansen att slå igenom och flyttar, där vi får se dom slå igenom i andra klubbar. Dock så vet man aldrig vad som händer i framtiden, time will tell

Helt sanslöst vilka talanger vi har i La Masia, hade vi kunnat få fram en 9:a av Internationell klass hade det egentligen varit FÖÖR bra
Barcelona el Flaco
2011-01-04 11:22
Det mest intressanta med Rafa Alcántara är att man får ständigt läsa om att han fullständigt briljerar i sin nya roll som falsk 9:a i Juvenil A. Med tanke på att vi producerar lovande mittfältare på löpande band, medan listan på anfallare är desto tunnare, vore det positivt om vi hade kunnat krydda med Rafa längst fram om några år. Hans far Mazinho har flera gånger även hyllat hans taktiska kunnande och att han agerar väldigt mogen för sin ålder.
baraxaar
2011-01-04 11:21
Rambla~ //

Du känner inte mig herr jag vet allt.......
Annons: