/spanien/barcelona/forum/14438.aspx/spanien/barcelona/forum/14438.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-22 18:05
westinho,

Det var det löjlligaste jag läst på jäkligt länge. Artikeln nu länkade till, dvs.
Barcelona westinho
2010-11-22 17:57
På tal om ingenting, snälla Barca-red, sjunk inte till Real Madrid-reds nivå nu inför el clásico. Släng inte ut skämt/provokativa krönikor på löpande band som de brukar göra, det blir bara löjligt. Låt de skriva sina krönikor, men kontra inte unless det är nödvändigt.

De föregående mötena har Puertan skämts över deras redaktion, pga deras pinsamt dåliga krönikor, jag vill inte behöva göra detsamma.

Länktips..
Barcelona albanian4lifebarca
2010-11-22 17:50
Vilka tror ni vinner el clasico, varför, och hur tror du matchbilden blir??
Själv så tror jag barca vinner.. Tacksam för svar :D
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-22 17:50
Hetfield,

Jag har aldrig påstått att Thiagos show mot Ceuta skulle vara skäl nog att flyttas upp till A-laget. Men hans matcher mot Milan, Athletic och Sevilla bör kanske vara ett skäl. Vad jag menar är att varje gång han har fått chansen i år har han klarat sig galant. Ofta har t.o.m glänst på mitten. Han känns numera som ett lika bra alternativ som alla andra backups på det offensiva mittfältet. Han är så nära A-lagskontrakt man kan komma och hans nuvarande kontrakt löper ut. Flytta upp honom, säger jag.

Nej, man ska inte höja honom till skyarna, men heller inte trycka ned honom. Han har redan tagit steget förbi B-laget .

Sam,

Det hade kunnat vara ett bra alternativ, men eftersom han inte spelat där på flera månader känns det inte aktuellt. Bättre att ge killen vad han vill ha i vinter. han förtjänar det.
AndreD
2010-11-22 17:40
Hetfield

Här för mig att Messis familj inte hade det så gått ställt. De hade inga pengar att betala hans sjukdom när de upptäckte den. Tack gud för att Carles Rexach hittade denna magnifika spelare!
Barcelona Sam
2010-11-22 17:35
1.70-ligan

Rent logiskt vill jag se honom skriva ett A-lagskontrakt i sommar istället för i vinter. Pga att han får bra rutin i segundan och att vi redan har tillräckligt många mittfältare och när Afellay anländer har vi ytterligare en till (han kanske lär spela i anfallet men då blir Iniesta mer tillgänglig på mittfältet).

Men hjärtat vill att han hoppar upp till A-laget i vinter, dock vet jag inte om det är det bästa valet då han kanske ruttnar bort i en halv säsong på bänken när han istället kunde ha fått erfarenhet från segundan istället.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-22 17:33
1.70-ligan

Men kom igen nu, bara för att man briljerar mot Ceuta så betyder det inte att man är nästa Zidane. Vi ska nog ta det lugnt med att höja Thiago till skyarna, han kan väl ta ett år i B-laget och mixa det med A-lagsspel istället för att kräva A-lagskontrakt.

Sam

Jag syftar mer på att klubben tog hand om Messi redan i en ung ålder så att problemet togs hand om. Frågan är om de hade haft råd att göra något liknande utan klubben, jag är inte så insatt i hur hans familjs ekonomi var då, men det kostar en hel del med behandlingen.
Barcelona Sam
2010-11-22 17:32
Messi har brist på tillväxthormoner, därför tillförs han det syntetiskt. Att det under hans fotbollskarriär (fram till 33 års ålder låt oss säga) skulle påverka hans hälsa negativt är inte så otroligt sannolikt. Med tanke på att Messi har gått igenom den största delen av sitt liv där man växer så bör man inte vara oroad. Han är dessutom under ständig medicinska checker inom klubben och antagligen privat så om saker och ting börjar gå snett så lär det inte vara plötsligt.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-22 17:31
Decinho,

Afellay kommer i Januari
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-22 17:30
Det finns väl ingen här inne som INTE vill ge Thiago A-lagskontrakt i vinter. Jag tycker han har visat tillräckligt med tålamod nu. Har faktiskt förståelse om han skulle lämna ifall Barca inte flyttar upp honom nu när hans kontrakt går ut. Han har redan tillhört A-truppen mer eller mindre hela hösten. Att flytta ned honom till segundan igen hade varit ett hån.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-22 17:29
elbraco

Problem med tillväxthormoner kan leda till bl.a. problem med hjärtat och muskler, hur ska en person bli fotbollsspelare när så viktiga vävnader/organ inte funkar ordentligt?
elbraco
2010-11-22 17:25
Sätter mig på tvären lite; Tiago har väl flera gånger sagt att han tänker kämpa för en plats? Jag vet att Jeffren har gjort det så kanske blandar ihop dom.
Och Hetfield, Messi har ju bara ett tillväxthormons-fel, vad är det som säger att han "förmodligen skulle drabbats av sjukdomar"? :P

Decinho

Jo, stämmer bra...
Barcelona Decinho
2010-11-22 17:22
Uräkta om jag missat något, men är det inte så att Afellay kommer redan i Januari? På vissa här inne låter det som om han inte kommer förräns i sommar.
Barcelona Gabriel
2010-11-22 17:06
Hetfield- Megan Fox is a dude

Visserligen. Rent principmässigt håller jag ju med dig men jag vill ändå inte att man gör sig av med Thiago då jag anser han vara en supertalang som kan komma att blomma ut till något alldeles extra. Rent personligt så tycker jag att han är mogen och redo för att flyttas upp och jag förstår också hur Thiago och hans familj resonerar även om det kan låta väldigt fult att dem kräver det.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-22 17:03
Gabriel

Men indirekt så kräver Thiago och hans pappa A-lagskontrakt eller hur? De hotar ju, de säger ju mer eller mindre "ge mig A-lagskontrakt annars så drar jag".

Det är lite för tidigt att döma åt ena eller andra hållet, men jag har klargjort 100 gånger att jag avskyr när en talang försöker pressa klubben på något sätt, vare sig pengar eller speltid. Klubben tar tid och pengar åt att utbilda dessa spelare och ge de ett liv som folk drömmer om, sen så har de mage att KRÄVA saker.

Ta bara Messi som exempel, om Barcelona inte tog hand om honom så hade han haft problem med växten och förmodligen drabbats av sjukdomar. Det hade slutat med att Messi hade blivit en nobody, det finns ingen chans att Messi hade kunnat bli en fotbollsspelare med tanke på hans problem med tillväxten.
Det är en two-waystreet här, Messi gör nytta för laget och klubben räddade Messi.
Barcelona Basuuka
2010-11-22 17:01
On a sidenote, skön vid.
Barcelona Gabriel
2010-11-22 16:59
Hetfield- Megan Fox is a dude

Asså det vet jag redan. Det jag menade var att hans pappa sagt att "hade det handlat om pengar så hade han redan varit någon annanstans". Det var mer så jag menade med inställning och attityd. Han är inte en gold-digger, dessutom tycker jag han har fog för att vilja spela i A-laget nu då han är redo och mogen för det. En annan sak hade varit att kräva speltid i A-laget.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-22 16:56
Gabriel

Jag måste faktiskt rätta dig när det gäller Thiago. Thiago har väntat med att skriva på nytt kontrakt för att han vill ha A-lagskontrakt i December, annars så kommer han förmodligen inte att skriva på nytt kontrakt.

Om det inte visar brist på tålamod så får du gärna förklara för mig.
Barcelona el Maestro!
2010-11-22 16:53
1.70-ligan//
Kanske det. Vi får se.
Måste iväg nu. Tvättstugan kallar!
Barcelona Gabriel
2010-11-22 16:52
el Maestro!

Ursäkta mig men du talar precis som att du vet att det är så. Hur kan du veta att han inte kommer att ha det tålamod som krävs? Och vad är det som säger att han inte exploderar totalt vad gäller utveckling och blir en stor stjärna snabbare än vad Bojan? Det är vilda och rena spekulationer från din sida, det får vara en sak men det är en annan sak att prata som att du redan vet att det kommer att bli så. Själv tycker jag att han visat upp en stor mognad redan då han tackat nej till att gå till andra klubbar som varit villiga att erbjuda mycket mer än det han tjänar i Barça. Man kommer en lång bit på vägen när man har rätt inställning och attityd, men när man dessutom har en rå talang bakom den inställningen kan det bära av hur långt som helst. I Thiago har vi en oslipad diamant som kan bli hur bra som helst. Varför då göra sig av med honom bara för att man "tror" att han inte har den inställning som krävs när han dessutom visat upp god inställning?

Självklart inte, jag menar inte att alla behöver att hålla med varandra. Jag gillar bara inte tanken av att vi fostrar och utbildar ungdomar till talanger för att sedan skeppa iväg dem. Okej, är dem inte tillräckligt bra så går det inte att göra mycket mer åt saken men när man anses ha en talang för att kunna blomma ut till en superstjärna så bör man väl inte göra sig av med honom?!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-22 16:51
Jag måste bara ta upp Jeffren.

Jag tycker att det är otroligt synd att det blev som det blev, han var faktiskt min favorit bland ungdomarna, men jag har kommit till att acceptera att hans tid i Barcelona är över. Det finns ingen chans att han kan ta en plats i A-laget för att han är så pass skadebenägen och endimensionell, han är dessutom inte så ung längre.

En talang som MÅSTE få mer tid är Fontas, jag tror att vinsten mot Almeria har gett en boost till pojken. Jag måste erkänna att jag trodde att Muniesa var framtiden, men Fontas ser betydligt stabilare ut, en liten mini Pique.
Barcelona el Maestro!
2010-11-22 16:43
Gabriel //
Att låna ut honom hade varit bäst men jag tror inte att han skulle gå med på det. Han vill antingen ha A-kontrakt i Barca eller så vill han söka sig vidare, vad jag har kunnat läsa, kan ha förstått fel.
Då är min inställning släpp loss honom. Han kommer ändå inte att ha det tålamod som krävs i Barca på bänken. Se på Bojan. Han är ett gott exempel på många sätt. ´Han har otrolig stor talang men han har också tålamod och det kommer att löna sig i längden.

Du behöver inte hålla med. Vi diskuterar.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-22 16:43
el Maestro,

Jag tror att anledningen till att Pep vill ha en tunn trupp beror på att han vill kunna plocka från B-lagets talanger (och att han har en plats reserverad åt Fabregas). Han vill liksom inte förstöra talangernas utveckling med massa onödiga, dyra komplementsspelare...Men när dessa talanger är redo att ta steget upp i A-laget kommer Pep vilja ta upp dem och använda dem ännu mer. Rotationen kommer att bli större och det är säkert det man vill åt! Då kommer också Barca få en bredare trupp och Pep kommer att acceptera det. De kan ju inte vara i B-laget för evigt.

Så tills nästa säsong lär säkert vårt mittfält bestå av tre nya namn: Afellay, Thiago och Fabregas. Samtidigt blir Xavi äldre och kommer lastas av mer och mer. Afellay lär dock spela mest i anfallet, vilket även gör den lagdelen riktigt stark.

Barcelona Abbe.
2010-11-22 16:41
1.70-ligan.

Thiago är ett år yngre än Bojan.
Barcelona Gabriel
2010-11-22 16:35
el Maestro!

Menar du att vi borde göra oss av med Thiago, sälja han? Eller föreslår du att vi lånar ut honom?

I vilket fall som helst så håller jag inte med men jag undrar bara.
Barcelona el Maestro!
2010-11-22 16:30
1.70-ligan.//
Jag har svårt att se att han ska lyftas upp för att sedan sitta på bänken en hel säsong(kommande säsong). Nästa säsong har Barca Afellay, förmodlingen också Cesc. Hur ska han få speltid? I Copan ska helst de som finns i B-laget ges möjlighet att spela.
Jag tror att det bästa hade varit om Thiago går vidare i en annan klubb i Primeran. Racing Santendar?
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-22 16:24
el Maestro,

Thiago är lika gammal som Bojan. Om han får A-kontrakt i vinter tycker inte jag det är alldeles för tidigt. Han har fått ett år i B-laget och under hösten fått känna på hur det är att stå på den stora scenen - vilket han har klarat galant hittills.

Dessutom är han ödmjuk och vill inget hellre än att spela för Barcelona. Annars hade han redan stuckit någon annanstans där pengarna är större. Men han har varit lugn och vetat att hans tid kommer, om han bara jobbar på. Nu har han mognat klart. Tiden är inne. Det känns helt rätt att flytta upp honom i vinter.

Barcelona el Maestro!
2010-11-22 16:13
addeh//
Jag kan tänka mig att klubben resonerar som att, om 2 stycken av de 6 -7 talanger som finns i akademin lyckas ta sig upp till A-laget så har klubben nått sitt mål.
Det räcker inte alltid att ha enbart talang för att kunna lyckas i en så stor klubb som Barca. Det kräver disciplin, mycket uppoffringar, ansträngningar och en del flyt på vägen(få speltid, slipper skador o.s.v.).

Är inte säkert på om dos Santos har vad som krävs för att spela i Barca. Likaså tror jag inte på Jeffren heller. Personligen är jag tveksamt till också när det gäller Thiago. Han har fått alldeles för mycket hyp över sig för tidigt. Har han rätt attityd och tålamod för att utvecklas och inte stressa upp sig innan han är redo? Jag vet inte - tveksamt.
De talanger som jag tror på är:
Fontàs, Muniesa, Sergi Roberto. Fast man vet aldrig vem som kan bli nästa Pedro. Det kan mycket väl bli Jeffren eller Thiago.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-22 16:09
addeh,

Måste säga att jag aldrig blev riktigt imponerad av dos Santos insatser under försäsongen och i spanska cupen. Tyckte han kändes långt efter Thiago där. Så troligen (förhoppningsvis) är det helt enkelt så att han inte är tillräckligt bra och kanske t.o.m Sergi Roberto har gått om.. att han inte startar ens i B-laget tyder väl dock på att han kanske är påväg bort ifrån klubben.

Men enligt mig är det inte hela världen om han kommer att lämna. Snart kommer, utöver Sergi Roberto, förmodligen Rafa och Gerard också att knacka på dörren till A-laget. Alla dessa är enligt mig större framtidsnamn än JDS. Och sen finns ju Thiago, som redan är A-lagsman i princip..det finns liksom inte plats för en till, då vårt mittfält redan idag är absolut världsklass. Sen ser jag dos Santos som en Xavi-typ, mer än någon annan i truppen. Det lär inte vara till hans fördel, med tanke på Fabregas.

Visst, det är synd och jag hade gärna sett han lyckas i Barca. Men alla kan helt enkelt inte gå hela vägen.

Om han lämnar känns Arsenal som ett troligt alternativ. Skulle inte förvåna mig om han går som delbetalning mot Fabregas i sommar.
Barcelona Cataloniaboy
2010-11-22 16:08
Panathinaikos har gjort klart med en ny tränare. Precis lagom inför drabbningen i Aten på onsdag... Det är Jesualdo Ferreira, som blev sparkad för några veckor sedan ifrån Málaga, som tar över.
Annons: