/spanien/barcelona/forum/14414.aspx/spanien/barcelona/forum/14414.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Frodo
12/6/2010 20:42
addeh, AndreD

Tackar för komplimangerna!

Det var ju samma sak med Xavi. Folk sa att de inte såg något speciellt med honom och att han bara var en alibispelare som spelade i sidled. Till och med "barcafans" på det här forumet sa det. Folk i det här landet förstår sig inte riktigt på fotboll. De kollar på och älskar fotboll men förståelsen är väldigt bristfällig. En spelare utvärderas efter hur snabb, stark och uthållig han är bland svenska fans. Man har helt enkelt tagit efter det engelska tänket där man gillar friidrottaren i fotbollsspelaren.

Xavi och Iniestas värde kan inte mätas i statistik. Hur bra de är kan man endast förstå när man ser de dominera och kontrollera match efter match. Varje match utan undantag. Vi och även Spanien förlorar ibland likt alla andra men vi dominerar alltid. De två är de största anledningarna till det. Det kanske inte syns i siffror men det syns i titlar.
AndreD
12/6/2010 20:28
Canaletes

Helt rätt. Vinnaren är egentligen redan framröstad också. Messi, Xavi och Iniesta är de tre som fått flest röster.
Barcelona FC-Barcelona
12/6/2010 20:20
Delarocha

Ifall det stämer så är det otroligt och det vore mer otroligt ifall han kunde avsluta karriären utan någon förlust :D
AndreD
12/6/2010 20:20
Frodo

Jag njöt varje sekund av det inlägget du skrev för en timme sedan. Fattar inte hur vissa inte kan inse Iniestas storhet. Är det för att han inte är lika divig och har jag-är-bäst-attityd som Ronaldo? Eller för att han inte gör många mål? Brist på fotbollsskunskaper kallar jag det. Att säga att han är nominerad bara för VM-final målet är så j'vla patetiskt så att det inte finns ord för det.
Canaletes
12/6/2010 20:15
Visst är det så att kapterna, tränarna och journalisterna som röstar? och inte FIFA som nominerar dem som blev top3?
Barcelona Gonzalez_Barca
12/6/2010 20:06
Hela fotbollsvärlden hatar oss, I love it :D
Delarocha
12/6/2010 19:29
Fc-Barcelona

Tror det kan stämma. Vilket är rätt sjukt.
Atlético addeh
12/6/2010 19:23
Jag tycker varenda fotbollsintresserad kotte i detta avlånga land ska ta sig tid och läsa Frodos senaste inlägg för det var banne mig det vettigaste på länge. Skeptisk till Iniesta? Sit down and read.
Barcelona 1.70-ligan.
12/6/2010 19:22
Addeh,

Läste också det innan. Så roligt! Man har inte tänkt så mycket på det under den senaste tiden, men i januari kommer det Barca-lag som redan nu kanske är det bästa genom alla tider att bli ännu lite bättre och spännande :)
Barcelona FC-Barcelona
12/6/2010 19:22
Jag läste för lännge sedan att Barcelona hade aldrig förlorat en match när Iniesta varit på plan? tyvärr så var det några månader sedan och kan inte säga vart jag läst det. Någon som vet ifall deta kan stäma eller så?
Valencia Villa/Silva
12/6/2010 19:16
Eftersom det står klart att en Barca spelare tar hem guldbollen, vem tror ni det blir??

Jag hoppas på Xavi. Han har varit strålande säsong efter säsong och är tillsammans med Messi den största orsaken till Barca succe, fast det vet ni redan som Barca fans hahah. Många tror på Iniesta men för fotbollens skull så hoppas jag att han inte får den. Han var nästan skadad hela förra säsongen och var enbart ok under VM(fastän att han gjorde final målet). Jag tycker inte att han har gjort sig förtjänt av den på något sätt. Det är nästan som om Busquets hade gjort final målet och plötsligt är han nominerad till världens bästa fotbollspelare. Guldbollen bör gå till Xavi och ingen annan.

Jag säger inte att Iniesta är dålig på något sätt(min favo spelare tillsammans med Joaquin) men Xavi och Messi var fullständig lysande hela säsongen och det är inte rätt om Andres får den. Fast en känsla säger mig att Iniesta tar hem priset på grund av VM finalen.
Barcelona 1.70-ligan.
12/6/2010 19:06
Då är det snart exakt en vecka sedan slakten av Real Madrid ägde rum. Länkar till en film med lite härligt tika-taka spel som Barca bjöd på under matchen. Helt sjukt att det är ett av världens absolut bästa lag vi spelar ut på detta viset. Titta och njut!
Atlético addeh
12/6/2010 19:05
Enligt Sport kommer Ibrahim Afellay genomgå de medicinska tester och presenteras som officiell Barcelona-spelare 20:e eller 21:e december. Varför han kan presenteras innan transferfönstret egentligen har öppnat är för att PSV Eindhoven, hans nuvarande klubb, vid den tidpunkten redan har spelat klart alla matcher under hösten vilket gör att hans tjänster för klubben är klara.
Barcelona Frodo
12/6/2010 19:04
Det är tragiskt att folk inte ser Iniestas storhet. Det säger mer om vilken liten kunskap folk i det här landet har om fotboll. Man tycker ju att madridistas i alla fall borde förstå hans storhet efter de senaste säsongerna. Ta senaste el clasico som ett exempel. Han gjorde varken mål eller assist (eftersom Marcelo touchade hans pass till Xavi) men han var magnifik. Hade man sett den matchen vilket många gjorde så fattar man att han är ruskigt bra oavsett mål eller assist.

När Spanien spelade federation cup utan en skadad Iniesta åkte de på pumpen mot USA. När Iniesta är med ett år senare i VM så vinner Spanien mästerskapet där han var lagets bästa spelare. När Barcelona spelade mot Inter torskade man och bidragande anledning till det är Iniestas frånvaro. Han bidrar med tre, fyra extra dimensioner till laget där han fullständigt kan dra isär zonförsvarande lag.

Att folk som inte följer Barcelona gör det enkla, dvs kollar på statistiken och konstaterar en slutsats är en sak. Men att madridistas inte förstår det säger mer om hur lite fotbollskunskaper det finns inne på puertan.

Han är 26 år gammal och har ett prisskåp fyllt med troféer. Han är i allra högsta grad bidragande till varför det prisskåpet är fyllt.

Sen borde folk sluta skylla på FIFA i det här fallet. 200 spelare och 200 förbundskaptener har fått säga sitt. Utöver det en massa journalister.

Personligen struntar jag i såna här priser. Men när någon säger att Iniesta inte är topp 3 i världen? Då är man fan dum i huvudet. Iniesta och Xavi är de största anledningarna till att alla lag både på klubb- och landslagsnivå spelar med ett handbollsförsvar. Det säger det mesta om hur fruktade de är av spelare och tränare.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
12/6/2010 18:57
Triangeln

Håller inte med.
På senare tid är det i mina ögon Iniesta som haft mest attityd av det två., både på och utanför planen. I början var don Andrés tillbakadragen och timid, men nu syns han desto mer. Knuffar undan Ronaldo, twittrar/facebookar osv.

Xavi visar sällan några känslor/attityd, därmed inte sagt att Iniesta är en person som kräver eller vill ha uppmärksamhet - i alla fall inte vid sidan om planen ;-)

Barcelona FcB - I Motgång Och Framgång!
12/6/2010 18:55
Triangeln

''Iniesta e söt :P''

HAHAHAHA
Barcelona Triangeln
12/6/2010 18:49
Iniesta har inte samma personlighet som xavi det är skillnaden. Iniesta är en lugnare person och xavi har attityd. Iniesta e söt :P
Barcelona LaSagradaFamília
12/6/2010 18:42
Jag håller med Pedro León, Xavi borde få priset. När han lägger av kommer han antagligen vara Barcas bästa spelare genom tiderna (han är nog redan det, men kanske kan Messi gå om). Det skulle vara trist om han aldrig skulle vinna guldbollen. Han har dessutom varit väldigt bra i år, framförallt i alla Clasicos och i CL.
Pedro León
12/6/2010 18:27
Jag tror att Xavi tar priset. Han är motorn i Barcelona och Spaniens landslag.

Tycker förövrigt att det vore en skam om Xavi avslutar sin karriär utan att ha fått priset som "Världens Bästa Spelare". Han har kanske två-tre år kvar på sin karriär (i denna nivå), det känns liksom som att det är nu eller aldrig för Xavi.
Real Madrid "Granero y Higuain"
12/6/2010 18:23
AzizWaysi

Det är ju inte så någon påstår att någon Real spelare ska vara med, dock är reaktionerna inte så konstiga ändå då Sneijder verkligen gjort sig förtjänt utav platsen, Iniesta i all ära efter målet i finalen men det borde faktiskt krävas mer än så..

Men hoppas på Xavi nu, han har verkligen gjort sig förtjänt utav den som han egentligen kanske skulle få något år tidigare..

Hursom grattis, inte många lag som producerat både ettan, tvåan och till och med trean..
Barcelona AzizWaysi
12/6/2010 17:56
HetField

HAHAHAHA absolut. Sen tänkte jag på att han är en mästare på att assistera Del piero när Juve och Real mötts.
PedroRodriguez
12/6/2010 17:52
Joan Gamper 1899

Att säga att Messi inte ska vara med i topp 3 ska ju bara vara förbjudet. Jag bara skakar på huvudet när jag läser sånt men dom e såååå avundsjuka att BLAUGRANA ÄR PLANETENS BÄSTA LAG !
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
12/6/2010 17:52
AzizWaysi

Ja, sitta på bänken som en parasit och värma bänken för de som sedan byts ut.
Barcelona AzizWaysi
12/6/2010 17:51
Delarocha

Finns det något som Guti är bra på'?:P

Joan Gamper 1899

Kolla inte på deras forum. Majoriteten där är enögda. Säger man att snö är vit så säger de nej den är svart. Enligt de är bara deras spelare riktiga fotbollsspelare och enligt de är bara deras tränare en riktig fotbollstränare. Sen finns det några där som kan respektera också och som skriver bra saker(Armin Nagi, Radical mm).
Barcelona Joan Gamper 1899
12/6/2010 17:49
Va de snackas om Iniesta i Puertan. Sen säger vissa att Messi bör inte var med i top 3. What ? man ska inte ta dom på allvar.
Delarocha
12/6/2010 17:40
Och Guti fast för rattfylla. En bra dag att vara cule.
Barcelona AzizWaysi
12/6/2010 17:38
Så jävla skönt att det är just tre spelare från LA MASIA! Det säger allt om våran ungdomsakademi.

Jag älskar Sport.es startsida nu. Checka sidan, de har lagt en bild på Xavi, Iniesta och Messi när de spelade i La Masia.
Barcelona 1.70-ligan.
12/6/2010 17:37
Klint,

Jaså, det visste jag inte. Trodde han var helt frisk. Då var det ju inte så konstigt.

Tack för infon! :)
Barcelona Barca4eva
12/6/2010 17:32
Hetfield- Megan Fox is a dude

Själv tycker jag att Jimmy Jump borde vinna den men,men...
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
12/6/2010 17:31
Haha vi culés är helt fantastiska, vi har nyss fått reda på att 3 Barcelonaspelare ska kämpa om priset som världens bästa spelare, och vi sitter fortfarande och bråkar med varandra.

Njut av det istället, hur ofta är det något liknande händer?
Annons: