/spanien/barcelona/forum/14407.aspx/spanien/barcelona/forum/14407.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Delarocha
2010-10-26 16:09
Barcadinho

Hur bra var ens Gyan då? Tyckte han var typ okej men brände varenda läge han fick. Özil var ju typ en av vms bästa spelare och gjorde ju både mål och assisst. Känns snarare som nån mediahysteri att Gyan var bra bara för att Ghana gick långt.
Atlético addeh
2010-10-26 16:08
Delarocha

En liten rättning bara. Det är Rosenberg och Kennedy som spelar för Racing, Goitom håller till i Almería. Men jag håller med, ingen av dessa tre är intressant för svensk media, speciellt när ingen är landslags-material.
Barcelona Barcadinho.
2010-10-26 16:06
Delarocha - men frågan är om inte en kvartsfinal med Ghana är större prestation än en semi med Tyskland.
Vem hade Gyan med i sitt lag (Essien var skadad) och vem hade Özil med i sitt lag?
Men jag håller med att Tyskland imponerade mest - vacker fotboll.

Gyan är med som en ambassadör från Afrika kort sagt.

Måste jobba nu.
Delarocha
2010-10-26 16:05
Sneijder kommer typ garanterat få det. Kan jag dock tycka är okej. Annars förstår jag inte när han nånsin ska vinna, tar trippeln, är en av vms bästa spelare och går till final med Holland. Vad gjorde Messi egentligen? Visst, en jävla massa mål och La Liga vinst. Men nej, Sneijder är mer logiskt i mina ögon.
Barcelona Rambla~
2010-10-26 16:04
addeh

Hade verkligen Puyol ett sagolikt Vm om vi undantar hans mål mot Tyskland i semifinalen?
Barcelona Messidinho_10
2010-10-26 16:02
För mig är det givet att Messi skall vinna priset, iafall om man ska se på egenskaperna hos spelarna, ingen är i närheten av hans nivå.
Men eftersom nu det var VM år så är jag ganska säker på att D.Villa eller Iniesta kommerbli utsedd till världens bästa. Jag hoppas på Iniesta såklart en äkta Barca produkt!!
Delarocha
2010-10-26 16:01
Barcadinho

Verkar dock som att Zlatan är den enda svensken som är intressant. Goitom och Kennedy är ju i Racing men dem är inte intressanta.
Barcelona Barcadinho.
2010-10-26 15:58
el Flaco korta resonemang säger det viktigaste. Laliga är en en ung produkt i Sverige. Ligan har inte fått lika mycket utrymme som de andra två ligor.
I vissa långa perioder var intresset från media i Sverige nästan lika med noll.
Det krävs nog flera svenskar eller skandinaver i ligan för att bilda en allmän publik intresse. men man vet aldrig om det kommer att hända i tillräckligt stor utsträckning.

(ciao)
Atlético addeh
2010-10-26 15:54
Rambla

För mig har Piqué gått om el capitán för längesedan, men jag förmodar att Puyols sagolika VM-slutspel spelar stor roll i detta. Man märker ju hur stor inverkan VM har på detta, i annat fall skulle väl inte Gyan synts till bland topp hundra.
Barcelona Messidinho_10
2010-10-26 15:53
Var i helvete är Sergio Busqutues, han måste vara nominerade iafall minst??


Sen ska vi inte tala om Pique och Pedro. Skandalt av FIFA!!
Barcelona Rambla~
2010-10-26 15:52
När vi ändå är inne på listan. Vad gör Dani Alves med? Han är ju inte ens ordinarie som högerback i Brasilien. Inte fram till Vm åtminstone. Med tanke på att mycket baseras på prestationerna i Vm. Inte heller Puyol känns helt given där om vi ska vara ärliga.
Delarocha
2010-10-26 15:50
Barcadinho

Tyskland gick till Semifinal i VM och imponerande väl mest av alla? Var det inte slutet av förra året också som Özil vann u21 med Tyskland. Hans plats tycker jag är berättigad.

Om du endast går efter titlar ska ingen Real spelare vara med förutom de som vann VM. Ronaldo vann ingen titel och kom inte långt i VM.
Barcelona Barcadinho.
2010-10-26 15:48
Gyan är med för att man vill ha en representant från Ghana. Ghana lyckades komma till kvartsfinal och tangerade därmed Kameruns rekord. Tänk att deras insats var stor för hela Afrika.
Gyan var inte lika dominant sist i Vm som Roger Milla var med Kamerun i Vm 1990. Men han strålade ut och stack ut från mängden i alla fall.
Ghana lyckades också komma till finalen i ANC mot Egypten år 2010 .
Så jag personligt tycker att det är ok att han är med som kandidat.

Man kan lika gärna fråga varför Fabregas är med. Han har inte lyckats med klubben särskilt mycket och satt mest på bänken under vm.

Vidare kan man undra vad Özil gör i listan – han har inte lyckats få titlar med Bremen år 2010 och Tysklands landslag gick inte så långt i VM.

Men de två sistnämnda betraktas som framtida storspelare. De sticker ut med sin talang. De är bara 22-23 år och redan har visat framfötterna på ett utmärkt sätt.

Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-10-26 15:46
Lite off-topic. Den ökände bläckfisken Paul har nu avlidit!

http://www.youtube.com/watch?v=k0qMFWwJrK8

Och här är ett kort klipp på när laget landar med helikoptern.
Atlético addeh
2010-10-26 15:33
Både Marca och el confidencial förutspår att Pep kommer ställa följande startelva på benen ikväll: Pinto - Adriano, Fontás, Abidal, Maxwell - Thiago, Mascherano, Keita - Jeffrén, Bojan, Nolito.

Ser för övrigt ganska mysigt ut i den helikopter som laget precis landat på Ceuta med. Se länktips.
Länktips: ow.ly/i/4UaC
Delarocha
2010-10-26 15:29
Hodgson och Hougthon är ju svensk fotboll typ.
Barcelona el Flaco
2010-10-26 15:24
Annars är det bara att konstatera faktumet att spansk fotboll fortfarande är väldigt ungt här uppe i Sverige. Det har aldrig haft samma fäste som t.ex. engelsk och italiensk fotboll har haft genom åren. Intresset för England beror främst på det geografiska närheten och att svensk fotboll i mångt och mycket kopierade 4-4-2 modellen med rak backlinje och långbollar därifrån och trion Gre-No-Li dominerande i Italien för över 60 år sedan.

Lägg även till fenomenen med Tipslördag och Uno Kryss Due som fängslade en mängd av generationer framför TV-rutan. Spanien saknar bägge dessa två ingredienser här uppe. För min del spelar dock detta inte särskilt stor roll eftersom jag får min info direkt från de spanska och katalanska medierna, vilket gör Aftonbladet & Co irrelevanta.
Delarocha
2010-10-26 15:23
addeh

Kvotering typ. Är det enda jag kan komma på, för Gyan var varken bra innan eller efter och var inte direkt superbra i VM allvarligt talat.
Barcelona el Flaco
2010-10-26 15:17
GDS-17/

Piqué var, tillsammans med Xavi, matchens gigant i mina ögon. Plockade bort C. Ronaldo gång på gång. En klippa längst bak.

Barcelona GDS-17
2010-10-26 15:05
el Flaco

Glöm inte att Pique är också vår produkt. En av världens bästa mittbackar enligt mig.
Atlético addeh
2010-10-26 15:04
Ser att ni snackar Euro Talk. Jag håller med om att det i princip inte är någon av herrarna i panelen som har någon koll på vad som händer i den spanska ligan, i alla fall inte någon som är specialiserad på La Liga, vilket är tråkigt. Trots att det bara var Spanien-snack i några minuter igår tyckte jag det var kul att Niva tog upp Villarreal i alla fall.

---

För övrigt en liten överraskning att FIFA väljer bort Diego Milito och Gonzalo Higuain och istället plockar med Asamoah Gyan bland de 23 främsta fotbollsspelarna i världen. Hm, hur tänker de där? Gyan gjorde ett bra VM-slutspel, men har knappast presterade knappast något nämnvärt varken innan eller efter mästerskapet.
Barcelona el Flaco
2010-10-26 14:57
Niva är oerhört kunnigt om det mesta, men förra veckan nämnde han något i stil med att La Masia enbart producerar fram småväxta spelare och idag kan man se en ny typ av spelare som börjar komma fram och det är mer fullväxta pivotes som Busquets och Oriol Romeu. Vi har även Sergi Roberto som förvisso inte är någon bodybuildare, men som är en fysiskt stark spelare i det anseende att han är en tvåvägsspelare och bra på att vinna boll, osv.

Båda dessa spelartyper, Busquets/Romeu och Sergi Roberto börjar komma fram och det vore bra för klubben om man fortsätter att göra det i framtiden. Svårt att säga nu om det endast är en slump att de börjar komma fram, eller om det är en medveten strategi från Barça.
Delarocha
2010-10-26 14:51
Med tanke på att de flesta italienkännarna är riktiga muppar är jag hellre utan en Spanienexpert. Niva duger gott och väl, är ju sjukt hur mer han kan än alla andra i panelen varje vecka.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-26 14:47
Det känns som att varje liga har minst en fanbärare som kan stå upp och skydda ligan i media, förutom då La liga. Vem är La ligas fanbärare i Sverige?

Dahlqvist? Ja god morgon, han bryr sig lika mycket om la liga som jag bryr mig om när Lindsey Lohan borstar tänderna.
Kviborg? För subjektiv och har inte tillräckligt med "power".
Esbjörnsson (expressen)? Bra och sympatisk, men alltför anonym.
Niva? Han är mer all-round, kan inte kalla honom för la liga sympatisör.
Barcelona el Flaco
2010-10-26 14:44
Med tanke på att Euro Talk är ett gratis program och tillgänglig en gång i veckan har jag inga direkta krav på vilka som sitter i panelen. Visserligen finns det kompetenta människor som sitter inne med mycket information om de flesta ligorna, men tyvärr finns det sällan någon som har särskilt bra koll på spansk fotboll.

Annars brukar jag kolla på Punto Pelota de gångerna jag lyckas hitta klipp på nätet och främst då youtube. Fy fan vilken cirkus! Ren underhållning att se Roncero, Hermel, Gatti och de övriga madriditstas göra bort sig om IQ-befriade kommentarer.
Delarocha
2010-10-26 14:39
Borde ju nästan vara en permanent panel i Euro talk, Niva, Dahlqvist och typ Kviborg hade ju jag föredragit framför alla dessa pajaser de drar in.
Delarocha
2010-10-26 14:35
GYan gjorde väl typ 1 mål i hela vm. Så mycket som han brände i VM är ju skrämmande. Visst Ghana gick långt men inte direkt jätteimpad.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-10-26 14:32
Hetfield- Megan Fox is a dude

Är faktiskt glad att Gyan fick vara med där, han var ett monster under VM-slutspelet. Sen att han inte har presterat något speciellt i klubblagsfotbollen bryr jag mig inte så mycket om, det är en spelare jag gillar. Om Kaka hade blivit nominerad så vet jag inte vad jag hade gjort, förstår inte hur han har lyckats komma med senaste 3 åren. Sen är det helt sjukt att Klose och Lahm är nominerade men inte Piqué.
Delarocha
2010-10-26 14:29
Borell känns dock bara anti typ allt. Speciellt anti allt jag gillar och han känns som att han vill vara extra anti bara för att vara anti och bitter. Känns inte direkt äkta, känns snarare som han vill vara speciell och gnäller på saker bara för att folk ska regera.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-26 14:26
Delarocha

Jag diggar gubben, det är kul när en i panelen är "the villain", jag står inte ut när alla i panelen dunkar varandra i ryggen.

Sen är han väldigt kunnig på italienska ligan, han vet små detaljer som de flesta inte vet.

--------

Seriöst, hur kan en Sunderland spelare (Gyan) bli nominerad, men så är Milito utanför listan.
Och TACK för att ärthjärnorna har fattat att Kaka ska lämnas utanför listan, de har äntligen fattat det.
Annons: