/spanien/barcelona/forum/14350.aspx/spanien/barcelona/forum/14350.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2010-11-26 15:35
Det finns en enkel argument som går ungefär så här - spelar man i landslaget av ett bra fotbollsland så är man inte värdelös. Samma sak om man spelar i en världs klubblag - de tar inte emot värdelösa spelare.

Men om man ska jämföra bara bland de allra bästa så är det lite svårt.

I landslaget - Pepe är inte den självklara starten om man tittar på kval matcherna inför EM 2012. Bruno Alves har plockat en del matcher från Pepe. Carvalho är given däremot.

I klubblaget - Pepe har väldigt ofta två defensiva mittfältare framför sig som damsuger en del hot. Man har ett större eget ansvar som mittback i t ex en 4-3-3 uppställning med en enda DM.

Jag undrar hur statistiken med insläppta mål skulle se ut om bara Alonso skulle spela och ingen av Lass och Khedria.Det vet man inte.

Men värdelös är han så klart inte.
Barcelona westinho
2010-11-26 15:34
Nicname

Det du tycker är inte fakta. Du måste acceptera att folk tycker olika.

(Jag, westinho, skrev det. Lite problem med nickname-funktionen verkar det som)
PedroRodriguez
2010-11-26 15:33
Nicname

Ramos är inte mer komplett än vad Alves är , Alves har absolut allting medans Ramos fortfarande är svag vid många ställen. Jag gillar Ramos skarpt men att påstå att han är bättre än Alves är ju bara nonsens.
Nicname
2010-11-26 15:32
Nicname

Det du tycker är inte fakta. Du måste acceptera att folk tycker olika.
Nicname
2010-11-26 15:30
Fy vad folk får mig och gråta när de tycker att självaste Alessandro Nesta är en utav världens bästa mittbackar. Fattar inte vad det är med folk, jag citerar ''Puyol , Piqué , Vidic , Ferdinand , Terry , Vermaelen , Lucio , Samuel , Carvalho , Thiago Silva är i NUET MYCKET bättre än Nesta.

Nesta VAR världens bästa mittback men inte längre...vissa borde sluta titta på fotboll så är det bara......
Nicname
2010-11-26 15:27
elbraco
Oj vad mycket koll du hade om Real Madrid.

Vad menar du med Valdes enligt dig är bäst på 1 mot 1 situation. Casillas är världens bästa 1 mot 1.

Pepe och Carvalho är världsklass rakt igenom. Erat mittlås är nog lite vassare pga att Pique och Puyol har spelat längre tillsammans och fungerar som en klocka.

Dani Alves snäppet bättre om man ser generellt? Det stämmer inte Sergio Ramos är mer komplett en vad Dani Alves är det håller ni alla säkert med om. Jag säger inte att han är bättre en Alves men han är mer komplett som fotbollspelare.

Och det sista Busquets är inte viktigare en vad Xabi är. Efter Ronaldo är Xabi viktigast för vårat spel ni har

1.Xavi
2.Messi
3.Iniesta


elbraco
2010-11-26 15:16
Baaris#11
Då tycker vi ungefär likadant :)

Pierre el Rey
Jag ser det ungefär såhär;
Casillas är en bättre målvakt och har snabbare reflexer än Valdés. Valdes å andra sidan är, enligt mig, världens bästa på 1 mot 1 situationer och rejält underskattad.
Anledningen till att Marcelo anses vara bra är pga hans offensiv, likt Dani Alves. Defensivt är han okej, inte mer.
Pepe är bra. Inte en av världens bästa, och dessutom spelar han fult. Tycker inte alls om den här spelaren, men han är en bra back.
Carvalho är bra. Har inget direkt att säga om honom.
Sergio Ramos funkar bättre än Dani Alves i ett mer defensivt lag. Dani Alves är snäppet bättre om man ser generellt.
Busquets är viktigare för Barca än vad Xabi är för Real. Xabi är en bra spelare men jag tror aldrig jag har sett honom som riktigt dominant på sin position, kan bero på att han är en balansspelare och inte SKA vara bäst på att försvara eller grym på offensiven.

Det är så jag ser på saken, förhoppningsvis är det en mer rättvis lista än den du drog upp!
Atlético addeh
2010-11-26 15:11
Pierre El Rey/

Naturligtvis är han inte värdelös. Dum i huvudet kanske, men inte en dålig fotbollsspelare.
Barcelona Basuuka
2010-11-26 15:06
Skön hund, min katt däremot har inga åsikter om Pepe.
Nicname
2010-11-26 15:05
Svenskafans forum borde ha en bakgrundsbild som visar, en nypa salt.

Dessutom vill jag GÄRNA att de som bygger upp hemsidan gärna skaffar en 'ignorera'-funktion som man kan använda på forumet så att man inte ser vissas inlägg. Jag tror det hade vart magiskt underbart!
Real Madrid Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX
2010-11-26 14:58
Nicname//


Städa undan? Jag är ingen moderator så kan ej göra det. Och jag kommer inte in hit och moralpredikar utan jag ställer bara några enkla frågor och om du inte kan svara på dessa så är det lugnt. Om vi nu har "sämst" forum på SF, vad har det med mig och göra? Knappast jag som ställer till med elände om du anser att det är så stökigt.

Bara för att min tröja är vit så betyder inte det att jag är en fiende. I alla fall inte så länge som matchen är så långt borta(känns som år...).

Så om jag får sammanfatta ditt inlägg så får jag inte skriva här förrän jag har städat på Madrids forum?
Atlético addeh
2010-11-26 14:52
Pierre El Rey

Jag är inte en av dom som sagt att Pepe är värdelös, däremot tycker jag inte han är likvärdig med Piqué. That's all. l
Nicname
2010-11-26 14:52
Pierre

Du kanske borde fundera på att städa undan på ert forum först innan du kommer in hit och moralpredikar. Ni har svenskafans i särklass sämsta forum och jag tror att till och med många madridistas är medvetna om det.
Real Madrid Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX
2010-11-26 14:43
addeh//


Min lista var bara en liten sammanfattning av vad man faktiskt kan läsa här inne ibland. Inte av de flesta men det förekommer. Samtidigt som folk på andra platser överskattar/underskattar andra spelare som satan.

Men jag blir inte arg eller så när man läser att Pepe är värdelös, man blir mest fundersam.
Real Madrid Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX
2010-11-26 14:40
Rambla~//


Precis, man behöver inte avguda Pepe men när man säger att han inte ens är i närheten av Pique så är något fel. Anders Svensson är inte i närheten av att vara lika bra som Xavi, där har vi klasskillnad, men Pepe är inte så jävla dålig som vissa vill få det till. Enligt mig är han topp 5-6 i världen lätt.
Atlético addeh
2010-11-26 14:39
Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX

Det mesta stämmer faktiskt, frånsett att Valdés är bättre än Casillas, det är han inte. Iker är nummer ett, kanske världens bästa genom alla tider, och utan honom hade ni släppt in väldigt många fler mål. Dessutom har ni haft ett lekande lätt spelschema än så länge, du har aldrig funderat över det?

För övrigt tycker jag inte Pepe är överskattad, eftersom det är bara ni Madrid-supportrar som tycker han är bra, aldrig omnämns han bland de bästa i världen av någon annan än er.
Barcelona Barca-nist
2010-11-26 14:38
Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX

Du kanske märkt att Real har mött sämre lag än så länge?
Jag skyller inte på motståndarna som ni har mött, med all respekt men det är skillnad mellan Sevilla och Zaragoza!
Barcelona Rambla~
2010-11-26 14:37
Pierre El Rey -

Madrid har släppt in 2 mål färre. Big deal eller? Under förra säsongen när tex Barcelona hela tiden hade färre insläppta mål, så var ju enligt många er maränger Madrids försvar det bättre. Så där kommer det alltid att låta, jag begriper inte varför du ens reagerar och bryr dig.

Barcelona Rambla~
2010-11-26 14:33
Jag måste hålla med marängerna att ni underskattar Pepe väldigt mycket. I mina ögon är han en äckligt bra mittback. Bara för att man är culé behöver man inte vara blind eller ignorant. Pepe har fysiken, snabbheten, är aggressiv och framför allt har han inställningen att aldrig vilja släppa förbi en jävel över bron. Sen är han kanske inte en lika elegant spelare som tex Piqué i alla lägen. Han spelstil handlar mer om stor vilja och att vara aggressiv ute på planen. Lite mer som Puyol kanske fast med lite bättre passningsspel än Puyi.
Barcelona Abbe.
2010-11-26 14:33
Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX

Roligt, eller vad man ska säga, att det för en gångs skull är ombytta roller. Jag minns tillbaka då ni (ja, jag drar alla över en kam) sågade Valdés och Barças backlinje och sa att ni hade mycket bättre försvar, trots det så hade Barça släppt in mindre mål än Real Madrid.

Nu vill jag inte ingå i er diskussion, så det kanske är onödigt av mig att komma med detta inlägg. Men jag blickade tillbaka på gamla tider ;-).
Barcelona Barca-nist
2010-11-26 14:25
Cesc Fabregas om El Clasico*
Real Madrid Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX
2010-11-26 14:25
Barcelonistas//


För att vara nyfiken så undrar jag, finns det någon i Madrid som är bättre eller i klass med någon i Barcelona? I och med att du påstår att Pepe inte ens är nära Piques klass när Real Madrid har släppt in färre mål. Är det Puyol som är problemet?

Jag säger inte att man endast ska gå efter insläppta mål men det känns konstigt ifall man med en så dålig backlinje som Real Madrid har(enligt vissa här inne) faktiskt har släppt in färre mål än Barcelona.

Valdes är bättre än Casillas
Marcelo är ju jättedålig defensivt
Pepe är överskattad så in i helvete
Carvalho är gammal och seg
Sergio Ramos är sämre än Dani Alves
Busquets är bättre än den överskattade Xabi Alonso

Ser du vart jag vill komma? Det må vara så att vissa överskattar vissa spelare i Real Madrid. Men varför underskatta och skriva att de är dåliga?

Nåt är lurt.
Barcelonistas
2010-11-26 13:52
: Pierre13

nej snarare skönt o se hur NI dag ni dag ut överskattar era spelare till skyarna
ponta p
2010-11-26 13:36
PedroRodriguez;

Du ser inte så mycket Italiensk antar jag? Nesta har varit outstanding iår, tillsammans med Thiago Silva är det topp5 mittbackspar i världens JUST NU. Nesta är så mycket bättre än vad du tror. Fortfarande, även fast han saknar speeden, och har varit skadad så är han K I N G.

Buffon har alltså inte varit bra på 3-4 år. Okej! Vi säger så.

Om du jämför Ronaldinho när han va som BÄST mot vad han är nu så är det den värsta förändringen i världen, ja. När han va som bäst var han out of this league, i klass med Maradona, Pelé, och alla de allra största i världen genom tiderna. Sen gick han ner sig till ett vrak, gick upp lite igen, men var aldrig nära sin forna form. Kaká har fortfarande chansen att bli den han var, om än något sämre, då han inte festat bort sin karriär utan haft otur med skador/självförtroende.

Sluta vara blind och tro att alla utanför Barcelonas gränser är sämst, för det stämmer inte.
Spanien Baaris #11
2010-11-26 13:25
elbraco

Förstår bättre vad din point är nu, tack :) är inte Arsenal-fan men jag har respekt för Wenger, fastän han är en gnällig, gammal gubbe allt som oftast.

Håller med om nästan allt, och Arsenal har definitivt sin ekonomi i bättre skick än de flesta andra klubbar har just nu. Speciellt just deras fastighetsaffärer har gett dem riktigt mycket pengar. Dock har de stora lån kvar som ska betalas, men som det ser ut just nu så stör inte lånen nämnvärt. Och Wenger skulle säkert få pengar till någon dyrare spelare ifall det är det han vill, men han håller fast vid sin filosofi.

Det enda jag inte håller med om är Wengers titelambitioner. Om han privat verkligen har trott på serieseger är ju svårt att veta, men det uttalade målet har iaf varit att vinna titlar, speciellt ligan. Att det inte gått vägen beror helt enkelt på att andra lag helt enkelt varit bättre, Chelsea och United i ligan t.ex.

Inför säsongen kändes det som att Arsenal kunde ha något riktigt bra på gång i år, tyvärr. Men speciellt bra har det inte gått, ojämna insatser hela tiden. De är alltför beroende av Fabregas som inte alls varit i form hittills pga. skador och hemlängtan kanske? :)
Barcelona .Sami.
2010-11-26 13:00
MADRID, CABRON, SALUDA AL CAMPEON!
Atlético addeh
2010-11-26 12:58
Det finns en anledning varför Piqué omnämns som en av världens bästa mittbackar och varför Pepe inte gör det. Portugisen får väl vara nöjd med att anses som en av ligans bästa på sin position, för en världsspelare är han långt ifrån.
Real Madrid Ronaldo10
2010-11-26 12:56
Pep the king

Jävligt Onödigt kan man säga att det var..
Giggsy #11
2010-11-26 12:45
Nicname - Att varken våran Vidic eller våran Rio är med på din lista gör mig lite mörkrädd :)
Barcelona Pep the King
2010-11-26 12:44
MADRID, CABRON, SALUDA AL CAMPEON!
MADRID, CABRON, SALUDA AL CAMPEON!
Annons: