/spanien/barcelona/forum/14324.aspx/spanien/barcelona/forum/14324.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2011-01-20 15:26
madre mia, inte Jeffren igen

Här måste fysteamet få en del av skulden, ja även Pep eftersom han i slutändan är faktiskt är den som är chefen

Varför har man inte bättre analyserat (det kanske man har iofs) hans skador och utformat ett rehabprogram som även förhindrar skador, för honom? Det gjorde man med Messi och se nu hur sällan han faktiskt skadar sig. Men det är klart, Jeffren är ju inte någon crack så honom struntar man väl i?
Barcelona Brummbrumm
2011-01-20 15:22
Jag får alltid en smärre chock när någon svensk journalist faktiskt skriver något intressant. Intervju med Henke Larsson om hur man blir en världsstjärna. Något för Bojan att läsa månne?
Barcelona Rybbe
2011-01-20 15:21
Lite tankar:

* Någon som såg messis målfirande igår? inte ofta man ser honom knyta näven och verkligen vara så allvarlig med målfirandet, brukar vara ett leende, men igår knöt han näven och verkligen "yes!", mäktigt att se, han har sån fighting-spirit att det är sjukt!

* Abidal är den som imponerat mest på mig detta året, fruktansvärt stabil spelare.

* Jag är väldigt sällan otrygg när jag tittar på barca, men när milito spelar känns det som allt kan hända bakåt...

* Afellay var grym igår, när han blir ännu varmare i kläderna och vågar hålla mer i bollen själv och ta egna initiativ så kommer han att bli en världsspelare.

* Masken är en riktig klippa faktiskt, en slitvarg.

* Barca är nog bäst i världen på att förlora/tappa poäng i "rätt matcher" under säsongerna.

Barcelona el Flaco
2011-01-20 15:17
Rekommenderar den här analysen om Thiagos utveckling. I den kan man läsa att hans första ungdomstränare insåg hans uppenbara talang vid en tidig ålder, men fruktade även att han skulle bli en ny De la Peña eller t.o.m. Guti; en artist med långvariga formsvackor och ovillig att underordna sig kollektivet. Sedan dess har samma tränare lyft fram hur Thiago har mognat i den aspekten.

Syftet med att han flyttades upp temporärt för att träna med A-laget de senaste månaderna har varit för att testa ynglingen i såväl när det gäller prestationer på planen som hans uppförande. Han har visat upp en bra vilja på träningarna och under matcherna har han blandat fina tekniska nummer med dumdristiga bolltapp, som i ligamötet mot Levante som ledde till bortalagets mål. Det viktigaste är dock att han har visat sig vara en ödmjuk kille och villig att arbeta hårt för att lära sig. Det faktumet att han har tränat tillsammans med flera av världens bästa spelare verkar inte ha stigit honom åt huvudet och därmed gav Pep sitt godkännande att brasse-spanjoren flyttas upp permanent nästa säsong.

Att han nu flyttas tillbaka till Barça B har inte bara att göra med att A-laget inte lider av skador samtidigt som B-laget har flera spelare i sjukstugan, utan också för att slutföra Fas 3 i hans utvecklings. Sedan Pep och Tito Vilanova tog över B-laget i 2007 genomförde man en plan för att bedöma om talangerna var redo för att flyttas upp. Fas 1 är spelaren ”reserv/rotation”, Fas 2 ”rotation/mognadsprocess” och slutligen i Fas 3 måste spelaren bevisa att han är en ”nyckelspelare”. Varje period har ett tidsutrymme på 6-9 månader och därmed kan det ta upp till 2,5 år innan en lovande talang anses vara mogen att belönas med en plats i A-lagstruppen.

Thiago befinner sig just i halvvägs i Fas 3 och nu gäller det att han visar att han kan hjälpa ett Barça B som lider av skadebekymmer. Han måste verkligen ta för sig.
Barcelona NoGo™
2011-01-20 15:06
Jeffren skadad igen! Synd om killen alltså. Dags att ta tag det där nu och se hur de kan undvika att samma sak händer gång på gång.
Barcelona Cataloniaboy
2011-01-20 15:03
Och Jeffrens skadeproblem bara fortsätter och fortsätter...
Barcelona el Flaco
2011-01-20 14:50
Skön bild på Alcántarabröderna, Thiago och Rafa. Under de närmsta månaderna kommer de träna tillsammans sida vid sida med B-laget, Tidigare hade de endast gjort det i något sporadisk ögonblick under Guardiolas order.

Fin relation de två har. Har läst i ett tidigare reportage att Rafa inte mår bra när han befinner sig långt ifrån sin storebror. När Thiago en gång åkte iväg på ett landslagsuppdrag med det spanska juniorlaget mådde Rafa psykiskt dåligt eftersom han är van att ha sin bror nära vid sig hela tiden.
Barcelona Giggity
2011-01-20 14:26
Världsmästarna i Simpsons-format
Barcelona DM1982
2011-01-20 14:25
Otur? Killen är gjord av glas, han skadar sig när han sover. Det är en bra fotbollsspelare men det funkar ju självklart inte att skada sig hela tiden som han gör. Ok om man är 34 och nästan slut som idrottsman men nu talar vi om en ung man som borde vara i otroligt bra fysisk kondition.

Tyvärr, det håller inte att skada sig som han gör hela tiden och spela i Barcelona. Jag har svårt att se en framtid för honom i laget.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 14:24
Hade det varit en viktig match i Champions League och någon av mittbackarna Piqué eller Puyol hade varit borta hade jag definitivt tyckt man borde starta med Abidal som central försvarare och Maxwell som vänsterback. De tv¨sistnämnda har båda varit grymma den här säsongen och jag skulle åtminstonde vara mindre orolig om fransmannen startade som mittback än Milito, som gått ner sig rejält på sistonde, eller Fontás, som har för lite rutin.
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2011-01-20 14:20
Jeffrén skadade sig på dagens träning, han blir 5 veckor borta. Kan man ha mer otur än den killen?
Barcelona el Flaco
2011-01-20 14:19
Jeffrens skadehelvete fortsätter. Idag på träningen slog han upp en ny skada på insidan av vänstra lårmuskeln. Han beräknas vara borta i fem veckor. Och till råga på allt så är det hans födelsedag idag!
Barcelona el Flaco
2011-01-20 14:15
Delarocha/

Nu såg jag inte matchen igår så jag kan inte uttala mig om den, men av att döma av reaktionerna här inne och spelarbetyget från SPORT så gjorde han onekligen ingen bra insats. Trots det anser jag inte det är en tragedi att han får spela kvar i klubben det närmaste halvåret. Man ska nog inte heller hänga ut en spelare efter en prestation i en redan avgjord kvartfinalsmöte.

Hade nog faktiskt föredragit Militos rutin i en Champions-match längre fram än en ung Fontás. Inför nästa säsong däremot, då kan vi ge Fontás fler chanser om/när el Mariscal lämnar.
Delarocha
2011-01-20 14:09
el Flaco

Tycker det snarare känns som en säkerhetsrisk att ha kvar honom. Milito är inte direkt den spelaren jag vill ska spela i en match om andra backar är disponibla.
Bättre att spela med en Fontas med regelbunden speltid i B-laget som åtminstone är varm i kläderna när han kommer in.

Funkar inte att ha en Milito som är skadad jämt och sen när han väl är frisk aldrig får spela då våra två mittbackar är otroligt givna och vårt tredjealternativ inte har spelat matcher på ett år.
Barcelona el Flaco
2011-01-20 14:07
Jag har alltid gillat Milito för hans aggressiva spelstil, men skulle samtidigt inte ha något emot om han lämnar under sommaren. Däremot är jag nöjd att han stannar säsongen ut eftersom han kanske lär behövas pga spelschemat ifall vi nu går långt i samtliga tre turneringar.

Hans kontrakt går ut 2012 och klubben skulle kunna få en relativ hyfsat slant vid en försäljning. Fontás känns ändå redo för att slussas in i laget och få några spelminuter här och där. Just mittbacksfronten känns som vi har ganska bra täckning med tanke på alla talanger från B-laget.
Delarocha
2011-01-20 13:49
Vi får bara hoppas att klubbarna som tidigare var intresserade inte såg matchen igår. Kan inte tänka mig att något lag hade velat lägga 6m på Milito efter den matchen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 13:48
Förresten tror jag lätt vi skulle kunna få 6 miljoner för Milito, tror till och med man skulle kunna hoppas på 10. Han skulle definitivt kunna ta plats och bli en nyckelspelare i ett mittenlag, Serie A eller La Liga. Hetfield nämnde att även Juventus ska vara intresserade, och då kan man ju få in en hel del pengar.

Han kontrakt går ut 2012 om jag minns rätt.
Delarocha
2011-01-20 13:45
Våra yttrar slår ju inte inlägg och därmed är hela grejen med Bale onödig.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 13:43
Marc Overmars#11

Jag tror knappast t.ex Gareth Bale skulle spela bättre i Barcelona än vad Pedro gör, även om han kanske är en bättre ytter(?). Barcelona har ett väldigt speciellt sätt att spela på och det är inte många spelare som klarar av att anpassa sig så fort, om ens någonsin. Det är nog en av anledningarna till att många av våra värvningar på senaste tiden har så kallat "floppat".
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-20 13:41
Bale? Tillåt mig att skratta, killen går från olycksfågel till Tottenhams bästa spelare på så kort tid och helt plötsligt är han nya Messi.

Han är så otroligt endimensionell, han skulle aldrig passa in Barcelona, möjligen som vänsterback. Gå runt på kanten, slå in inlägg, det är hans styrka men vad gör det för nytta i ett lag med spelare som är under 1.80? Hmm..
Delarocha
2011-01-20 13:39
Marc Overmars#11

Bättre spelare på vilket sätt? Statsen på FM? För om du tittar på spelet så funkar ju den trion perfekt, finns inget som helst som får mig att vilja skaffa någon annan till anfallet. Villa har 14 mål på 18 matcher. Messi har väl typ 22 på 18, Pedro har 12 eller något på 18 och alla tre har väl åtminstone 5-10 assist.

Vilka spelare hade varit bättre?

Bale? Suck... du har med andra ord inte sett hur Barcelona spelar där framme

Trion där framme flyter runt, alla tre drar sig från och till de olika positionerna, Villa utgår från vänsterkanten när han tar alla sina löpningar inåt för att sticka bakom backlinjen, och spelar som en striker med vänsteryttern som utgångs position. Pedro spelar mer som en ytter som breddar spelet och utmanar en mot en. Messi spelar helt enkelt med en fri roll där framme, från mitten eller högerkanten oftast men rör sig över de flesta ytorna

Det underlättar verkligen om du tittar på Barcelona och vår spelstil om du ska uttala dig om hur den kan förbättras.
Spanien Marc Overmars#11
2011-01-20 13:28
L.A.M Nr 10 //

Det är duktiga spelare helt klart och känns onödigt att ens försöka ersätta dom, men jag menar attt förutom Messi kan man faktiskt hitta bättre spelare på Pedro och Villas positioner. Som ytter kan man ta fram Bale t.e.x finns ingen hetare vänster ytter just nu än han.

Edit: Behöver ingen förklaringen läste är inlägg nyss :-)


Man U hade ju Rooney och Tevez/Berbatov på topp Ronaldo hade en fri roll på kanterna.
Barcelona Abbe.
2011-01-20 13:15
Juvenil A-spelarna Espinosa och Deulofeu deltar på dagens träningspass. Kul.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-20 13:10
El Kaiser

Jag tror att hans kontrakt går ut 2012. Det är inte så osannolikt med 6 miljoner för Milito med tanke på lagen som verkar kämpa om hans signatur: Zaragoza, Malaga, Genoa, Napoli, Arsenal, Juventus osv.

Milito är fortfarande rätt så attraktiv i marknaden, så jag skulle inte vifta bort att vi kan få 6 miljoner för honom.

L.A.M

Det stämmer, vi spelar utan en renodlad striker, nästan som Man U spelade med C.Ronaldo. Just nu så spelar vi såhär:
Villa----Pedro
----Messi-----

Bojan har hamnat i ingenmansland, han är för dålig på kanterna och han kan inte spela som en klassisk 10:a heller. Jag tror inte heller att Pep kommer att formatera om laget bara så att Bojan ska få plats, om man inte gjorde det för Barcelonas dyraste värvning genom tiderna (Zlatan) så gör man det inte för Bojan heller.

Förövrigt så är det otroligt lustigt att Milito tjänar mer än vad Pato gör....
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 13:07
Ett problem med Bojan som jag ser det är att det inte riktigt finns plats för en striker i dagens Barcelona, som vi ställer upp nu så är Pedro och Villa yttrar som tar löpningar innåt medan Messi har en fri roll. Just den där fria rollen som Messi har nu kommer han nog förhoppningsvis att ha resten av sin karriär, så det blir nog bäst om vi producerar lite mer yttrar från akademin nu de närmaste åren.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 13:02
Marc Overmars#11

Jag tror nog de flesta Barcelonafans kan intyga att trion Pedro, Messi och Villa är ganska untouchable. Pedro har som de flesta nog vet utvecklats rejält det senaste året. Han är just nu en av världens bästa yttrar, och jag överdriver inte. Och jag tror knappst Torres skulle peta Villa, den sistnämnda är enligt mig världens bästa striker trots att han spelar ytter i Barca, vilket han också gör fantastiskt.
Barcelona Salcini
2011-01-20 13:01
Angående Bojan

Det känns som att killen verkar prestera endast där han känner att han inte har något att förlora, eller när han känner att han helt enkelt inte är sämst. Igår tyckte jag han gjorde en av de bättre matcherna på länge, trots att det fortfarande kanske inte var bra, samtidigt som flera andra spelare var som yra höns. I våras så kom han in och kanske själv kände att han kunde göra det bättre än Zlatan. Säsongen 08/09 och i år så har det ju varit så att de framför honom är väldigt mycket bättre och han har kanske inte den fightern inom sig att han ger sig fan på att bli bättre när han ser hur bra de andra faktiskt är.

Hans debutsäsong så var det ju flera spelare som underpresterade samtidigt som Bojan kom upp och kände att steget kanske inte var så långt, i takt med att laget har blivit bättre blir dock steget för honom större. En riktig utlåning till ett sämre lag kanske inte vore så dumt, med riktig menar jag att han faktiskt får chansen att komma tillbaka, inte som de flesta andra utlåningar i den här klubben.
Barcelona .Sami.
2011-01-20 12:59
Van der vaart hyllar Barca.
Spanien Marc Overmars#11
2011-01-20 12:52
Blaugrana91 //

Nu överdriver du lite om MVP bara Messi är untouchable men Tevez lär peta Pedro, Torres kan mycket väl peta Villa bara spana in hans matcher mot chelsea och man u innan skade eländet började för han.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 12:47
Håller med er alla om att Fontás bör flyttas upp så snart som möjligt. Efter sommaren ska han agera 3/4-val som mittback, punkt slut. Jag känner att Milito börjar gå mot slutet av sin karriär trots att han bara är 30, om han ska bli bra igen kommer han att bli det i en annan klubb.

Sedan tycker jag man verkligen kan se i en sådan här typ av match att motivation slår klass, när Barca går runt och tänker på vad de ska äta till frukost i morgon medan Betis tänker på vilka ben de ska bryta så kan det bara sluta på ett sätt. Annars så är jag inte speciellt orolig, trots att man förlorade med två mål mot ett Segunda-lag. Hoppas man i helgen får se ett mer taggat Barcelona som slaktar Racing.
Annons: