/spanien/barcelona/forum/14301.aspx/spanien/barcelona/forum/14301.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
12/26/2010 14:09
addeh

Jag tänkte på det också. Hans kontrakt löper ju ut.
Hade jag varit honom hade jag dock förlängt det. Thiago borde visa lite tålamod, han borde förstå att han inte kan agera nyckelspelare i en sådan här tidig ålder. Jag tycker Pep och co borde låta honom spela kvar i Barca B resten av säsongen samt förlänga hans kontrakt. Hoppas Thiago har en hjärna och lite tålamod, för då borde han krita på för några år till snarast.

Angående det du säger om Afellay så känner jag att det kan hända lite vad som helst med honom. Han kan, om han får spela mycket, göra dundersuccé men det kan också sluta med ett fiasko och att han bara får värma bänk, som t.ex Hleb och Chygryk.
Barcelona 1.70-ligan.
12/26/2010 13:54
Hemskt benbrott på någon i vår cantera... Hoppas han blir bra snart!
Barcelona el Maestro!
12/26/2010 13:09
God fortsättning på er allihopa!
År 2011 börjar närma sig nu. Om ett par dagar är vi där. Jag funderar på vad jag önskar mig mest för år 2011 som Barca-fan.
Jag kom fram till att en Champions League buckla i maj skulle slå allt. Tänk er att bärga hem klubbens fjärde. Det vore stort. Jag ser ligan som bonus men Champions League är vad jag önskar mig mest av allt. Det där lilla flytet som saknades i förra säsongen är det som krävs om klubben ska vinna ännu en Champions Leaguetitel.
Atlético addeh
12/26/2010 12:49
LAM Nr 10/

Det har ju att göra med Thiagos kontrakt som löper ut 2011 men vid en uppflyttning i januari automatiskt förlängas till 2013. Annars kan jag hålla med dig att det inte vore jätte behövligt att flytta upp honom redan nu. Men som sagt, många andra klubbar har redan visat intresse för mittfältaren och vi har att vänta oss en hel uppsjö av spekulationer om han inte flyttas upp.

För övrigt måste jag säga att Afellay känns som en klockren värvning ju mer man tänker på det. Snabbheten, passningsspelet, tekniken & ett fruktat skott gör att han har alla förutsättningar att lyckas i en klubb som FC Barcelona.
Barcelona Frodo
12/26/2010 12:05
1.70-ligan.

Jag antar att tidningarna hittade på det pga nyhetstorka.

Deulofeu sa att Bojan var den spelaren i a-laget han såg upp till och kunde känna igen sig med. Det var rätt intressant att höra. Det måste nog bero på att båda är katalanska anfallare som växt upp i klubben med en enorm hype och haft mycket press på sig.

Det kommer att bli intressant att se vad han kan göra de närmaste åren med tanke på hypen och att han setts som en potentiell a-lagspelare sedan en tidig ålder. Nästa år blir det med allra största sannolikhet Barca B och det kommer att bli intressant att se honom spela mot män i den näst högsta divisionen i Spanien. Klubben verkar hantera honom ganska försiktigt för att inte sabba hans utveckling.
Barcelona 1.70-ligan.
12/26/2010 11:49
Frodo,

Skönt att höra. Inte för jag trodde att det skulle ske, men.
Barcelona Frodo
12/26/2010 11:45
1.70-ligan.

Det dementerades för några dagar sen.
Barcelona 1.70-ligan.
12/26/2010 11:35
Läste precis att Real Madrid förhandlar med Barca om Gerard Deufoleu
Barcelona Piqué
12/26/2010 11:04
Hetfield- Megan Fox is a dude

Jag skulle kunna jämföra Xavi med Zidane även fast Zidane spelade högre upp på plan. Tack vare Zidane vann Frankrike EM och VM guld precis som Xavi . Zidane vann ligan och CL åt sitt klubblag precis som Xavi. Jag tycker båda har likadan spelstil, båda är ödmjuka och båda har spelat under samma era. Zidanes frisparkar håller mkt högre klass, däremot håller jag Xavis instick högre.

För mig är de jämnbördiga och jag har följt båda spelarna. Jag brukar inte berömma Madrid spelare, men just Zidane är en av få Madrid spelare som jag respekterar.

Jag har dessutom läst och det var inte så länge sen att Xavi i en intervju sa att Zidane är den jobbigaste spelaren han har mött. Xavis ord: "När man trodde att man hade tagit bollen var den helt plötsligt vid hans andra fot".

Jag är frustrerad över att jag inte kommer på var jag läste intervjun. Om jag hittar den så länkar jag den.
Barcelona L.A.M Nr 10
12/26/2010 11:01
Är det bara jag som inte tycker det är jätte nödvändigt att flytta upp Thiago redan nu i januari? Han kommer ju knappast att få spela så mycket mer än vad han har fått göra i höst. Om inte vi får en lång skada på Xavi eller Iniesta så kommer han nog inte starta mer än fem matcher i vår. Då är det väl bättre om man fortfarande kan pendla mellan A-laget och B-laget, där han åtminstonde är garanterad speltid, eller?

Med det sagt så hoppas jag ändå att han flyttas upp nu inom några veckor, men endast OM han är garanterad speltid. Han måste hoppa in i de flesta matcher och även starta ibland på Camp Nou, och naturligvis i cupen.

Vad tycker ni? Jag tål absolut att någon kritiserar.
Barcelona Barca4eva
12/26/2010 02:59
"21.10. Pérez har gått ut på den officiella hemsidan och sagt att det bara är en tidsfråga innan Villa anländer! Verkar som att det blir Madrid, trots allt."

Fron Villavakan...ni vet väl hur man rofl:ar
Barcelona 1.70-ligan.
12/26/2010 00:19
Aftonbladets oerhört pålitliga sillyblogg hävdar att Thiago inte får A-kontrakt i och med Afellays ankomst. Men OM Thiago inte flyttas upp i vinter beror det INTE på att Ibi köptes in...Det var ju något som Zubi var tydlig med att poängtera redan i november att Afellays ankomst INTE kommer ha någon sm helst inverkan på B-lags talangernas chanser att lyckas i A-laget.

Förhoppningsvis är tidningarna ute och cyklar och Thiago gör Afellay sällskap upp i A-laget i januari. Det är han värd!
Barcelona 1.70-ligan.
12/25/2010 23:27
El Flaco och LAM,

Jo, men Mascherano har ett femårskontrakt med Barca och trivs utmärkt. Jag tror åtminstone han stannar 3-4 år till i klubben. Jag tror inte Oriol Romeus genombrott kommer precis lagom till Mascherano lämnar, utan han lär vå vara nr 3 i ett par år först. Frågan är om orkar vänta så pass länge, om han nu tar det "förväntade steget"?

Som addeh säger så är den defensiva mittfältspositionen det vi minst behöver oroa oss för just nu.. och det är ju på både gott och ont. För Romeus framtid i Barca är det ju mest av ondo.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
12/25/2010 22:52
el Flaco

Om man ska vara rättvis så blev Zidane "seg" efter 30 års åldern, när han var ung så hade han minst lika kvicka fötter som Iniesta, men han var aldrig lika snabb utan boll.

Frodo

Det är faktiskt rätt så bisarrt, jag har tänkt och tänkt, men det finns ingen som man kan jämföra Xavi med, vare sig nu eller då.
The Special Five
12/25/2010 22:42
Ronaldo (den riktiga) utan tvekan, då han spelade i BARCELONA och inte i Madrid.
Barcelona L.A.M Nr 10
12/25/2010 22:33
el Flaco

Håller med om att Iniesta dribblar i ett lite högre tempo än Zidane. Fransmannen var äl aldrig så jättesnabb men hans teknik var som du säger så gudomlig att det inte spelade någon vidare roll. Dock är väl Andrésito den mest lika spelaren i världsklass, i nuläget i alla fall. Båda har en otrolig teknik, passningsspel och spelar som offensiva spelskickliga mittfältare.
Det ska bli väldigt intressant att se vad det blir av Iniestas karriär. Hoppas han kan ta ett ytterliggare steg och verkligen kommas ihåg som en av de stora mittfältarna. Han har ju redan skrivit in sig i historieböckerna p.g.a. målet i VM-finalen.
Real Madrid Sou_Ronaldo
12/25/2010 22:31
En fråga grabbar med handen på hjärtat vill jag att ni fans över 20 år som följt Barcelona ex antal år ska svara på den hära frågan.

Vem tycker ni är bäst vid 21-22 års ålder

Messi eller Luiz Nazario de Lima ?
Atlético addeh
12/25/2010 22:29
Den defensiva mittfältspositionen är väl i princip det enda vi inte behöver bry oss om de närmaste åren. Både Busquets & Mascherano är relativt unga och om inga skador gör livet surt för någon av de lär Romeu snällt få stanna kvar och kämpa i Barça B om han inte vill flytta.
Barcelona L.A.M Nr 10
12/25/2010 22:28
Måste bara säga, möjligen lite för sent, att artikeln om Puyol var fantastisk. Det kan finnas hur många tekniska skönlirare, Messi, Ronaldniho, Deco, Rivaldo, som helst¨men det kommer alltid bara finnas en Puyol! Han skulle kunna fortsätta hela sitt liv, hans insatser skulle inte bli sämre. För att han spelar för hans kärlek till Barcelona, och den kommer aldrig försvinna.
Barcelona el Flaco
12/25/2010 22:02
Nu är visserligen Oriol Romeu fortfarande en talang och mycket kan hända tills den dagen han blommar ut ordentligt, eller inte. Om han nu lyckas ta klivet upp till A-laget tror jag, precis som "L.A.M Nr 10" att Romeu kan ta Mascheranos roll som rotationsspelare när argentinaren lämnar. El Jefecito lär inte spela resten av sin karriär i Can Barça. Men som sagt, det är ett stort kliv från att vara talang till att bli en permanent spelare i A-laget. Vi kan bara hoppas att Oriol lyckas ta det klivet.
Barcelona L.A.M Nr 10
12/25/2010 21:54
1.70-ligan.

Oriol Romeu kommer ju troligen inte ta en plats i A-truppen inom 2 år. Och det kommet ta längre tid än så innan han krigar om en startplats. Vad jag tror så kommer inte Maske att stanna i Barca hela sin karriär. Vill kanske prova något annat eller flytta hem till Argentina.

Oriol Romeus genombrott kommer förhoppningsvis perfekt tid för Javier att tacka för sig.
Barcelona el Flaco
12/25/2010 21:48
Ser att några här inne har jämför Iniesta med Zidane när det gäller spelstil och jag tycker det är fel. Don Andrés är mer lik Michael Laudrup i mitt tycke. Zizou hade en ganska unik stil, långsamt i steget men med en sådan teknik att han kunde skaka av sig sina motståndare gång på gång som om de vore korpenlirare. Iniesta gör sina raider och dribblingar i ett snabbare tempo. Ser inte så många likheter mellan spanjoren och fransmannen när det gäller deras sätt att spela.
Barcelona Abbe.
12/25/2010 21:44
Antonio Puerta/

Casillas - Maicon, Pique, Lucio, Coentrao - Schweinsteiger, Busquets, - Sneijder, Xavi, Iniesta, - Messi.
Barcelona 1.70-ligan.
12/25/2010 21:43
När Frodo ändå är inne på defensiva mittfältare...

Jag hoppas verkligen att det kommer finnas plats för Oriol Romeu så småningom i Barca. Skulle bli oerhört besviken om han inte får A-kontrakt tillslut. Samtidigt är det ju galet svårt att ta en plats som pivote i Barca. Masken och Busken petar man inte hur som helst (med all rätt, gillar dem båda två).

Men Oriol Romeu är en typ av spelare Barca inte tar fram varje dag. Han är stor, stark, fysisk och kraftfull. Och han imponerade på mig av det jag såg från honom i somras.
Jag hoppas verkligen han har en framtid i Barca, men räds av den tuffa konkurrensen. Samtidigt som jag vill inte vill se Mascherano lämna heller på många år..

Romeu kan ju både ta ett kliv upp eller ett kliv ner i banan, men det är ju som pivote han gör sig allra bäst...
Det är ett litet dilemma. Tror ni det finns plats för Mascherano, Busquets och Romeu i Barcas A-trupp på sikt? Om inte, vem tror ni får lämna?
Barcelona Antonio Puerta
12/25/2010 21:35
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Såg att du sa att Busquets kom med, kan du vara snäll och länka sidan där alla spelarna är med`?, eller säga dem ?

Tacksam för svar
Barcelona Frodo
12/25/2010 21:32
PedroRodriguez

Jo, jag har sett matcherna i efterhand men det är ändå inte samma sak. Allt var ju så mycket långsammare och när man går från nutid till över två decennium tillbaka i tiden så upplever man inte fotbollen på samma sätt. Missförstå mig inte för jag är säkert otydlig. Vad jag menar är att Maradonas slutspel var säkert helt magiskt om man var med på den tiden och kollade på fotboll just då. Men om man ska backa bandet från 2000-talet så är det inte lika lätt att förstå magin med det slutspelet. På samma sätt som det inte kommer att vara lika lätt för ungdomar om 30 år att gå tillbaka och se matcher från idag. Fotbollen utvecklas hela tiden och därför är det svårt att se storheten med gamla spelare och lag från tider man själv inte varit med om.

Detsamma gäller andra sporter. Om jag ska kolla på en gammal match mellan Edberg-Becker nu så kommer jag inte förstå hypen på riktigt. Men om man var med just då så var det säkert obeskrivligt.

Hetfield

Xavi är en intressant spelartyp som en yngre generation inte kommer att förstå sig på. Detta pga av uteblivna highlights och liknande. Man måste nog kolla på Xavi en längre tid för att förstå hans storhet. Vet inte riktigt vem man kan jämföra honom med.

Barcelonito / Lucho Enrique 21

I Spanien och runt om i övriga Europa förstår sig folk på fotboll till skillnad från här i Sverige. Kan vara därför folk inte ser hur bra Busquets är trots att han är odiskutabel starter i både Barcelona och det spanska landslaget. Går man före Yaya, Mascherano, Alonso, Senna och Javi Martinez är man nog ganska bra.
AndreD
12/25/2010 21:29
1.70-ligan

Tror inte han är så dum och slänger bort sin karriär. Han verkar vara en smart kille som satsar på studierna och fotbollen. Det är därför han inte vill lämna Belgien för tidigt. Men man vet ju aldrig, kolla bara på Canales.
Barcelona Frodo
12/25/2010 21:08
Sou_Ronaldo

Såg du VM 98? Zidane var grym i finalen och var rätt okej i övrigt under turneringen. Blev utvisad en match och avstängd den nästkommande. Frankrike hade ett riktigt tungt lag så det var inte Elfsborg han tog till CL-vinst. Hört talas om Thuram, Desailly, Blanc, Deschamps, Henry? Inga dåliga lirare direkt. Han vann inte VM själv även om vissa maränger verkar vilja tro det.

Iniesta blev man of the match tre gånger under turneringen. Tre av sju möjliga matcher. Bara ett mål? Han var bäst i Spanien i VM. Men det är samma sak här. Han vann inte VM åt Spanien. Ingen kan göra det ensam. Han hade bra spelare vid sin sida precis som Zidane hade.

Dessutom är Iniesta den som är mest lik Zidane i fotbollsvärlden. Sättet de rör sig på och deras bollbehandling är väldigt eleganta. Xavi är mer av en motor i mitten.
Barcelona Magicman
12/25/2010 21:08
1.70-ligan.

Låt real köpa vilka spelare de vill, så länge vi har Pep så är ja lugn.
PedroRodriguez
12/25/2010 21:07
Frodo

''Han avslutade sin karriär med ett bra VM''

Korrektion: Han avslutade sin karriär med ett fantastiskt VM och det bästa han spelat. På toppen..njaa det var han nog inte i klubblaget i alla fall men i VM rent av sken han och överglänste alla andra spelare i den åldern.

Nog har du väl sett många matcher med Maradona för att göra en jämförelse med han och Messi väl? Har du inte sett Argentinas matcher i VM 86 på efterhand? Maradona körde över alla lag han mötte och var näst intill ostoppbar. Känns som att Messi kan dra en sån VM 2014 kanske.....
Annons: