/spanien/barcelona/forum/14258.aspx/spanien/barcelona/forum/14258.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Frodo
2010-10-26 18:45
F_C_B

Du måste ha missat Spaniens matcher i VM. Iniesta, Villa och Ramos var Spaniens tre bästa spelare under VM. Den enda match Iniesta missade var mot Honduras. Det är bara att ta en titt på hur de flesta av Spaniens mål och chanser kom till under VM för att inse hur bra Iniesta var. Men jag antar att det är lättare att stirra sig blind på statistik nuförtiden.

"Varför skulle Messi ha mer potential än Sneijder?"
Är det en seriös fråga?!!
elbraco
2010-10-26 18:40
addeh

Jo det kanske är sant, men att han var skadad mycket i ligamatcher sänker ju knappast hans odds. Men jag håller med det du säger om att han var fantastisk annars.
Barcelona F_C_B
2010-10-26 18:38
addeh

Eftersom du själv vet sanningen när jag säger missade en del matcher. VM finalisterna har 7 matcher att spela och en del matcher är fler än 10 matcher iallafall för mig, men sen är det en tolkningsfråga. Jag ber om ursäkt
Barcelona Frodo
2010-10-26 18:33
Om Sneijder vinner i år så kommer han att tillsammans med Owen vara de sämsta spelarna som vunnit Guldbollen det senaste decenniet. Att han varit den bästa spelaren det senaste året är rent skitsnack. Han kanske har varit mest framgångsrik det senaste året, men knappast den bästa. Det är inte samma sak. När man ser honom spela är det uppenbart att han är duktig, men att kalla honom världens bästa fotbollsspelare är en travesti.

Nu tycker jag att de här priserna ändå är väldigt överskattade men ska de vara konsekventa bör en VM-vinnare få priset. Se Cannavaro och Ronaldo som fick priserna under ett VM-år. Ronaldo hade precis kommit tillbaka från en skada men tog ändå hem priset.

Hade Sneijder varit tillräckligt dominant på mittfältet hade hans tränare låtit honom gå heah-to-head mot Xavi och Iniesta. Men alla hans tränare verkar veta att han inte har en chans och använder istället honom som en defensiv mittfältare som bara ska slå kontringsbollar. Det var så i Madrid, i Inter och även i Holland. Är man bäst i världen ska man kunna diktera matcher, inte bli dikterad som en defensiv mittfältare och hoppas på kontringar.
Atlético addeh
2010-10-26 18:29
F_C_B

"missade en del matcher och var knappt involverad i VM förutom VM målet"

Hur tycker du jag ska tolka det då?
Barcelona F_C_B
2010-10-26 18:25
addeh

Jag trodde du var tillräckligt smart för att förstå att jag pratade om klubblaget då han missade många matcher och inte VM!
Barcelona F_C_B
2010-10-26 18:24
elbraco

Fortfarande älskar fotbollsälskare mål och dribbling, därför tar alla strikers och mittfältare all show från försvarare, målvakter och andra defensiva spelare.

Varför inte, varför skulle Messi ha mer potential än Sneijder?

Messi är en helt annan spelare i landslagsnivå där han försvinner, medan Sneijder briljerar både i klubblaget och landslaget.

Många pickar ju på Messi för att han inte kan briljera när han väl spelare i landslaget. Det är Messis akilleshäl!
Atlético addeh
2010-10-26 18:23
F_C_B

Iniesta missade en match i VM, och det säger väl en del om hur insatt du är?

Jo, jag tycker Andrés var riktigt bra i Sydafrika. Han överglänste sin kompanjon Xavi och stod för den offensiva kreativiteten. Att han var bäst på plan i VM-finalen gjorde bara att han gick om David Villa som mästerskapets bäste spanjor, tycker jag i alla fall.

Ni får ha precis vilka åsikter ni vill, men att påstå att Iniesta var blekare än hans hudfärg i VM är bara en stor lögn.
Atlético addeh
2010-10-26 18:19
elbraco

"Är det ingen annan som tycker det är konstigt att Iniesta har så låga odds.
Han var ju skadad mycket förra säsongen, satte bara 2 mål (om man nu vill räkna mål) och gjorde inget större väsen av sig i VM. Är det tack vare hans mål i finalen som han är nominerad tro?"

Där håller jag verkligen inte med dig. Iniesta var otroligt värdefull då han kunde spela i våras, och hade faktiskt stor del till att vi till sist säkrade ligatiteln. När det gäller VM-slutspelet tycker jag Andrés var Spaniens klart mest lysande stjärna tillsammans med David Villa, och hans fantastiska insats i finalen väger upp att han enligt mig var bäste spanjor i hela mästerskapet. Dock tycker jag fortfarande att Diego Forlán var bäst, men Iniesta var honom hack i häl.

Iniestas frånvaro mot Inter i CL-semifinalen putsade för övrigt till Mourinhos cv avsevärt. Jag tycker det säger en del om den spelaren.
Barcelona F_C_B
2010-10-26 18:18
Unibet har:

Sneijder 2.70
Xavi 3.00
Messi 4.00
Iniesta 5.50
Forlan 8.50
elbraco
2010-10-26 18:14
Ja, men med ironi. Messi jämförs inte med Pelé och Maradona på grund av deras positioner, utan för deras storhet. Messi har potential att bli lika bra som de två.
Tycker du Sneijder har samma potential som Messi?

Om man vill vara petig så var förövrigt Pelé striker, Maradona mer offensiv mitt/släpande och Messi ytter.
Barcelona F_C_B
2010-10-26 18:14
addeh

Att du tycker att Iniesta bör få priset säger väl mycket om dig, då han knappt gjorde något större intryck, missade en del matcher och var knappt involverad i VM förutom VM målet.

Messidinho_10

Vet inte vart jag läste det nånstans, men så var fallet när jag läste.
Barcelona F_C_B
2010-10-26 18:11
elbraco

Haha du säger ju det själv. Att Messi jämförs med Pele och Maradona, kanske för att de spelar i samma position?

Du får inte glömma att alla älskar fotbollsgodis, och det är dribbling och mål, det kommer alltid ha en fördel, även för dig, men sen måste man vara realistisk och se det en längre bit, att en världsklasspelare är mer än dribbling och mål.
Historiskt sätt så stämmer det också om man ser till individuella priser, då en försvarare och målvakt sällan får samma uppmärksamhet som en anfallare och mittfältare.

Atlético Antonio Lopez
2010-10-26 18:10
Okej, kul. Tacksam för svar!
Rip Paul
Barcelona Messidinho_10
2010-10-26 18:07
Så här ser oddsen på bet365

FIFA - Europeiska Guldbollen - 2010 Spelstopp 29 Okt 21:00
Lionel Messi 4.00
Wesley Sneijder 4.00
Hernandez Xavi 5.00
Andres Iniesta 7.00
Cristiano Ronaldo 11.00
David Villa 15.00
elbraco
2010-10-26 18:05
Är det ingen annan som tycker det är konstigt att Iniesta har så låga odds.
Han var ju skadad mycket förra säsongen, satte bara 2 mål (om man nu vill räkna mål) och gjorde inget större väsen av sig i VM. Är det tack vare hans mål i finalen som han är nominerad tro?

edit: håller med addeh helt. Den jag helst hade sett få priset är Forlan, också som ett bevis för att man kan vinna utan att vara en spelare i ett storlag.

Här är förresten Krasic filmning som fick honom avstängd i två matcher. Rättvist nog så räddade målvakten Amauris straff.
Atlético addeh
2010-10-26 18:05
Antonio Lopez

Skulle jag få välja står det mellan Iniesta och Xavi, där jag för tillfället håller den förstnämnde lite högre. Kan dock säga att jag hellre ser Forlán vinna priset än Sneijder, skulle faktiskt unna uruguayanen priset väldigt mycket.
Barcelona F_C_B
2010-10-26 18:01
addeh

Sneijder var/är kanske inte världens bästa fotbollsspelare, 2001, 2002, 2003, 2004, 2015 o.s.v, men Sneijder är världens bästa spelare 2009/2010!

När Messi kan ta sitt lag till CL vinst, VM finalist samtidigt som han vinner ligan, ja då kan vi börja jämföra om vem som ska stå som vinnare mellan Sneijder och Messi.

Messi kommer inte längre än semifinal i CL, och åker ut redan i kvartsfinal, och det med att bli utklassad i VM.

Enligt spelsajter så leder Sneijder som favoriten till att ta hem priset, 1.50 gånger pengarna, Iniesta till 3.00, Xavi till 5.00 och Messi är 15 gånger pengarna.
Barcelona Messidinho_10
2010-10-26 18:00
"Poäng; Sneijder höjde sig med laget och Messi höjde sig när laget gick ner, och det är svårare."

Co-sign!
Atlético addeh
2010-10-26 17:58
Joao De Deus (coach Ceuta): "We don't think about qualifying but about enjoying this to the fullest.

Ceuta kommer gå in i kvällens match helt utan press, då ingen förväntar sig att de kommer gå vinnande ur striden. Detta är bara till deras fördel.
elbraco
2010-10-26 17:58
Dessutom kan man argumentera om vem som får priset i PRAKTIKEN. Själv tror jag att det lika mycket handlar om hur mycket man har höjt sig som hur bra man är som spelare.
Atlético Antonio Lopez
2010-10-26 17:57
Bara för nyfikenhetens skull, vem tycker ni förtjänar priset mest (jag gissar på Xavi) men kul att veta allas åsikter. Ni kanske kan gissa vem jag tycker ska få priset ;o.
P.S lycka till mot Sevilla, hoppas ni börjar spela som innan och daskar ner dem i tabellen hårt!
elbraco
2010-10-26 17:56
F_C_B

Så du menar att om jag säger att försvararen Johan Niklasson i Åtvidabergs FF är en bättre spelare än Maradona så kan inte du säga emot för att han spelar på en annan position? Självklart är Messi bättre än Sneijder, spelmässigt sett.
Varför tror du han inte blir jämförd med Maradona, Pelé o.s.v. medans Messi blir det? Det är inte för att han spelar på mittfältet, det kan jag berätta för dig.

Sneijder presterade bättre än vad man kan förvänta sig av honom, det är därför han vinner priset. Om Messi var bättre än Sneijder förra året kan jag inte svara på för jag kollade inte på Inters matcher värst mycket men hans statistik talar ju för sig.

Men jag är lite inne på det L.A.M skrev att det var också mycket tack vare Mou som Sneijder blev så bra som han blev. Inget annat lag förutom Inter under Mourinho kunde ha stoppat Barca på det sättet. Jag försöker inte ta något från Sneijder men han höjde sig i takt med att sitt lag höjde sig. Messi höjde sig när hans gick ner sig. Vi hade inte längre någon Eto'o som kunde göra alla mål utan istället en stillastående Zlatan, och då gick Messi från att göra 20-24 ligamål per säsong till att göra 34 mål, 47 mål allt som allt.
Poäng; Sneijder höjde sig med laget och Messi höjde sig när laget gick ner, och det är svårare.
Atlético addeh
2010-10-26 17:49
Hetfield

Fair enough, vi har olika åsikter om Sneijder, så enkelt är det. Han är absolut en begåvad fotbollsspelare, men jag tycker inte han är världens bästa.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-26 17:43
addeh

Men du måste komma ihåg att Holland var generellt rätt så tama (ja, trots att de gick till Vm-finalen), det säger väl mer om kvalitén på själva turneringen om inte annat.
Sen tycker jag att det en större bedrift att vinna trippeln än att vinna VM, men det är väl en smaksak så att säga.

Jag tycker faktiskt att Sneijder är briljant, jag tycker inte om honom som person (på planen) då han gnäller och filmar en hel del, men när Sneijder spelar så bra..då spelar han BRA! Han gör sällan något extraoridnärt som att dribbla och finta, hans spel går mer ut på att släppa den så fort han får bollen. Jag tycker att han är världens bästa distansskytt.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-10-26 17:43
F_C_B

Tycker du överdriver lite väl när du påstår pratar om Messi i VM. Klart att han inte var på topp, men var inblandad i mycket i Argentinas spel. Han hade dessutom otur att han inte gjorde mål. Dcok så var sommaren en besvikelse för Leo.

elbraco//

"Messi är ju bättre än Sneijder, men trots det förtjänar Sneijder att vinna"

Hur menar du där. Om Messi är bättre än Sneijder, så förtjänar han väl ändå mer att vinna priset som världens BÄSTA spelare. För när allt kommer till kritan så handlar det ändå om att kora den som är bäst, inte den som toppar formen till VM. Då kan ju lika gärna Muller vinna. Eller bara för att man vinner trippeln med Inter, där både Serie A och Italienska cupen inte känns som en jättestor utmaning. Och i CL så hade Inter Mourinho, plus Milito som även vann pris som CL:s bästa.
Barcelona DM1982
2010-10-26 17:38
Enligt mig är det fullständigt uppenbart att Sneijder kommer vinna guldbollen.

De flesta åren brukar det vara en spelare som har dominerat ordentligt och det råder ingen tvekan om att just den personen kommer vinna. När Messi, Kaka, Ronaldo mfl vann priset var de fullständigt outstanding under säsongen, den här säsongen finns det ingen sådan spelare. Sneijder kommer vinna för att han är en viktigt kugge i ett lag som vann allt under en säsong men han har inte varit lika dominerande som tidigare vinnare.

Känns helt ok att han vinner priset, sett över hela säsongen är han värd det.
Barcelona F_C_B
2010-10-26 17:38
elbraco

Du kan inte resonera på det sättet som du gör. På vilket sätt menar du att Messi är en bättre spelare än Sneijder? Syftar du på målen då eller vad? Du kan inte jämföra en anfallare, mittfältare, back så som du gör.

Ballon D'or väljer ut bästa spelaren 2009/2010, och ska man se det per titel och idividuella prestationer som Ballon D'or tittar på så äger ju Sneijder Messi!

Du säger:

"Och visst, Sneijder var en stor faktor till att Inter tog CL-vinsten men samtidigt så "blommade" Milito ut den säsongen, så man ska inte ge Sneijder FÖR mycket cred"

Du tänker inte ett steg längre ser jag. Du får inte glömma att spelare som Sneijder och Xavi är spelare som gör sina anfallare bättre!
Utan Sneijder i Inter hade Milito och Eto'o sprungit som yra höns ska du veta.

L.A.M Nr 10

Mourinho var en stor del av Inters triumf, helt klart, men samtidigt är en tränares uppgift att bara hjälpa laget, sen är det spelarna tillsammans som gör jobbet. Du kan inte mena att Mourinho är anledningen till Sneijders splitvision, otroligt fina frisparkar, lösa situationer inom en kort sekund, sjukt bra skott med båda fötterna o.s.v. Vad jag vet hade Sneijder redan allt det här innan.


Jag förstår inte de som inte tycker Sneijder förtjänar guldbollen. Vad mer begär man om man ligger bakom allt i ligan, CL och cupen, och vinner trippeln? Vad mer begär man om man tar ensam Holland till final, gör 5 mål som mittfältare, delar skytteligan i VM, utses till VM:s andra bästa spelare?
Sen får vi inte glömma att Holland på pappret i VM inte direkt var ett bra lag, Robben och Sneijder var väl stjärnorna i laget, om man ska jämföra Spanien med världsklassspelare i varje position förutom vänsterkanten och Argentina.

Det ska Sneijder och Holland ha eloge för!
Barcelona Barca4eva
2010-10-26 17:34
L.A.M Nr 10

Messi är helt klart en bättre spelare än Sneijder men jag vet inte vad Fifa utgår från längre...

Men som sagt, har inte något emot att Sneijder skulle ta emot priset.
Atlético addeh
2010-10-26 17:28
Hetfield

Det var väl inte världshistoriens rockigaste match, men nog kan du hålla med om att spanjorerna var det bättre laget och ingen i det holländska laget gjorde någon speciellt gedigen insats. Det jag försöker komma fram till är att världens bästa fotbollsspelare borde vara bättre än vad Sneijder var i VM-finalen. Han överglänstes av sina motståndare, framför allt Iniesta, som enligt mig var matchens gigant, inte bara för hans avgörande mål, utan överlag.

Men jag förstår varför du anser att Sneijder borde få priset och jag skulle inte gråta blod om han skulle få det.
Annons: