/spanien/barcelona/forum/14197.aspx/spanien/barcelona/forum/14197.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
elbraco
1/8/2011 15:50
Anledningen till att jag tycker att vi ska skaffa en bra mittback som inte är ordinarie är att Alves inte har någon backup (jag ser inte Adriano som en fullgod backup).
Flyttar vi då ut Puyol på högerkanten och Pique bredvid honom hamnar alltså Abidal och Maxwell på vänsterkanten/vänster central, något som kanske håller om båda har en bra dag, men om någon säsong är Abidal 32 år och Maxwell 30.

Jag kan köpa att någon av dom lär hålla klass på vänsterkanten ett tag till, men spelar man alla Puyol, Abidal och Maxwell samtidigt håller inte ens Pique ned medelåldern till en "godkänd" nivå.
Det som måste hända är att Pep spelar inte Fontas/Bartra/Muniesa mer eller att vi skaffar en ny mittback som har potential. Just nu ser jag inget av dessa alternativ hända...
PedroRodriguez
1/8/2011 15:25
H.Alavi - Magico!

Säsongen 2002/2003 i La Liga var Sociedad ett grymt och fruktat lag. De kom 2a i ligan efter Real Madrid medans Barca med Van Gaal i rodret kom på en usel 6:e plats. Gamla goda tiden med bl.a. Riquelmé och Mendieta på mittfältet i Barca. Visst fan minns man anfallspolarna Nihat och Kovacevic, Nihat matade 23 mål den säsongen och Kovacevic prickade in 20. Minns att mötena med Barca blev täta, på Camp Nou vann vi med 2 - 1 och på Anoeta i Baskien torskade vi med 2 - 1 det året. Efter det succé året har det bara gått uselt för Sociedad dock.

Barcelona haeger
1/8/2011 15:21
Jag kan inte förstå hur folk vill att vi endast ska ha 6 backar, det är för lite. För Fontas lär inte flyttas upp till A-laget.
Kolla förra året, då vi hade både Milito och Marquez bakom P och P, det var perfekt tycker jag.
Om Abidal flyttar in som mittback så försämras vänsterbacken, varför försämra på två positioner när man inte behöver det?

Att ha P och P, Fontas och en till som lånas/köps in och sedan ha Abidal och Maxwell till vänster, det är perfekt enligt mig.

Puyol kommer få mindre och mindre speltid, Pique kommer behöva vila, räkna även in eventuella skador och avstängningar.
Enligt mig ska man ha en reserv på varje position, och det hade man inte ens inför den här säsongen.

Fontas lär få speltid vid det här scenariot, bara att vila t.ex. Puyol mot lag som Levante på hemmaplan.
Det är tillräckligt bra med speltid för Fontas så att han kan slussas in i laget.
CarlesPuyolSaforcada
1/8/2011 14:54
Någon som råkar känna till någon hemsida som sänder bra livestreaming till Barça B ikväll?
Barcelona H.Alavi - Magico!
1/8/2011 14:42
Hetfield

Ja juste, vad hände med Arango? Lite synd att han lämnade Mallorca och La LIga, såg honom som Mallis bästa spelare i truppen. Lite tråkigt att Mallorcas trupp har försvagats i år då spelare som Aduriz lämnade. Nu kanske Arango dyker upp i La Liga igen vilket är positivt för spansk ligafotboll, sådana typer behöver vi mer av!

När vi nu är inne på gamla profiler i La Liga, vem minns Real Sociedads anfallspar för drygt 7-8 år sedan med Kovacevic och Nihat? Kommer ihåg att jag var grymt nervös varje gång FCB tog sig an Real Sociedad.
Barcelona B-Guden
1/8/2011 14:38
Sami, ens riktiga Position spelar ingen roll. Kan man spela på fler än en position så är det bara bra.
Maxwell kan spela på vänster backen då Abidal spelar mittback. Han har faktiskt visat att han är bra och mer än duger som vänster back.
Barcelona .Sami.
1/8/2011 14:27
Visst Abidal är bra som mittback men hans riktiga position är vänsterback. Vi behöver ingen Fabio Coentrao.
Barcelona B-Guden
1/8/2011 14:00
Vi kan inte köpen en till mittback bara för att Puyol och Pique kan bli skadad utvisad samtidigt, Förlorar man 2 av sina start spelare ja då försämras laget så är det även i Barcelona.

Vi kan inte tänka att vi ska ha bra bänk spelare över allt det går inte. Fontas har redan vissat att han är bra med både fötter och bryt säker.
Klubban kan inte tänka på det värsta.
Milito hur mycket har han spelat i år ? 2-3 matcher ? Det behöver man inte ersätta med en klass spelare där duger Abidal alternativt Fontas.

Ni som såg matchen mot Kazan när barca spelade med flera B-lags spelare ?

Då var det Pique och Fontas som styrde spelet 3-4-3 spelade dom med Pique aom höger back Busquet mittback och Fontas vänster back.

Fontas och pique styrde hela anfallet i början av matchen innan skador på Jeffren och Bojan gjorde att dom läre ta in nytt och då kom 2 st nya B-lags spelare in.
och då spela dom 4-3-3 men fontas var fortfarande då bra med i uppspelen trots att han va Mittback då.
Barcelona Hyder
1/8/2011 13:26
Ganska intressant tanke, det där med att köpa in en vänsterback och använda Abidal som mittback. Men jag anser att Abidal är en ren och skär startspelare. Köper vi in ännu en vänsterback för en hyfsad stor summa pengar (om vi vill köpa någon bra) då förpassas Abidal till bänken helt eller så förpassas nyförvärvet till bänken av Abidal om denne fortsätter som vänsterback när både Piqué och Puyol kan spela. I mina öron låter det inte helt optimalt. Framförallt inte eftersom att Abidal gör ett hästjobb som vänsterback och i lite tuffare matcher samt större matcher är han helt optimal. Tycker inte att vi ska köpa in någon back som ska gå rakt in i startelvan. En vikarierande mittback, på lån eller permanent räcker för mig. Han behöver inte vara ung på något sätt även om en sådan blir relativt svår att hitta.

Det mest optimala för laget är att fortsätta med Piqúe och Puyol som mittbackar och Abidal som vänsterback och vid stort behov även mittback. Precis som vi gjort hittils. Att ändra i startelvan är inte alls någon bra idé enligt mig. Det går ju utmärkt som det redan är. Det ända som kan komma in är lite mer balans från reservsidan.
Barcelona Luca Toni
1/8/2011 12:55
Fabio Coentrao!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
1/8/2011 12:47
GS16TMF

Vad är det här, den 100:e gången du gör reklam för den där skitsidan? Ingen bryr sig, ingen kommer att bry sig så sluta upp med det, det är förbjudet med reklam.

Om folk vill se matchen så finns det gott om streams.
Barcelona Abbe.
1/8/2011 12:45
Criff

Han är utlånad till Parma ;-).
Delarocha
1/8/2011 12:44
Intressat att Inter och Liverpool båda har sparkat sina tränare typ exakt samtidigt. De var ju dem två klubbarna som bytte managers och båda klubbarna har en gemensam nämnare i Benitez. Benitez har haft en bra sista tid i tränarkarriären :)
Real Madrid GS16TMF
1/8/2011 12:43
Tuff match i kväll, Deportivo är alltid svåra att möta på bortaplan.

Tror dock på vinst med 1-3, Messi sätter en och Villa stänker dit två!

För er som inte har canal+ och inte kan följa matchen på TV, rekommenderar jag att följa den live och gratis på länktips!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
1/8/2011 12:29
OT men jag hoppas verkligen att Juan Arango återvänder till La Liga och får spela med Manzano igen, en av mina favoriter i La Liga som försvann.

Delarocha

Abidal blir knappast yngre, Maxwell är endast en rotationsspelare och Adriano håller inte som ytterback.
Delarocha
1/8/2011 12:14
Varför ens köpa in en ny vänsterback? Abidal, Maxwell och Adriano duger väl gott och väl där?
Barcelona 1.70-ligan.
1/8/2011 11:43
Tänkte precis samma som Hetfield igår kväll efter att jag hade loggat ut. Det vore optimalt.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
1/8/2011 11:39
Delarocha

Ja, in a nutshell så vill jag flytta in Abidal som en mittback, köpa en ny vänster och sälja Milito samtidigt som man flyttar upp Fontas.

Då har man alltså fyra mittbackar (Puyol, Pique, Abidal och Fontas), två vänsterbackar (X och Maxwell), två högerbackar (Alves och Adriano). Låter bra i mina öron.
Delarocha
1/8/2011 11:10
Vi kan inte gå in i CL slutspel + ligaslutet både i år och kanske nästa år med en åldrande Puyol och en Pique som enda kompletta mittbackar. Dessa två måste ha möjligheten att 1: vila 2: dra på sig kort ifall det så krävs, har vi båda mittbackarna borta i någon CL semi eller final, vad fan spelar vi då? En Fontas som mer eller mindre debuterar och Abidal centralt och Maxwell vänster?

Antingen slussar man in både >Fontas och Bartran nu, ordentligt. Nu får man ju en anledning till attgöra det, bättre nu än att de ska behöva ta onödigt stort ansvar när det verkligen krisar sig. Alternativ att man typ lånar in en back en säsong till sommarne och sedan utvärderar truppen.

Men ett köp är jag nog rätt skeptisk till, detta är ett perfekt tillfälle att slussa in Fontas och Bartran, ge dem speltid INNAN det krisar sig, dvs, hemma mot sämre motstånd när stora delar av a-laget spelar, kanske bara vila Puyol eller Pique men resten ordinare.
Barcelona Criff
1/8/2011 11:06
Vet inte om någon nämnt det redan, men Toni Calvo har lånats ut från Aris Thessaloniki till Genoa :) Ska bli kul att se honom i action!
Barcelona Barcadinho.
1/8/2011 10:17
frodo -

Jag tycker att Fontas är redo. Jag skrev om det också för en månad sen. Jag vill att han tom ska flytta till a-laget permanent för att få den här underbara känslan i kroppen att han är igång på allvar. Det är en annan sak att vara med i a-laget och ta klivet till proffs livet. Man växer mentalt. Ibland är det värt, även om man förlorar speltid med b-laget.

Men jag försöker räkna med olika signaler som kommer från Pep och klubben, när jag resonerar om olika saker. Jag vill på så sätt vara så realistisk som möjligt. Pep har sagt nyss att Fontas är för framtiden och det är för tidigt att räkna med honom. Zubi gav samma signaler om resten från b-laget. Därför tänker jag på andra banor.
Låt oss säga att Pep räknar med Fotas som en ordinarie om ett par eller tre år. Det är för långt tid att vänta på för att slussa in en till variant i mittback positionerna. Jag kan inte tänka mig knappt en säsong till med bara P och P och Abidal. Redan till 2011-12 vill jag ha en stabil tredje variant som är tillräckligt bra och ersätta samt konkurrera i mitten av backlinjen.

Det kan lika gärna vara en äldre back som håller ett par år, ungefär som Carvalho i Real. Men jag väljer dock en långsiktig lösning, eftersom det brukar ta tid för spelare att smälta in hos oss.

Pep har faktiskt varit på den här linjen som jag snackar om. Alltså en ung och stabil variant som ska vara med i många år. Det var hans tanke med Chyg, men den varianten misslyckades. Dax kanske att göra om ett nytt försök till sommaren. Ännu viktigare när vi har ännu mindre alternativ på bänken nu, jämfört med sommaren då Chyg kom.

Om idag - Barca har bara vinster på borta plan i ligan, 8 stycken. Det är imponerade och statistiken tallar om vinst igen. Men däremot så är jag orolig för just statistiken, eftersom jag vet att inget håller sig för evighet.
Jag är orolig att en poängtapp på bortaplan kommer den här helgen. Nångång kommer det en sån platt match.
Vi får hoppas att det oavgjorda resultatet mot Bilbao i cupen kan räknas in i statistiken...
Då kan vinstvågen fortsätta ett tag till.
Barcelona Fille s
1/8/2011 03:56
här han de förstås dö ut innan man kom online :(
Barcelona B-Guden
1/8/2011 02:59
Bojan ska få fortsätta, att säga att Thiago kommer in och presterar är lite löjligt,
Han har en helt annan roll en vad Bojan har, Bojan läre göra mål för att va bra det räcker att Thiago slår passningarna rätt.

Mot Levante stog ju inte dreikt Thiago för nåt match avgörande inhopp. Bojan har redan visat att han kan prestera inte minst när han slog ut Zlatan ur startelvan.

Tror ni han kan göra super inhopp när han får typ 15 min per match ? inte ens så mycket spel tid får han...
Barcelona Blaugrana93
1/8/2011 02:10
Barcas maskineri kommer fortsätta i flera år till. Vi har massa unga hungriga spelare som har hjärta och det är jag stolt över. Det som är bra är att vi fortsätter värva in Cracks då och då och det gillar jag. Nästa Crack Cesc?
Atlético addeh
1/8/2011 01:40
Delarocha

Med tanke på att både Fontás och Bartra är bättre än Muniesa som mittbackar är det ganska naturligt att han inte har fått chansen i A-laget så mycket. Sedan ska vi inte glömma att han bara är 18 år ung och fortfarande utvecklas väldigt mycket. Att vara ordinarie i den spanska andradivisionen som 18-åring är oerhört bra.

Hade Dani Alves istället varit vänsterback och vi bara hade haft honom på den positionen hade nog Muniesa synts lite mer i A-laget, men nu konkurrerar han med Abidal, Maxwell & Adriano och då är det ganska logiskt att han mest spenderar tid i B-laget. Än så länge. Jag är säker på att hans tid kommer.
Barcelona Blaugrana93
1/8/2011 01:36
Varför lägga ut mer pengar på onödiga värvningar. Milito kan lämna vi klarar oss ändå. Han har ju knappt spelat något denna säsong så vi kommer ändå inte sakna honom.

Min favorit Bartra är en supertalang och han bli hur bra som helst. Fontas är nog ett säkrare kort men på lång sikt tror jag Bartra kommer utvecklas mer. Därför tycker jag vi ska satsa på Fontas som 4:e mittback. Det ska vi klara och om vi verkligen inte vill så ta ner Busquets som mittback för de ska han klara av om vi som förra mötet möter Levante hemma.

Börjar bli riktigt trött på att värva och värva speciellt nu när ekonomin inte är på topp.

Läste också precis att några vill skola om Thiago till vänster ytter. Tror han skulle vara hur grym som helst på den positionen. Messi spelar ju redan nu som en falsk nia centralt. Thiago och Pedro på kanterna skulle vara hur grymt som helst. Sen har vi Rafa och Gerard som spås lysande framtid men det får vi se senare.

Bojan måste börja leverera annars måste han lämna. Vi har talanger som väntar på deras chanser också och jag ser bara Bojan som ett hinder för andra spelare i akademin då han tar deras chansen och det roliga är att han inte ens tar vara på de. Dem chanserna han får är guld värt för alla. Om ni såg mot levante så levererade Thiago och de gör han oftast när han gör inhopp. Bojan måste också de annars så är han inget mer än ett hinder!
Delarocha
1/8/2011 00:59
Hetfield

Abidal är redan BV/C eller vad man ska kalla det. Han kan spela både centralt och till vänster. Men du menar att använda honom centralt mer flitigt?
Tycker han känns betydligt osäkrare i mitten men å andra sidan borde han kunna lyckas med lite mer speltid, det hade ju faktiskt varit en rätt bra lösning för att slippa behöva skaffa en till.

Jag är rätt skeptisk till att skaffa en ny back som inte ens kommer få speltid om inte Piquenbauer eller Puyol skadar sig. Och på långsiktg har vi ändå tre talanger som ska slussas in. Det vore ju isåfall om någon gammal stjärnback ville lira i Barca typ 2 år och sen sluta, Maldini kan gärna få göra comeback.

Liknelsen med Puyol är dock inget jag egentligen blir så upphetsad av. Jag är egentligen rätt anti spelstilen Puyol har, han gör mig fruktansvärt nervös ofta men då han gör det så satans bra så blir det ju bra ändå. Så vill helst inte få upp en lika passionerad men ännu mer opolerad 18-årig mittback. Föredrar ju Piques spelstil en smula.
Men men, Puyol känns lite som en utdöende ras, passion och kärlek gör honom till ett monster. Och det tackar vi för.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
1/8/2011 00:56
Med risk för att bli lynchad av hela forumet med tanke på Abidals senaste match, men jag undrar faktiskt hur länge han håller som vänsterback. Är detta Abidals absoluta peak eller är det början på något?
Han har ju sagt att han vill avsluta karriären i Barcelona, så vi behöver inte oroa oss för att han ska lämna oss.

Jag vill ha en vänsterback och göra Abidal till en mittback/vänsterback istället för enbart vänsterback. Då kan man ha Abidal som 3:e mittback och Fontas som 4:e, problemet är att det är sällsynt med bra ytterbackar. Vi ska vara glad att vi har guldklimpar som Abidal och Alves, om det var något Txiki gjorde rätt så var det att köpa ytterbackarna.

Delarocha

Pep har inte ens visat intresse för unge Muniesa och med tanke på hur stenhårt det är med konkurrensen om mittbacksrollen så är det rätt så givet att Muniesa har hamnat långt bak.
Om jag ska vara ärlig så är jag också skeptisk till Muniesa då han är rätt så opolerad. Ja visst, man kan dra paralleller till hur Puyol var då, men det betyder inte att alla kommer att bli som Puyol.

Det verkar som att Pep föredrar Fontas och Bartra före Muniesa som mittback i alla fall.
Delarocha
1/8/2011 00:48
Varken Hummels eller Subotic i Dortmund lär dock säljas billigt. Dortmund har väl precis blivit skuldfria och har något stort på gång med en nästan skrämmande ung snittålder.

Cataloniaboy

Vad är det dåliga med den regeln?
Man vill ju helt enkelt få bort alla galna tacklingar och satsningar. De som drar på sig röda direkt gör ju ofta något äckligt fult och ska således bli avstängd länge. Ställer mig bara på positiv till den regeln så länge de röda korten är befogade. Får du ett rött direkt har du gjort något allvarligt, oftast väldigt fult som inte hör hemma på en fotbollsplan.

Tycker förövrigt man skall ge Fontas och Bartran större ansvar. De är i rätt ålder för att kunna slå igenom och växa i kostymen. Som petersays säger så är det vid skador eller avstängningar som ungtuppar kan visa framfötterna, det känns onödigt att köpa in nya spelare när vi har två stora talanger i dessa två. Låt de istället växa med ansvaret, det blir ju även ett test för dem, pallar de trycket?

Förövrigt, varför snackas det inte om Muniesa längre? Vad har hänt honom?
Barcelona Cataloniaboy
1/8/2011 00:43
God natt, Culés!
Annons: