/spanien/barcelona/forum/14181.aspx/spanien/barcelona/forum/14181.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Frodo
2010-12-28 03:05
Barcadinho.

Du har fel. Pedro har fått fler spelminuter än Villa hittills denna säsong. Klart att Pedro och Villa kan hamna i en svacka framåt. Men det kan ju vem som helst? En anfallares främsta uppgift är att göra mål precis som du säger men man står eller faller inte på det i Barcelona. Både Pedro och Villa hade problem med målskyttet i början där Villa hade 6-8 ramträffar bland annat. Vad som är viktigt är man jobbar sig ur såna "svackor".

Det arbetet som båda gör utan boll är det som gör de till odiskutabla startspelare. Ingen och då menar jag verkligen ingen kan ersätta Pedro så som han spelat den här säsongen. Det handlar inte bara om att kolla på någon statistik för det är inte rättvisande för hans prestationer på plan. Däremot är ett stort frågetecken huruvida han kan prestera som startspelare en hel säsong. Det här är hans första säsong där han börjar som starter och frågan är om han orkar hela säsongen med tanke på hur många mil han redan sprungit hittills.
Barcelona Barcadinho.
2010-12-28 02:34
Jag tycker att många av er tar lite för mycket när ni beundrar Pedros prestation och status under hösten. Det stämmer att han har växt in i spelet mer och mer under hösten och han känns given just nu. Detta efter hårt arbete som övertygat Pep.
Men ni glömmer väl att det dröjde rätt länge för honom att komma igång. Han har ju fått kritik under aug-sep-okt för måltorkan.
Hans första liga mål kom ju i omgången 10 mot Getafe i november månad!

Allt annat arbete som han gjorde under de här omgångarna uppskattades mycket, men i slutändan är anfallares främsta uppgift att göra mål, särskilt när laget får många chanser. Jag håller inte med att han var jämn under hela hösten. Det var han inte. Han behövde en rätt lång accelerationssträcka eller vad vi ska kalla det. Han har dock haft en strålande december månad och därför har folk ett bra minne av honom när man summerar hösten.

Det stämmer också att Villa blivit utbyt många gånger under hösten och ibland förre Pedro. Men det stämmer inte att Pedro har mer spelminuter än Villa under hela hösten. Kolla det själva om ni inte tror på det.
Får en viss spelare mer spelminuter än en annan så betyder det att man ligger högre i hierarkin hos tränaren. Villa står förre Pedro hos Pep – det tvekar jag inte en sekund på. Kan hända att en ny ordning visar sig under våren. Men jag kollar tillbaka inte framåt.

Kolla man framåt då – Pedro kan lika gärna hamna i en svacka återigen. Slutar han producera mål i flera omgångar i rad som kommer han få mindre spelminuter. Nu finns det båda Afellay och Bojan som kan tänka sig och hugga, om tillfället dyker upp.

Villa kan också hamna i en svacka och en måltorka. Men hans erfarenhet väger alldeles för mycket. Det är som Henrys första säsong. Med sådana spelare har man tålamod.
Pep hade däremot inte tålamod med Zlatan tycker många, men Villa har en annan stil. Han kämpar också och stressar motståndarna och passar in i spelet när han inte gör mål. Han är inte så stillastående som svensken. Han visar också många tecken att han är hungrig.

Låt oss hoppas att båda Villa och Pedro kommer växa ännu mer under våren. det vad vi alla vill..
Barcelona Pep.G
2010-12-28 01:46
Barcelonito

Exakt det jag tänkt på nu på sistone. Pedro påminner oerhört mycket om Park, plus att han har många andra egenskaper. Han är hypersnabb, är nog den mest tvåfotade spelaren i världen och förstår tiki taka. Jag hade inte bytt ut han mot någon annan spelare i världen och nu är jag helt serös. Är riktigt glad över att vi inte köpta Aguero för några år sen trots att jag gärna hade velat se en värvning av Kun för 2-3 år sedan. Vi har en guldklimp i Pedro, folk måste börja studera han när Barca spelar. Han slutar aldrig springa !
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-28 01:32
Oroa dig inte så mycket för Arsenal min vän. Wilshire och Song ska ta hand om Xavi och Iniesta. Vill inte låta arrogant, men det är klasskillnad mellan lagens spelare.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-28 01:25
Angående våra CL motståndare.
Arsenal är mycket bättre iår än förra året. Innan matchen var jag inte så imponerad av de, men efter ikväll så är de verkligen något att räkna med , det blir inga lätta matcher mot de iår. Visst Chelsea var dåliga ikväll , men hur många avslut på mål hade de egentligen? Det var inte alls så många.

Nasri har blivit en storspelare nu , de har fått en anfallare som inte är skadad mer än vad han andas och deras deffensiv har blivit mycket bättre. Jag hoppas det inte blir som förra året som mot Inter första matchen , för jag fattar fortfarande inte hur det där gick till..

Sen fan yrar Kviborg om? Varför skulle vi vara intresserade av en spelare i Las Palmas när vi precis köpt Afellay? Jag trodde han var borta från Svenskafans...
Barcelona Capilito
2010-12-28 01:20
Rolig artikel, jättekul för albin;)
Barcelona Frodo
2010-12-28 01:05
1.70-ligan.

Jag håller med dig om att man bör värva spelare varje år för att utvecklas samt för att spelarna behöver konkurrens för att vara på tårna. Däremot är 40 milj. euro sanslöst mycket pengar för en spelare och än mer för en som kommer att sitta på bänken i några år såvida ingen av hans konkurrenter blir skadade. Lägg därtill att vi måste betala ca 7 milj. euro i lön för den spelaren så förstår du att det knappast kommer att hjälpa vår ekonomiska situation.

Utöver det så är vi grymma på att producera mittfältare. Det är vårt signum. Pep, de la Pena, Xavi, Arteta, Iniesta, Cesc, Busquets är några av mittfältsspelarna som kommit fram genom akademin. Lägg därtill bröderna Alcantara, Sergi Roberto, Sergi Samper som är framstående u-landslagsspelare i Spanien så förstår du att mittfältare inte är ett problem. Visst är det olika nivåer på spelarnas kompetens men du förstår poängen att vi kan producera mittfältare. Ytterbackar och centrala anfallare har vi inte varit lyckosamma med men jag har inga tvivel på att vi kan få fram en bra central mittfältare utan att behöva betala onödiga transfersummor för en spelare som kommer att casha in en hög lön sittandes på bänken.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-28 00:41
Frodo,

Håller egentligen med dig allt du skriver. Samtidigt så anser jag att även Barca bör köpa någon stor spelare utifrån emellanåt, för att krydda truppen lite extra. Stommen ska vara La Masia, men det är nog bra med lite annat blod också. Både för stämningen, kvalitén och konkurrensen i truppen.
Men när man köper en sådan spelare måste man ju ställa sig frågan: Behövs han verkligen?

Behövs Fabregas?
Som du säger är Fabregas inte längre "Arsenals Xavi".Han är längre upp i banan... kanske är det ett medvetet drag ifrån Wenger för att försöka få Barca mindre intresserande? Skulle faktiskt inte förvåna mig.
Men jag är ganska säker på att Cesc utan problem skulle kunna gå tillbaka till sin gamla Xavi-roll och göra det bättre än någon annan förutom just Xavi. Så för mig är han fortfarande Xavis naturliga ersättare.

Det tråkiga är dock att vi har så många lovande egna talanger på mittfältspostionerna. Och det finns ett gäng till som har potential att gå hela vägen till A-laget om ytterligare några år (Rafa Alcantara, Gerard, Sergi Samper etc).
Finns det verkligen plats för alla dessa om Cesc kommer hem? Vågar vi riskera att gå miste om en ny mittfältsgeneral från de egna leden? Det är det som är den stora frågan, och det som åtminstone gör mig lite skeptisk till att köpa Fabregas...

Det är ett onekligen ett litet dilemma. Jag vill se Fabregas i Barca, men vore det egentligen inte bättre om man la pengarna på en annan spelartyp än den som vi redan har överflöd av i La Masia?
Barcelona westinho
2010-12-28 00:34
Frodo

Första gången någonsin jag skriver detta på forumet... Co-sign.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-28 00:14
Det som är bra med Pedro är att han tar löpningar som en typisk "Crack" inte tar. Han tar oftast löpningar man önskar Messi kunde ta lite oftare. Han är lite som en Kuyt i Pool eller Park i United. Dom är inte så himla tjusiga att titta på men riktigt effektiva och välbehövliga i ett lag.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-28 00:09
Pep The King,

Värvningarna känns bara så konstiga. Två Madridspelare osv.
Barcelona Frodo
2010-12-27 23:53
Tror man att Cesc kommer hit och petar Pedro så är man ute och cyklar. Ingen petar Pedro. Ingen. Har folk inte sett oss spela den här säsongen överhuvudtaget? Det finns inte en chans att Pep petar den spelare som är mest integral i vårt presspel. Det finns en anledning till att det oftast är Villa som byts ut före Pedro och det beror på att Pedro kan pressa som om hans liv hängde på det i 90 minuter.

Förresten så undrar jag om ni såg Arsenal spela idag och hur de har spelat de senaste säsongerna? Wilshere spelade på Xavis position idag och har gjort det hela säsongen. Inte Cesc. Han spelar mycket högre upp på plan. Så innan vissa drar upp det vanliga "Cesc är Xavis efterträdare" bara för att det är populärt så kanske man ska kolla på huruvida han verkligen är gjord för rollen. Är han gjord för Barcelona? Absolut. Har han bemästrat Xavis roll i Arsenal de senaste åren? Nej. Han spelade på den positionen i början av sin karriär men spelar numera på Iniestas position.

Han är inte bra nog att peta någon i laget. Ska man punga ut stora summor i en tid då vi har ekonomiska problem för låta honom växa in i rollen? Bara för att han anses vara ett säkrare kort än de vi har i canteran? Det som har gjort att vi är så bra idag är att vi har haft tålamod med våra talanger och visat de vår tilltro. Ska vi börja ta säkra kort i form av etablerade spelare och sätta de på bänken? Är inte det den filosofin Real kör med?

"Det är pinsamt att nämna spelare X med Xavi." Jo, man hade tvivel om huruvida Xavi kunde axla Peps mantel en gång i tiden. Jag är glad över att man inte lyssnade på fans med kortsiktigt tänkande på den fronten i alla fall...

Vi befinner oss i en unik situation med en ungdomsakademi som blomstrar och om såna som Cesc verkligen vill komma hit så får de göra en större ansträngning. Jag vill inte att vi ska betala några 40 milj. euro för en nr 10 som reserv för en position han inte spelat på de senaste åren.

Jag förstår att han är bättre än våra ungdomsspelare. Men på samma sätt som de nuvarande spelarna växt ut till världsstjärnor så hoppas jag att Thiago med flera tar steget dit de kommande säsongerna. Det känns bara så fel att gå ut på marknaden efter reserver som på lång sikt ska spela sig in i laget för över 40 milj. euro när tre av våra la masia spelare precis blivit nominerade till guldbollen. Det vore fullständigt irrationellt av Rosell att gå ut och köpa en spelare som vi i dagsläget inte behöver för en megasumma när han snackat om våra ekonomiska situation i flera månader.
Barcelona Pep the King
2010-12-27 23:32
1.70-ligan.
Vad är det för kul med det?
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-27 23:21
Haha, vad är detta?
Atlético addeh
2010-12-27 23:10
Barcadinho

Ja, den varianten lär vi nog få se vid några tillfällen, men jag tror knappast Fábregas är så dominant att han petar någon av anfallarna och även knuffar upp Iniesta en bit i banan. Vår bästa startelva i nuläget är förhoppningsvis intakt även nästa säsong. Fábregas skulle givetvis få väldigt mycket speltid han också, men att han petar någotn, det känns väldigt tveksamt.

För övrigt rankar jag Pedro högre än Villa. Den lille kanariern är helt fantastiskt bra.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-27 23:05
Är så sjukt irriterad över att inte Arsenal kunde se till att vinna gruppjäveln i CL ,,
Barcelona Barcadinho.
2010-12-27 23:05
addeh - Ja, jag vet. Jag var lite humoristisk i inlägget.
Jag älskar den här grabben, redan från förra säsongen.

Men jag är ganska säker på att om (och endast om) Fabregas hamnar hos oss så kommer vi se den här varianten som jag tog upp i vissa matcher. Antigen Pedro eller Villa kommer att sitta på bänken mer än vad de gör idag. Cesc kommer förmodligen att få mer speltid än vad t ex Keita får och det måste komma på bekostnad av någon annan.

CarlesPuyolSaforcada
2010-12-27 22:51
el Flaco

Tack för informationen, man vill ju inte bli lättlurad. :-)
Barcelona el Flaco
2010-12-27 22:48
Vill bara påminna att imorgon är det el Dia de los Inocentes i Spanien, motsvarigheten till förste april. Sportidningarna brukar då komma med sjuka huvudrubriker för att driva med läsarna så om ni läser något befängt rykte, eller en nyhet som låter för bra för att vara sant så var bara lugna. Det är största sannolikhet bara ett skämt.
Atlético addeh
2010-12-27 22:43
el Flaco

Kul att du nämner det, för han känns faktiskt ganska lik Keita i spelstilen, med den stora skillnaden att Sergi Roberto har bättre teknik. Honom ser jag absolut som en framtida A-lagspelare fast med det syftet att endast agera reserv.
CarlesPuyolSaforcada
2010-12-27 22:40
addeh

"Pedro har varit en av våra bästa spelare under hösten och överlägset en av de jämnaste. Dessutom gör sig Iniesta bäst på mittfältet. "

Jag håller med till 100%.
Barcelona el Flaco
2010-12-27 22:30
addeh/

Sergi Roberto har verkligen gått fram som en ångvält under hösten i Segundan. Just nu verkar Lucho har mer förtroende för honom än för JDS, ingen tvekan om den saken. Vore kul om katalanen lyckas ta steget upp till den stora scenen då han kan bidra med ett liknande dimension som Keite gör.
Atlético addeh
2010-12-27 22:29
Barcadinho

Utan att låta otrevlig men antingen har du rökt något eller så har du sovit under en sten hela säsongen. Pedro har varit en av våra bästa spelare under hösten och överlägset en av de jämnaste. Dessutom gör sig Iniesta bäst på mittfältet.
Barcelona Barcadinho.
2010-12-27 22:28
el Flaco - hehe, jag misstänkte det. Jag ska köpa några packet själv.

Pedro förtjänar varenda minut som han är på plan. Om ett par år, med mer erfarenhet och lite bättre muskel styrka, så kommer han kanske vara som lejonet.
Han påminner etoó på många olika sätt. Han behöver bara våga mer än vad han gör och det kommer med tiden.
Atlético addeh
2010-12-27 22:21
westinho

Ja, i nuläget är Iniesta en mer offensivare lagd spelare än Xavi. Men om han tar över Xavi's roll i framtiden kommer ju antingen Fábregas eller Thiago ta över Don Andrés tidigare roll. Visst, det hade varit enklare att låta Iniesta behålla sin position, men med åren kommer han förmodligen tappa lite snabbhet och då tror jag positionen strax ovanför Busquets kommer vara perfekt.

el Flaco

Thiago & Sergi Roberto ser jag större potential hos än Jonathan. Jag skulle inte ha något emot att klubben satsar på dessa istället för att punga upp en stor bunt pengar för Cesc. Fast faktum kvarstår att jag gillar Fábregas som spelar och inte heller skulle gråta blod om han värvas i sommar. Ja, jag är kluven.

"Med tanke på att killarna från La Masia kan oftast spela på mer än en position kan man ju alltid hoppas på en sådan utveckling för Thiago."

Där håller jag med dig fullständigt. Det gäller bara att Pep ger Thiago chansen någon gång och bryter sitt kärleksförhållande med Keita som får oförtjänt mycket speltid. Det vore inte alls någon omöjlighet att skola om Thiago att ta över Xavi's roll rakt av.
Barcelona el Flaco
2010-12-27 22:19
addeh/

"Du kanske inte nämnde Jonathan och Fábregas i samma mening, men din poäng var väl att klubben borde satsa på mexikanen & Thiago istället för att lägga pengarna på Cesc. Hänger jag med så långt?"

Det stämmer. Eftersom jag anser att vi inte är i behov av en crack, utan snarare mer av unga talangfulla spelare hade jag hellre satsat på Thiago och JDS som hade kunnat acceptera en bänkplats.

Barcadinho/

Peta Pedrito? Never that! Kanariefågeln har bevisat att han ska lira från start. Din lösning accepteras inte och därmed inga pepparkakor :)
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-27 22:18
Har sagt det ett bra tag nu men nu kanske även fler inser att Chelsea har ekonomiska bekymmer och ev blir tvungna att göra sig av med flera spelare, typ Drogba, Anelka osv för jag tvivlar på att dessa har "hjärta" att gå ned i lön.

Chelsea - mittenlag soon to be...igen
Barcelona DM1982
2010-12-27 22:17
Arsenal spelar bra men Chelsea är totalt under isen. Första halvlek parkerade de bussen och nu när de måste anfalla så kommer de knappt över halva.

Fabregas spelar bra men jag tycker att vi lätt kan plocka upp Thiago istället. En spelare som kan utvecklas hur mycket som helst och framför allt gratis. Det är ju tydligen dystra tider nu i Barcelona när vi måste ha reklam på tröjor, då gäller det att hålla i pengarna. För inte kan väl Rosell börja spendera hutlöst när det går dåligt ekonomiskt?
Atlético addeh
2010-12-27 22:14
CarlesPuyolSaforcada

Jag var emot köpet av Mascherano och speciellt för det hiskeliga summan han värvades för. Skönt nog har han överraskat mig på ett positivt sätt men jag tycker fortfarande det var onödigt att köpa en rotationsspelare för så mycket pengar.

el Flaco

Du kanske inte nämnde Jonathan och Fábregas i samma mening, men din poäng var väl att klubben borde satsa på mexikanen & Thiago istället för att lägga pengarna på Cesc. Hänger jag med så långt? Jag håller med dig att Thiago är värd att satsa på, hundra procent. Men jag är inte särskilt förtjust i Jonathan och även om hans lugna spelstil påminner mest om Xavi's känns det som han just nu håller på att ruttna bort. Förut gillade jag honom, men ända sedan Barça B avancerade upp till Segundan har det varit påtagligt att han inte håller på den nivån, tyvärr.

Även om jag överdrev en smula angående Mascherano så tycker jag ändå man kan dra paralleller. Skulle Fábregas värvas vore det för att på sikt bli en startman. Mascherano värvades för €25 miljoner för att enbart agera rotationsspelare. Väsentlig skillnad, och jag ser hellre att klubben lägger några extra miljoner på en framtida startspelare.
Barcelona Barcadinho.
2010-12-27 22:13
el Flaco - jag har en snabb lösning, eftersom jag är sugen på dina pepparkakor.

Xavi och Fab i mittfältet, samtidigt som Iniesta till vänster på bekostnad av Pedro
(shit vad jag är orättvis mot pedrico...).

Räkna då med bollinnehav på 90 procent per match. Vem ska lyckas stoppa oss och rulla bollen med dessa tre och Messi...
Annons: