/spanien/barcelona/forum/14132.aspx/spanien/barcelona/forum/14132.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Maestro!
2010-12-03 22:50
En repris av el Clasico börjar nu på Canal + Sport 1, om ni vill titta på. Jag ska själv!
AndreD
2010-12-03 22:46
Tror ni vi slipper alla zlatanister och deras konstanta tjatande om att näZan avgjorde El Clásico nu när Villa stänkte ditt två mål? Hade varit jävligt skönt, men tyvärr tror jag inte det. Zlatan är fan viktigare än deras egen familj verkar det som. De måste försvara honom i alla lägen, även om han var spanska ligans sämsta anfallare då han spelade i Barca.
Barcelona szhlatan
2010-12-03 22:20
Asså jävlar vad han här Hernanes(stavningen) kan lira, i mitt tycke glöm den förlorade sonen och gå efter Hernanes. Där har vi någon som kan ersätta Xavi + mer skott villig och jävlar vilket skott han har
Barcelona Gabriel
2010-12-03 22:02
geegiii - el Madridismo

Det är lugnt, sånt som händer.

Angående Milan och Scheva-incidenten så är det väl bara att instämma där, du har helt rätt angående det. Nu är visserligen detta helt irrelevant då vi pratar om principer men jag måste ändå få lägga till att jag är relativt säker på att Barça hade tagit sig till finalen i Paris det året ändå just eftersom man var det bästa laget i Europa 2006 (inte bara för att man också vann CL, utan för hur man spelade), precis som det var 2009. Men visst, det är samtidigt bara rena spekulationer, ingen vet vad som hade hänt om Schevchenkos mål hade godkänts men jag säger bara vad jag tror.

Det jag menade från första början var mer att madridfans inte ska klaga på avstägningar osv eftersom ni brukar få era upphävda i Spanien. Alltså pratar jag inte om domarinsatser, mer om hur förbundet skyddar er och drar i alla trådar som dom kommer åt för att få bort solklara utvisningar och avstägningar.

"Det ska dock nämnas att liknande situationer även förekommit hos er, kanske inte i samma utsträckning dock."

Tyvärr kan jag inte hålla med dig om det här. Jag kommer inte ihåg en endaste gång som Barças överklaganden har gått igenom, även om det varit soklara domarmisstag. Redan förra säsongen var det ju Kameni som fick sitt solklara röda kort upphävt just eftersom Espanyol skulle ställas mot oss i nästa match. Då ska man ha i åtanke att Kameni faktiskt skadade Munitis som blev borta i 4 veckor (tror jag). Samtidigt fick ni också en avstägning upphävd, på vilken spelare minns jag dock inte men jag tror att det var på Arbeloa.
Barcelona el Flaco
2010-12-03 22:00
Till skillnad från Italien och calciopoli har det aldrig funnits, så vitt jag vet, konkreta bevis på att Real Madrid har mutat domarna och fifflat bakom kulisserna. Däremot har man från Barcelona, föga oväntat, alltid varit snabba på att peka fram situationer där huvudstadeslaget har gynnats av domarna, framförallt när det har varit mot Barça, som t.ex. fallet med Guruceta i kvartsfinalmötet i den spanska cupen 1969/70.

Huruvida om anklagelserna mot Madrid från Katalonien har stämt så är det värt att notera hur det här har skiftat de senaste säsongerna. Det har alltid varit Barcelona som har kommit med konspirationsteorierna, men sedan Pep tog över har Madridmedierna kommit med skrattretande teorier, som Villarato, om det Barça systematiskt får fördelar av domarteamet och det spanska förbundet. Ett tecken på att marängerna i huvudstaden just nu präglas av ett offermentalitet?
Pedro León
2010-12-03 21:49
addeh, "enögda Real Madrid-supportrar". Väntade ord. Vad kan man annars komma med när man blir konfronterad...

PM:a mig eller kontakta det spanska fotbollsförbundet när du har mer kött på benen. Just nu skrattar jag bara åt dina påståenden...
Atlético addeh
2010-12-03 21:44
Pedro León

Det har väldigt mycket med våra lagsympatier att göra. Jag vill inte låta uppkäftig men det är bara enögda Real Madrid-supportrar som inte förstår att den vita klubben är inblandade i det mesta. Nej, jag har inga bevis, men precis som DM1982 säger så räcker alla års tittande på spansk fotboll för att vara säker.
Barcelona DM1982
2010-12-03 21:29
Det är otroligt vilken strulig kille Balotelli är, tur att han inte kom till Barcelona. Inte för att det något speciellt tal om det men man vad ju aldrig.

Sedan är det, enligt mig, fullständigt klart att Real på något sätt var inblandade i att Kamenis röda kort magiskt försvann. Bevis? Nej, men åratal av tittande på spanska ligan räcker. Det är som när Juventus alltid fick 6 minuter tillägg när de låg under, sedan kom allt fram. Självklart finns calciopoli även i Spanien, att säga något annat är bara befängt.
Pedro León
2010-12-03 21:23
addeh, jag tror inte att det har att göra med våra olika lagsympatier. Skillnaden är enligt mig att jag inte bara "tror" på folk utan någon form av bevis.

Jag kan dock hålla med om att Madrid gynnas av domarna.
Precis som alla andra topplag i Europa...

Och jag har svårt att se att klubben Madrid har någon form av
inblandning i det här.
Atlético addeh
2010-12-03 21:17
Pedro León

Ber så mycket om ursäkt om du uppfattade fel, men självklart är det inte mer än spekulationer från min sida. I samma veva som Kameni fick sitt kort upphävt var det en Madrid-spelare som fick detsamma angående något gult kort. Minns dock inte vilken spelare. Eftersom du är Madrid-supporter så förstår jag att du aldrig kommer tänka i samma banor som jag gör.
Pedro León
2010-12-03 20:50
"Tro mig... jag tror...".

Det var mycket "tro" och "tror" från din sida. Håll sånt där i kyrkan, moskén eller synagogan, addeh.

Du har uppenbarligen inget annat än rena spekulationer att presentera. Vilket jag tycker är tråkigt, givetvis, men inte förvånande.

Fast fortsätt du tro att Real Madrid vill göra en "Moggi" och därmed rasera allt de byggt upp under över 100 år, mer än ett sekel har gått sedan den vita klubben grundades...
Atlético addeh
2010-12-03 20:47
Pedro León

Hade inte Espanyol mött Barcelona hade Kameni aldrig fått ditt röda kort upphävt och jag tror Real Madrid hade något med det att göra.
Pedro León
2010-12-03 20:23
"Jag är övertygad om att Real Madrid hade ett finger med angående det", är du på riktigt? Så nu är det inte bara att vi gynnas av domarna utan att vi även har ett finger i andras domslut...
Atlético addeh
2010-12-03 20:11
The Reporter

Det är "bara" Ramos och Carvalho som är avstängda och inte kommer spela för Real imorgon.
Atlético addeh
2010-12-03 20:07
1.70

I el Clásico spelade Messi mer som en trequartista än en "falsk nia". Det märktes ännu tydligare i andra halvlek, då Villa var mer central. Jag tycker faktiskt det har börjat fungera allt bättre med Villa lite mer åt vänster, även om faktum kvarstår att han är bäst centralt. Vi ska heller inte glömma att vår anfallstrio byter positioner väldigt ofta under matcherna.

När vi ändå är inne på Messi som trequartista. Vad tycker ni om det? I måndags visade han på allvar prov på vilken briljant passningsspelare han är, det var som en Ronaldinho i sina bästa dagar, minus några trolleritrix naturligtvis.

Hetfield

Hehe, i aningen förstorad version i sådana fall. :P
Barcelona >The Reporter<
2010-12-03 20:07
Någon som vet om Real saknar Pepe Carvalho och Ramos imorgon?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-03 20:02
addeh

Hehe, ser ut som kokain linor :P
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-03 19:44
westinho,

Jo, jag förstår tanken. Det är klart att det är en fördel att få ut max av världens absolut bäste spelare. Men är det verkligen klokt att förita sig på Messi så mycket som man gör? Fast det är klart, skulle det krångla är det ju bara att byta plats på dem. I andra halvleken i El Clasico spelade ju Villa mer centralt.(inte för att det krånglade direkt men ;) )
Barcelona westinho
2010-12-03 19:38
1.70-ligan.

Jo, det hade varit trevligt om Villa fick spela lite mer centralt. Men Pep vill få ut så mycket som möjligt av Messi, och då ska han ha fri roll. Messi ska vara involverad i alla anfall i princip, och då är det bäst att han spelar centralt.
Atlético addeh
2010-12-03 19:34
Här kommer ytterligare ett bildbevis på att det faktiskt går ganska bra med snöröjningen.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-03 19:32
Läste lite på Valencias foum, om vad de hade skrivit efter El Clasico. Givetvis hyllade de vårat spel, men många menade på att Pep inte får ut i närheten av Villas fulla potential, så länge han placerar honom på kanten. Det är ju inget nyhet, men ändå.. jag vill helst se att Messi och Villa byter plats. Messi är i grund och botten en bättre ytter än Villa, som i sin tur är en av giftigaste i världen som center.

Okej att Messi är ännu bättre centralt än på kanten, förmodligen är han även bättre än Villa där. Men jag tror att laget som helhet blir bättre med "Messi-Villa-Pedro" som grunduppställning.. vad tror ni?
Barcelona AzizWaysi
2010-12-03 19:24
Där kan ni se att de håller på och tar bort snön. :D
Atlético addeh
2010-12-03 19:10
Det absolut vidrigaste som finns är när maränger har mage att påstå att vi får lika mycket fördelar som dem eller kanske ännu värre. Grejen med Real Madrid är att det inte bara är dem som får fördelar, utan även andra som i sin tur ska gynna Madrid. Praktexemplet är väl när Kamenis röda kort upphävdes förra säsongen så han blev spelklar mot Barcelona, trots att hans utvisning var solklar. Jag är övertygad om att Real Madrid hade ett finger med angående det.

geegiii - el Madridismo

Du ska ha cred för att du kan hålla en normal diskussion i alla fall.
Real Madrid geegiii - el Madridismo
2010-12-03 18:59
Gabriel //

Hehe, vet inte riktigt vad det är med mig och namn idag. Till saken;
Fullt ärligt så hade jag faktiskt inte Chelsea-matchen i åtanke när jag skrev det inlägget, men den kan vi också sätta på listan för den delen. Tänkte mer på erat möte med Milan i semifinalen, där Milan blev rånades av domaren då han dömde bort Shevas mål pga av en icke existerande knuff han tycktes se. Tycker personligen att det var snäppet värre än domsluten ni fick med er i matchen mot Chelsea, för som du säger så visades Abidal felaktigt ut vilket visade att Overbo(stavning?) inte verkade ha det fullt stabilt innanför pannbenet.

Sen håller jag med dig om vår situation i Spanien, vi har kommit undan ganska lindrigt vid vissa tillfällen. Senaste exemplen på detta är ju Mourinho och Ramos. Det ska dock nämnas att liknande situationer även förekommit hos er, kanske inte i samma utsträckning dock.

Det absolut roligaste är att denna diskussion ser och låter exakt likdan ut i både Puertan och här. Ständigt håna varandra för att få en hjälpande hand av högre sittandes gubbar och så kommer det alltid att förbli. Måste älska rivaliteten ibland...
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-03 18:55
Hur svårt kan det vara att skyffla bort snö? De har väl dessutom värmeplattor under gräsmattorna (kan vara ute och cykla, men jag har hört talas om det), så det kan väl inte vara alltför svårt att skyffla bort snön och låta grabbarna spela fotboll i 90 minuter?

Barcelona Abbe.
2010-12-03 18:46
Mojito - Culé (un estilo de vida)

Så här såg Osasunas träningsanläggning ut i morse.

Länktips.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-12-03 18:34
Dags att ta fram (slalom)skidorna Messi!

Finns risk att matchen blir inställd i morgon enligt Zander. Länktips.
Barcelona szhlatan
2010-12-03 18:30
Meddelandet
Barcelona szhlatan
2010-12-03 18:28
Det är roligt att maränger minns Chelsea matchen för två år sen, men samtidigt glömt av Inter matchen förra året. Där vi åkte ut pga domarmisstag. B la offside målet på san siro, Bojans bortdömda mål
Barcelona szhlatan
2010-12-03 18:23
Jag har frågor angående om Campo nous renovering, är något datum fastställt när det ska påbörjas eller stå klart. Om det nu ens blev av? Och någon som kan ge mig mer detaljer om hur det kommer att se ut, antal platser, hur modernt och high tech det kommer att bli
Annons: