/spanien/barcelona/forum/14085.aspx/spanien/barcelona/forum/14085.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
elbraco
2011-02-10 12:16
Barcelonito / Lucho Enrique

Ja, fast då ska man inte glömma att Liverpool är nysatsande, har nya ägare och vill visa sin publik och omgivningen att de faktiskt är med i toppstriden. Dessutom visste de att de skulle få bra med cash för Torresaffären reddan innan. Tror inte man hade pröjsat så mycket annars. Dessutom har engelska spelare alltid ett överpris, så även Carrol.

Fan va fint, påven borde väl vara fullt upptagen med att sitta på sin balkong och vinka.

edit: Vad tror ni hade hänt om han hade frågat Brasiliens landslag? :P Robinho hade tackat ja och sen inte dykt upp, Ronaldinho hade skrattat och överreligiösa Kaká hade suttit på första bästa flyg ner.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-10 12:14
Rätt så intressant, Spanien är väl rätt så religiösa (katoliker), jag var nästan bombsäker på att spelarna skulle åka dit.

Äh, Påven lär ju inte ens komma ihåg träffen ett par timmar senare.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-02-10 12:12
Det är en principsak. Ska 8 Barcaspelare tas ut till varje landskamp och 7 av dom starta och spela länge så får man räkna med att klubbtränaren inte släpper iväg dom för att träffa påven.

Påvens tajming är inte det vassaste heller. Precis som om han är upptagen med viktigare saker än att chilla och be om ursäkt för katolska prästernas synder.
Barcelona Capitán - El tiburón
2011-02-10 12:06
el Flaco/

Jo, det har han visserligen sagt. Men jag förblir ändå rätt pessimistisk =)
Frågan är ju bara hur länge sådant håller sig.
Om jag minns väl sade ju också Touré det vid ett tillfälle. Att han var väldigt lycklig vid sidan av plan (han lärde ju sig katalanska t.o.m!) och inte kunde räkna med en given förstaplats, sett till hur Busquets spelade. Några månader senare och han fick nog.
Men visst, Mascheranos upplevelse i Liverpool blev väl så dyster för både honom och hans familj att det kanske räcker som avskräckning för att söka sig bort från Barca ^^

Edit; Haha, sicken slap in the face! Vi har inte tid att gulla med vatikanen! Här ska spelas fotboll!
Barcelona el Flaco
2011-02-10 12:02
Sport skriver även idag att Barça har beslutat att sina spelare inte ska åka till Rom för att hälsa på påven, trots att Villar har bett om att hela den spanska VM-truppen skulle närvara vid ceremonin. Ifall Puyol missar matchen mot Arsenal pga skada blir han den enda blaugranaspelaren som deltar i resan till Vatikanen.

Helt rätt beslut av Pep & Co. Fotbollen kommer alltid först i såna här scenarion. Påven är irrelevant i jämförelse med en Champions League åttondel.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-10 12:00
Jag har sagt det och säger det igen, jag tror att Mascherano kommer att spela för Juventus snart. Jag ser inte hur en vinnarskalle som Mascherano skulle acceptera bänken, han kommer aldrig att ta över Busquets plats, inte ens Yaya kunde göra det.
Barcelona .Sami.
2011-02-10 11:58
Hoppas verkligen inte Fabregas kommer till Barca. Han får gärna stanna kvar i England.
Barcelona el Flaco
2011-02-10 11:53
Barcelonito / Lucho Enrique 21/

Det stämmer, men i fallet med Cesc nu är det mest rykten om att Real Madrid är ute efter honom som har florerat, medan Barça ligger relativt lågt. Faus har ju satt en tydlig gräns för budgeten och både Sport och MD skriver idag att en värvning av Fabregas ser komplicerad ut.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-02-10 11:48
En sak till, det här är typisk spansk journalistik.

Med en vecka kvar till CL-matchen så dyker sådana nyheter upp om motståndarnas bästa spelare.

Innan Madrid-Sevilla var Madrid desperata efter Navas.
Innan Madrid-Atletico var Madrid desperata efter Aguero.
Innan Madrid-Bilbao var Madrid desperata efter Llorente.

Likadan håller Barcelona-tidningarna på om sina motståndare.
Barcelona el Flaco
2011-02-10 11:48
Capitán - El tiburón/

Jag är faktiskt inte orolig över Mascheranos situation. Han har ända sedan han anlände i Barcelona visat prov på ödmjukhet och sagt att han visste att han inte skulle spela från start i varje match. Han har även en bra relation med Gabi MIlito och Messi så han trivs nog med tillvaron i Katalonien vid sidan om planen.

Jag hoppas personligen att el Jefecito stannar tillräckligt länge så att Oriol Romeu hinner utvecklas i B-laget och så småningom ta argentinarens plats i truppen som rotationsspelare.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-02-10 11:44
Det finns flera aspekter i en sådan affär.

Om Andy Carrolls värde i England är 40 m. euro så måste nog Chelsea betala mycket mer än Barca och Real för att kunna värva honom från rivalerna. För Chelsea är affären dyrast.

Cesc vill lämna för Barcelona och Wenger vill behålla honom. Om Chelsea och Madrid lägger bud så lyssnar nog inte Wenger på dom överhuvudtaget. Men eftersom spelarens intresse är Barca, så måste han förr eller senare lyssna på honom och Barca.

Om nu bud accepteras från Chelsea eller Real så är det fortfarande Cesc själv som bestämmer om han vill lämna.

Chelsea är rivaler.
Cesc vill inte till Madrid.
Barca vägrar matcha andra klubbars bud.

Intressant!
Barcelona el Flaco
2011-02-10 11:42
Hetfield/

För att stärka din tes har Carma Barceló i Punto Pelota informerat igår att hon har pratat med någon som står nära Cesc Fabregas och hon hävdar att Cesc aldrig skulle lämna för en annan klubb pga ekonomiska anledningar. Han lockas endast av sportsliga utmaningar.

Barcelona Capitán - El tiburón
2011-02-10 11:41
Kan annars bara instämma med det många andra sagt; hoppas verkligen inte att Zubi och co. ger sig in i ett budkrig eller ens försöker värva honom. Kanske inte så sannolikt nu med den presenterade budgeten iof.
Satsa på Thiago nu när man tänker flytta upp honom permanent i A-laget! Killen har ju enorm potential.

Är dock lite orolig över Masch. Får han samma mängd speltid som han fått hittills, skulle det inte förvåna mig om han vill lämna redan i sommar. Åldersmässigt står han ju på peaken av sin karriär och man förstår om han vill ha en mer regelbunden tid på planen. Han har ju ändå spelat riktigt bra när han väl fått chansen. Snacka om lyxproblem för Guardiola när han skriver upp startelvorna på vita tavlan =)
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-10 11:29
Capitán

Precis, även om t.ex: Chelsea skulle säga "Ok, vi ger er 1 miljard för Fabregas" så spelar det ingen roll, i slutändan så är det Fabregas som väljer om han vill skriva på eller inte.

Varken Real eller Chelsea kan få honom om han inte vill dit, simple as that.
Barcelona Capitán - El tiburón
2011-02-10 11:21
Hetfield/ el Flaco

Tror inte heller Arsenal vill löpa risken av att ha en omotiverad och förbannad Fabregas i truppen, samtidigt som man betalar hans jättelön. Men nu behöver det inte betyda att han garanterat kommer känna så om han inte får exakt som han vill.
Jag vet inte om det var det du menade Hetfield, men även Cesc måste ju tacka ja till ett eventuellt kontraktserbjudande från Chelsea/Real.
Arsenal kan mycket väl tacka ja till ett bud, men Cesc har i slutändan all rätt att välja att inte skriva på hos någon annan klubb.
Barcelona el Flaco
2011-02-10 11:17
Hetfield/

Jag tror att Arsenal, även om nu Wenger går med att sälja Fabregas denna sommaren, vill få ut så mycket pengar för honom och då lär Barças bud knappast vara det högsta. Då är det upp till Cesc att pressa styrelsen till att låta honom gå till Barcelona och att döma av katalanens tidigare agerande verkar han knappast vara typen med cojones nog att säga vad han tycker och tänker.

Även om det har informerats att Wenger har gått med på att låta sin kapten gå efter säsongens slut beror det fortfarande på vilka bud man får för honom. Att vi ska behöva slänga upp 40-45 miljoner för en egen produkt är bara det en skandal. Nä, hellre lägga pengarna på annat.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-02-10 11:16
el Flaco//

Självklart kan inte Cesc bestämma själv utan Arsenal ska också säga sitt. Dock ställer jag mig otroligt tveksam till Arsenal skulle acceptera ett bud om inte Cesc pressar på själv och jag tror inte att han skulle göra det för Real Madrid eller Chelsea. Arsenals högsta önskan är ju självklart att behålla sin lagkapten så agerar inte Cesc så kommer inte han röra sig en millimeter. Självklart spekulation från min sida nu men jag tror att Barça är den enda klubben som han är beredd att pressa Arsenal till att sälja honom.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-10 11:09
el Flaco

Tror du på allvar att Arsenal tänker gå emot vad Fabregas vill? Det sista de vill ha är en sur kapten som kommer att gå runt och tjura. De här kontrakten är bara formella saker, i slutändan så är det spelaren som bestämmer.
Anledningen till att han stannade iår var föratt han lovade Wenger att stanna i år och bygga vidare på hans nya projekt, men jag tror inte att han har några skyldigheter efter det.

Nä, Cesc bär de blåröda tröjorna och JDS får spela i isländska ligan, då är jag glad.
Frågan är dock om man ska prioritera Cesc just nu, jag skulle inte bli ledsen om Pastore köptes istället, när man såg Messi och Pastores samarbete igår så blev man glad.
Barcelona Barca Barca
2011-02-10 11:05
Cesc kommer stanna i Arsenal tills kontraktet är på väg att gå ut, tills dess har Barca en aning om hur framtiden ser ut med dessa talanger som är på väg upp (Thiago Alcantara). Mer behöver ja inte förklara.

Fan va tröttsamt det är med våra spelare som ska spela 90 min i varje landskamp ? Speciellt Messi, killen har spelat 90 min varje landskamp han medverkat i och i klubben vet Pep inte hur man ska byta ut honom. Vi leder matcherna med 5-0 o ändå spelar Messi konstant matchen ut. Det är jätte bra att spelarna hela tiden får spela, men dom behöver vila också. Som sagt "Money talks". Spelar inte superstar Messi en 90 min i en träningsmatch så får man inte ut lika mycket pengar.
Barcelona el Flaco
2011-02-10 11:05
Cesc som bestämmer? Han fick inte bestämma förra sommaren. Det är Arsenal som bestämmer vilket bud som accepteras och just nu verkar det finnas andra klubbar än Barça som kommer lägga mer pengar på bordet.

Naturligtvis tror jag också att Cesc första val hade varit Barcelona, om han lämnar Arsenal, men samtidigt är han en professionell fotbollspelare och han hade nog varit villig att gå till någon annan klubb.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-10 11:00
Det spelar väl ingen roll hur mycket Chelsea och Real Madrid erbjuder, i slutändan så är det Cesc som bestämmer. Det är ju urkorkat att sälja Fabregas till Chelsea som är deras rivaler i ligan, och till Real Madrid kommer Fabregas inte att gå till. Nej som sagt, lämnar han Arsenal så lämnar han för oss.
Samma sak gäller Pastore, oavsett hur mycket Zamparini gastar om att Pastore är värd 900 miljoner kronor så är det Pastore som avgör i slutändan.

45 miljoner i budget är kanske inte så mycket egentligen, men man måste komma ihåg att vi lär casha in på ett par spelare (Jeffren, Milito osv), så det lär bli en hel del till slut.
Barcelona Capitán - El tiburón
2011-02-10 10:52
Tror inte heller Cesc har någon större lust att knyta sig till en annan klubb än Barcelona eller Arsenal. Om man nu tror på det han själv säger. I Arsenal har han det trots allt riktigt bra, både kontraktsmässigt och spelmässigt.
Givetvis kan allt ändras inom loppet av några dagar, som vi sett med många andra spelare. Men det ska nog mycket till för Cesc att ge upp sin uttalade dröm om att komma till Camp Nou.

Om det vi läser stämmer, så känns det verkligen som om Real bjudar enbart för att förhindra honom att spela i något annan storklubb (läs Barcelona). Förstår inte hur många jäkla mittfältare de behöver egentligen? Ännu mindre nu när Kaka börjar komma tillbaka i god form. Och lilla Canales? Ynglingen har nog förstått att han skulle stannat i Racing ett par år till...
Charlie George.
2011-02-10 10:46
DM1982 //

Om Cesc nånsin lämnar Arsenal så gör han det för Barca, det är jag 100% säker på!
Barcelona DM1982 [Runtime Error]
2011-02-10 10:40
el Flaco

Frågan är väl om Cesc vill spela för Chelsea eller Real? Jag vet inte hur mycket han kan bestämma men sannolikt vill han nog mest spela för Barcelona. Om han vill lämna Arsenal men inte spela för Chelsea eller Real så kanske det blir Barcelona ändå, om det nu funkar så.

För min del får han gärna stanna kvar i Arsenal och missa titel på titel, år efter år. Hela Cesc-historien är en sorglig följetong som borde ha begravts för länge sedan.
Barcelona el Flaco
2011-02-10 09:51
Både MD och Sport skriver idag att en hypotetisk värvning av Cesc känns allt mer avlägsen med tanke på att Chelsea kan komma att erbjuda ca 60 miljoner euro och att även Real Madrid kan ge sig in i kampen. Barça kan då under inga som helst omständigheter matcha deras bud och det är ju upp till Arsenal att acceptera det budet de anser vara tillräckligt och i dagsläget lär det budet komma från antingen Chelsea eller Madrid.

Jag känner mig i alla fall nöjd över dessa nyheter, om de nu stämmer, med tanke på att jag alltid varit emot att köpa tillbaks en egen produkt för en astronomisk summa.
Barcelona Cataloniaboy
2011-02-10 09:24
Många Barca-spelare spelade landskamper igår för sina nationer:
Afellay, Holland-90 min
Milito, Mascherano och Messi, Argentina- alla 90 min
Abidal, Frankrike-90 min
Alves, Brasilien-90 min
Piqué(90 min), Xavi(56 min), Busquets(90 min), Pedro(82 min), Iniesta(69 min) och Villa(56 min).
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-02-10 08:46
Milito är värd 5 miljoner euro som Malaga var beredda att betala för honom i Januari.

Barca kommer nog köpa en mittback och satsa resten på Fabregas. Lyckas man inte med Fabregas så tror jag inte att klubben behöver värva någon alls. Truppens beredd med Fontas och Thiago är lagom.

Dessutom har klubben gjort det klart att budgeten kommer ligga på någonstans mellan 40-50 milj. euro.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-10 02:09
elbraco

Finns alltid någon klubb som är villig att betala överpris. ;)

Gällande Maxwell, som sagt jag gillar honom, men jag skulle som sagt inte tacka nej ifall klubben skulle vilja värva in en lite yngre spelare för den positionen.

Varför skulle vi sälja Mascherano? Både han och Busquets behövs på den positionen. Dessutom verkar han ju trivas mycket bra i klubben.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-10 01:58
daramhi

Snälla männsika läs det jag skrev, sa jag att man skulle handla för allt det isåfall?

Och detta handlade om pengar som klubben avsatt för just värvningar, klubben har ju såklart avsatt pengar för att betala skulderna också fattar du väl...

Sen kan ni haters sluta gapa om Barcelonas skulder, vi är knappast den enda storklubb med skulder...Finns dem som har ännu högre skulder...
elbraco
2011-02-10 01:53
Milito 16-17? han är 30 bast, skadebenägen och har varit skadad hur länge som helst. Jag är nöjd om vi ens får 10.
Maxwell behåller jag gärna, varför behöver vi en ny vänsterback? Abirey är konung just nu, och behöver vi en mer offensiv back slänger vi in Maxwell som sköter sig galant. jag hoppas Jeffren hamnar i Malaga till slut, det hade varit roligt om han hade stannat i La Liga.
En ny mittfältare hade jag inte tackat nej till och Pep har ju lovat Thiago ett A-lagskontrakt nu i sommar. Efter matchen mot Danmark i U21 är man inte lite sugen på att se han mer!

Lite rotation i truppen är klart att man behöver så sammanfattningsvis så tror jag man köper en ny mittback (eller flyttar upp en ungdom) och säljer Milito.
Sen får vi se om man säljer Marscherano eller ej.
Annons: