/spanien/barcelona/forum/14073.aspx/spanien/barcelona/forum/14073.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2010-09-22 23:37
ZinZid

Haha!

Jag somnar för att ni spelar så otroligt tråkigt att det är pinsamt, och jag är inte den enda.

När Xavi klagar på domare är det oftast pga att han eller någon annan spelare blir nedsparkad konstant av motståndarspelarna och domaren aldrig sätter någon gräns. Den enda som brukar klaga lite mer villt pga andra saker, som utelämnade straffar/frisparkar etc är Alves och han nämnde jag också. Det är en stor skillnad från när ni spelar och sätter press på domarna. Era spelare nästan skriker på domaren och uppträder aggressivt för att påverka hans beslut, och det roliga är att det fungerar och ibland önskar jag bara att våra spelare kunde bli lite mer sånna, även om jag avskyr sånt beteende, just eftersom det funkar i längden.
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
2010-09-22 23:34
Ämne: Radical

För det ....
Nästa gång ni får en frispark runt motståndarnas straffområde eller om motståndarna får en frispark runt ert straffområde, alternativt en billig frispark vart som helst, studera hur många spelare som går fram till domaren för att "befogat" påpeka vad som hände.

Jag har inte uppfattat det du påstår. Ja, det händer runt motståndarnas och runt vårat straffområde att tre-fyra spelare klagar på. Annars brukar det sällan vara någon som klagar såvida det inte är en grov tackling.
Barcelona FC Barcelona en Mi Corazón
2010-09-22 23:34
Ämne: Ämne: ZinZid ....
För du verkar inte se, eller bättre sagt inte vilja se när pepe, ramos, ronaldo, marcelo, higuain. gnäller och försöker påverka domaren
Barcelona Mrfaariis
2010-09-22 23:33
Fan vill också ha Spelarbetyg som alla andra lag har.
Barcelona Rambla~
2010-09-22 23:29
Radical

För det första, Barcelona som lag beter sig aldrig så aggressivt mot domaren som tex Atletico, Madrid och Valencia brukar göra. De viglar upp rena hatstämingen hos publiken, och de gör det medvetet. Barcelona är fjantiga och tama i sammanhanget, vilket många gånger retar mig. Tydligen även fler då Gabriel tidigare påpekade det i sitt inlägg.

När Xavi & co snackar med domarna är det oftast befogat och för att påpeka att de blir nersparkade eller hafsade i hälsenorna vilket inte är så konstigt då de är bäst av alla i världen på att hålla bollen inom laget. Men framför allt, det är aldrig lika aggressvit och hotfullt som när de lagen jag nämnde ovan ger sig på domarna. Ser du inte det själv, kan tyvärr ingen hjälpa dig.
Real Madrid ZinZid
2010-09-22 23:29
Ämne: ZinZid

du verkar ....
Varför tror du det?
Real Madrid ZinZid
2010-09-22 23:28
Ämne: ZinZid

Ja, jag ko....
A exakt du sover när vi får våra frisparkar:P så säg inget
Barcelona FC Barcelona en Mi Corazón
2010-09-22 23:28
ZinZid

du verkar själv inte kollat på era matcher
Barcelona Gabriel
2010-09-22 23:27
ZinZid

Ja, jag kollar på era matcher enda tills jag somnar pga erat spel!
Barcelona DM1982
2010-09-22 23:25
Ämne: nyss hemkommen från ....
Kanske inte direkt dåligt men det var slarvigt och segt spel från Barcelonas sida. 1-0 visar matchbilden rätt bra, Sporting hade inte direkt något farligt framåt.
Real Madrid ZinZid
2010-09-22 23:25
Ämne: Radical - La Armada ....
Har du ens sett reals matcher? ser aldrig sånt som ni påstår händer varje match
Real Madrid Marcus grande Perez
2010-09-22 23:24
nyss hemkommen från lite annan "toppfotboll", Elfsborg - Blåvitt!

Men jag undrar hur er match gick? Att ni vann vet jag ju men siffrorna gör att jag är misstänksam, dåligt spel?
Barcelona Gabriel
2010-09-22 23:23
Radical - La Armada Blanca

Självklart tycker du så. Du är ju madridista. Jag tycker si, för att jag är culé. Tror inte vi kommer att kunna enas om den saken. Däremot är jag villig om att hålla med om att Xavi ofta säger vad han tycker till domaren, men jag står fast vid att era spelare försöker påverka domaren mer än vad våra spelare gör.
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
2010-09-22 23:23
Ämne: Radical

Seriöst a....
Vilka felaktiga påståenden? Du nämner en spelare. Cristiano är en annan som klagar på domaren. Annars är det inte någon som regelbundet klagar. Så fort någon av era offensiva spelare blir tacklade så springer Xavi fram till domaren och börjar klaga. Självklart är det intelligent av honom att lägga press på domaren men det är knappast rent spel.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-09-22 23:21
Kul att vissa har samma tankar som mig, vi får helt enkelt hoppas på att jag har fel eller att Pep redan har planer på gång. ;)
Barcelona Rambla~
2010-09-22 23:18
Radical

Seriöst alltså, Madrid beter sig bra mycket grisigare mot domare när det går emot dem. Det börjar bli tjatigt med dina felaktiga påståenden. Visst, kanske lite mindre nu när Guti är borta. Hur du kan jämföra honom med Xavi när det gäller att gnälla på domaren är skrattretande.
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-09-22 23:17
Vet ni vad som gör så att de går så illa som i dagens match exempelvis ? de är när vi fans underskattar lagen. Minns i detta forum hur alla sa de kommer bli en promenad seger mot Hercules, men vi åkte på en fet torsk mot nykomlingarna.

Sen kan jag hålla med andra personer som vill se en ny spel modell, vist vill alla se total fotbollen liras på Camp Nou varje helg, men så f*cking sur man blir på motståndarna som spelar grisfotboll. Kolla på Chelsea och Inter dom parkera bussen och spela på kontringar när vi mötte dom i CL sen tar små lagen och lär från dessa ä*kliga lag.

Nya tag nu mot Bilabo. Det kommer bli ett helvete på San Mames och vi får akta oss från spanske landslags mannen Fernando Llorente. Pique och Puyol måste vakna och täppa till försvaret.

elbraco
2010-09-22 23:16
Ämne: Jag ser framför mig ....För det första kan den förändringen komma i nästa generationsväxling, JDS och Thiago t.ex. Xavi är 31, Puyol 33, och snart kommer ungdomarna som Muniesa, Fontas, JDS & Thiago att stiga fram. Riskerna är att Pep inte är kvar som tränare då, och då får vi en ny med nya visioner och idéer.

För det andra så är det inte säkert att vi behöver något nytt. Se på Chelsea och United, de har alltid spelat på deras sätt. United med deras spelbredd och Chelsea som kör...ja, ett j*vligt effektivt, dominerande spel helt enkelt. Med nya spelare kommer förändringar, oavsett om man kör samma spelstil eller inte. Dessutom förändras ju motståndarlagen samtidigt. De köper nya spelare, testar nya spelsätt och jag tror det krävs ett sammansvetsat lag där alla känner alla och har mött Barca flera gånger för att kunna stoppa oss gång efter gång (inte som Hercules då...), och det finns inget lag som har den kontinuiteten. Det kanske är därför vi har slagit Real de senaste 4 mötena?

Håller dock med om att vi borde införa ett snabbare kontringsspel nu när vi BARA har snabba anfallare, Tänk Xavi tjonga upp en långboll till Villa/Messi/Pedro. Kan inte misslyckas.
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
2010-09-22 23:15
Ämne: Det var halvtidsvila....
Nu fattar jag ingenting, vad har du för verklighetsbild egentligen? Våra spelare brukar inte alls omringa domaren och klaga på domslut? Snarare motsatsen.

Det är ERA spelare som går fram till domaren och klagar, hur ofta är det man inte ser 5-6 spelare runt domaren, självklart med Xavi i spetsen, som går fram och börjar klaga så fort en av era spelare får en liten knuff eller ni får en frispark emot er?

Seriöst, ta av dig Barcelona-glasöongen. Dessutom är det verkligen inget man ska uppmana till, snarare motsatsen.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-09-22 23:12
11 mål och 4 assist på 18 matcher är ruggigt bra för en 17 åring!

Tänk vilken stjärna han spåddes att bli.. vad var det som hände på vägen? :( Potentialen finns där, jag tror på dig Bojan! En dag kommer du tysta alla kritiker.
AndreD
2010-09-22 23:06
Någon sa att Bojan gjorde 17 mål och 10 assist säsongen 2007/2008.
Han gjorde sammanlagt 11 mål och 4 assist på 18 matcher.

Om ni nu undrade :)
Barcelona FC Barcelona en Mi Corazón
2010-09-22 23:01
Bojans problem är hans snällhet och att han är för liten, 65 kg fördelade på 170 cm är litet, han borde lägga på sig lite muskler säg 2-3 kg det kanske låter lite men det kan göra skillnad, då kanske han tappar lite av sin kvickhet, men det borde han överleva.

O sen så borde han bli mer elakare, nu säger jag inte han ska gå runt och skalla folk på plan men tacklas lite mer gå in i dueller hårdare,
Barcelona C-Torres
2010-09-22 23:00
Gud är störst! - Pep el rei!

Mycket bra skrivet! har också tänkt på det flera gånger men har inte trott att nån annan har lagt märke till det.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-09-22 22:56
Zlatan var enligt mig på pappret en klockren värvning. Jag tror han hade kunnat bli det i år också. Men Barca visste väl inte vilken diva man fick på köpet. Så här i efterhand kan man inte låta bli att deppa över alla miljoner vi punga ut på honom som vi aldrig får tillbaka. Tänk om man lagt dem på Cesc istället, så hade vi sluppit den såpan. Eller köpt Torres.

Jag tror det är pengarna vi förlorat på Ibra som är anledningen till att vår trupp är så tunn som den är. Okej att Pep vill ha en tunn trupp, men även han hade nog gärna sett en spelare till ansluta i sommar. Men med alla bortkastade miljoner på Ibra i bakhuvudet lät man bli.
Barcelona Gabriel
2010-09-22 22:49
Gud är störst! - Pep el rei!

Precis!
Barcelona 1.70-ligan.
2010-09-22 22:47
Som det känns nu saknar man Ibra lite. Eller inte just Ibra, utan en klasspelare till. Zlatan kanske var lika bra att han drog med tanke på hur allt blev i slutet, men det behövs en forward av svenskens kaliber till i klubben. Men honom var vår anfallstrupp magisk.. nu har vi bara Jeffren och Bojan som enda renodlode forwards att sätta in när någon av MVP är borta.. all respekt åt Bojan och Jeffren, men de är inte världklass.

Hoppas man köper en forward i vinter, om nu inte Bojan eller Jeffren skulle ta det berömda "steget" i höst. Dock ser det inte ut som Bojan kommer göra det i alla fall, tyvärr..
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-09-22 22:45
Jag ser framför mig en ond cirkel som vi måste ta oss ur. Nu kommer det bli ett långt inlägg, men jag hoppas att ni vill läsa mina tankar hehe. :)

Ska förklara cirkeln nu. Om vi tar oss tillbaka i tiden, dvs när Ronaldinho eran började. Vi hade varit nere på botten i flera år, underskattade och hårt kritiserade. Det var nästan så att vi inte ens räknades som konkurrent till Madrid. Då kom den här nya eran, med det här spelet, det kom så spontant för alla lag och ingen hade någon lösning mot vårt bländande fotboll. Det var såhär några år tills vi började bli lättlästa och lösningar mot vårt spel började "uppfinnas", det började gå dåligt 06/07 men vi såg fortfarande glimtar av det fina spelet, tron och hoppet fanns kvar. Men den absoluta botten nivån kom som vi alla minns 07/08, krampaktigt spel, lättläst och orörligt. Vi hade inte motmedel för motståndarförsvaret, det enda positiva i mörkret var Messi.

Ligan slutade med att vi var nästan 20 poäng efter ligamästarna R.madrid och vi kom till semifinal i CL. CL var ändå godkänd, en semifinal plats är inte dåligt, men det beror endast på att det är få matcher i CL, i ligan så kunde man inte hålla en bra nivå under en längre period. Sommaren 08 så sparkades Rijkaard och Pep kom in, Ronaldinho och Deco såldes. Ännu en gång så var vi underskattade och vi räknades inte längre som ett lika stort hot mot Madrid och topplagen i Europa. Men vi kom ur den här koman än en gång och det fina och (ännu) mer utvecklade passningsspelet med Pep dominerade ligan och Europa.

Det jag vill komma fram till är att det känns som att vi är inne i samma period då vi kan bli lättlästa igen, det känns som något annorlunda måste göras. Vi kan inte göra samma misstag än en gång! Om någon ska ha en lösning på det här så är det Pep, jag litar på honom till 100 %. Motivationen jobbar han mycket på, det är något han försöker hålla uppe med spelarna hela tiden. Sedan måste det komma lösningar med alternativa spelsätt under matchernas gång (missförstå mig inte nu, jag menar inte att vi ska byta spelsätt utan jag är mer inne på Gabriel´s inlägg, läs nedan). Vi måste ha fler överraskningsmoment. Pep försökte med Zlatan men det fungerade inte dels pga Zlatans attityd och dels pga hans dåliga anpassning in i laget. Jag hoppas och tror att Pep tar fram fler lösningar, vi behöver det!
Barcelona el Flaco
2010-09-22 22:42
Det är nu officiellt att Oriol Romeu förlänger sitt kontrakt med Barcelona till 2012 med en utköpsklausul på 30 miljoner euro.

Han ser verklige ut att bli en framtidsman och så länge han fortsätter att prestera som han har gjort hittills är det bara en tidsfråga innan Pep flyttar upp honom till A-laget.
elbraco
2010-09-22 22:42
Gabriel//

Skumläste bara men det är en punkt jag inte håller med på, och det är "fulspelet". Det kanske är du som är lite partisk för mina kompisar (som iofs är arsenalfans...) säger att det första barcaspelarna gör när domarn blåser av någon i laget är att springa fram till domarn och klaga, och i ärlighetens namn så tror jag faktiskt många i laget gör det.

Kan fortfarande inte släppa det här med Bojan. Andra matchen på säsongen, han gör väl inte sin bästa match i karriären men hur fan kan man bua ut honom? Han håller på att blomma ut och det första han behöver är väl publikens stöd i ryggen?
Och vad gör Camp Nou? Buar ut honom innan han byts ut. Hur fan tänker dom?Hur tror dom att han ska utvecklas då om han inte vågar spela sitt spel med rädsla för att bli utbuad?
Någon skrev innan att han är känd för att ha dåligt självförtroende, och hur kul är det då att bli utvisslad. Sorry att jag lackar ur lite, men hur fan tänker dom...hoppas Pep tar han åt sidan och ger han sitt fortsatta stöd.
Barcelona FC Barcelona en Mi Corazón
2010-09-22 22:36
Är det någon som vet varför Sanchez-Flores inte låter Filipe Luis spela? Snacka om att låta killen ruttna bort.

Hoppas för övrigt att Valencia kniper alla 3 poäng
Annons: