/spanien/barcelona/forum/14004.aspx/spanien/barcelona/forum/14004.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona appleseed
2010-09-17 16:18
Ang. Pinthorps krönika kan jag bekräfta att såväl Barcelona som klubb och dess spelare har sjunkit rejält i mina ögon i och med Cesc-gate. Barcelona var min favoritklubb utanför England innan denna sommar, dock inte längre. Ni får säga vad ni vill men detta är fakta. Och det har enbart att göra med hur ni hanterat denna fråga.
Murry
2010-09-17 16:15
Hej!

Angående senaste artikeln jag tycker skribenten saknar en anledning till varför det upplevs så negativt nu.

För ett par, tre år sen när det hyllades och prisades så var det ju också så att det fanns en relativt stor utbredd självgodhet hos Barca supportrar. Nu spottar vi tillbaks så att säga :)
Är väl egentligen inget konstigt med det. Det är iaf min egna uppfattning

Det här ju till jargongen ni får tillbaks. Om nått år ere något nytt
Barcelona A.Gaudi
2010-09-17 15:48
ingen mening att dissa runtom CL, vi är inte regerande mästare vi heller. Man vet inte hur många år det kan gå tills vi vinner nästa gång. Från första året vi vann CL(då ec) tog det 14 år innan vi vann den igen. trots att vi hade Dream Team, ett superlag jämförbart med det vi har idag.
Real Madrid charlie larsson
2010-09-17 15:42
El Kaiser de Michoacan//

Det är möjligt att Cesc ville gå till Barcelona, det tror jag också att han ville. Tröjmanövern under VM-firandet blir inte bättre för det. När t.ex. Real Madrid gjorde allt för att värva Ronaldo från ManU fick de en hel del rättvis kritik för att de var arroganta och betedde sig utanför de normer som finns. Att Ronaldo ville till Real Madrid är inte tillräcklig ursäkt.

Som jag skrev i slutet av mitt förra inlägg, Avundsjuka och lögner ligger bakom mycket av antipatin (i den utsträckning det nu finns antipati mot Barcelona), men ser man inte fler skäl är man mycket enögd. Om jag nu begriper någonting om hur människors känsloliv fungerar är det just sådan enögdhet som upplevs som självgodhet och hyckleri. I kommentatorsfältet under artikeln ger ju för övrigt även en del cules uttryck för tanken att det kanske trots allt finns rättvisa skäl för att kritisera Barcelona.

Även om sådana här ämnen ligger nära hjärtat är det intressant att diskutera dem, visst görs det övertramp men överlag tycker jag nivån här är rätt bra. Hoppas det kan fortsätta så.

Väl mött.
Barcelona Lusnos - A.Iniesta
2010-09-17 15:07
Pierre El Rey....

Spela inte oskyldig, får mig bara spyfärdig.

Eminem 2002? Eminem lyssnar jag på 2010, han e kung.
Atlético addeh
2010-09-17 14:52
Espanaboy

Förlåt om jag är en glädjedödare, men jag kan med hundra procents säkerhet säga att dos Santos inte kommer starta matchen mot Atlético. Frågan är om han ens kommer finnas med i truppen, vilket jag tvivlar på. Förhoppningsvis startar Pep med ett om inte exakt lika, ett väldigt snarlikt lag som spelade i tisdags. Tror Guardiola-favoriten Keita har stora chanser att få starta matchen, men tiden får utvisa svaret.
Barcelona Espanaboy
2010-09-17 14:27
Då har man tippat matchen på söndag. Vad tycker ni? Är det rätt/fel? Tror att #7 gör sitt första hattrick i barcatröjan. Skulle vara kul om JDS fick starta. Tror inte att vi skulle märka någon större skillnad i spelet bara för att JDS spelar. Han är värd chansen, och ett mål skulle inte sitta helt fel!
Sergio Busquets. Vilken kille! Han vill hjälpa Spanien till U-21 EM och erbjuder sig att vara med. Stort!
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
2010-09-17 14:14
Ämne: Sist Real vann CL så....
Backstreet Boys var populära runt 1998. Jag vet inte vad du lyssnade på 2002 men jag tror att de flesta lyssnade på Eminem och Nelly runt den tiden.
Real Madrid Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX
2010-09-17 13:59
Lusnos - A.Iniesta//


Jag vet inte varför du kommer med en sådan kommentar, men jag ska försöka svara snällt ändå.

Nu är det synd om Barcelona enligt er, avundsjuka och liknande på grund av titlar. Real Madrid har också vunnit titlar, och ja, det var ett tag sedan nu. Men i alla år så har tidningar alltid hittat negativa saker om Real Madrid, samma med fans från andra lag.

Denna gång är det ni som har en stämpel på er, för några år sedan var det vi.
Barcelona Barcadinho.
2010-09-17 13:59
Grabbar – det är bara en storm i Sverige som kommer att gå över efter en viss tid. När jag flyttade till Sverige i början på 90-talet så fanns det inte en enda människa runt omkring mig som visste vad ordet Barca betyder. Folk visste förstås om staden Barcelona och att man spelar fotboll där, men uttrycket Barca var totalt okänt. Det gick knappt att hitta någon artikel om laget i någon tidning överhuvudtaget. Jag hade ganska svårt att hitta folk som kunde prata fotboll utanför Sverige och England. Självklart så visste ingen runt omkring mig vem Mario Kempes var - han som var min första fotbolls idol när jag var ung. Och då tänkte jag – hmmm – det är bara ett litet land i norra delen av världen. Snart kommer stormen att gå över – mycket av det negativa just nu beror på Zlatan och inte på våra framgångar eller loggan Més. De flesta vet inte att klubben har en egen logga. Zlatans fall har förändrats klubbens rykte hos svenska supportrar, men det kommer att rinna i sanden efter ett tag.

Förresten – ni läste väl idag om hur Z har tjafsat och gnällt med Milans ex tränare Sacchi. Zlatan verkar vara på gränsen till ett psykiskt utbrott eller så. På ett par dagar har han hunnit få två otrevliga utbrott. Det är bara bra. DÅ kommer fokusen ifrån vår klubb. Han får gärna bråka lite till i Italien och gärna fortsätta fira sina mål som en egocentrisk snubbe. Jösses vad duktig han måste tycka han var efter andra målet.
AndreD
2010-09-17 13:46
Hetfield, alltid lika skön, haha XD
Barcelona Tjocken8
2010-09-17 13:39
Ämne: Sist Real vann CL så....
Hahaha, Klockren kommentar! :D
Barcelona Tjocken8
2010-09-17 13:38
Ämne: Sist Real vann CL så....
Hahaha, Klockren kommentar! :D
Atlético addeh
2010-09-17 13:38
Ämne: Sist Real vann CL så....
Hetfield levererar lika klockrena kommentarer som vanligt. ;)
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-09-17 13:03
charlie larsson//

"När nu underdogsituationen är borta och Barcelona på ett osnyggt sätt försöker pressa Fabregas till en övergång (inga ursäkter och bortförklaringar i världen kan trolla bort t.ex. tröjmanövern under Vmfirandet)"

Orkar egentligen inte diskutera Cesc längre men här kan jag inte låta bli. Barça pressade Cesc? Kom igen nu! Cesc ville gå, ingen press behövdes. Hade inte varit så värdefull för Arsenal hade han förmodligen spelat i Barcelona denna säsongen.

Följande uttal som Cesc gjorde när han satte stop för spekulationerna kan inte misstolkas:

"I cannot deny that joining a club like Barcelona was not an attractive move for me. This was the club where I learnt my football, it is my home town where my friends and family are and a club where I have always dreamed of playing. There are not many players in this world who would not want to play for Barcelona".

"I am a professional and I fully understand that it is Arsenal’s prerogative not to sell me".
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-17 13:00
Sist Real vann CL så var väl Backstreet boys populära, det säger en hel del om hur många år det har gått.
Barcelona Rambla~
2010-09-17 12:48
Ämne: Cúles//


Du kans....
Inte för att det spelar någon roll i sammanhanget, men Real Madrid är inte alls den klubb som har flest internationella titlar bland toppklubbar. Jag har för mig att Milan ståtar med det.
Barcelona Lusnos - A.Iniesta
2010-09-17 12:46
Pierre...

Och du kanske borde lära dig läsa?
"något Real Madrid inte haft på många år"

Fast det är ju inte lätt, när man är för inkompetent för att gå klart grundskolan..
Real Madrid Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX
2010-09-17 12:31
Cúles//


Du kanske inte visste det att när det gäller titlar så har Real Madrid flest av alla toppklubbar? Du kanske inte varit med så länge och är det inte lätt.
Barcelona Cúles
2010-09-17 11:30
Fizou

Välkommen till en Madridistas värld? Vad menar du nu egentligen? Finns väl ingenting att vara avundsjuk på där, det är titlar och segrar som gäller, något Real Madrid inte haft på många år
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-17 10:38
Gilberto#19

Alla är välkomna att skriva, så länge man inte går tillbaks till att bli en neandertalare. Det går att ha en diskussion, det är därför man har forum till att börja med, det är bara att vissa kommer hit för att provocera.

Annars så är du mer än välkommen.
Real Madrid Fizou
2010-09-17 10:04
ADAM PINTHORP,

Med din artikel i åtanke.. välkommen till en madridistas värld.
Nytt klipp på FANTV.SE
2010-09-17 09:48
Messi på blixtvisit i London
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-09-17 03:57
CuléAndrés99

Forlan är en omtyckt spelare hos mig, men han får mer än gärna ha en av sina sämre dagar mot oss. Jag tror och hoppas att Messi går vinnande ur den striden, det känns som att Messi är på målhumör nu. :)
Barcelona CuléAndrés99
2010-09-17 02:08
Ämne: Värt skriva en kröni....
Den Gode Mister, jag skäms för din okunnighet så att jag brister. Sist jag kollade rådde det censur i Nordkorea. I ärlighetens namn kan du inte jämföra Adams svar-på-tal som Nordkoreas agerande på människor som yttrar sig mot regimen. Hade så varit fallet kommer en skara på femton poliser hem till dem som har kritiserat hans atikel i morgon och tar dem till ett förhör. Som troligtvis leder till dom utan rättegång.

--

Efter att ha slagit rekord att komma bort från ämnet går jag back to basics: Vad tror ni om matchen i matchen mellan Messi och Forlán på söndag?

/Taimaz.
Barcelona el Profete
2010-09-17 01:26
Netherlands

"Lite svårt att ta senaste artikelns kritik av media på allvar när inga källor redovisas. Dessutom källkritik utan egna källor. Var ifrån tas tex uppgifter om att de två engelska tidningarna citerat barcelonaspelare felaktigt? En dementi av Puyol, som jag förstod det på en av alla artiklar"

Hey buddy, do you want some sources?

Klippt och skuret från Puyols egna blogg.

"DOMINGO 1 DE AGOSTO DE 2010
SELECCIÓN

Hola a todos, después de darle muchas vueltas al tema he decidido continuar 2 años más con la selección, tras hablarlo con los compañeros, el mister, Fernando Hierro y amigos he optado por tomar esta decisión.
Saludos.

PUBLICADO POR CARLES PUYOL EN 08:24 323

Hola a todos, estos últimos días en algún medio de comunicación inglés han salido unas declaraciones supuestamente mías que son totalmente falsas, las acabo de ver ahora y puedo asegurar que no he dicho nada ni he hablado con nadie sobre este tema.
Saludos.

PUBLICADO POR CARLES PUYOL EN 02:22 29 COMENTARIOS"

Du kanske vill ha det översatt också?

“Hi everyone, these past days a British news media outlet has published some statements supposedly mine that are totally false, I just saw them and I can guarantee that I have not said anything nor talked to anybody about this subject. Cheers.”

"Är det bara fabulerade anklagelser eftersom de tidningarna har ett dåligt rykte?"

Det var tydligen inte det, inte sant? :)

Make the lie big, make it simple, keep saying it, and eventually they will believe it...
Barcelona Frodo
2010-09-17 01:09
Gilberto#19

Ingen påstår att våra spelare ej kommenterat om Cesc eller att det är tidningarna som startat Cesc-gate. Men det media gör är vidrigt och vi ifrågasätter journalisternas integritet där de sprider lögner. Inte nog med att man förvränger många uttalanden utan man hittar även på egna citat.

Även Villa fick dementera uttalanden om Torres "han" hade gjort i Daily Star strax efter VM. Det är just lögnerna i media man blir så lack på. När Xavi var på semester med familjen så kom det citat från honom. It makes no sense.

Häromdan var Messi i London för ett reklamuppdrag. Han fick en fråga om Cesc och han svarade något i stil med: "Jag vet inte om han kommer, det verkar vara nära varje sommar". Istället för att skriva det som det är så väljer vissa tidningar att skriva: "Messi frustrated that Cesc has not come" eller något i den stilen. De gör ju allt för att svartmåla oss med förvrängda och även påhittade citat.

Återigen, för att förtydliga mig. Spelarna har kommenterat om Cesc och folk får tycka vad de vill om det. Det jag stör mig på är att vissa journalister inte har någon heder och ljuger i media. Jag tror att det är det som skribenten försöker lyfta fram i sin krönika.
Barcelona Giggity
2010-09-17 00:56
Ämne: Jag lider verkligen ....
Jo för att ni klagade knappt när det bara skrevs bra saker om Barca; varför nämns inte Real oftare buhu, vi har ju värvat Ronaldo buhu. Ni exploderar varenda gång någon skriver något negativt om Real i Aftonbladet ffs.
Atlético addeh
2010-09-17 00:20
§antana

Jag håller med dig om allt. Jag var inte så insatt i fotbollen runt 2000-talet, men när jag tänker efter så känns dina jämförelser Real Madrid/Barcelona väldigt vettiga.

Jag tror folk missuppfattade mitt stycke om avundsjukan en aning. Jag tycker inte det är fel på något vis, jag bara nämner det. Självklart ska det finnas rivalitet mellan klubbarna, det är något jag kan tycka till viss del är charmen med denna sport.
Spanien Gilberto#19
2010-09-17 00:14
Jag vet att ni inte vill ha Arsenalfans här o.s.v. Men att tidningarna skulle ha "skapat" Cesc-gate under sommaren? Alla videoklipp och intervjuer då? Är det inte Pique och Puyol? Look-a-likes? Skådisar?

Ni kommer att få se Cesc i er tröja. Det blir väl i sommar, men tills dess så ska jag njuta av att se honom i Arsenals tröja.

Lycka till med säsongen! Vi ses i CL.
Annons: