/spanien/barcelona/forum/14003.aspx/spanien/barcelona/forum/14003.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona CuléAndrés99
2010-09-17 02:08
Ämne: Värt skriva en kröni....
Den Gode Mister, jag skäms för din okunnighet så att jag brister. Sist jag kollade rådde det censur i Nordkorea. I ärlighetens namn kan du inte jämföra Adams svar-på-tal som Nordkoreas agerande på människor som yttrar sig mot regimen. Hade så varit fallet kommer en skara på femton poliser hem till dem som har kritiserat hans atikel i morgon och tar dem till ett förhör. Som troligtvis leder till dom utan rättegång.

--

Efter att ha slagit rekord att komma bort från ämnet går jag back to basics: Vad tror ni om matchen i matchen mellan Messi och Forlán på söndag?

/Taimaz.
Barcelona el Profete
2010-09-17 01:26
Netherlands

"Lite svårt att ta senaste artikelns kritik av media på allvar när inga källor redovisas. Dessutom källkritik utan egna källor. Var ifrån tas tex uppgifter om att de två engelska tidningarna citerat barcelonaspelare felaktigt? En dementi av Puyol, som jag förstod det på en av alla artiklar"

Hey buddy, do you want some sources?

Klippt och skuret från Puyols egna blogg.

"DOMINGO 1 DE AGOSTO DE 2010
SELECCIÓN

Hola a todos, después de darle muchas vueltas al tema he decidido continuar 2 años más con la selección, tras hablarlo con los compañeros, el mister, Fernando Hierro y amigos he optado por tomar esta decisión.
Saludos.

PUBLICADO POR CARLES PUYOL EN 08:24 323

Hola a todos, estos últimos días en algún medio de comunicación inglés han salido unas declaraciones supuestamente mías que son totalmente falsas, las acabo de ver ahora y puedo asegurar que no he dicho nada ni he hablado con nadie sobre este tema.
Saludos.

PUBLICADO POR CARLES PUYOL EN 02:22 29 COMENTARIOS"

Du kanske vill ha det översatt också?

“Hi everyone, these past days a British news media outlet has published some statements supposedly mine that are totally false, I just saw them and I can guarantee that I have not said anything nor talked to anybody about this subject. Cheers.”

"Är det bara fabulerade anklagelser eftersom de tidningarna har ett dåligt rykte?"

Det var tydligen inte det, inte sant? :)

Make the lie big, make it simple, keep saying it, and eventually they will believe it...
Barcelona Frodo
2010-09-17 01:09
Gilberto#19

Ingen påstår att våra spelare ej kommenterat om Cesc eller att det är tidningarna som startat Cesc-gate. Men det media gör är vidrigt och vi ifrågasätter journalisternas integritet där de sprider lögner. Inte nog med att man förvränger många uttalanden utan man hittar även på egna citat.

Även Villa fick dementera uttalanden om Torres "han" hade gjort i Daily Star strax efter VM. Det är just lögnerna i media man blir så lack på. När Xavi var på semester med familjen så kom det citat från honom. It makes no sense.

Häromdan var Messi i London för ett reklamuppdrag. Han fick en fråga om Cesc och han svarade något i stil med: "Jag vet inte om han kommer, det verkar vara nära varje sommar". Istället för att skriva det som det är så väljer vissa tidningar att skriva: "Messi frustrated that Cesc has not come" eller något i den stilen. De gör ju allt för att svartmåla oss med förvrängda och även påhittade citat.

Återigen, för att förtydliga mig. Spelarna har kommenterat om Cesc och folk får tycka vad de vill om det. Det jag stör mig på är att vissa journalister inte har någon heder och ljuger i media. Jag tror att det är det som skribenten försöker lyfta fram i sin krönika.
Barcelona Giggity
2010-09-17 00:56
Ämne: Jag lider verkligen ....
Jo för att ni klagade knappt när det bara skrevs bra saker om Barca; varför nämns inte Real oftare buhu, vi har ju värvat Ronaldo buhu. Ni exploderar varenda gång någon skriver något negativt om Real i Aftonbladet ffs.
Atlético addeh
2010-09-17 00:20
§antana

Jag håller med dig om allt. Jag var inte så insatt i fotbollen runt 2000-talet, men när jag tänker efter så känns dina jämförelser Real Madrid/Barcelona väldigt vettiga.

Jag tror folk missuppfattade mitt stycke om avundsjukan en aning. Jag tycker inte det är fel på något vis, jag bara nämner det. Självklart ska det finnas rivalitet mellan klubbarna, det är något jag kan tycka till viss del är charmen med denna sport.
Spanien Gilberto#19
2010-09-17 00:14
Jag vet att ni inte vill ha Arsenalfans här o.s.v. Men att tidningarna skulle ha "skapat" Cesc-gate under sommaren? Alla videoklipp och intervjuer då? Är det inte Pique och Puyol? Look-a-likes? Skådisar?

Ni kommer att få se Cesc i er tröja. Det blir väl i sommar, men tills dess så ska jag njuta av att se honom i Arsenals tröja.

Lycka till med säsongen! Vi ses i CL.
Real Madrid Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX
2010-09-17 00:10
Jag lider verkligen med er, ni har det riktigt jobbigt just nu. Till och med den svenska median är anti-Barca, eller snarare en och annan artikel har handlat om någonting dåligt om klubben.

Stackars er...
Real Madrid Netherlands
2010-09-17 00:07
Hejsvejs!

Lite svårt att ta senaste artikelns kritik av media på allvar när inga källor redovisas. Dessutom källkritik utan egna källor. Var ifrån tas tex uppgifter om att de två engelska tidningarna citerat barcelonaspelare felaktigt? En dementi av Puyol, som jag förstod det på en av alla artiklar?

Är det bara fabulerade anklagelser eftersom de tidningarna har ett dåligt rykte?

Sen tycker jag man ska fundera lite över syftet att försöka informera om att förakt mot klubben beror på avundsjuka. Ingen, avundsjuk eller inte, vill väl höra att man är just avundsjuk. Blir lite som att hälla bensin på elden om ni förstår vad jag menar.

Och varför är inte kommentatorsfältet öppet för alla?

Annars tackar jag för underhållningen och önskar er all lycka. Väl mött!
Real Madrid charlie larsson
2010-09-16 23:57
Skepsisen mot Barcelona tror jag också i stor utsträckning beror på att en jargong gentemot framförallt Madrid som varandes större och ondare växt fram under förhållanden där Barcelona varit i en underdogsituation.

När nu underdogsituationen är borta och Barcelona på ett osnyggt sätt försöker pressa Fabregas till en övergång (inga ursäkter och bortförklaringar i världen kan trolla bort t.ex. tröjmanövern under Vmfirandet) och spenderar lika mycket på transfers som vilken storklubb som helst, upplevs man som hycklare eftersom många barcafans vill göra gällande att Barcelona inte är ett storlag som alla andra. Just hycklare är nog den vanligaste anklagelsen.

Birro blev kritiserad som en punkare som sålt sig till etablissemanget när han var med i söndagsöppet och började skriva i kvällspressen. Något liknande har hänt med Barca. Det är vad jag tror i alla fall. Sådant som hände i copa del rey-finalen mellan Bilbao och Barca kan verka charmigt när det är lillebror. När det är storebror känns det mer skämmigt. Laportas politiska karriär tror jag också har missgynnat klubbens anseende utanför de egna leden.

Avslutningsvis vill jag säga att det är sant att det är lögner och avundsjuka som ligger bakom mycket av oviljan mot er klubb. Men den som tror att det är hela sanningen tror jag målar upp en alltför enkel bild. En bild som ytterligare förstärker intrycket av, just det ja. Hycklare.

En helt otroligt magiskt underbar fotboll spelar ni hur som helst. Sagolik. Tack för det.
Real Madrid §antana
2010-09-16 23:55
Jag läste er senaste artikeln om osanningar och avundsjuka och har några åsikter jag vill dela med mig.

Ser ni likheterna med hur Barcelona och Real Madrid har det och har haft det i medians ögon?

Jag har varit madridista i över 20 år och under slutet av 90-talet och början av 2000-talet så spelade Real ett bländade fotboll och vi vann ligan samt CL ett antal gånger. Vi spelade ett spel som attraherade många, hade världsstjärnor i laget, vi blev tom. röstad till århundradets klubb. MEN så började den negativa pressen komma, stjärnor i vårt lag började ge klubben turbulens, Erik Niva skrev för några år sen hur spelare som Ronaldo började lata sig strunta i träningarna såg mindre motiverade ut (likt Ronaldinho?).

Vi hade mindre bra spelare i backlinjen som Mejia Pavón därav utrycket Zidanes y Pavónes. (Mejia & Pavón = Oleguer & Chygrynskiy?).

Sedan hade vi Beckham såpan där han bänkades av Capello, ingen visste varför. Vi hade Robinho som inte kom överens med Schuster och således såldes han. (Robinho = Ibra?)

Pressen att spela vackert och vinna varje match är enorm för lag som Real och Barca.

I artikeln så undrar Adam varför det har börjat bli fult att vara en "culé", well hur tror ni det har känts att se responsen ni vi maränger säger att laget i vårt hjärta är Real Madrid?
Klyscheér och falska påstående om klubben är det vi möter. Stereotypiska fördomar är det vi får i ansiktet. "Busquets filmer!" "Ronaldo slänger sig!" - "Alves borde heta Dani Hollywood!" osv osv. Det mest stereotypiska med Real är inte dess fotboll, inte heller dess spelare utan klubbens ekonomiska aspekt. Hur mycket folk vill vrida och vända på det så är realiteten att alla lag spenderar pengar, alla lag har skulder.

Vi glömmer bort fotbollen. Det vackra spelet som lag presterar är det vi ska diskutera. När vi fokuserar oss på fördomar, lögner och rykten mot andra lag och spelare så är det inte fansen som vinner på det eller laget, utan det är kvällsblaskorna som gör det.

Rivalitet mellan lag ska finnas, rivalitet mellan fans ska finnas men vi borde alla ha en självdistans för fördomar, lögner och rykten.

Ni behöver inte hålla med mig, men tänk gärna på det jag skrev.

Ps. Ibland undrar jag hur Real skulle vara i svenska medians ögon ifall Patrik Andersson, Henke Larsson och Ibra hade spelat hos oss.
Atlético addeh
2010-09-16 23:24
Hetfield

Syftet med artikeln var inte att folk ska tro att vi inte har fans ute i världen, för det har vi gott om. Meningen var mer att poängtera att det är många som har fått fel uppfattning om klubben den senaste tiden. I Sverige beror det precis som du säger och precis som jag skrev i artikeln, främst på Zlatans utspel.

Tack för berömmet!
Barcelona Frodo
2010-09-16 23:23
rågi

För min del handlar det inte om att konstant vara världens kelgris så som du uttrycker det. Det som jag och många andra stör oss på är att folk hatar oss på grund av lögner som media sprider. Engelsk media har gjort allt för att smutskasta Barcelona den här sommaren och talar man osanning tillräckligt många gånger blir det till slut en sanning för vissa.
Barcelona Barca Barca
2010-09-16 23:19
Den Gode Mister //
Det roliga är, att folk anser att vi "leker fina" med våran Unicef på tröjan. Efter sånna tankar börjar jag undra vart världen är på väg. Det är som att jag ska gå fram till var ända en som skänker pengar till fattiga barn i afrika o säga, "äh sluta leka fin nu". Men ska inte gå in på en massa onödiga snack om vem som är hycklare, det ända ja har lärt mig från fotbollsvärlden är, att när folk börjar hata ett visst lag så vet man att den har lyckats. I början av 2000 talet när Juve var riktigt framgånsrika i Italien, hittade jag inte en ända Seria A älskare som inte hatade Juve. Nu har hatet flygit över till Inter. När Chelsea vinner Champions League och har några framgångsrika år så kommer hatet spridas snabbt till London.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-16 23:11
Man vill kanske inte att det ska bli en hel del tjafs, vilket det lär bli när ett par ägghuvuden till Arsenalsupportrar vill hoppa in.

Rätt så otippat att du är Arsenalsupporter.

addeh

Bra artikel, men vi måste komma ihåg att vi är "hatade" här i Sverige efter hela Zlatan affären, men vi är fortfarande en av favoriter ute i resten av världen.

Tacka sketna aftonbladet för det.
Den Gode Mister
2010-09-16 23:07
Värt skriva en krönika som försvarar Barcelonas ära och sedan leka Nordkorea och förvägra folk utifrån att kritisera. Barcelona är illa omtyckta eftersom dom är hycklare. Det är inte något dom varit utan något dom blivit. Därför har hatet uppstått. Men att en Barcelona supporter skulle fatta det är väl lika ovanligt som en Arsenal supporter av Kristian Borell's slag. Och dom är fan inte vanliga.
Valencia rågi
2010-09-16 23:02
Skulle ni föredra att vara världens kelgris konstant framför att ha en supporterskara som förändras parallellt med era sportsliga framgångar (som de flesta klubbar har) ?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-16 23:01
Abbe.

Inte för att vara en gaylord, men Pep är urläcker i rakat!

Härligt med lite fotboll i helgen igen, man får helt enkelt slappna av och kolla på matcherna.
Barcelona Abbe.
2010-09-16 22:52
Haha, Guardiola i reklamsammanhang. Det trodde man inte.

Edit: Leendet när dörren öppnas ger pluspoäng. Utmärkt ;-).
Barcelona 1.70-ligan.
2010-09-16 22:48
Wenger snackar om att Arsenal har allt Fabregas behöver och han är lycklig här och bla bla.. hur tror ni det blir? Jag vill mer och mer se han i Barcas tröja, vilken spelare! Den enda spelar i världen just nu som har potentialen att ersätta Xavi på sikt..

(nåja, JDS och Thaigo har fortfarande en del att bevisa först)
AndreD
2010-09-16 22:31
DM1982

När Barca spelar bra kan de slå vilket lag som helst med 5-1. Hade varit ännu mer intressant med Pana-Sevilla eller Pana-Valencia. Det hade varit mycket jämnare.

Barcelona är i en klass för sig när de når maximal nivå. Fråga bara real (2-6).
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-09-16 22:31
Hetfield- Megan Fox is a dude

Haha no doubt! Han har nog hörlurar på sig rätt så ofta gissar jag...
Messi12SD
2010-09-16 21:30
Ämne: Silva har gjort 2 må....Silva gjorde inte två utan ett mål och han spelade väldigt bra.
Vi har ingen chans att låna honom i Januari. Han har kommit igång och kommer tillsammans med Tevez, Toure och Joe Hart vara väldigt viktig för City.
Barcelona DM1982
2010-09-16 21:22
Ämne: Vem var det som sa a....
Det var jag. : )

Och vad gjorde vi med dubbelmästarna Panathinaikos? Sedan vad andra lag i spanska ligan hittar på är en annan sak.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-16 21:12
Sevilla-PSG

Om någon är intresserad.
AndreD
2010-09-16 21:11
Vem var det som sa att grekiska lag var dåliga?
Messi12SD
2010-09-16 20:55
Skönt att Silva har kommit igång i City. Han kommer att dominera Premier League om han får tid och stöd. Han spelade bra idag och gjorde ett mål i Europe League.
Barcelona CuléAndrés99
2010-09-16 20:44
För alla er som väntar ivrigt på att drömelvan från 2000-talet sa publiceras: Ha lite mer tålamod. Det är många röster och det ska se snyggt ut. Ska försöka publicera den så fort som möjligt, det lovar jag.

/ Taimaz.
Barcelona Messidinho_10
2010-09-16 20:38
Tv4sport ska visa Liverpool snart om någon är sugen på fotboll.
Atlético addeh
2010-09-16 20:38
Atlético ligger just nu under mot Aris i Europa League. Vi har ett riktigt bra utgångsläge mot de rödvita på söndag om de skulle åka på pumpen ikväll, och dessutom har Kun skadad.

Jag hör dock till dom som vill att det ska gå bra för de spanska lagen ute i Europa, frånsett Real Madrid, så jag hoppas Atléti skulle klara sig ur gruppen trots en förlust ikväll.
Barcelona Barcadinho.
2010-09-16 20:36
Jag förstår inte varför ni slås så mycket energi på att diskutera med två maränger som inte läser tillräckligt sport nyheter. De skulle annars hänga med bättre kring svängningar om Özil och andra nyheter. Det är väl ganska typiskt att folk uttrycker sig om saker som de inte vet så mycket om.

Och på tal om Özil – det har funnits så många unga 20-åringar som skulle vara den nya Maradona eller den nya Zidane och de har hamnat på bänken av något medioker lag till slut. Det är för tidigt att bedöma Özil. Att lyckas i Werder Bremen betyder inte mycket. Benzema dominerade i Frankrike och Huntelaar i Nederländerna – och?
Till och med begåvade spelare som Robinho har svårt att etablera sig i den allra högsta klubbnivån.
Özil är en talang men talanger finns i överflöd – det är en annan sak att lyckas. Bara få lyckas hela vägen. Han och många andra talanger behöver jobba hårt - konkurrensen är stenhård - snart kommer det en ny talang på skärmen och petar bort dem.

Annons: