/spanien/barcelona/forum/14000.aspx/spanien/barcelona/forum/14000.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2011-02-23 14:41
Nu är Wenger Public enemy no 1 i Barcelona. Man gör dessutom sig lustig över hans moraliska pekfingrar han så ofta pekar på allt och alla. Det kan nog bli ett varmt välkomnade för Wenger på Camp Nou.
elbraco
2011-02-23 14:31
Han försöker väl svara på journalistens fråga om något uttalande om Cesc va?
Han säger att Pique är som han är och det får han stå till svars för och inte Barcelona. Kan inte spanska men jag har för mig att den går så :P
Barcelona tikitaka-GOOL
2011-02-23 14:24
Heywood:.

haha vad säger guardiola där?
Barcelona Heywood Jablome - Sal del banquillo
2011-02-23 14:11
Allvarligt talat. Ibland kan jag bli irriterad när vissa supporter anser att Barcelona (klubben) beter sig illa för att vissa spelare har uttalat sig positivt om Cesc. För guds skull, de är goda vänner allihopa. Piqué och Cesc är bästa vänner och har varit det i några år. Jag vet inte vad ni tycker, men jag hade uppskattat att spela i samma lag som min bästa kompis och dela omklädningsrum med honom.

I stället för att beklaga sig över vad Barcelona gör, så kan man ju fråga sig varför inte Cesc har uttalat sig om frågan? Varför säger han inte bara att han vill stanna i flera år.

Iniesta säger ju själv att Cesc var besviken över att det inte blev någon flytt till Barcelona.

Nej, rannsaka er kapten i stället för att klanka ner på vår klubb.
Barcelona .Sami.
2011-02-23 14:10
Synd att den här sidan har blivit ett Arsenal forum.
Barcelona Abbe.
2011-02-23 14:04
Guardiola kritar på det nya kontraktet.
Länktips: ow.ly/i/8te4
Sir Jack Wilshere
2011-02-23 13:47
Frodo //

Skulle inte svara men kan inte låta bli.
Jag förstår irritationen och jag förstår att du tycker det är fel.
Jag påstår inte att det är rättvist eller moraliskt rätt att göra som vi har gjort. Jag vill bara få fram att världen är tyvärr inte så att klubbar inte utnyttjar varje chans dom får att få en bra spelare till klubben för ett lågt pris.
Självklart utnyttjar klubbarna regelverket, ett regelverk som varken United eller Arsenal har bestämt över. Du kan väl inte förvänta dig att klubbar ska vara gentlemän och bara låta stora talanger som i det här fallet Toral vara när man har chansen att värva dom för ett lågt pris bara för att det är omoraliskt.
Visst hade det varit bättre om Arsenal betalat pengar till Barcelona, då hade vi sluppit sitta och diskutera detta ämnet egentligen, men jag har svårt och se att en klubb skulle betala pengar som man egentligen inte behöver betala.
Fotbollsvärlden är inte rättvis eller moralisk, man gör allt man kan för att bli bättre och utvecklas till vilket pris som helst.
Jag hoppas innerligt att Arsenal inte värvar fler av era talanger, på grund av att det skulle bli ett jävla liv och jag tycker det hade blivit överdrivet av oss att fortsätta plocka talanger från er klubb. I framtiden ser jag då hellre att vi utvecklar våra egna (vilket vi gör) eller att vi betalar för talangerna för att slippa såna här diskussioner.

Det där med afrikanska spelare har jag ingen aning om. Det ända jag vet är att vi har haft ett samarbete med ASEC.

Barcadinho //

Jag förstår att alla intervjuer inte har varit korrekta, men spelarna och till viss del ledningen har pratat i media om Cesc, vilket jag tycker är fel.

Barcelona Barcadinho.
2011-02-23 13:18
Sir Jack Wilshere -

Du behöver skilja mellan klubben FC Barcelona och median i staden Barcelona.

Det finns två stora tidningar som följer laget året runt och som driver olika kampanjer om allt möjligt som handlar om klubben. Tidningen är på typ 15 sidor som handlar mest om laget och ska säljas varje dag.

Båda EMD och Sport har kört nästan ett propaganda om Cesc. Det stämmer och jag håller med dig att det har gått över gränsen. I detta propaganda ingår också eviga frågor till spelare och vad de tycker om Fabregas i barca.
Ibland är det tom upprepningar av äldre intervjuer med lite nyare rubriker.
Det finns ingen möjlighet för klubben att stoppa de här sakerna för pressfrihetens skull. Klubben beror dessutom lika mycket på median och vise versa.

Från klubbens håll - det har också förekommit en del kommentarer och uttryck om att klubben vill värva Cesc. Man har tom lagt ett bud. Men det är inte så tjatigt som det verkar. Varken spelarna eller ledningen går varje vecka frivilligt för att driva fram det här kampanjet.
Det finns ett önskemål från klubbens håll, men det är inte så att man tjatar om det hela tiden från klubben. Rosell har knappt uttryckt sig om ämnet, inte alls så många gånger i så fall. Inte heller sportchefen Zubizaretta eller Guardiola har pratat om ämnet så ofta.

Tjatiga journalister är en sak, medan tjatiga spelare och ledning en annan.

Nu har jag också sagt mitt om den här eviga diskussionen som säkert kommer hålla längre fram till sommaren om inte längre.
Barcelona Frodo
2011-02-23 12:57
Sir Jack Wilshere

Jag struntar i att svara på Cesc-såpan då det inte var min intention att överhuvudtaget diskutera den från början. Dessutom har den ältats tusentals gånger här på forumet så det bästa är att lägga den åt sidan så slipper vi gå runt i cirklar.

Jag hade inte köpt Wilshere för 3 miljoner euro för två år sedan och jag hade dessutom inte köpt Wilshere för 3 miljoner euro nu. Det har ingenting att göra med att han är dålig då han är en ypperlig spelare och dessutom verkar han vara en trevlig grabb utan det beror snarare på att jag vill att vi satsar på våra egna mittfältstalanger. Jag vet att din poäng inte handlade om Wilshere utan snarare om jag hade haft något emot om vi hade kunnat lura er. Så nej, jag hade inte velat att vår klubb gått bakom er klubb för att värva Wilshere för en struntsumma när ni har lagt ner tid och pengar på honom sedan han var 9 år gammal.

Jag är emot sättet man poachar talanger på. Det gäller inte bara våra talanger utan det gäller ungdomar överallt. Man United utnyttjade ett kryphål i det italienska regelverket för att få Macheda från Lazio. Lazio, liksom vi och alla andra spanska klubbar har händerna bundna. Vi kan inte göra någonting och all den möda vi lagt ner på spelaren går till spillo och Uefas kompensationsersättning är inte mycket till tröst.

Som sagt, jag är medveten om regelverket och jag är även medveten om att spelaren (eller rättare sagt familjen och agenten) har ett val. Men det är ju knappast så att ungdomarna plötsligt får för sig att man ska till England en dag utan det är ju representanter från Arsenal som kommer och knackar på dörren. Det hela slutar med att klubben som spelaren tillhör inte kan göra något på grund av nationella regler vilket medför att klubben slösat tid och pengar på en spelare som man får en ringa ersättning för.

Hur ska vi visa att vi verkligen ska satsa på honom? Ni visar det genom att bjuda på 35 gånger mer pengar vilket vi inte kan på grund av bestämmelser i lagar. Er klubb kan väl istället börja betala för sig då ni knappast har brist på pengar. Sättet ni poachar talanger på är ganska känt bland klubbarna runt om i Europa. Var det inte en utredning om huruvida ni smugglade afrikaner till belgiska klubbar eller nåt sånt?
Barcelona Abbe.
2011-02-23 12:56
Xavi säger själv på presskonferensen han håller just nu att han bör vara tillbaka till matchen mot Valencia nästa vecka.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-23 12:49
Sir Jack WilshereNi stjäl talanger från runt om i världen under premissen "Ja, men om man får, varför inte?". Talanger som klubbarna har lagt enorma pengar och tid på, men ni säger "Om talangen vill till Arsenal, vad är felet då?".

Om Fabregas vill till Barcelona, vad fan spelar det för roll vad Barcelonaspelarna gör? Det mest patetiska är att lagkaptenen i Arsenal vill till Barcelona, det är där det svider för er, inte att Xavi säger att Fabregas är hans efterträdare. Sen så ska ni dra upp att vi lägger fram skambud, hur i världen är 40 miljoner euro för en spelare som ni tog från oss för kaffepengar "skambud"?

Istället föratt sitta och peka på oss så borde ni kanske fundera på varför Fabregas vill till oss, för i slutändan så är det han som vill. Det finns inget vi kan göra föratt få hit honom, jag tror att grabbarna i Barcelona har bättre saker för sig (till exempel att vinna titlar) än att sitta och försöka övertala Fabregas.
Barcelona Abbe.
2011-02-23 12:40
Sir Jack Wilshere

Jag har nog aldrig läst en artikel där en Barça-spelare säger att Fabregas vill lämna Arsenal, däremot har de svarat på frågorna de fått av diverse journalister. De har svarat att han vill spela för Barça, vilket även Fabregas själv har sagt.

Dessutom så känns det inte helt värt att dra upp en "diskussion" om det här igen, eller?
Hunting Bears
2011-02-23 12:40
Barcelona har fler tagna titlar de senaste 20 åren också. Har jag för mig.
Sir Jack Wilshere
2011-02-23 12:23
Basuuka //

Att säga att HAN vill lämna, att säga att HAN vill komma hem och spela i Barcelona. Att dem säger att det är han som vill det och inte dem. Dem försökte pusha på honom hela sommaren att komma till Barcelona, i slutändan är det hans och Arsenals beslut, inte deras.
Barcelona Basuuka
2011-02-23 12:18
Vad är respektlöst? Att säga att man gärna ser sin kompis komma hem och spela fotboll med en?
Sir Jack Wilshere
2011-02-23 12:13
Tritranquilo //

Nej, det är det inte. men jag tycker att prata som Barcelona spelarna gör är respektlöst.
Barcelona Basuuka
2011-02-23 12:04
Någon som kan dra en sammanfattning om "Merida-affären" något jag tydligen missat?
Barcelona Tritranquilo
2011-02-23 12:02
Det är tydligen värre att prata i media om en spelare som man delar samma landslag och moderklubb än att sno flera spelare bakom ryggen mot en klubb.
Sir Jack Wilshere
2011-02-23 11:51
Sir Jack Wilshere //

Jag avviker inte från ämnet, jag svarar bara på det du säger.
Självklart förstår jag att allt som skrivs i engelsk media inte är sant, särskilt i The Sun. Men tycker det är naivt av er att påstå att Barcelona spelarna aldrig har gjort det, för det har dom, även om alla intervjuer inte varit korrekta. Jag vet att detta inte har någonting med ämnet att göra, men det handlar om respekt. Och ni har inte visat någon vidare respekt mot Arsenal på det viset.
Vissa spelare har sagt att Cesc vill flytta, jag skyller inte helt på Barcelona eller era spelare, det vore naivt av mig att inte lägga en del av skulden på Cesc. Han har hanterat situationen fel. Dock har han, vad jag vet, inte sagt rakt ut att han vill till Barcelona NU. Även om man läser mellan raderna på vissa intervjuer kan utläsa det. Men han har också sagt att han vill vinna titlar med Arsenal och att han älskar Arsenal.
Som jag skrev innan så har han gjort ett val att skriva ett så pass långt kontrakt. Han borde ha vetat att Barcelona skulle försöka värva honom.
Kanske hade han släppts om Barcelona lagt ett ordentligt bud.
Om du säger det så, men jag hävdar fortfarande att du hade försvarat din klubb.
Om ni hade haft möjlighet att värva Wilshere för 3 miljoner SEK för två år sen Hade du då suttit och klagat över hur han kom till klubben? Och om det hade varit så att ni hade kunnat värva Wilshere, tror du Barcelona hade varit gentlemän och låtit honom vara, skulle inte tro det.
Du har rätt, att lova honom ett kontrakt vore kanske inte så smart, men att tydligt visa att han var något att satsa på och att han skulle ha en framtid i klubben. Han kanske hade lämnat ändå, men det hade väl varit det smartaste att via en dialog försöka förklara för honom att han skulle stanna. Om han har ett hjärta för klubben så tror jag chansen att han hade stannat hade varit större.

Vi kommer aldrig komma till en lösning på denna diskussionen, så jag kommer antagligen sluta skriva nu. Men det var roligt att diskutera iallafall.

Barcelona Abbe.
2011-02-23 11:46
Thiago är med på dagens träningspass. Jag antar att han kommer fortsätta vara det även framöver och sedan få en plats i truppen mot Mallorca. Vi behöver hans kreativitet nu när Xavi dragit på sig en skada.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-02-23 11:11
Fan vad tråkigt det är och se Arsenal fans som predikar om sina talanger och patetiska Madrid fans om sina titlar här. Varför kan vi inte ha forumet stängt som vissa andra lag?
Barcelona c.mako
2011-02-23 10:45
Till Fernando "El Principe" Redondo .

Som du ser så har ju barca vunnit minst lika mycket som Madrid senaste decenniet, samt att ni inte vunnit mot barca de senaste 5 matcherna målskillnad Barca 16 mål & Madrid 2 ? hahah.


La Liga : 2005 | 2006 | 2009 | 2010

Copa Del Rey : 2009

Spanska Supercupen: | 2005 | 2006 | 2009 || 2010 |

Champions League: | 2006 | 2009 |

Europeiska Supercupen: | 2009 |

VM För Klubblag: 2009


Peace !!! Barca för alltid
AndreD
2011-02-23 10:41
Fernando "El Principe" Redondo

La Liga (2005, 2006, 2009, 2010)

Spanska cupen (2009)

Spanska supercupen (2005, 2006, 2009, 2010)

Champions League (2006, 2009)

Europeiska supercupen (2009)

Club world cup (2009)

R*al Madrid: 9 titlar
Barcelona: 13 titlar

Decennium=2001-2010. Gå i skolan?
Innan jag "lär mig skillnaden på decennium och millennium haha" lär dig först vad decennium betyder.

Som sagt, världens framgångsrikaste lag det senaste decenniet. Borde inte du vara tyst och fundera på hur ditt lag ska gå förbi åttondelen efter 6 år? Eller hur de ska undvika ännu en 5-0 förlust?

Ni maränger är helt otroliga.

Geronimo.

GTFO.
PedroRodriguez
2011-02-23 09:41
VISCA EL BARCA

Det är just det, Mallorca är en riktigt svår bortamatch. Inte så troligt att Pep väljer Thiago före Seydou från start heller. Sen så har det gått rätt så knackigt för Mallorca också, de har blandat och gett på hemmaplan. Allt från en 0 - 4 förlust mot Gijón till en 4 - 1 vinst mot Almeria och ett kryss mot Real Madrid. De ligger för övrigt på en svag 11:e plats.
PedroRodriguez
2011-02-23 09:37
EL Principe

Aj, du har inte återhämtat dig från 5 - 0 förlusten ser jag. Vi får väl se vilka som plockar hem La Liga.
Fernando "El Principe" Redondo
2011-02-23 09:15
AndreD/barcelonista

Hahaha ja du är rolig du. Real Madrid blev fram röstat som århundradets lag.
Men räkna för säkerhetsskulle senaste 10 årens titel mer. Ni har 1 titel mer än oss, och ni ska ju ändå vara världens bästa lag genom alla tider. Löjligt att ni ens själva kan påstår det. Er tid är över nu. Det tar slut i år. Det höll bara i 2-3 år. Ni åker ur CL och vi kommer plocka ligan ganska så säker på det.

Real Madrid

La Liga (2001, 2003, 2007, 2008)

Spanska supercupen 2001, 2003, 2008)

UEFA Champions League (2000, 2002)

Interkontinentala cupen ( 2002)

UEFA Super Cup (2002)

Ps Lär dig skillnad på decennium och millienium, haha
Real Madrid Geronimo.
2011-02-23 08:22
AndreD

Mellan 2002 och 2011 är det mig veterligen 9år och varken 10 eller 100... Sa du fakta eller??
Barcelona Frodo
2011-02-23 03:56
Sir Jack Wilshere

Du avviker från ämnet hela tiden. Jag kanske också har avvikit från ämnet på grund av min frustration men min poäng var hursomhelst om Arsenals sätt att poacha våra talanger. Jag tycker att det är motsägelsefullt att grina över tapping up när våra spelare spelare pratar i media medan er klubb går bakom ryggen på vår klubb och tappar upp våra ungdomar.

Media lurar väldigt många. Media lurar exempelvis idiotiska Arsenalfans som går på allting som brittiska tabloider skriver. Exempelvis fattar inte de flesta av er att Daily Mirror, The Sun etc inte kan få "exklusiva intervjuer" från Xavi, Messi med flera. "Arsenal kommer att vara ute ur alla turneringar", "Cesc är bara på lån", "Mascherano behandlas inhumant av Liverpool" var falska citat. Men du är ju smart och luras inte av medias framställning av Barcelona så jag antar att du är smart nog att förstå att våra spelare inte skulle bli intervjuade av oseriösa medier?

Ingen har tjatat om att han måste hit. Det är Cesc som vill hit. Barcelona vill ha honom men inte till vilket pris som helst. Jag och många andra vill inte att han ska hit. Du kanske ska vända din ilska mot Cesc istället? Du upprepar ju konstant att det är spelarens val så sluta whina om att Barcelona är boven i dramat.

Nej, jag hade inte försvarat Barcelona om klubben gjort på samma sätt. Barcelonas behandling av Henrique och Keirrison som vi hämtade från Brasilien tycker jag inte om. Unga spelare som vi köpt och bara skeppar runt på lån hela tiden utan att klargöra vad klubbens plan för de är. Till skillnad från dig tycker jag inte att man kan behandla klubbar och ungdomar hursomhelst. Nu är det inte riktigt samma sak men poängen är att jag inte är naiv och tror att allt vi gör är okej.

Sen förstår jag inte hur på allvar kan mena att vi ska lova honom att ge ett kontrakt när han fyller 18. Vi kan ju inte lova saker flera år i förväg då det i grund och botten är tomma ord utan ett giltigt kontrakt. Vi har spenderat tid och pengar på honom. Vi spenderar mest pengar på vår ungdomsakademi i hela världen och ni äter äpplena som växer i vårt träd på grund av att det juridiskt sett är lagligt.
AndreD
2011-02-23 02:40
Till alla Arsenalfans, tro inte på allt som skrivs.
AndreD
2011-02-23 02:37
Fernando "El Principe" Redondo

Barca är världens framgångsrikaste lag det senaste decenniet. Ta reda på fakta innan kanske? Real vann sina titlar för 100 år sen, inte 10. Du kanske glömde en nolla?
Annons: