/spanien/barcelona/forum/13988.aspx/spanien/barcelona/forum/13988.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2010-12-28 12:29
Hetfield/

Anser inte att det handlar om dubbelmoral och om en spelare i Barcelona hade gjort så hade det varit bäst att sälja honom och göra sig av med problemet. Som sagt, jag bryr mig endast om Barça i det här fallet. Fabregas fläckfria image skiter jag fullständigt i.
PedroRodriguez
2010-12-28 12:28
1.70-ligan.

Så tror jag inte fallet blir heller, Pedro har varit en oerhörd viktig kugge i laget och jag tror inte att Pep går med på att bänka Pedro vid ett eventuellt köp av Cesc. Pedro blir ju inte sämre med åren heller och hans utveckling har vart enorm.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-28 12:26
el Flaco

Dubbemoral much? Om en spelare i Barcelona skulle bråka sig ut ur klubben och flörta med allt och alla så hade du antagligen jagat honom runt hela världen.

En sak blir inte fel bara för att det är utanför klubben. Fel är fel, oavsett plats.
Barcelona el Flaco
2010-12-28 12:24
Hetfield/

Min tanke med ett sådant scenario vore att det skulle bli billigare för klubben att värva in honom, om styrelsen nu bestämmer sig för att göra det. Jag bryr mig endast om FC Barcelona, inte om vad Arsenal har gjort för Cesc, eller vad hans anseende blir ifall han bråkar sig ut därifrån.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-28 12:21
OM vi köper Fabregas så hoppas och tror jag att han bara är tänkt som rotationsspelare med Xavi, och i framtiden är tänkt att ersätta vår general permanent. INTE att hans ankomst gör att vi måste bänka Pedro
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-28 12:18
el Flaco

Vad är alternativet? Ska han behöva bråka sig ut ur klubben? Ska man göra som C.Ronaldo eller Adebayor när de öppet flörtar med Real Madrid resp. Man C?

Nej fan, jag är glad att han verkar ha vett i skallen att låta klubbarna få sköta förhandlingar, jag är glad att han är tyst istället för att pissa på allt Arsenal har gjort för honom. När tiden är inne så kommer klubbarna mötas och prata om det, DÅ kan Cesc bestämma vad han vill göra.
PedroRodriguez
2010-12-28 12:18
C.A.K

Bastos är vänsterback från början....Han får spela både yttermittfältare och ytterback och han spelar lika bra på båda positionerna. Att man väljer Coentraó före honom och Evra ser jag ingen logik i.
Barcelona el Flaco
2010-12-28 12:15
Hetfield/

Angående Pedrito är det snarare en fördel att han saknar "den naturliga talangen" då många spelare som brukar ha det kan drabbas av hybris och bli nonchalanta i sitt spel, medan Pedro är medveten om att han måste kriga och kämpa för sin plats i startelvan. personligen föredrar jag ha honom från start än att ändra om i systemet bara för att någn annan(*host* Cesc) ska flyttas in.

"[...]det finns ingen spelare i världen som har förtjänat att få efterträda som Cesc har i dagsläget. [...] vad mer kan man kräva?"

Att Cesc vid 23 års ålder börjar odla fram lite cojones och vara man nog att säga vad han vill göra, ifall han vill komma till oss eller inte, istället för att låta Barçaspelarna och Wenger föra hans talan.
Ifall han inte gör en personlig ansträngning för att komma hit och bråka sig ur Arsenal tycker jag inte han "förtjänar" få rollen som Xavis arvtagare på ett silverfat.
Barcelona C.A.K
2010-12-28 12:14
PedroRodriguez //

Bastos är dock inte vänsterback, utan mittfältare. Evra borde dock vara med, det håller jag med om.
PedroRodriguez
2010-12-28 12:02
Barcelonito

Värdelös elva de har valt ut enligt mig:

Byt ut MaiconSomBlevöverkördavBale mot Dani Alves
Släng Casillas mot Julio Cesár
Coentraó? Vart är Bastos , Evra?
Tycka vad man vill om Ronaldo men visst fan ska han vara med och släng bort Schweinsteiger

Då är Elvan så gott som perfekt enligt mig.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-28 11:58
Jag måste hålla med Barcadinho igen, Pedro har inte en naturlig talang som han kan luta sig emot, han är mycket väl medveten om att han måste springa och kämpa för att bli den han är idag. Det är lite skillnad med t.ex: Messi och C.Ronaldo, båda vet att de kan göra magiska saker från absolut ingenting och de är medvetna om deras naturliga talang så de har inte samma arbetskapacitet som Pedro.

Frodo

Men seriöst, det börjar bli tröttsamt med det här "antingen eller" sättet att se på Fabregas. Jag ser inte hur Fabregas skulle hindra Thiago från att bli en spelare för framtiden?

Det är två olika spelare med två olika positioner. Ja visst, Cesc har hamnat lite längre upp i Arsenal, men det betyder inte att Cesc inte hanterar en mer "Xavi" roll. Messi startade som en ytter och nu spelar han som klassisk nr.10, påstår du att Messi skulle vara dålig som ytter? Nej, det vet du också.

Bakom Iniesta så kommer Thiago att finnas och bakom Xavi så kommer Fabregas att finnas, det är faktiskt så enkelt.
Sen om du eller "el Flaco" är villiga att erkänna eller inte, men det finns ingen spelare i världen som har förtjänat att få efterträda som Cesc har i dagsläget. Den vi hade som en möjlig efterträdare för Xavi var JDS, och jag skulle inte ens låta honom få torka Xavi efter varje toabesök.

Du må inte imponeras av Cesc (jag vet inte varför, antagligen är du lite envis :P), men faktum kvarstår att killen är 22 år och har varit med om och sett fler saker än de flesta har gjort i hela deras karriär. Det hjälper också att han är katalan, nära vän med de flesta i Barcelona (en av hans bästisar är Pique), han kan språket och kulturen, hans släktingar bor där, han är skolad av La Masia och han har framför allt en väldigt ödmjuk och bra personlighet, vad mer kan man kräva?

Visst, 40 miljoner är mycket pengar oavsett hur man ser på saken, men vi spenderade som sagt 75 miljoner på 2 spelare som försvann efter ett år. Vi la ungefär 40 miljoner på Villa som är 29 år nu och har max 3-4 år kvar i kroppen innan det börjar dippa. Varför är det orimligt att betala 40 miljoner för en så pass unik spelare som dessutom har MINST 10 år kvar i benen?
Jag är rätt så liberal och resonlig när det gäller argument, men jag kan inte se varför man skulle vara emot ett köp av Cesc, det finns absolut ingenting negativt med det.
Barcelona barca kid
2010-12-28 11:57
Var det någon som såg Viasatsportkarameler igår . Helt sjukt att dom inte hade med Inisestas mål och att dom hade Zlatans säsong som nummer 1, när han var helt jävla piss dålig under våren.
Pinsamt.
CarlesPuyolSaforcada
2010-12-28 11:42
Det kommer förhoppningsvis att bli en underhållande match att titta på. :-)
Barcelona Abbe.
2010-12-28 11:36
Cataloniaboy

David García, Víctor Ruiz, Joan Verdú, Javi Márquez, Ferran Corominas, Sergio García and Álvaro Vázquez. Cruyff has also called Sergio González and Rafa Jordà (Llevante), Francesc Arnau (Màlaga), Alberto De la Bella (Real Sociedad), Damià Abella (Osasuna) and Fran Mèrida (Atlètico Madrid).
Barcelona Cataloniaboy
2010-12-28 11:34
Är det någon som vet vilken trupp Cruyff har tagit ut mot Honduras, utöver dom tidigare nämda barcaspelarna? Tar han ut spelare efter deras prestation i klubblagen, eller frågar han vilka som kan tänka sig vara med? Hur ser matchtröjan ut?

Man blir väldigt avundsjuk på killen i Örebro som fick träffa Messi. Vem skulle inte vela träffa världens mest ödmjuke idrottsman? Inte jag iallafall.
CarlesPuyolSaforcada
2010-12-28 11:31
Diar Iniesta Shekha

Det är väl inte officiellt ännu?
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-28 11:26
Så jävla skönt att Pep förlänger , våran egna Sir Alex Ferguson.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-28 11:26
Barcelona Cataloniaboy
2010-12-28 11:25
addeh
Angående din reflektion över Chyg är det bara att hålla med. Det var Peps värvning, även om naturligtvis fler personer var delaktiga i den. Pep måste ju ha sett något i killen när han värvade honom. Chyg hade alla möjligheter att lyckas i denna klubb, men han gjorde inte det.

Även angående Zlatan håller jag med. Han "förstörde" stundtals vårt spel, genom sin "orörlighet" i anfallet. Han öppnade inte upp ytor åt dom andra spelarna, och därför var det väldigt svårt att komma i genom försvaret.

Något jag personligen stör mig på ordentligt är hans ursäkter och att han hela tiden försöker dölja sin misslyckade tid i Barca. "Jag vann iallafall titlar", "Jag misslyckades inte i Barcelona", "Det är svårt att spela i Barcelona, då dom flesta har spelat tillsammans sedan dom var 5 år" mf citat.
Barcelona Bernie
2010-12-28 11:25
Cologne från ''Filosofen'' . :D Haha!
CarlesPuyolSaforcada
2010-12-28 11:19
Abbe.

Tack. Om det skulle bli så att det inte kommer någon streaming på någon utav de nämnda webbplatserna, skulle du då kunna skicka länk till livestreaming till mig i form utav PM, ifall du hittar något själv så att säga.
Barcelona Abbe.
2010-12-28 11:16
CarlesPuyolSaforcada

Finns det streams till matchen ikväll så kommer dem med största sannolikhet laddas upp där. Annars finns sidan som jag har i mitt länktips också. Just nu finns det ingen stream där heller, men samma sak gäller där, det dyker nog upp.

Vänd dig hit vid matchstart så kommer säkert ett flertal länka sina stream-sidor.
Länktips: rojadirecta.com/
CarlesPuyolSaforcada
2010-12-28 11:12
el Flaco

Haha, jag skulle gjort samma sak. :-)

Abbe.

"Inte omöjligt att det dyker upp lite olika streams där när avspark närmar sig."

Jag förstår, men om jag förstod dig rätt så är det inte 100% på att det kommer att vara någon livestreaming från den webbplatsen. Hur ska du kolla på matchen?
Barcelona el Flaco
2010-12-28 11:11
Cataloniaboy/

Pep gillar uppenbarligen inte långa kontrakter, utan föredrar att arbete med korta kontrakter eftersom han inte vill vara ett problem ifall styrelsen, laget och supportrarna inte vill ha kvar honom om det går tungt. Enligt MD ska dock allt kring hans nya kontrakt vara löst och det enda som återstår är att offentligöra överenskommelsen Det är dock helt upp till Pep när han vill göra det. Kontraktets längd sägs vara ett 1+1+1 format.
Barcelona Abbe.
2010-12-28 11:10
Cataloniaboy

Därför att det ligger inte i Guardiolas intresse. Korta kontrakt hjälper honom att hålla motivationen, alltså att han måste prestera för att få förnyat kontrakt. Dessutom, om Barça en dag skulle vilja bli av med Pep så skulle man få betala en oerhört stor summa till honom om man ska lösa ut ett långt kontrakt, vilket Guardiola som stor culé inte heller vill.

Guardiola kommer antagligen inte stanna längre i klubben om han skulle haft ett livstidskontrakt jämfört med det systemet han kör idag. Han kommer skriva på nytt varje år om han känner sig motiverad för uppgiften, därför är jag inte orolig att han försvinner.
Barcelona Cataloniaboy
2010-12-28 11:07
Som Mourinho sade. "Jag hade skrivit livstidskontrakt med honom direkt". Bara att instämma. Varför gör man inte det?!?
Barcelona Abbe.
2010-12-28 11:02
el Flaco

Haha, komisk "situation" att han är så tight med alla de tre målvakterna.

Han verkar ödmjuk Fontás, och även om han är den äldsta av de tänkbara uppflyttningskandidaterna så verkar han inte ha någon brådska. Det får ta den tid det tar, huvudsaken är att när han väl flyttas upp och får chansen så ska han vara redo.

CarlesPuyolSaforcada

Länktips! Inte omöjligt att det dyker upp lite olika streams där när avspark närmar sig.
Barcelona el Flaco
2010-12-28 10:58
CarlesPuyolSaforcada/

Epic Fail som aldrig förr om ungen slarvar bort bollen. Hade jag varit den ungens förälder hade jag låst in den bollen i valvet illa kvickt. :)

Abbe/

På tal om Fontàs, som är uttagen till matchen ikväll, ska han för inte så länge sen sagt några ord som visar att han har fötterna på jorden: "Just nu är jag en Barça B-spelare och min plats är där. Finns ingen anledning för att jag ska höra hemma i A-laget. Jag måste arbeta hårt för att någon dag, förhoppningsvis, kunna ta klivet upp".

En annan skön anekdot är att tre av hans bästa vänner i B-laget är målvakterna Miño, Oier och Masip och trion brukar även kalla Fontàs för lagets fjärde målvakt. Lagets målvaktstränare, Segarra, brukar t.o.m. bjuda in Fontàs när han har ett möte med de tre målvakterna för att diskutera träningsmetoder, taktik och liknande. Fontàs och Oier delar dessutom på en lägenhet i Barcelona.

CarlesPuyolSaforcada
2010-12-28 10:50
Abbe.

Råkar du känna till någon hemsida som ska sända matchen live?
Barcelona Abbe.
2010-12-28 10:46
Den gamla Barçaliraren Toni Calvo lånas ut till Parma säsongen ut.

Lite kuriosa är att när jag var på Camp Nou i början av december så såg jag en person gå runt med årets matchtröja och på ryggen stod det; Toni Calvo #7.

CarlesPuyolSaforcada

Det ska nog inte vara omöjligt att få tag i en stream till matchen ikväll.
Annons: