/spanien/barcelona/forum/13976.aspx/spanien/barcelona/forum/13976.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-11 12:01
EJM

Vem bryr sig om Cannavaro? Om man ska prata om oförtjänta pris så är det väl Cannavaro som måste listas som nr.1. Han och Juventus fuskade till sig ligatiteln sen så spelade han VM i världens mest defensiva lag, big deal.
Jag tycker att med tanke på hur Zidane bar Frankrike på sina axlar så förtjänade han priset och han lär ha vunnit det om Frankrike hade vunnit titeln.

Messi är bättre individuellt än Iniesta, Xavi och Sneijder, det är därför han vann priset. Jag ville att Xavi skulle vinna, men även om Messi vann så förtjänar även han priset med tanke på hans magiska säsong.
Real Madrid EJM
2011-01-11 11:55
Hetfield- Megan Fox is a dude

Du har rätt. Men det handlar ju inte om den individuella skickligheten. Varför har folk röstat på Puyol? Är inte Messi bättre individuellt än Iniesta och Xavi t.ex.? Det finns anledningar till att spelare som Cannavaro har vunnit guldbollen. Min favorit var Sneijder, men hade inte klagat om Xavi hade fått den.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-11 11:43
Jag är fortfarande lite irriterad och besviken på att Xavi inte vann priset med tanke på att han vann VM och är Spanien och Barcelonas bästa och viktigaste spelare.

Jag kan väl säga såhär om Sneijder, han är en makalöst bra spelare med ett underbart år, men han är individuellt inte i samma nivå som Messi, Iniesta och Xavi. Sneijder är ingen spelare som spelar bra när alla andra är dåliga, hur många matcher har inte M, I , X avgjort för Barcelona och Spanien?
Barcelona Ghazza
2011-01-11 11:03
Håller med Braxningen,

Ronaldo(den riktiga) blev världens bästa 1996 genom att göra 34 mål på 37 matcher i ligan för Barcelona. Ett rekord som stått sig tills förra säsongen då Messi tangerade det, 34 mål på 35 matcher. 1996 kom Barcelona endast tvåa i ligan och deltog inte ens... i CL. Ett rekord som var "untouchable" i så många år räcker för mig. Vår Messias var världens bästa förra säsongen. Att han spelade i ett Argentina, styrt av Maradona som läckte som ett såll kan inte han klandras för.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-11 10:45
C.A.K//
Lite off-topic att ha denna diskussionen egentligen men

"man hycklar så marginaliserar, trycker ner eller dömer andra människor utifrån ett visst beteende, bara för att själv ägna sig åt samma sak. "

Ja, det är ju det jag menar. Folk sitter och kritiserar Barça-supportrar för att de sitter på sina höga hästar men tar nu själva klivet upp på betydligt högre hästar och vet nu helt plötsligt mer om vem som är värdig priset än alla förbundskaptner, lagkaptener och främsta journalister i världen.

Hyckleri, man lever inte som man lär.

Förstår du vad jag menar?
Barcelona Jojjje
2011-01-11 10:35
"Det mest slående med Leo Messi för mig är inte det faktumet att han gör mål på löpande band, slår magiska framspelningar eller ens för att han lyckas hitta nya dimensioner i sitt spel, utan snarare för att han kan göra allt det där men fortfarande bibehålla sin ödmjuka och blyga personlighet. Han kan vinna alla möjliga och omöjliga individuella priser och höjas till skyarna, men han har inte och kommer aldrig att ändras som person. Det är värt mer än alla Ballon D'ors i hela världen."

Skrämmande bra formulerat!
Signatur på den direkt
Barcelona C.A.K
2011-01-11 10:34
Att anse sig stå över andra och tro att man är bättre än experter är som du själv säger, självklart fel. Men det är inte att hyckla. När man hycklar så marginaliserar, trycker ner eller dömer andra människor utifrån ett visst beteende, bara för att själv ägna sig åt samma sak.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-11 10:11
C.A.K //

Ja, det vet jag, hurså?
Barcelona C.A.K
2011-01-11 10:08
El Kaiser de Michoacán //
Vet du vad hycklare betyder?
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-11 09:54

Visst, alla har rätt till sin egen åsikt osv men det som verkligen retar mig med allt snack kring om Leo Messi är en värdig vinnare är jag har ofta fått höra att alla Barça-fans (grov generallisering) sitter på jävligt höga hästar och är så jävla enögda.

Samtidigt sitter då samma personer som anklagar en för dessa saker och berättar att dom minsann vet bättre än alla förbundskaptner, lagkaptener och främsta journalister i världen. HALLÅ!! HYCKLARE ELLER??!!
Barcelona el Flaco
2011-01-11 09:47
Hyder/

Det mest slående med Leo Messi för mig är inte det faktumet att han gör mål på löpande band, slår magiska framspelningar eller ens för att han lyckas hitta nya dimensioner i sitt spel, utan snarare för att han kan göra allt det där men fortfarande bibehålla sin ödmjuka och blyga personlighet. Han kan vinna alla möjliga och omöjliga individuella priser och höjas till skyarna, men han har inte och kommer aldrig att ändras som person. Det är värt mer än alla Ballon D'ors i hela världen.
Barcelona Barcelunatic
2011-01-11 09:30
Fotboll engagerar och halva nöjet med priser är att debattera dem
Men jag har sällan läst så mycket förvirring, frustration och konspirationsteorier som i reaktionerna kring vem som är bäst i världen. Toppar gör Interskribenten som menar att Fifa såg till att VM blev viktigare i beslutet och att förbundskaptener och lagkaptener "fixade" priset till Messi. Det var bättre när bara journalister röstade. Visst måste han vara ironisk?
En jury, och vi andra, hade förmodligen kunnat spekulera sig fram till att Sneijder är bäst med flest titlar eller Xavi/Iniesta för deras insatser. Men när de står på planen är det Messi som alla tränare skulle velat ha i sitt lag under året 2010. Därför röstade flest fotbollsexperter på honom.
Barcelona Hyder
2011-01-11 09:22
Angående Iniesta/Xavi kontra Sneijder så är logiken väldigt enkel. Holländaren vann ligan, det gjorde de båda Barcelonaspelarna också. Spanien vann VM, vilket vägen mycket tyngre än CL. Den ända titeln som Xavi och Iniesta saknar är en Cup-titel vilket inte spelar någon roll då man redan väger över med guldet man tog i sommras. Helt plötsligt kan man, om man räknar väret av titlar, dra slutsatsen att Xavi och Iniesta förtjänar titeln mer än Sneijder. Sedan att de båda är otroligt mer talangfulla och bidragande för sina lag är en annan aspekt att titta på.

Messí behöver man egentligen inte ens argumentera för men det är alltid trevligt att måla upp lite av det han har uträttat under sin karrär. Individuellt sett är han världens bästa spelare just nu och en av de mest framstående genom tiderna. 23 år, vald som världens bästa spelare 2 gånger och hela karriären framför sig. Han har vunnit CLs skytteliga 2 gånger, gjort mål i en Copa del Rey-final, en CL-final. Han har gjort makalöst många hattricks, varav ett mot självaste Real Madrid, som 19-åring. Han har tagnerat Ronaldos målrekord i Barcelona (en spelare som utan tvekan anses som en fotbollslegend). Han gjorde hela 47 mål under en säsong. Nu är han inte bara en otrolig målskytt utan leder även assistligan. Den ända spelaren i La liga som har dubbelsiffrig statstik när det kommer till mål och assist. Han presterar inte bara på hemmamatcher utan är om möjligt ännu bättre i svåra bortamatcher. Han har en otvivelaktig statstik när det kommer till El Clasico-matcher och har numera utvecklats till någon form av superspelare som har både målskytte och playmakeregenskaper inom sig. Han har vunnit exakt allt som går att vinna, både med laget och individuellt sett i klubblaget. Han är som sagt 23 år gammal och har redan ett CV som spelare inte ens vågar drömma om att uppnå när karriären är slut. Det intressanta är att för 2 år sedan sa man att Messí är världens bästa spelare och fick ibland mothugg från diverse fotbollsfanatiker. Nu finns allt både på pappret och i praktiken. Det finns inga svarta hål att gömma sig i, allt är numera officiellt. Helt sjukt egentligen.
Canaletes
2011-01-11 07:45
Okter

du behöver inte nämna de igen...
Barcelona PatoDinho
2011-01-11 07:40
@Naknoo @Okter

My bad, menar dubbeln. ;)
Barcelona Okter
2011-01-11 07:06
PatoDinho

Barcelona vann aldrig trippeln 06 utan det var ligan och Champions.
Barcelona Naknooo
2011-01-11 06:39
PatoDinho,

Ronaldinho har aldrig vunnit trippeln med Barcelona, dubbeln dock
Barcelona älskabarcelona
2011-01-11 05:48
Då var det klart att Ronaldinho lämnar Europa ! :( Han var saknad och nu kommer han att vara det betydligt mer . Det känns inte som om att man kommer se någonting mer av den killen . Tråkigt att han gav upp så enkelt och förstörde hans karriär . Saknar Ronaldinhos tid i Barca så MYCKET!! Ingen spelare i världen har eller kommer att bjuda på lika underhållande fotboll !
Barcelona PatoDinho
2011-01-11 05:42
En fråga bara.

Hur kommer det sig att Ronaldinho inte vann Ballon D'or 2006 efter att ha vunnit trippeln med Barca och utan tvekan var världens bästa spelare? Argumentet var att 'Dinho inte presterade i VM:et '06. 'Dinho vann Ballon D'or för sin '04-'05 säsong.

Så hur kommer det sig att Messi vinner Ballon D'or för sin '09 säsong trots att han "bara" vann ligaguldet? Han presterade inte under VM:et '10 och vann inte heller CL.

För mig borde Sneijder ha vunnit, utan tvekan.

Ps. Jag älskar både Messi och 'Dinho så jag försöker inte starta en stor debatt lol.
Barcelona Giggity
2011-01-11 05:09
Ponderings of the subconscious of La Puerta
Undra om Guldbollen inte kommer betyda nått när/om en Real-spelare vinner den i framtiden? Undra om den kommer vara en jippo-utmärkelse då?
Las Palmas TheWindOfPassion
2011-01-11 03:21
The Special Club

Shevchenko vann 2004 och är förövrigt den renodlade strikern som befunnits sig flest gånger på placeringar 1-5 i sin prime 1997-2006. Jag tycker att han borde vunnit en gång till men man kall veta att han stod och föll mot Zidane, Figo mfl pre 2000 samt efter. Han var redan 3:a på listan 1997-99 och presterade länge innan han förstördes på bara 1 månad i England. När man radar dem som tragiskt nog aldrig kommer få detta pris så tycker jag Sheva skall vara helt nöjd. Dock så är jag övertygad att detta pris framöver kommer spegla det pajaspris som FIFA haft intill det riktiga Le ballon d'or genom åren. Ett pris som kommer ge till spelare från de stora fotbollsnationerna.

Priset känns förutsägbart idag kontra för 5-10 år sedan... Fler spelare var i sin prime samtidigt då känns det som. Hur konstigt det än må låta...

Tycker nog Xavi kunde fått vinna... Räknar man enligt de gala poängsystemet så vann ju WS!
Barcelona Barcaholic
2011-01-11 03:06
The Special Club

Hur pinsam är du som påstår att Messi var usel i VM och Ronaldo var rätt så ok? Du väljer att gå genom Fifas åsikter där Ronaldo fick 3 man of the match, visst isåfall var Messi top10 i VM för han var en av de nominerade ;).
Giggs #11
2011-01-11 02:50
Braxingen

Håller helt med, det är trots allt ett individuellt pris som ska ges till den bästa spelaren under året, inte till den som vunnit flest titlar med sitt lag. 47 mål och starten på nya säsongen visar vart bollen till slut hamnade
Barcelona Braxingen
2011-01-11 02:46
Och till er som nämner att Messi inte vann VM eller Champions League: Messi vann den spanska och CL- skytteligan. Individuella priser skall ha individuella kriterier. Punkt och god natt!
Barcelona Braxingen
2011-01-11 02:38
The Special Club,
Svaret på din slutfråga är så förbaskat enkelt. Att du lyckades se förbi det! Det är så här: Förbundskaptener, lagkaptener och journalister har fått rösta. Samtliga har i demokratisk anda fått likvärdiga röster. Egentligen motiverar det aggregerade resultatet av dessa röster svaret på din fråga.

Att du sedan tar upp andra priser och rättfärdigar dem, medan du ser ner på detta förvånar mig. Vad är det du anser är fel här? Att det inte är tillräckligt lärda som har utsett Messi som vinnare? Att förbundskaptener från vissa länder är clowner och inte har koll på fotboll?

Sanningen är den att den förbundskapten som har lägst utbildning av de som har röstat har högst troligt mer kunskap och är mer insatt i ämnet världsfotboll än snittjournalisten som röstar. Bland förbundskaptenerna fick Messi 51 förstaröster. 9 av dessa var från Zaccheroni, Hitzfeld, Weiss, Del Bosque, van Marwijk (jag räknar utan tvivel med hans röst eftersom hans förstaröst blev voidad, FIFA gör det dock inte), Kranjcar, Matthäus, Tabarez och Advocaat.

9 förstaröster, det var vad Sneijder fick TOTALT av förbundskaptenerna. Bland dessa märks förbundskaptenerna för Aruba, Djibouti, Kanada, Kuwait, Singapore - och Sverige. Men du kanske anser att din röst och dina vänners röster som basar över ovanstående nämnda nationer har ett större värde än Advocaat, Tabarez, Del Bosque och Zaccheronis åsikter i frågan?

Jag hoppas du fick ditt svar.
Messi - Sneijder 51-9.
Barcelona Barca-nist
2011-01-11 02:29
Har jag hamnat fel eller ???

The Special Club

Du kunde ha vart med o röstat på de du anser är bäst!
Xavi vann VM det gjorde inte Snej. Iniesta avgjorde det gjorde inte Snej.

Du verkar vara sur för att alla tre kandidaterna är Barca spelare och från samma akademi, Jag tror folk har röstat klart och det är inget du kan göra åt.

Dina motiveringar är bara för tråkiga för ingen verkar bry sig om det, återkom Ballon d'Or 2011.
Giggs #11
2011-01-11 02:16
Bengan

Ja de fick han, o de var verkligen ett pris för hela sin karriär för hela ligans bästa spelare den säsongen var han ju inte om man säger så:)

The Special Club

Shevchenko har om ja inte minns fel vunnit guldbollen när han spelade i Milan innan den trista Chelsea-epoken. Henry kom 2a nån gång men som du säger så blir de inget mer för han eller nån annan av dom där stora du skrev upp.
The Special Club
2011-01-11 02:09
Giggs, Sheva, Henry, Dle Piero och Villa kommer tillhöra/tillhör den skara som aldrig vunnit/kommer vinna Guldbollen. Det är spelare som dominerat säsong efter säsong under en lång period men aldrig fått utmärkelse för det. Tyvärr tråkigt nog.
Spanien Ivey
2011-01-11 02:08
Tycker priset ska gå till den bäste spelaren (Messi) och inte till någon för lång och trogen tjänst (Xavi) så det var helt rätt. Fanns inget alternativ ens.
The Special Club
2011-01-11 02:07
@haeger

* 0 mål
* Motsvarande inte förväntningarna
* Tog inte sitt Argentina till någon framgång

Messi var på tok för egocentrisk i VM och glömde faktiskt bort att han hade lagkamrater. Spelare som Tevez, Di Maria och Higuain fick ge vika för sina egna prestationer för att Messi ska kunna dominera. Maradona gav faktiskt Messi hans favorit position och lagkamraterna gjorde allt för honom för att han skulle trivas. Något som skulle bli Messis VM, blev ett enda stort fail. Sedan måste tycka synd om honom för det är inte lätt att prestera i den pressen med en inkompetent tränare och dessutom hade han en stor portion otur med stolpar, ribbor och målvakter.
Annons: