/spanien/barcelona/forum/13964.aspx/spanien/barcelona/forum/13964.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2011-01-22 12:58
På tal om Pinto så har han drabbats av magbesvär och därmed kommer Oier ta hans plats på bänken idag.
Atlético addeh
2011-01-22 12:51
el Flaco

Det är väl synd att han missar stora delar av försäsongen men jag tror bara det gynnar honom att vara igång och spela tävlingsmatcher under sommaren. Det kommer göra honom gott.

Seriöst, hur fan kan Luis Suárez vara villig att gå till en klubb som Liverpool? Ajax spelar ju åtminstone Champions League.
Barcelona Pep the King
2011-01-22 12:51
Match idag. Fan vad härligt.
elbraco
2011-01-22 12:44
Torres och Suarez....våta drömmar.
Kul att Adriano får speltid trots att jag inte tycker att han har imponerat tillräckligt.
Har inte Sporting en duktig vänstermitt som heter Costa någonting? Någon som vet varför inte han spelar?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-22 12:23
Det verkar som att Suarez lär bli klar för Liverpool under sommaren. Torres och Suarez låter ju inte helt fel.
Barcelona B-Guden
2011-01-22 11:44
FCB_armin

B-laget kommer självklart förlora på det men vad jag vet har Thiago bara spelat 3-4 matcher med dom i år.

el Flaco

Det spelar ingen roll om Thiago inte kan va med i slutet eller i början.. Det är inte så att han kommer bli en nyckelspelare i laget nästa år. Men han kommer garanterat att bli en om nåt år.

El Maestro
blir det Real i finalen vill jag att Valdes ska stå men tror pep väljer nog Pinto ändå.
Vore ju kul om Pinto gjorde en tavla och sedan kvitterar Barca sedan får real straff och pinto tar den ( i 88min).
sen anfallet efter avgör Barca, fyfan vad alla Madidstas skulle må skit då :)
Barcelona Skippstripps
2011-01-22 11:36
kan man se barcas träning nu på barcatv?
hittar inget på hemsidan...
Barcelona el Maestro!
2011-01-22 11:19
Bengan:
Att förlora en final är nog mycket mer värre än att förlora en ligamatch, el Clasico, senaste matchen.
Att Pinto skulle spela i en eventuell final i Copan, tror jag, därför är bara ord just nu. Man vet aldrig hur principfast Pep är men jag skulle tro att det vore huvudlöst att spela Pinto i finalen om den blir mellan Real Madrid och Barca.

Finaler ska man vinna och då ställer man upp med det bästa man har, speciellt om motståndet är ett ohyggligt bra lag som Real Madrid är.
Barcelona el Flaco
2011-01-22 11:15
Det verkar som att Thiago kommer missa den kommande försäsongen efersom det spanska fotbollsförbundet har informerat FC Barcelona att man planerar att ta ut honom till U-21 EM och U-20 VM som spelas denna sommaren.

EM spelas i Danmark mellan 11-25 juni och därmed kommer Luis Enrique inte kunna räkna med Thiago under ligasäsongens slutspurt. Med tanke på att VM spelas från och med den 29:e juli och den 20:e augusti kommer brasse-spanjoren som sagt inte kunna delta i försäsongen med Guardiolas manskap.
Atlético addeh
2011-01-22 11:13
I en eventuell Copa del Rey-final mot Madrid hoppas jag som Hetfield var inne på att alla reserver bänkas, även Pinto. Pep är för stor culé för att riskera att sätta tvätthängaren i mål istället för att spela med bästa möjliga elva. Det är stor skillnad på Athletic och Real Madrid. Dessutom var Pinto bättre för ett par år sedan, nu blir han bara sämre och sämre.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-22 11:09
Om det blir en final mot Real Madrid så ska det bästa laget spela, dvs. ingen Pinto, Milito, Adriano, Maxwell, Bojan, Afellay osv.

Excuse my french, men jag skiter i Pinto och hans feelings.
Barcelona el Flaco
2011-01-22 11:08
Bengan/

Ja, jag tror att Pep står fast vid sitt ord och låter Pinto stå i en eventuell final, oavsett om det blir mot Madrid eller Sevilla. Rätt eller fel? Säkerhetsrisk i en sådan prestigemöte som el Clásico är? Som sagt, Pinto har stått i varenda match i Copa del Rey sedan Pep tog över och det lär han fortsätta göra.

comprende/

PInto stod visst då i cupfinalen med Athletic under Guardolas debutsäsong.
Barcelona comprende
2011-01-22 11:00
Pinto fick inte stå finalen mot A.Bilbao för den delen !


Edit; 08/09
Real Madrid Bengan
2011-01-22 10:29
el flaco, tror du verkligen Pep ställer Pinto i mål om finalen spelas mot Real?

Visst att det var klassskillnad sist, men det är ändå någon slags prestige över mötena och även om Pep visar en lugn fasad utåt tror jag han retar sig på Mourinho (mest pga det han gjorde i Inter) och det kändes nog otroligt bra att vinna sist för att ge Mourinho en smäll.

Jag är väldigt tveksam att han medvetet skulle ställa upp med reserver överhuvudtaget. Visst, förra el classico segern var nog viktigare rent psykologiskt, men jag tror rent medialt etc skulle en förlust inte vara helt smärtfri och jag tror inte Pep vill ge Mourinho det tillfället
Barcelona FCB_armin
2011-01-22 09:15
Tänk hur det går nu för B-laget när Thiago återvänder säsongen ut.
Barcelona Hyder
2011-01-22 03:13
The Castilla Generation

Perez filosofi har ju en stor svaghet. Han vill att canteranos ska bidra med hjärta och kämparglöd för att sedan kombinera med fotbollskonst från galacticos. Det han istället bör satsa på är att dessa canteranos ska bidra med fotbollskonsten. Det är då han får lite resultat. Precis som vi har Xavi, Iniesta, Messí och Pedro som bidrar med diverse konst.

Real Madrid har en väldigt bra cantera, det kan ingen ta ifrån er. Saken är bara att ni inte utnyttjar den på bästa sätt. Spelare som Granero och Arbeloa är inga man gärna hänger i julgranen. Hade man satsat helhjärtat på spelare som Mata, Borja Valero och andra spelare hade man fått ett mycket bättre resultat.

Personligen hoppas jag att ni fortsätter som ni har gjort. Jag menar "Zidanes y Pavones" var ju bland det löjligaste ett fotbollsfan kan ha skådat. Att ens nämna Pavón i sammanhang med Zidane är förudmjukande. Det är som om vi hade lagt Oleguer i samma kontext. Det går bara inte. Perez är ingen smart president och han har och kommer aldrig att ha den där känslan för ett långsiktigt och stabilt projekt likt det vi har skapat as we speak.

Droppen är väll dessutom att Mourinho inte är ett långsiktigt alternativ som tränare. Han vill vinna direkt, utan att satsa helhärtat på canteranos.

Pellegrini hade varit perfekt för att satsa långsiktigt, men ett poängrekord i ligan räckte inte för att fortsätta jobba med laget som han ville vara med att bygga upp. Synd för er men jag klagar inte.
Barcelona Rybbe
2011-01-22 02:26
"Jag hoppas pep lämna för han favoriserar spelare"

Zlatanibrahimovic, större zlatanfan får man leta efter, som barcafan är det ju helt omöjligt att tycka att pep ska lämna....
Barcelona el Flaco
2011-01-22 01:18
The Castilla Genration/

Vet inte jag håller med dig angående ditt senaste inlägg. Mourinho har visserligen bevisat i sina tidigare klubbar att han är väldigt bra på att snabbt bygga ihop lag som kan tävla om och vinna titlar, men med tanke på att han inte stannar kvar så länge har han aldrig lyckas förnya ett lag och gå igenom den komplicerade generationsväxlingen.

Eftersom hans huvudprioritering är att vinna troféer får de unga spelarna stryka på foten och nästan hela ansvaret läggs på de redan etablerade spelarna och 13-14 spelare i hela truppen.

Misstänker att den nye tränaren i Madid kommer få ett stort lass att dra när det gäller att återuppbygga akademin och försöka slussa in talanger.
The Castilla Generation
2011-01-22 01:10
Barca4eva

Perez har Benzema som en av sina favorit spelare och han ser honom få chansen än att värva en annan anfallare. Men nu när Higuain är borta fram till Maj och Benzema konstant underpresterar så att det har gått så långt att Mourinho bänkar honom och spelar utan centerforward. Ruud är på väg in nu och blir klar imorn och Mourinho har fått sin önskan uppfylld.

Angående Mourinho så lämnar han när han har gjort sitt, jag förväntar mig inte att han stannar här tio år. Han kommer lägga plattformen för kommande tränare att utveckla och det ser jag som positivt. Se på chelsea som har varit ett fruktat lag även när Mourinho lämnat dem. Som sagt han är här för att hitta den identitet klubben förlorat alternativt skapa en ny identitet.

Ja det är skönt att diskutera sansat, har inga problem att diskutera med Cules så länge jag bemöts på ett trevligt vis.
Barcelona el Flaco
2011-01-22 01:05
På tal om egna produkter så har trion Muniesa, Tello och Víctor Vázquez fått el alta medica och kommer kunna spela mot Rayo Vallecano på lördag.

Luchos assisterande tränare, Joan Barbarà, sade även följande om Thiago: "Han verkar inte alls vara negativt påverkad över att inte få träna tillsammans med A-laget längre. För honom var det skönt att få bekräftat att han kommer få en A-lagsplats nästa säsong och nu är han motiverad för att hjälpa oss".
Barcelona Barca4eva
2011-01-22 00:57
The Castilla Generation

Vet inte direkt hur Perez tänker men Mourinho vet nog själv att oprövade kort kan leda till dåliga resultat...dessa resultat kan påverka Perez förtroende för honom. Men sen är Mourinho en nomad, England är väl nästa stopp snart, så man förstår även där att det inte blir så mycket långsiktigt med honom.

Känns det inte skönt att kunna diskutera sansat?
The Castilla Generation
2011-01-22 00:50
Barca4eva

Perez utopi är ju att laget ska bestå utav Galacticos och Canteros, canteros ska stå för hjärtat och galacticos för fotbollskonsten. Men han är idag tack och lov medveten om att den teorin inte fungerar i praktiken. Perez vill se egna produkter i laget och det är därför han insisterar att Mourinho ska använda Alvaro Morata som en temporär ersättare för El pipita.

Mourinho är givetvis medveten om varför han är i klubben och det är för att vinna titlar. I slutändan utvärderas han efter titlarna och inte hur många canteros han har gett chansen att visa upp sig. Det är därför det kommer dröja ett tag innan Mourinho vågar lita på canteros.

Men först måste Real Madrid som klubb må bra, sedan kan man slussa in fler egna ungdomar.
Barcelona el Flaco
2011-01-22 00:50
The Castilla Generation/

Nu är det så att jag var blott ett spädbarn när La Quinta del Buitre dominerade, men jag tycker ändå att man måste pay homage till de som har varit med förr, även om det nu råkar vara Real Madrid. ;)

När det gäller Barça är det givetvis en fröjd att få bevittna detta laget som innehåller så många canteranos. Dessutom har vi turen att vi har en ny lovande generation på spelare som är födda i början av 90-talet som är på väg, förhoppningsvis, att slå igenom de kommande åren.
The Castilla Generation
2011-01-22 00:46
el Flaco

Hmm, imponerad utav dig att du minns det. Säsongen 89/90 hade Real Madrid en trupp bestående utav 14 egna produkter. Det är även det laget som än idag innehar målrekordet i La Liga.
Barcelona Barca4eva
2011-01-22 00:43
The Castilla Generation

När ni får en tränare som satsar långsiktigt, då menar jag verkligen långsiktigt, tror jag att det kan vända...alltså när Mourinho och förmodligen Perez lämnar.

Nu är jag seriös också.
Barcelona Blaugrana91
2011-01-22 00:41
el Flaco och Barca4eva

Jo detklart, ni båda har rätt, vore givetvis orättvist mot Pinto om han plötsligt blev bänkad i en ev. final.
The Castilla Generation
2011-01-22 00:41
Om jag inte minns fel så snittade Real Madrid 5 egna produkter i många matcher. Casillas, Arbeloa, Guti, Granero och Raul startade många matcher tillsammans. Finns inte många andra lag än Barca som kunde rubba det.

Men satsningen på canteran för Real Madrids räkning är närmast obefintlig idag. Men det kommer en ny kommande generation som kommer knacka på dörren i A-laget inom en snart framtid.
Barcelona el Flaco
2011-01-22 00:40
Real Madrid (L) "riktiga" Ronaldo/

Jag som har varit culé ett bra tag är väl medveten om att vi har inte alltid haft en mängd med egna produkter i startelvan och truppen. Vi ska inte heller glömma bort att en av Real Madrids bästa lag genom tiderna, och en av de bästa inom spansk fotboll för den delen, är La Quinta del Buitre, vars kärna bestod av fem egna produkter och fyra av de var födda i Madrid. Det laget vann fem ligatitlar i rad.

Nu har Real Madrid under merparten av detta seklet haft Florentino som president och han har visserligen inte valt att satsa lika hårt på canteran. Mycket pga att han byter tränare hela tiden vilket inte ger vare sig stabilitet eller kontinuitet. Som sagt, att få fram talangfulla spelare underifrån är inte något som sker över en natt, eller ens under en säsong. Det kan dröja flera år innan man får se resultatet.
Barcelona el Flaco
2011-01-22 00:35
Blaugrana91/

Med tanke på att cupen är Pintos turnering och han har stått alla matcher hittills anser jag att det är logiskt att han även får spela en eventuell final. Vore grymt orättvisst ifall han står alla matcher på vägen till finalen och sen plötsligt bänkas.
Barcelona Barca4eva
2011-01-22 00:35
Blaugrana91

Det gick väl bra i första mötet mot Betis? När allting rullar på spelar det inte så stor roll ifall det är Vicki eller Pinto som står.
Annons: