/spanien/barcelona/forum/13919.aspx/spanien/barcelona/forum/13919.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Khazal (- f.d Omarboy)
2010-09-27 19:35
Det kanske blir svårt om du bara visar dem detta. Men med lite förklaring så blir det nog inga problem.
Barcelona GDS-17
2010-09-27 19:29
Tack Khazal (- f.d Omarboy)

Tror du att engelsmännen kommer att förstå på det här systemet om jag förklarar för dem på det sättet?
Barcelona Bernie
2010-09-27 19:27
en fråga, är det helt omöjligt att få tag i el clasico biljetter? vart är det billigast? nån sida o rekommendera? tacksam för svar!
Barcelona Bernie
2010-09-27 19:27
en fråga, är det helt omöjligt att få tag i el clasico biljetter? vart är det billigast? nån sida o rekommendera? tacksam för svar!
Barcelona Khazal (- f.d Omarboy)
2010-09-27 19:27
GDS-17

Very Well Approved låter lite bättre. :)
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
2010-09-27 19:24
addeh

Läs länktipset, lögner verkar vara deras grej.
Barcelona GDS-17
2010-09-27 19:12
tack Pedrito

Jo, Jag tror att det är bara Sverige som har det systemet.. Jag vill bara veta om engelsmännen kommer att förstå mig i fall jag förklarar för dem det här systemet på det sättet
Atlético addeh
2010-09-27 19:03
Gerard Pique has denied making statements to The Daily Star related to Fernando Torres and his situation at Liverpool. [guillembalague.com]

Någon som är direkt förvånad över att Daily Star fortsätter sprida lögner?
Barcelona Pedrito
2010-09-27 18:55
GDS/

Jo det stämmer bra men endast sverige har väl det systemet?
Barcelona GDS-17
2010-09-27 18:32
Kan någon hjälpa mig? är det rätt, om man översätter till engelska så här:

MVG-Much Well Approved
VG -Well Approved
G -Approved
IG -Not Approved

om inte.. hur är den rätta översättningen då? tack i förhand behöver verkligen hjälp med detta.. och ja, det gäller fotboll faktiskt så jag hoppas att de inte spärrar mig för det här
Atlético addeh
2010-09-27 18:10
LAM/

Jag håller med dig om att det känts som att dos Santos rankats högre än Thiago. Självklart kan inte båda bli inkallade samtidigt, och eftersom de är så pass jämna tycker jag det är helt rätt att Pep inte bara kallar in en av dem, utan skiftar från match till match. Om det är ett tecken att Thiago blivit inkallad flera matcher i rad vågar jag inte sia om.

1.70/

Co-sign. Frånsett anfallare, finns det spelare på varje position att kalla upp ifrån b-laget vid behov. Vilket annat lag i världen har det förmånen? Räknar med med de b-lagspelare som redan i år fått chansen i a-laget består truppen av långt över 25 man.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-09-27 18:09
170-ligan

Förstår krönikören när han säger att man behöver spelare som står i skuggan av stjärnorna också. Sådans spelare är så otroligt bra, dock har vi som han säger inte ¨många.

Stommen i vårt lag ska vara canteranos, vilket det är nu(Xavi, Iniesta, Messi, Puyol, Pique, Valdes). Sen ska man krydda med några inköpta stjärnor(Villa, Alves, Mascerano) och resten ska vara "truppspelare".
Det är ingen hemlighet att truppen är för tunn. Det vi behöver är några till truppspelare, som är där och gör sitt jobb. Som Keita, Maxwell, Milito.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-09-27 17:48
addeh

Tycker de har ganska lika potential. Båda har i alla fall imponerat på mig. Jag syftade på att jag alltid tyckt att JDS rankats högre än Thiago. Men nu har Thiago blivit uttagen till några matcher medan JDS spelat i B-laget. Men som "barba" sa så kommer det säkert få lika mycket speltid, bara det att båda inte kan spela samtidigt.

Själv tror jag på att de båda kommer bli lika bra som Xavi och Iniesta och kommer spela bort La Ligas mittfält i flera år.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-09-27 17:45
Läste precis krönikan "Dags att vara lite mer 'club' och mindre 'més que' "

Intressanta tankar, visst. Men jag tycker krönikören målar upp en någorlunda fel bild av Barcelona. T.ex, Touré lämnade inte för att klubben ville bli av med honom - han lämnade för att han själv ville det. Precis som Zlatan hade han dessutom en frispråkig agent som inte direkt var till hans fördel i Barcelona. Istället värvades Mascherano som, vad jag hittills fått intrycket av, inte velat något hellre än att spela för FCB på senare år och som dessutom, till skillnad från Yaya, verkar acceptera att inte få spela varje match. Kan inte Mascherano bli lika "karaktäristisk" och omtyckt som Toure var då? Jag tycker åtminstone förutsättningarna ser goda ut för argentinaren.

Spelare kommer och går. Det är så det fungerar i fotbollen. Jag håller med om att det varit lite väl mycket spelare som lämnat Barca de senaste året, men det har väl fortfarande sina orsaker?

* Toure och Ibra spelar inte i klubben längre pga de ville till en klubb där de kan bli lovade en startplats/en fet lön. Ingen av dem verkade acceptera deras plats i Barcelona och hade säkert strulat en hel del om de blivit kvar. Är de
t sånna spelare vi ska sträva efter att ha? Njaa..

* Marquez, Henry, Silvinho och Gudjohnsen är andra spelare som försvunnit de senaste två åren. Alla spelare var inte spelmässigt strålande hela tiden, men alla var omtyckta och "karaktäristiska". Spelare som absolut var en del av det Barcelona vi vill bli kända som. Men ingen av dem har egentligen någon anknytning till Spanien och när de de började bli till åren fick de själva avgöra hur de ville ha det. Varken Marquez eller Henry blev tvingade ifrån klubben i år, det var något som de själva valde.

* sen finns fallet Chygrynsky. Han hade åtminstone jag sett blivit kvar i Barca. Antingen hade han blivit en stjärna tillslut, eller så hade han inte blivit det. Men han hade fortfarande kunnat bli omtyckt. Han var både ödmjuk och väldigt lojal och jordnära. Men nu blev det som det blev. Vi får nog aldrig veta om det verkligen var pga ekonomsika skäl han fick packa väskan eller inte. På riktigt alltså.


Istället för att ersätta dessa spelare med nya köp har Barca valt att satsa från de egna leden. Talanger som är som klippta och skurna för Barcas spelsystem och som älskar klubben. Är inte de sådana spelare vi vill ha?

Som du skriver är truppen på 19 man, men du borde också veta att Pep kan välja bland ett par killar från B-laget när han vill? Det är troligt att åtminstone Fontas, JDS, Bartra får chansen i år. Thiago har redan fått det. Med den matematiken är Barcas trupp på 23 man.

Jag håller med dig om att man skulle kunna behållt spelare som Caceres t.ex. Men vi fick en ny president i somras och jag tror Rosell gärna gör sig av med det som får klassas som "misslyckat" under Laportas tid vid rodret. Dvs onödiga spelarköp. Därför tror jag tyvärr inte Caceres har en chans i Barcelona.
Tycker ändå Roselll agerat utmärkit hittills. Han har gjort sig av med många spelare som kan leda till problem för klubben och ersatt de med spelare som verkligen vill spelare för Barca och ger talangerna från La Masia en större chans att slå igenom genom att låta dem ersätta de gamla som lämnat
Delarocha
2010-09-27 17:41
1.70-ligan.

Kåmark sade igår till mig att det är fakta att Villa vantrivs i Barcelona och inte vill möta Valencia. Därmed tog han det röda kortet.

Ne men skämtåsido. Klantigt av Villa:/ Hoppas inte det blir så som du säger. Vore lite jobbigt.
Atlético addeh
2010-09-27 16:39
Thiago har för mig alltid varit den större talangen än JDS, han är dessutom yngre. Han imponerade samtliga gånger han fick chansen i A-laget förra säsongen, likaså de gånger han har fått speltid under inledningen av denna. Lägg där till att han stundtals var helt briljant och nästan dominerande i det spanska U19-landslaget under EM i somras.

Thiago känns som en unik blandning av Xavi, Iniesta och Ronaldinho. Han har Xavis spelförståelse, Iniestas teknik och Ronaldinhos känsliga högerfot. En direkt blandning av dessa spelare skulle naturligtvis ge oss världens i särklass bästa fotbollsspelare, men jag tror ni förstår min poäng. Självklart är han inte lika bra som Xavi, Iniesta eller Ronaldinho på dessa saker, men jag ser ändå potentialen hos honom.

Kul att han får resa med till Ryssland, även om han inte ges någon speltid är det alltid viktigt att lära känna laget ännu bättre och få den trygghet som krävs.
AndreD
2010-09-27 16:39
DM1982

Tack :)
Barcelona 1.70-ligan.
2010-09-27 16:29
Villa riskerar att missa två matcher för sin utvisning! det skulle innebära att han missar Barcelona-Valencia..
Barcelona el Flaco
2010-09-27 16:28
elbraco/

"vad är den direkta översättningen av alta medica? läkarens godkännande typ?".

Ja precis. När en spelare har fått el alta medica innebär det att läkarna har förklarat honom fit nog för att spela igen.
Barcelona DM1982
2010-09-27 15:50
Förlåt för spam, det knasar rätt rejält hos mig.
Barcelona DM1982
2010-09-27 15:49
http://www.youtube.com/watch?v=vYk6vg2JO_Y&feature

Vad trött man blir på den här sida, känns som om inget funkar längre.
Barcelona DM1982
2010-09-27 15:48
Nolitos mål och annat.

http://www.youtube.com/watch?v=vYk6vg2JO_Y&feature=player_embedded#!
AndreD
2010-09-27 15:44
Någon som har länk till Nolitos mål igår?
elbraco
2010-09-27 15:43
vad är den direkta översättningen av alta medica? läkarens godkännande typ? :P
Barcelona barba
2010-09-27 15:11
Tror Pep varvar med en av de två i a-truppen några matcher i taget för respektive. På så sätt är den andre mer inne i det som händer i Barca-B.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-09-27 14:58
Cruiijff är så klok! Hela texten måste läsas!
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-09-27 14:55
Är det bara jag som tycker det är lite konstigt att THiago helt plötsligt gått före JDS? Själv tycker jag båda har potential, kan inte riktigt se vem som är den största talangen. Men jag har alltid haft uppfattningen att Pep rankar JDS högre och varje gång det har vart Copa Del Rey så är det oftast så att han har följt med truppen.

Nu ska jag säga en grej som kanske låter lite konstigt, men jag vill verkligen inte att Messi ska få speltid. Även om han verkar ha ett enormt läkekött så vet jag inte riktigt om jag tror på att han är helt frisk redan nu.
Äh, sätt honom på läktaren och låt honom vara spelsugen till matchen mot Mallorca

Såg att några hade skrivit lite om Bojan här nere. Ska man vara ärlig så är det inte ofta man blir imponerad av honom nuförtiden. Varje match blir jag besviken på honom, mest på grund av hans klena fysik. Det känns helt klart som om han tog ett stort steg i sin utveckling säsongen 07-08, men att han sedan har stannat av lite. Tyvärr.
AndreD
2010-09-27 13:58
Abbe.

Nej det är inte för att Ryssland är i en annan tidzon.
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-09-27 13:49
Hoppas på att Thiago får speltid likt föregående match. Tycker att JDS borde också bli uttagen.
Barcelona el Flaco
2010-09-27 12:34
Cataloniaboy(fd Espanaboy)/

Ifall Messi inte hinner få el alta medica blir det han som petas ur truppen.
Annons: