/spanien/barcelona/forum/13902.aspx/spanien/barcelona/forum/13902.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Blaugrana91
2011-01-07 23:19
Jag ser att det diskuteras hejvilt om mittbackar här. :P
Jag vill verkligen se att både Fontas och Barta (för att nämna några bara) ska lyckas i Barca, men jag tycker inte att det är schysst mot dem att dem plötsligt ska kastas in i A-laget och helt plöstligt vara ersättare åt Puyol och Pique. Det blir en alldeles för stor press på dem, dessutom behövs dem in Barca B också.
Det bästa är att man sakta men säkert slussar in dem i A-laget.

I det här läget tycker jag att Barca gör bäst i att köpa in en ersättare till Milito och då gärna Sakho.

Barcelona Frodo
2011-01-07 23:18
1.70-ligan

Abidal är bättre än vilken annan "renodlad" mittback du kan finna på marknaden just nu. Han kommer att vara nummer tre oavsett om vi köper in någon mittback eller ej. Han går före Milito som är en en renodlad mittback och som dessutom har mer rutin än någon försvarare som vi kan hitta just nu.

Att Fontas inte är med i a-truppen behöver inte ses som något negativt då han hålls i matchtempo i b-laget. Att då hämta in en ung mittback som Sakho (som jag för övrigt aldrig hört talas om) som knappast kommer att få speltid och tro att han kommer att gå före Abidal vid skada på en av våra mittbackar är naivt. Pep har tydligt visat att Abidal är nummer tre och inget nyförvärv i vinter kommer att ändra på saken vare sig spelaren är ung eller äldre och erfaren.

Fontas klarar av att vara nummer fyra. Det är vad jag kallar för att matchas in sparsamt. Puyols andra match i karriären var mot Real Madrid. Fontas eller Bartra behöver knappast oroa sig för något sådant scenario.

Dessutom är vintervärvningar sällan lyckade. Det är sällan man finner något av bättre kvalitet såvida spelare inte sitter på utgående kontrakt. Mittbackar i Barcelona måste kunna spela med fötterna. Såna spelare är dyra och lär dessutom inte gå att finna i något januarifönster. Att döma av Peps uttagningar sätter han ett stort premium på att de som spelar centralt i backlinjen måste kunna spela med fötterna. Han har hellre mittfältare som Yaya och Busquets eller en vänsterback som Abidal där än en "renodlad" mittback som inte kan sköta uppspelen.

Jag hoppas innerligt på att ingen köps in under transferfönstret.
Barcelona Cataloniaboy
2011-01-07 23:16
Pep om Afellay: "Han har verkligen anpassat sig väl till sina lagkamrater".
Atlético addeh
2011-01-07 23:15
1.70

Abidal är inte lika bra som Piqué eller Puyol, men han är en förbannat bra ersättare. Han är snabbare än båda två, åtminstone Puyol, och är lika kylig som en kall öl kan vara en varm sommardag. Jag litar fullt ut på Abi som mittback och jag tycker han håller förvånansvärt hög klass centralt. Sedan att Maxwell inte är lika bra som fransmannen som vänsterback är väl helt logiskt, det är ju därför han är just reserv. Om någon ordinarie spelare är skadad/avstängd så är det helt naturligt att laget inte håller lika hög klass då reserverna är just reserver av en enkel anledning; de är inte lika bra.
Barcelona Cataloniaboy
2011-01-07 23:09
Vi får medhåll av självaste Lionel Messi!
Barcelona Rambla~
2011-01-07 23:05
Borde inte klubben göra sig av med dökött som Hleb en gång för alla? Skänk bort honom i värsta fall.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-07 23:01
addeh,

Jag använder ordet renodlade just därför att jag anser att det ordet passar in i sammanhanget. Vi bara har två renodlade mittbackar i A-truppen om Milito lämnar. Om du stör dig på mitt enformiga språk kan jag börja leta efter synonymer om du vill ;)

Jag litar fullt ut på Abidal som mittback, men hans naturliga position är vänsterback. Och skulle han behöva ta steget in i banan vid en viktig match så försvagas inte bara mittbackspositionen utan även vänsterbacken. För Abi är inte lika bra som Pique/Puyol som mittback och Maxwell är inte lika bra som Abidal som vänsterback.
Jag ser hellre att någon annan köps in för att i första hand backa upp på mitten och att Abidal endast rycker in när det är mer akut. Framförallt i de lite svårare matcherna då jag gärna vill ha honom som vänsterback.
Barcelona Barca4eva
2011-01-07 23:01
addeh

Abidal är ett bra alternativ och precis som du sade sköter Maxwell vänsterbacksplatsen helt okej, ibland mycket bra. Därmed tycker jag att Abidal bör ta över efter Puyol ifall han, Abi, är kvar etc. Senare kommer Fontas o Co in i leken men ändå behöver man någon som kan ersätta Pique/Abi vid nöd. Det behöver inte vara en värvning, även om det kan vara en bra idé beroende på vad man prioriterar, utan det kan också ske genom omskolning av t.ex Masken/Busqi eller något liknande. Men när Puyol slutar och det kanske inte går så bra med de yngre kan en värvning behövas. Tiden får utvisa detta.
Atlético addeh
2011-01-07 22:55
1.70

Varför använder du med flera ordet "renodlade" mittbackar så ofta? Abidal har gjort det helt exemplariskt och bara för att han inte är mittback i grund och botten betyder inte det att han gör ett sämre jobb än någon annan. Det jag försöker säga är att jag har svårt att se att vi hittar någon på marknaden som är bättre än Abidal och då skulle denne ändå bara vara fjärdeval. Maxwell är trots allt en fullt duglig vänsterback att använda när Abidal inte kan spela där.
Barcelona Barca4eva
2011-01-07 22:52
1.70-ligan.

Undrar dock vilken billig men samtidigt bra mittback det finns som tycks passa här.
Är inte en sån som följer enskilda spelare så har inte världens koll.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-07 22:49
Barca4eva,

Givetvis, jag pratar bara om utifall att Milito lämnar. Men det ser ju inte bättre ut än att det blir så.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-07 22:49
Barcelona Barca4eva
2011-01-07 22:44
1.70-ligan.

Ifall Milito lämnar tycker jag inte att det är världens undergång med en mittbacksvärvning...annars, naj tack.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-07 22:42
Frodo,

Visst har Barca gjort x antal katastrofvärvningar de senaste åren, men det känns som om de har lärt sig. Dessutom har vi ny sportchef.

Med all respekt för Fontas/Bartra, men det är för tunnt att endast ha dessa två som renodlade mittbackar efter Puyol och Pique. Och då är de inte ens med i A-truppen permanent... vad händer om vi får skador på ordinarie backar i mars månad t.ex? Ska slänga in två B-lagsspelare från start i ett CL slutspel?
Nej, det känns inte som någon bra idé. Vi ska skynda långsamt med våra talanger. Det mår både de själva och klubben bäst av. Detssutom behövs de för B-laget under våren. Jag röstar för ett mittbacksköp i vinter.
Atlético addeh
2011-01-07 22:35
elbraco

Där sa du något. Om du tänker på samma Lugano som jag tänker på, Diego, så spelar han i Fenerbahçe och representerar det uruguayanska landslaget. Han var helt fantastiskt bra under VM i somras och hade stor del i att Uruguay gick så långt. Även om han är lite mer Puyol-typen som lever på sin vilja mer än sin talang så tror jag han hade varit det perfekta alternativet. Något som är positivt med honom är att han är lugn och sällan tar några förhastade beslut. Rutinen har han, både från klubblag och landslag, och han har precis passerat 30-sträcket vilket gör honom till en perfekt ersättare till Milito.

Nackdelen med Lugano är väl främst att han kommer kräva en del speltid under våren med tanke på Copa América i sommar. Fast skulle han hålla sig skadefri hade han nog fått ganska mycket speltid ändå.
Barcelona Frodo
2011-01-07 22:32
Vi måste sluta bränna en massa pengar på onödiga värvningar. Vi har bokstavligt talat kastat bort en massa pengar i sjön på värvningar de senaste åren. Klubben borde sluta kolla utåt när man redan har en guldgruva precis bredvid Camp Nou. Använd den istället!

Caceres, Chyg och Henrique är inga dåliga mittbackar men de passar inte in i Barccelona. Jag är övertygad om att nån av Fontas, Muniesa eller Bartra inte kommer att svika oss. Jag tvivlar på att någon billig lösning kan göra det bättre än dessa trots att spelaren ifråga kanske har mer erfarenhet. Hur ska b-lagsspelarna få erfarenhet om de inte får spela? Kan vi få fram en massa världsstjärnor så ska det inte vara ett problem att våga ge chansen till till ungdomar som ska agera reserv.

Jag vet att klubben vill mätta fansens hunger på ständiga nyförvärv men la Masia har gång på gång visat sig innehålla massa guldkorn. Med tanke på vårt trackrecord ute på marknaden de senaste åren ser jag hellre ett säkrare kort i form av Fontas få chansen.
elbraco
2011-01-07 22:24
En annan ung back som spås en stor framtid är Borussia Dortmunds Neven Subotic (osäker på förnamnet). Hela Borussia Dortmund har förövrigt ett läskigt bra lag med unge tysken- och landslagsmannen Hummels bredvid Subotic.
De är typ 20-22 år har jag för mig. Det som skiljer dessa herrar från t.ex. Sakho är att de redan är någorlunda bra spelare men har potential att bli bättre.
Dortmund leder för övrigt Bundesliga med hela 10 poäng efter 17 omgångar.

Andra namn är förre La Liga-spelaren Lugano (Villarreal har jag för mig) eller Sevillas Fazio.
Atlético addeh
2011-01-07 22:14
Jag tror för övrigt inte Sakho skulle uppskatta att sitta på bänken mestadels med tanke på hans ålder. En mer erfaren back som redan haft sin peak skulle förmodligen inte ha några problem med att nöta bänk.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2011-01-07 22:13
Eric Abidal har visat att han kan spela som mittback om det skulle behövas och vi har ju två extra vänsterbackar (Adriano och Maxwell) som kan ta över Abidals plats ifall denne skulle tvingas till mittback positionen.

Varför slösa pengar på en mittback när vi har Fontas som kan, precis som Thiago, pendla mellan A- och B-laget? Vi har slösat onödiga pengar på mittbackar genom åren (Henrique och Chygrinskiy). Sätt en punkt för det nu. In med Fontas.
Barcelona Rambla~
2011-01-07 22:06
Alltså ta bara ett exempel på unga mittbackar. Espanyols unga mittback Victro Ruiz har fått mycket lovord under hösten och det ryktas redan att större klubbar jagar honom. Enligt mig så finns det inget som säger att han skulle vara ett större löfte än Fontás eller Bartra. Det har uttagningar under åren bevisat i de olika spanska ungdomslagen. Skillnaden är bara den att Ruiz spelar varje vecka ut och in som ordinarie i Primeran, visserligen i ett sämre lag men det hör inte hit. Detta gör att han då utvecklas i allt snabbare takt.

Värvar vi in en sådan jättetalang som Sakho kan vi nog redan nu hälsa adjö till åtminstone en av våra unga mittbackar. Om det ens räcker. Kolla på Botia, Han är U20-landslagsman men fick ändå söka sig någon annanstans.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-07 21:48
addeh,

Nja, men menade om Sakho tar över vänsterbacksplatsen efter Abidal på sikt. Uttryckte mig kanske lite luddigt där.

Men jag håller som sagt med dig i mycket av det du säger, fast jag skulle ändå gilla en värvning av Sakho. Det känns lite som win/win. Kan man få honom för rynt 8 milj euro som det ryktas om så lär man kunna sälja honom för en betydligt större summa i framtiden, om man nu anser att någon från La Masia kan göra jobbet bättre.
Men jag skulle inte bli ledsen om klubben istället hittade en äldre, rutinerad back i januarifönstret :) Det är väl den bästa lösningen
Atlético addeh
2011-01-07 21:39
1.70

"Vi kommer ändå ha plats med Fontas/Bartra när de väl är redo."

Där håller jag inte med. Det finns inte plats för tre lovande mittbackar bredvid Piqué i framtiden. Två går bra, då rotation behövs, men tre är alldeles för mycket. Lägg då till att vi även har Muniesa som kommer stå och knacka på dörren till A-laget om några år.

Att värva försvarstalanger är som jag ser det bortkastade pengar då vi har en så bra ungdomsakademi och just försvarsspelare har vi tillräckligt många. Rambla tog ett bra exempel med Chygrynskiy. Det bevisar att det inte är så lätt att anpassa sig till Barcelonas spel som många tror. Där har Fontás, Bartra, Muniesa och alla de andra egna produkterna en enorm fördel gentemot en spelare som Sakho.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-07 21:34
Rambla,

Det sägs ju att man övervägde ett köp av en mittback redan i somras. Det går inte att klandra Pep och co, för då behövdes inget förvärv.Men som läget ser ut nu så har man satt sig själva i en jobbig situation tack vare det beslutet.
Barcelona Rambla~
2011-01-07 21:28
Borde man inte göra som Madrid i somras och värva in en rutinerad mittback som de gjorde med Carvalho? Fast var hittar man en Carvalho nu i mörkaste januari?

Att köpa en yngre talang när man har 2-3 mittbackar som står på tillväxt är bara slöseri med pengar. Jag hoppas de har lärt sig en läxa efter Chyg.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-07 21:20
addeh

Jag håller med dig och det är, som jag skrev från början, därför jag är lite kluven när det gäller Sakho. Han är ju trots allt yngre än Fontas! Fast samtidigt är det en back som jag gärna skulle vilja se i Barca på sikt. Och han har redan en helt annan rutin från den högsta nivån och har burit ett stort ansvar för PSG i ett par år nu... Vi kommer ändå ha plats med Fontas/Bartra när de väl är redo.

Men som sagt, jag håller med dig. Att köpa en så pass ung back är inte optimalt. Men jag tycker ändå att man bör slå till på Sakho, om möjligheten skulle dyka upp. Han kan för övrigt ta över Abidals vänsterbacksplats på sikt, när Fontas och Bartra är redo. För dessa två ska vi skynda långsamt med och inte slussa upp redan i vinter, oavsett om Sakho kommer eller ej.
Atlético addeh
2011-01-07 20:45
Angående denne Sakho, som jag visserligen aldrig sett spela, men en lirare som är född 1990 är inte att föredra. Ett sådant köp vore nästan helt onödigt. Även om han spås en ljus framtid och kan bli en världsback är det ingen sådan spelare vi behöver ifall Milito lämnar. Det vi behöver är en erfaren & passningsskicklig mittback som tål att sitta på bänken. Vart man får tag i en sådan är ett annat problem.

Om vi värvar Sakho, vad sänder det för signaler till Fontás, Bartra & Muniesa för att nämna några? Inga bra alls.

Jag har inget förslag på vem vi skulle kunna förstärka med om Milito försvinner, men Sakho är ingen ultimat lösning. Då är det bättre att satsa på Fontás eller Bartra som känner till spelsystemet & känner spelarna i A-laget väl.

Hetfield

Jag är med på din poäng, men som jag nämnde i mitt tidigare inlägg känns Thiago för bollkär för att spela ytter. Inte på det sättet att han aldrig vill släppa bollen, utan att han enligt mig är han den som ska styra tempot i spelet likt Xavi gör nu. Det kan han inte göra på samma sätt från en vänsterytterposition. Men visst, jag ska inte ljuga och säga att jag inte gillar idén eftersom jag flera gånger sagt att jag ser många likheter mellan Thiago och Ronaldinho. Den känsliga högerfoten, finterna, rörelserna, passningarna, ja det är verkligen en påtaglig likhet dem emellan. Nostalgi på hög nivå.

Skulle Pep tänka i samma banor som dig Hetfield, då skulle det för övrigt finnas plats för både Thiago och Fábregas i startelvan om några år. Bara en tanke.
Barcelona Pep.G
2011-01-07 20:26
Hetfield

Jag håller med dig. Särkillt det där om spelstilen. Tänka sig en "Gaucho" och Messi med en duktigt utvecklad Bojan om några år månne ?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-07 20:19
addeh & el Flaco

Sorry för sena svaret, men jag får backa upp varför jag tycker att Thiago ska få spela som ytter.
Jag tror att Thiago är lite för "sexig" (inte utseendemässigt, menar hans spelstil) för att hantera spelet som mittfältare, jag tror att Thiago i en roll Ronaldinho nivå skulle höja honom flera snäpp.
Som jag sa, att tappa bollen så högt upp när man spelar som ytter är inte farligt, men att tappa den centralt lite längre ner i banan är rena giftet.

Vad gjorde Ronaldinho så bra som ytter? Jo, kvicka fötter och en helt magisk touch med högerfoten, det har Thiago i överflöd.
Tänk dig en Thiago som trixar på kanten och skarvar in bollar som käre Dinho gjorde i en svunnen tid..nostalgi haha!

Messi började som klassisk ytter, titta hur han spelar nu som klassisk nr.10.
Iniesta började som offensiv mittfältare, nu kan han spela som ytter och CM.
Pedro började även som lite av en ytter och nu kan han spela centralt.
Xavi kan spela som pivote och CM osv osv.
Varför inte skola om Thiago?
Barcelona Hyder
2011-01-07 20:15
Hetfield- Megan Fox is a dude

Håller med angående Caceres. Han har alldeles för dåliga fötter för att man ska kunna förlita sig på honom när det vankas större matcher. Han har många fina kvaliteér men i Barça är lätta och bra fötter A och O. Om han hade haft kylan i passningarna hade jag aldrig velat se honom någon annanstan än hos oss. Tvärr är så inte fallet, då är det bättre för alla om han spelar i ett bra lag som Sevilla.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-07 20:14
Hetfield,

Jo, jag kan hålla med dig där. För hans egen del har han det mycket bättre i Sevilla, men faktum kvarstår fortfarande att Barca behöver en mittback :P

Hyder,

Den där Sakho vore något alltså. Även om han troligen inte kan komma nu i vinter så skulle jag gärna vilja se han i Barca någon gång i framtiden. Vi får hoppas att Zubi har koll på killen och att han tar upp kampen med Arsenal om honom.
Annons: