/spanien/barcelona/forum/13902.aspx/spanien/barcelona/forum/13902.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Frodo
2010-11-16 12:16
Barney S

För varje dag som går inser jag hur nöjd jag är över att ha blivit av med Zlatan och hans svin till agent. Jag förstår inte hur vissa inte kan se hur mycket skitsnack som kommer från Bojans bänkvärmares mun och pizzabagaren.

Intervjun på TV10 sa det mesta man behövde veta om situationen.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-16 12:10
Rambla

Kom igen buddy, båda vet att det inte stämmer. Chyg köptes för 25 miljoner året innan Sandro tog över, det var knappast Sandro som viskade i Peps öra "Ge inte Chyg speltid". Faktum var att Chyg fick aldrig speltid för att Pep inte litade på honom och därför försvann han från klubben. Det med att Sandro tvingade bort Chyg är BS, Sandro är bara en scapegoat i det här läget då Pep visste mycket väl att Chyg var helt fel för laget.

När det gäller Zlatan så vet du lika bra som jag att redan när Pep tog över så ville han få bort Eto'o för att få in en stark targetspelare, det pratades om en hel del om Adebayor. Nu blev det så att Eto'o stannade i klubben och vi vann trippeln, så vad gör Pep året efter? Jo, han vill fortfarande ha en targetspelare, och vem är bättre än Zlatan?

När han blev av med Zlatan så DÅ förstår han att Barcelona behöver ha en rörlig anfallare. En väldigt dyr läxa för klubben och mister.
Kan vi enas om att Pep är dålig på att stå för en sak och att han hela tiden ändrar sig?
Barcelona Barney S
2010-11-16 12:01
" Cruyff kan dra åt helvete. Han ska bara hålla käften, säger Raiola till SPORT-Expressen."

Raiola: Han är en "nobody". I lol´d

Då tycker jag att du kan återgå till att baka pizzor och rengöra resturangbord.
Han borde inte ens få uttala sig, jävla rikspucko.
Den dagen Raiola dör kommer jag höja ett champagne glas av finaste sort i skyn.

Barcelona Rambla~
2010-11-16 11:53
Hefield

Nu är du lite orättvis. Pep ville inte sälja Chyg, det var Sandros påhitt. Det var heller inte Pep som propsade på Zlatan. Pep ville ha Villa men Laporta och hans polare ansåg att det dök upp ett tillfälle och svängde helt oplanerat förbi Moratti i Milano för att värva Zlatan. Laporta frågade Pep, skulle du kunna tänka dig Zlatan? Pep, ganska så oerfaren ändå som coach, varför ska han tacka nej till en världsspelare?

Att det sen inte fungerade som det var tänk och sket sig, är en annan femma men knappast något man kan skylla på i efterhand med facit i hand.
Barcelona Barcakadabra
2010-11-16 11:53
Hallååå!
Det känns som messi gör sin bästa säsongstart någonsin, men det tråkiga är att jag inte hittar någon fakta på hans stats vid denna tidpunkten från tidigare år. Så jag kan inte vara 100% säker, men han har väl aldrig startat såhär bra?
Barcelona .Sami.
2010-11-16 11:49
Att Afellay kan peta Pedro det tror jag inte. Men självklart den som spelar bäst får helt klart starta.
Barcelona Essienesque
2010-11-16 11:45
Hetfield- Megan Fox is a dude - Förstår vad du menar men din liknelse motsätter din punkt lite. Jag menar, om någon väljer något man har sett först efter att ha tittat på 20 andra, så skulle jag säga att det förmodligen är det ''rätta'' köpet. Om han hade gått in och köpt den första klänningen han sett skulle jag varit orolig. :)

Men ja, så länge värvningen stannar under 5miljoner euro så är det ett väldigt bra köp. I värsta fall är det en säkerhetsåtgärd till resten av säsongen som man senare kan sälja vidare för mer pengar, i bästa fall är det en rotationsspelare i anfallet. (Inte kan han peta Pedro!?)
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-16 11:43
Jag får väl förtydliga då vissa inte läser allt jag skriver:

Jag har aldrig pratat om pengarna, det är själva principen som är fel. Även om PSV skulle ge oss Afellay plus pengar så är det fortfarande fel.
Varför köpa en liknande spelartyp när man redan har fullpackat med liknande spelare i laget som väntar på sin tur? Varför köpa Afellay så att han plötsligt får kölapp nr.1?
Hur känner sig spelare som Bojan och Jeffren nu när Afellay lär komma?

Jag är så trött på Peps feghet när det gäller sådana saker, han köper Chyg sen så väljer han honom året efter. Han köper Zlatan (Barcelonas dyraste värvning) säljer honom året därefter, han vill bli av med Eto'o och vi vinner trippeln, han vill ha en liten trupp sen så ett par månader efter så vill han värva igen. Bestäm dig!

Barcadinho

Jag är inte negativ till en värvning, det har jag förespråkat för sen dag 1, jag vill bara ha en spelare som inte hämmar de andra talangernas utveckling. Jag hade velat se en target/fox in the box spelare då vi saknar en i laget.

Ja visst, jag ville ha Özil, men han hade bara behövt konkurrera med Iniesta och Thiago medan Afellay lär kämpa med Pedro, Bojan, Nolito (?), Jeffren, Adriano, Messi och till viss mån Iniesta på kanten.
Barcelona Barcadinho.
2010-11-16 11:43
Hetfield -
Jag förstår inte varför du är så negativ om affären.
Du har ju varit super intresserad av Özil tidigare under många av dina inlägg.

Özil och Afellay är inte samma spelare förstås, men jag förstår inte i alla fall varför du är så stark emot.

3 milj euro är halva priset på ett reapris.
Affären påminner mig snarare om en tjej som går in i en butik och köper en snygg klänning för 30 spänn. :D
Barcelona Pep the King
2010-11-16 11:36
Hetfield- Megan Fox is a dude
Vad då dumma värvning. Det är sjukt bra köp! Plus att han kostar så billigt också. Han kommer passa in i Barca perfekt. Skärp dig!
Barcelona älskabarcelona
2010-11-16 11:14
Hetfield- Megan Fox is a dude
Välkommen tillbaka från framtiden ! Du verkar veta allt om hur allting kommer att sluta ! 3 miljoner för en spelare i Afellays nivå är mycket billigt . Sedan så har vi inga talanger från b-laget som kan spela som vänsterytter i a-laget . Bojan har inte heller levt upp till förväntningarna alls . Jag ser inte något negativt i det hela alls . Jag tror inte att Afellay kommer att påverka Thiagos speltid eller .
Barcelona FcB - I Motgång Och Framgång!
2010-11-16 10:35
Hetfield- Megan Fox is a dude

Jag håller inte riktigt med dig där. Jag ser inget dumt i den värvningen. Om han skulle kosta mer då skulle det vara en annan sak, eftersom han kostade ju bara €3 miljoner. Så det är nog värt att satsa på honom.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-16 10:20
Det är bara att applådera ännu en gång åt Peps dumma värvningar utan vett och reson. Afellay må vara en bra spelare, men han kommer inte att tillföra ett dugg som inte finns.

Vad hände med "Jag ska satsa på talangerna"? Satsar man på talanger när man tar in en ung talang in i laget?
Pep påminner mig om en tjej som går in i 20 butiker för att leta efter en klänning, sen så slutar det med att hon köper klänningen som hon gillade redan i första butiken.
Barcelona Hyder
2010-11-16 08:00
Piqué

Den stora skillnaden är enligt mig att Affelay är en yttertyp medan Özil inte alls är det. Tysken trivs och utnyttjas bäst centralt i banan, precis där han har spelat i landslaget och precis där han spelar i dagens Real Madrid. Att slänga ut honom på en kant betyder att man inte får ut samma sak av spelaren helt enkelt. Affelay kommer med största sannolikhet bli en nyttig spelare att ha i truppen. En perfekt spelare som först och främst kan spela som ytter för att även (i andrahand) kunna vikariera för Iniesta och Xavi. Där har vi redan Thiago som jag tycker utgör en fullgod back-up. Alltså är där ännu en anledning att man inte värvade en renodlad central spelare i Özil.

Att lägga Özil på en kant spelandes som en ytter i ett anfall av tre där man redan har Messí i en fri roll skulle inte kännas speciellt bra sett ur mitt perspektiv. Tydligen även Peps.
Barcelona Piqué
2010-11-16 07:12
1.70 -ligan.

Ok att Affelay är en bra värvning med tanke på priset osv. Men han är nog inte bättre än Özil. Tyvärr tycker jag fortfarande att Pep gjorde fel där. För Özil hade vi också kunnat få billigt plus att han då inte hade kunnat hjälpa det fula laget från Madrid så mycket som han hittills har gjort.

Jag respekterar Pep, han är en legend för mig. Han ska ha stor cred för alla ungdomar som han tagit fram, men han har hittills visat att tjänsten som sportchef inte är hans framtid.

Ni får gärna kritisera mig om ni tycker jag har fel.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-11-16 01:47
Lite humor inspirerat av Pep och Zlatan situationen. Måste ses!
Barcelonistas
2010-11-16 00:56
affelay

"I am honoured by the interest of a big club like Barcelona and of course I am willing to make the switch in January. But not everything is finalised, it's an ongoing process. We can't speak of an agreement yet, I wait patiently on that matter," he told the press.

går o läsa resten på goal.

Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-11-16 00:55
Johan cruijff med i svenska fotbollsgalan, stort att få med honom!
AndreD
2010-11-16 00:46
Rambla~

Förlåt för jag svarar så sent.

PSV vill ju helst ha pengar för Afellay och inte låta han gå gratis till sommaren. Därför vill man sälja till första bästa klubb nu i januari. Det finns såklart andra klubbar som är intresserade, inte bara Barca. Om man väntar till sommaren kommer han med största sannolikhet redan ha skrivit på för en annan klubb.
Barcelona Essienesque
2010-11-16 00:42
Lol, i en liga där Toivonen kan vara en målskytt av rang så hade nog Bojan också varit ''högst tongivande'' i ett lag som PSV.
Barcelona C.A.K
2010-11-16 00:36
Afellay är helt klart bättre. Inget snack om saken. Varit ordinarie och högst tongivande i PSV i flera år nu. Är dessutom mer komplett som spelare, än vad Bojan är. Dock så skiljer det fyra år mellan dem så det finns inget som säger att Bojan alltid kommer ligga efter.
Barcelonistas
2010-11-16 00:29
Sami

om man ska kolla formen så är affellay mycket bättre. just nu presterar bojan inte ett skit och är riktigt dålig
Barcelona .Sami.
2010-11-16 00:22
Vem tycker ni är bäst. Afellay eller Bojan?
Barcelonistas
2010-11-16 00:14
bra värvning affe kan spela även champions league iom att han inte spelat där me psv.

kommer ihåg nät vi värva chyg så kunde han bara spela i ligan och inte i cl.
Barcelona adil--
2010-11-16 00:11
addeh

Han kommer säkert avlasta Pedro på anfallet då och då, men jag tycker inte han ska gå före Bojan där. Tycker att Afellay i första hand bör användas på mittfältet. Vi får väl se. Han är som bekant PSV:s playmaker och påminner om Iniesta. Skulle inte förvåna mig om det finns en baktanke där man ser Afellay som en backup till billigt pris ifall Iniesta går skadad. Även för att avlasta småskadade Xavi, där Iniesta tar Xaivs plats och Afellay vikarierar på Iniestas plats. För jag ser inte hur han skulle kunna tillföra något i anfallet som vi inte redan har. På mittfältet däremot kan han erbjuda något som inte finns. Snabbhet, teknik och ett kraftfullt skott, allt i ett. Något som saknats i Barcelona. Självklart kan han också spela i anfallet vid behov. Tror bara det att han kan skapa mer oreda som offensiv mittfältare. På ytterforwards platsen är Pedro klassen bättre än Afellay. Pedro är mycket snabbare och har ett bättre skott. Pedro är anfallare till naturen vilket Afellay inte är. Jag kan absolut inte se Afellay peta Pedro.
Barcelona Barca4eva
2010-11-16 00:10
DavMessi

Hahaha sett den förut, skön den är
Barcelona Abbe.
2010-11-16 00:07
Jag hade hoppats på Nolito som den nya "Pedrito", men jag antar att det tåget har gått nu i och med värvningen av Afellay, som visserligen inte är 100% klar ännu. Jag antar att spanjoren nappar på något utav alla dessa erbjudanden som han lär få både under och efter säsongen.

Afellay har som jag har förstått det agerat defensiv mittfältare under en period i PSV? Hans flexibilitet kan man inte gnälla på i alla fall, dubbelfotat och kan i princip spela vart som helst från mittfältet och uppåt.

Spekulationer och åsikter om affären i länktips som kan vara intressanta att ta del av.
Barcelonistas
2010-11-16 00:06
DavMessi

ahahaha ganska roligt faktiskt!

" and yo run arond like a okard giraf "

klockren! haha

Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-16 00:00
Det som är allra skönast är egentligen att vi inte blir lika lidande när någon av Messi, Villa eller Pedro skadar sig. Vi slipper ta upp Iniesta och tappa honom från mittfältet. Förhoppningsvis gör även den nu bredare mer kompetenta anfallsuppsättningen att Pep vågar rotera mer. På så sätt kanske även Bojan och Jeffren kommer igång.

Sen är jag även sugen på att se Afellay/Thiago som kreativa mittfältare i enklare matcher.

Rosell sa ju i lördags att tränarna tror Afellay kan tillföra något, vilket tyder på att de vet hur han ska användas. Det går inte att komma ifrån att barca blir ett starkare lag med honom i truppen. Om jag ska vara ärlig tycker jag detta blev bättre än om vi hade köpt Özil i somras.
Barcelona NoGo™
2010-11-15 23:32
Jaha välkommen Afellay då. Ska bli intressant o se vad han kan göra i blaugrana tröjan.
Annons: