/spanien/barcelona/forum/13861.aspx/spanien/barcelona/forum/13861.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Siempre Barça
2011-03-05 13:30
asså kan ni inte slut och diskuterar om zlaran
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaala
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-03-05 13:28
Higuain

Please, Zlatan har aldrig och kommer aldrig vara större än Messi.

-------

Pep sa också klart och tydligt att om nu Zlatan menar att Pep inte pratat med honom under en längre tid så vet han också anledningen till detta.
Zlatan har snackat mycket, men inte om denna anledning. UIndrar varför...

Zlatan kom till Barcelona med vetskapen om att han var en världsstjärna och köpt för 700 miljoner. Tyvärr glömde han att det inte var Pep som pungat ut med den sidan och inte bryr sig om marknadsvärdet på spelarna utan sätter lagets bästa i första hand.
Zlatan saknade ödmjukheten att hantera sin svacka och sedermera petningen, i stället visade han noll inställning och vilja vilket så klart resulterade i kantig relation med Pep.

Capello och Mou byggde sina lag kring Zlatan, Pep bygger sina lag kring en spelidé. Däri ligger skillnaden.

Visst ska Pep ha sin del av kritiken för situationen med Zlatan, men nog är det svensken och hans agent som har den största skulden i denna soppa enligt mig.
Atlético addeh
2011-03-05 13:24
Higuain "Hombre"

"När han blev större än Messi så gjorde Messi allt för att trycka ner honom. Zlatan höjer inte upp sig till skyarna, omgivningen gör det och det klarade inte Messi av."

Ursäkta mitt språk, men vad fan har du rökt? Zlatan har aldrig och kommer aldrig bli större än Messi, speciellt inte i Barcelona.

Om jag minns rätt så gjorde Messi allt i sin makt för att få Zlatan i form när han missade i stort sett allt under vårsäsongen. Han gav bort en straff till honom mot Zaragoza, spelade honom istället för andra när lägen fanns och så vidare.

Trött på troll.
Higuain, The Special Player! - "Hombre"
2011-03-05 13:18
Enligt er Cules så saknade Zlatan Seny för att få lyckas i klubben. Vilket inte stämmer till 100%.

Zlatan är en professionell spelare, han är alltid målmedveten och vet vad han vill ha. Han respekterar alltid sina medspelare och ledare. Han är inte ärkediva som ni vill få det till.

Men Zlatan fick aldrig ut sin attityd i Barca, en attityd som har gjort honom så lyckosam i sina tidigare klubbar. Han fick underkasta sig till Messi och Co utan att ha någon chans att vara på samma plan som dem. När han blev större än Messi så gjorde Messi allt för att trycka ner honom. Zlatan höjer inte upp sig till skyarna, omgivningen gör det och det klarade inte Messi av.

Zlatan har talat gott om Barca, om spelarna och staden och han har inget emot er. Men han gillade inte Guardiola som var ovillig att konfrontera. När en spelare vill lösa sina problem så ska tränaren vara där för honom. Han har haft stortränare som Capello och Mourinho och dem har aldrig haft problem med honom. Allt är inte Peps fel, men det mesta är det.

Min teori bara..
Barcelona el Maestro!
2011-03-05 12:17
Angående gårdagens diskussion om plan B för Barca.
Jag blir inte så förvånad om Adebayor byter stad i Spanien i sommar och hamnar i Barça. Han tillhör Man City och om Real Madrid inte köper ut honom tror jag inte att han går tillbaka till England.

Jag vet att Pep har gillat honom tidigare. Det som talar dock emot Adebayor är den attityd som har visat i de olika klubbar som han har spelat för.
Jag tror personligen att Adebayor passar bättre i Barças spel än vad han gör i Real Madrids. Han är ingen kontringsspelare precis.

Som sagt, jag lägger inga värderingar i det, men det är ett scenario som kan komma att hända i sommar.
Celta Vigo Jóse Felicano
2011-03-05 11:55
Zlatan är för mycket "ghetto" för att passa i Barcelona. Det kommer han alltid vara. Han funkar bara när han får bestämma och alla ger honom "respekt".
Spanien Rivaldo!
2011-03-05 11:35
Trippeln

... Va?

AndreD

Lätt att vara efterklok... Som jag sa så vet ju alla att Zlatan inte är den typ av anfallare som Barca uppenbarligen sökte efter, jag förstår inte alls varför de värvade honom. Var det för att spänna musklerna mot Real Madrid?

Som jag känner så är det ju Zlatan som åkte på nitlotten i hela affären.

Hetfield- Megan Fox is a dude

"Bara Sverige som sitter och runkar till Zlatan" (moget...)?
Ehh, nej. Visst det kanske finns idioter i England som menar att Zlatan inte är en stor spelare men då är man bra nog blind också.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-03-05 11:29
Jag hoppas att anfallet ser ut såhär idag:

Afellay-Bojan-Messi

Ja, ni kan glömma att Messi vilar idag med tanke på hur många mål C.Ronaldo gjorde mot Malaga. Jag hoppas att både Villa och Pedro får vila då båda är rätt så slitna, nog måste vi kunna ta Zaragoza på hemmaplan utan de.
Barcelona DM1982
2011-03-05 11:24
Känns inte ämnet rätt så uttjatat vid det här laget? Zlatan kom, spelade för oss och nu spelare han för Milan. Bra så, nu går vi vidare tycker jag.

Det är både match ikväll och en tuff match på tisdag som känns mycket mer angeläget att diskutera.

Ikväll: Jag sticker fram hakan och säger tre poäng, något annat skulle faktiskt förvåna mig väldigt mycket. Det saknas alldeles för många spelare i Zaragoza för att de ska kunna överraska men de kommer säkert kämpa. Hoppas vi kan vila några spelare men jag känner på mig att Messi vill spela för att öka på sin målskörd. Sedan är det snart dags för ett taktiskt gult kort för honom men inte ännu.

Tisdag: hoppas vi klarar oss från skador ikväll och då kanske framför allt Valdes. Arsenal har en tuff match mot Sunderland idag och sedan har de resan ner till Barcelona. Diverse skador gör att det är fördel oss, även om det är vi som måste göra mål.
Barcelona Frodo
2011-03-05 11:13
Förövrigt är det mitt fel att den här diskussionen har tagits upp. Precis som AndreD säger så pratade jag om hatet mot Pep i Sverige men jag hade inte för avsikt att dra upp den här debatten. Rätt korkat av mig. Sorry!
Barcelona Frodo
2011-03-05 11:10
"Granero Y Higuain" - Dani Parejo

Hard feeling och hard feelings. Han presterade inte och fick sitta på bänken. Om man köper en spelare för så mycket pengar och bänkar honom tyder det på att spelaren har misslyckats.

Pep har förövrigt aldrig snackat skit om varken Zlatan eller Raiola. Istället för att säga att han var för dålig så har Pep tackat för hans insatser i Barcelona. Ska han bråka med honom i media?

Trippeln

Man springer inte som en idiot i Barcelona. Det kallas för kollektivt presspel där man pressar i flock. Ska alla andra springa och jaga bollen för Sveriges gunstling? Han kanske kan göra vad han vill i Milan där han skriker på Pato och sina andra medspelare men i Barcelona kunde han inte bete sig hur som helst. Det är nog hans mindervärdeskomplex som får han och hans fans att inta en offermentalitet.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-03-05 11:04
Det roliga är att ingen i Barcelona bryr sig om Zlatan, det är bara i Sverige som folk sitter och onanerar till allt Zlatan gör.
Jag bryr mig verkligen inte om Zlatan, han hade en rejäl chans att bli en i laget men han gav bort pga. hans ego.

Han må vara stor i Italien och i Sverige, men ingen i PL tar honom på allvar och ingen i Spanien pratar om honom.
AndreD
2011-03-05 10:56
Barca4eva

Frodo sa något om allt hat gentemot Barca och Pep i Sverige, där Zlatans sorti har en stor del i det hela. Sen kom givetvis några maränger in för att försvara näZan och skylla allt på Pep.
Real Madrid "Granero Y Higuain" - Dani Parejo
2011-03-05 10:18
Barcadinho.
Zlatan ville lämna, Mou hyllade annars honom som sin bästa spelare. Tror inte Mou hade för avsikt att sälja Ibra, men vem tackar nej till Eto'o samt flera hundra miljoner.
Jämför för tusan heller inte Ibra med Torres, den förstnämnda presterade frekvent medan sistnämnda har varit en skugga av sitt vanliga jag i snart två år.

Känner att diskussionen nått sin slutpunkt, jag säger så och ni säger si, frågan får väl tas upp när Pep stegar fram och berätta hur hans hard feelings startade mot Zlatan.
Barcelona Barcadinho.
2011-03-05 10:00
Zlatan kom tillbaka från juluppehållet i dålig form. Han har gått upp i vikt under sin lediga tid hemma i Sverige. Han har själv sagt att det var nog lite för många prinskorvar på julbordet eller så. Sen fick han vadskadan som bromsade hela upphämtningen. Våren såg inte lika bra ut som hösten.

Det är en svår fråga som olika tränare behöver lösa. Hur gör man med en super spelare som befinner sig i en dålig form. Vart ligger balansen mellan tålamod och att sättas på bänken.
Torres är ett bra exempel. Del Bosque gav honom en chans varje match i VM och jag är helt säker på att många undrade varför och hur länge. Ancelotti har samma problem med honom. Han är rätt blek i Chelsea men kostade jäkla mycket. Hur länge ska man låta honom få sina chanser. Och vad ska presidenten säga?

Samma sak med Kaka och Pellegrini. Tom Mourinho har samma problem med Kaka. Det är en stor spelare men som har svårt att komma tillbaka. Vad gör man? Hur många chansar ska man ge, när det finns andra på bänken som kan eventuellt prestera bättre.

Mourinho sa tydligt Ok till försäljningen av Zlatan till Barca. Varför gjorde han det? Hade han ingen lust att jobba med honom längre? Vill han sälja sin stora stjärna för att ha råd och köpa mindre glansiga grabbar, men som kan göra jobbet bättre? ingen aning.
Men nån plan och motivering hade han säkert för sig själv.

Zlatan misslyckades hos oss och det går inte att ändra på det.

Jag tror att Pep/Vilanova lyckas övertala Messi idag att starta matchen på bänken. Han behöver vila. Det är båda Arsenal och Sevilla borta på schemat efter. Han ska sparas till vilket pris, eftersom han är för viktig.
Barcelona Barcelunatic
2011-03-05 08:48
Zlatan håller diskussionen om Zlatan igång...
Han hade en chans att få spela i och för ett lag, det bästa i världen, men valde istället att som vanligt spela för sig själv.
När jag tänker tillbaka på hans tid i Barca var det hela tiden ett ursäktande runt honom. Jo, han anpassar sig, jo han gjorde flera bra samspel, jo idag tog han några löpningar.
Jag tyckte han var bra under hösten, men efter julen förra året hände något. han kom tillbaka med skrapat ansikte och utan en vilja att anstränga sig.
Det var märkligt hur få löpningar han tog, hur ofta han gick offside när han löpte, hur han stannade när han fick bollen och stod på hälarna.
Jag förstår att han fick allt färre pass.. Om du kan välja på Messi, Iniesta och Zlatan förra våren...
Mot Inter sprang han aningen mer under matchen än - Valdes.
Att han förklarat sitt misslyckande i Barca med Pep och fortsätter att ta upp det är nog för att övertyga sig själv lika mycket som någon annan.
Man kan skylla på Barca som köpte honom. Likväl är det så att han fixade inte att spela i Barca. Och det var Zlatans fel, inte resten av världens.
Det kanske Zlatan känner på sig, men han kommer aldrig kunna erkänna det.
Barcelona Barca4eva
2011-03-05 02:40
Måste bara fråga hur Zlatan-diskussionen började?
AndreD
2011-03-05 02:32
Rivaldo!

Du borde bli tränare i ett lag om du tror det är så enkelt.
Lätt att vara efterklok.
Barcelona Trippeln
2011-03-05 02:23
Barcelona Trippeln
2011-03-05 02:23
Rivaldo!

Du kan inte förvänta dig att en 95 kilos kille kan springa lika frenetiskt som Pedro, ha lite vett i åtanke!
Spanien Rivaldo!
2011-03-05 02:18
Alltså jag förstår inte att Barca släppte Zlatan för att han inte var "seny" och inte pressade och jobbade hårt. Vad fan trodde de att de skulle få?
Det är väl uppenbart för ALLA att Zlatan är en lat egoist på fotbollsplan, varför förväntade de sig något annat?
Barcelona Trippeln
2011-03-05 01:57
"Granero Y Higuain" - Dani Parejo

För en gång skull kan jag hålla med en madrista, jag har hållt tyst varje gång någon har förolämpat den store Ibra men nu får det vara nog.

Zlatan är en fantastisk spelare på alla sätt och vis. Han är unik och bör inte behandlas på det sätt som ni har behandlat han på ,det finns 2 parter i det hela, Pep och Zlatan.
Ni kan inte skylla allt på Zlatan, var objektiva runt hela situationen då vi vet att Pep ibland kan vara ett grinigt kontroll freak. Samma sak gällde Eto'o.. han och sina jävla feelings..

Vill bara säga att jag älskar Pep från hela mitt hjärta ifall jag fick er på andra tankar!
Barcelona Trippeln
2011-03-05 01:53
"Granero Y Higuain" - Dani Parejo

Vissa här inne är helt jävla patetiska som inte såg vilken jävla stor mästare Zlatan var och fortfarande ÄR.

Jag som älskar Villa kan fortfarande säga att Zlatan är bättre på många aspekter dock inte aspekten som krävs för att spela för Barca, alltså att springa som en idiot match in och match ut.

Zlatan är en mästare.
Barcelona Hyder
2011-03-05 01:52
comprende

Jag begärde aldrig att Zlatan skulle vara med i presspelet men han kunde väll göra en eller två offensiva löpningar under våren åtminstone..
Barcelona Hyder
2011-03-05 01:51
Hade Zlatan bara visat en bättre attityd under matcherna och sprungit lite så hade situationen kanske sett annorlunda ut. Ingen kan säga att Bojan är en bättre fotbollsspelare än vad Zlatan är. Att Bojan gick in i startelvan och presterade på ett sätt som Zlatan inte ens var nära att göra under våren säger mer om svensken än om Bojan eller Pep. Allt fanns där till Zlatans förfogande men han utnyttjade ingenting. Folk säger att Pedro bara är bra för att han har högklassiga spelare runt omkring sig, bör inte samma sak appliceras på Zlatan då? Nu är Pedro en av de bättre i världen i mitt tycke och det ligger ingen som helst sanning i påståendet eller frågan men det var bara en tanke värd att ta upp.

Nu i efterhand kan man väll även konstatera att det är Zlatan som letar efter bekräftelse och inte Pep. Det är Zlatan som förlorade i att dra, Pep och Barça vann på det hela rent sportsligt. Vi fick Villa. En spelare som har presterat hundra gånger bättre än svensken. Vi byggde aldrig upp ett riktigt tiki-taka spel med Zlatan som centralanfallare, nu är det en standard för varje match. Det är så mycket lättare att spela med en anfallare som löper, både offensivt och defensivt, när man spelar en sådan högpressfotboll som vi gör. Zlatan hörde aldrig hemma i Barça (notera: aldrig), Villa gör det. Svensken må ha gjort mål under hösten men spelmässigt var han inget att hänga i julgranen.
Barcelona comprende
2011-03-05 01:11
Men herregud inte fan köptes Zlatan in för att han skulle springa och pressa motståndarna? Och alla visste redan innan han anlände att han inte kommer göra det heller. Inget mer med det

Vad som hände mellan Pep och Zlatan kan ingen här inne yttra sig då ingen vet vad felet var.

Hur det hela har sköts är + från Peps sida och - från Zlatans sida. Men den som skötte detta bäst var Rosell,

Barca funkar inte med Zlatan, och Zlatan funkar inte i barca så enkelt är det.

Vi gick minus i investeringen, sånt som sker när det inte finns några garantier i fotbollsvärlden
Barcelona Barcadinho.
2011-03-05 01:09
Granero Y Higuain" - Dani Parejo -

Återigen, jag tror att det ligger på en personlig plan. Kemin mellan herrarna.
Jag tycker inte att man behöver klargöra sådan saker via media.

Zlatan är besviken att inte få en förklaring. Det kan jag förstå. Jag skulle också vilja få veta orsakerna, om min chef skulle sparka mig från jobbet.
Men jag tror att Pep själv hade svårt att sätta ord på det hela. vad skulle han säga - jag gillar inte kaxiga typer med tatueringar. det låter B.
Pep kallar sånt för "feelings".

Zlatan borde förstå det för länge sen. Det fattades kemi, även om Inte Pep har sagt det till honom direkt ansikte mot ansikte.
AndreD
2011-03-05 00:57
Granero.......

Du kanske inte ljuger, men din kunnighet om ämnet är lika med noll. Det märks långa vägar att den enda orsaken till att du försvarar Zlatan är för att du "gillar" honom, som alla andra svenssons. Du anar inte hur rolig du låter när du lägger hela skulden på Pep. Det är ju spelaren som spelar och inte tränaren, eller?

Messi var bättre, Xavi var bättre, Pedro var bättre, Puyol, Pique, Alves. Ja, halva laget.
Barcelona Myrran
2011-03-05 00:56
Granero

Pep inte kan svälja sin stolhet och erkänna felet?

Han värvar en spelare för ett par hundra miljoner kronor, låter killen spela runt en halv säsong, bänkar spelaren sen säljer spelaren för en brakförlust och värva in en annan spelare på samma position (som va klar väldigt tidigt också). Är inte det att visa att man gjorde fel i aktioner vet jag inte vad det är. Måste han gå ut och säga, "Se här, jag gjorde fel. Mitt fel. Bara mitt fel. Ingen annans" för att du ska vara nöjd?

Hela laget försvara Zlatan hela hösten när det gick sämre för honom. Man försökte spela in honom så bra man kunde och få igång honom snabbt. Som den "mästaren" som han är borde han ju klara av det. Att Zlatan och alla Zlatan anhängare inte kan säga att Zlatan är en lika stor del av felet gör mig minst lika pissed off...
Real Madrid "Granero Y Higuain" - Dani Parejo
2011-03-05 00:55
Blaugrana91
Ok, enjoy life som en trångsynt person. Zlatan är ett kräk eller?

Ska rulla vidare mot sängen nu, då man har match tidigt imorgon. Aja, en dag lär ni väl inse vem Zlatan är, hör av er den dagen och tacka mig;-).

Over and Out!
Annons: