/spanien/barcelona/forum/13851.aspx/spanien/barcelona/forum/13851.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Frodo
2/14/2011 19:24
CescLovesArsenal

Vem fan bryr sig om vad folk skriver på Svenskafans? Det är inte så att man särskilt fotbollskunniga i Sverige där majoriteten använder sig av källor som Aftonbladet och Fotbollskanalen som förvränger allt. Svenskafans är ett stället där hat frodas och diskussioner mellan fans från olika forum sällan lyckas.
Spanien Rivaldo!
2/14/2011 19:23
Frodo

Vad gör Afobe till en sopa? Har du sett honom spela?
CescLovesArsenal
2/14/2011 19:22
elbraco //

Det kvar kvarten! :P
Barcelona Frodo
2/14/2011 19:20
Till de Arsenalfans som tror att Barcelona var ute efter en sopa som Afobe. Tänk till! Inga klubbar utomlands vill ha engelska "talanger". Vet ni varför? För att de flesta är värdelösa. Vi har La Masia och Carlton Cole-kopior som Afobe passar inte in i Barcaprofilen. I Spanien och i synnerhet Barcelona söker man efter tekniska spelare som kan tänka fotboll. Fysiska monster är inget man försöker lägga vantarna på. I så fall skulle vi gå till närmaste friidrottsarena precis som man gör i England när man ska leta efter "talanger".

För övrigt går det knappt att läsa skiten som idioterna skriver. Kanske dags för spärrar då majoriteten av Arsenalfans skriver om saker de inte har koll på?
CescLovesArsenal
2/14/2011 19:20
tarrak //

Oj, här kastar vi sten i glashus...

Om du klickar dig in på säg... 30 olika forum här på SvenskaFans och frågar vilka fans det lagets supportrar hatar mest så kan jag lova dig att en klar majoritet kommer att svara Barcelona. Jag vet självklart att alla fans inte är likadana, så jag drar inte alla över en kam. Men på det stora hela så beter sig fansen som om de vore bättre än alla andra. Barcelona har av någon anledningn helgonförklarats som förening. I diskussioner om "köpelag" så nämns Chelsea, Manchester City och även Real Madrid. Ni är lika mycket, om inte mer, köpelag än dessa. Undantag City då.

Mitt genuina förakt för Barcelona fanns redan innan den här långvariga cirkusen med Cesc började. Så det är inte därför jag känner som jag gör, även om det spätt på känslorna. Min bror, som är Liverpoolfan, hatar också Barcelona av hela sitt hjärta. Han ogillar Barcelona mer än Manchester United, och det säger en hel del som Liverpoolfan.

Jag undrar hur många av alla era medlemmar här på SF som varit fans av Barcelona i mer än 4-5 år OCH hur många som är över 20 år gamla. Jag hävdar inte att åldern på ett fan spelar någon roll, men det är så uppenbart att vissa (svenskar) har valt att hålla på klubben för att få rida på en framgångsvåg. Om 3-4 år kommer ni att stå inför en oerhörd generationsväxling och förmodligen stöta på en hel del problem. Ska bli intressant hur ofta man ser "Visca Barca!" då.

Jag var här inne i går och diskuterade med flertalet personer och fick verkligen anstränga mig vid flera tillfällen för att inte bli upprörd över vissa uttalanden. Jag möttes av samma mognad från 1-2 personer, resten fortsatte med påhopp och glåpord över oss och våra spelare. Nu skiter jag fullständigt i att vara objektiv och försöka diskutera. När ni faller kommer ni att falla tungt.
Gunner - Kanouté
2/14/2011 19:17
tarrak //

Varför så negativ? Här försöker gooners och Barca-fans föra vettiga diskussioner utan påhopp och så kommer du med dina ironiska rader!? Lägg ner.
Barcelona Manita
2/14/2011 19:14
Gud vad jag hatar Arsenal och dess fans nu. Önskar verkligen hela den klubben misslyckas totalt i samtliga turneringar.

Go Spurs!
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2/14/2011 19:14
Så har man precis fått lära sig att "tapping up" endast är ett uttryck som används när något sker öppet och i media.

Finns det inget uttryck för när en klubb gör något i skymundan och beter sig som halvkriminella? "fucked up" kanske?

Om Arsenal inte vill ha något med Barca att göra föreslår jag att fansen beger sig ut från les Rambles och Wenger och hans scouter bort från la Masia.
Barcelona tarrak
2/14/2011 19:12
Åh! Dags för den ännu så fräscha och intressanta tröjdiskussionen. Jag gör det enkelt för er så vi sparar in några timmar med erat bedövande tråkiga dravel: Ja, det Piqué och Puyol gjorde bör jämställas med folkmord och det enda rimliga straffet är stening. Nöjda? Kan vi gå vidare?
elbraco
2/14/2011 19:12
hehe vilken respons det blev om Reinas roll :P

Clichy#22
Rent spontant tycker jag Pep har gjort fel i sättet han fryser ut och tvingar iväg spelare han inte vill ha.
Om du syftar i något med Arsenal tycker jag spelarna gör fel för sin egen skull när de pratar om Cesc då det bara kommer bli negativt för dem. Men som sagt, det är mest fel för deras egen skull.
Ska fundera på saken :P

Man ska komma ihåg att hätskheten mellan Arsenal och Barcelona ligger bara mellan fansen. Efter 4-1 vinsten hemma då Messi gjorde 4 mål så sa han i en intervju att en Arsenalspelare (stod inte vem) hade kommit fram till honom efter matchen och sagt att det hade varit en ära att få vara på samma plan som honom. Det kan jag tycka är jävligt stort sagt efter att just ha åkt ur en semi i CL (eller var det 8del?)
Atlético Wilshere#19
2/14/2011 19:11
"Granero y Higuain" //

Jag tog inte illa upp. Det är väl dock lite orättvist att bedöma Miyaichi efter blott två professionella matcher, men so far so good och bättre kommer han nog bli.

Som jag sa så har jag inte sett Sarabia spela men av vad jag har hört ska han vara något alldeles extra. Själv är jag positiv till att han stannar i Real Madrid, för klubben skulle nog inte skadas över att få in fler egna produkter i A-laget och jag ser faktiskt hellre att Arsenal lägger mer fokus på de lokala talanger som kommer fram från de egna leden. Dessvärre är det dåligt med renodlade wingers i vår akademi så det är väl antagligen därför man plockade in både Miyaichi och Wellington i somras (blev officiellt klara i januari) och tidigare även Pedro Botelho.

Detta börjar dock kännas lite off-topic (för att diskuteras på Les Rambles) nu... :-)
Barcelona Blaugrana91
2/14/2011 19:10
Kan ni Arsnealfans sluta älta om att Xavi mfl sa si och så i media gällande Cesc...dessa intervjuer var fejkade! Barcelona skrev som någon annan nämnde att man inte skulle tro på vad dessa engelska skvalletidningar skrev...Barcelona skulle t.o.m gå så långt att stämma dessa skvallerblaskor om dem fortsatte!

Så lägg ner!
Spanien OTBAG
2/14/2011 19:09
elbraco//

Det räcker för mig att du omedvetet erkänner att det Puyol och Pique gjorde fel när du skriver: "Ni gooners säger att Puyol och Pique är skurkar för att de satte på Cesc en tröja, men Reina då? Vad var isåfall hans roll? Det är inte helt svart och vitt... "

Du tycker personligen att Reina är lika mycket "The bad guy".

Sen det du skrev om att Wenger inte fått lika många spanska talanger med ett spanskt Arsenal är sant. Anledningen till det är att Spanien inte har samma regler som Arsenal, just face it - vi gör inget fel när vi kontrakterar spanska talanger eftersom det inte är ett regelbrott i England. Inget att försöka argumentera bort.
Barcelona tarrak
2/14/2011 19:09
Som sagt, Arsenalfansen är utan tvekan fotbollsvärldens ebola. Synd att vi behöver drabbas än en gång, men förhoppningsvis ligger de lågt efter onsdagens möte. Men det är klart, det finns väl alltid någon tidningsartikel att rasa mot eller någon Barcelona-spelare som inte kan leva upp till de av Traffick FC, svindlande högt uppsatta moraliska regler som gälller för alla utom just de själva.

Visca Tottenham!
CescLovesArsenal
2/14/2011 19:06
elbraco //

Haha, vad fan har Reina med detta att göra? Som OTBAG nämner så hade det varit en annan sak om en Liverpooltröja åkt på.

Förstår inte hur man, även som Barcafan, kan förbise att det är riktigt lågt och fult gjort att dra på honom en tröja.
Gunner - Kanouté
2/14/2011 19:05
elbraco //

Ang. Reina. Ja, man kan väl fråga sig. Antingen var han full eller så tyckte han att Puyols och Piques idé/skämt var roligt så han valde väl att joina dom. Fast Reina tabbade sig lite när vi mötte dom senast så jag ser det som att det är "kvitt" nu. Karma is a b*tch :)
Spanien Clichy #22
2/14/2011 19:05
elbraco //

Jag kan inte svara för någon annan men personligen tycker jag att Reina var lika mycket skurk som Puyol och Pique. För killarna i spanska landslaget var det antagligen bara en kul grej, men ändå väldigt respektlöst gjort mot alla arsenalfans med tanke på hur infekterat ämnet Fabregas var vid den tiden.

Annars skrev du det bästa som skrivits de senaste timmarna för en stund sen:

"Det finns massa dubbelmoral i fotbollsvärlden, det går inte att alltid ha rätt. Vill man ha rätt i en fråga, får man erkänna sig fel i en annan."

Väldigt bra sagt. Tror det blir mycket vettigare diskussioner om folk börjar med att säga var de anser att den egna klubben gör fel än var andra gör fel. Vilka frågor skulle du själv erkänna att fel i för Barcelonas del?
elbraco
2/14/2011 19:05
Så Reina som säger att Cesc är Barcas framtid är helt oskyldig medans P&P är bad guys så in i h*lvete (enligt många arsenalfans)?

Nej, jag försöker bara få dig att inse att det Pique och Puyol gjorde kanske inte bara var för att jävlas med Arsenalfans världen över samt att få hem Cesc, utan även bara en rolig grej. Både du och jag vet ju att Cesc någon gång kommer lämna till Barca, så då kan man lika gärna skämta om det.
Jag kan förstå att det upprörde Arsenalfans dock.
Spanien OTBAG
2/14/2011 19:03
elbraco//

Reina står och ska presentera Cesc, Puyol och Pique kommer med en Barcelona-tröja, när tröjan är på Cesc så säger Reina "El futuro del Barca" rent spontant. Hade varit annorlunda om Reina dragit på Cesc en Liverpool-tröja och sagt: "El futuro del Liverpool".

Nu letar du bara kryphål för att du innerst inne vet att det är fel av både Pique och Puyol.
elbraco
2/14/2011 19:00
Ni gooners säger att Puyol och Pique är skurkar för att de satte på Cesc en tröja, men Reina då? Vad var isåfall hans roll? Det är inte helt svart och vitt...
Spanien OTBAG
2/14/2011 18:56
Gonzalez_Barca//

Det blir bara så extremt komiskt när representanter på erat forum hävdar att Arsenal-fansen är patetiska eftersom vissa av oss nämner källor som The Mirror, Daily Mail och liknande (personligen bojkottar jag dessa) för att inte bara en, två eller tre, utan flera utav er använder källor som wikipedia, goal.com och Arsenal-bloggar.

Är det Sagnas fel att journalisterna inte frågade honom om Spahic?
Barcelonas spelare kan rannsaka sig själva och inse själv att det är respektlöst mot både klubb och fans att tala om andra spelare vid presskonferenser, Puyol gjorde det vid VM exempelvis. Eftersom det funkat att få ut kommentarer från Barcelonas spelare så fortsätter givetvis media att ställa dessa frågor, eftersom man vet att man kommer få något som river upp känslor bland andra fans. Det är sådant som säljer.
elbraco
2/14/2011 18:55
gooner_in_spain
Personligen har jag inte sagt att allting är taget från tomma luften men jag tror att 99% av det som skrivs i engelska tidningar ofta är bullshit eller väldigt vridet.
Sen att dom har sagt i intervjuer när de faktiskt har fått frågot om Fabregas att de vill ha tillbaka honom, sure det går jag med på, men inte att de typ ringer upp tidningar och vill ha det sagt. Ungefär som italienska Tuttosport påstod att Xavi hade snackat om Cesc. Då var Xavi på semester, och de "första" som hade detta scoopet var då italienska Tuttosport, inte katalanska (?) EMD.

Även Puyol har förnekat på sin hemsida att han har snackat om Cesc när någon brittisk tidning skrev om detta. På Barcelonas hemsida skapade man även ett uttalande om att om tidningar fortsatte skapa fejkade intervjuer så skulle man stämma dom etc.

De hade precis vunnit VM. Tror knappast deras första tanke var "yes, en möjlighet att visa att Cesc ska hem!!", utan att det mest var ett prank på Fabregas.

OTBAG
Om en sak är omoraliskt eller inte är ju en fråga om vad man tycker, och eftersom Wenger faktiskt kontinuerligt letar ungdomar så kan jag tycka det eftersom han använder systemet rätt ofta. Han har en klar fördel jämfört med spanska lag (vet inte hur det är med italienska/tyska eller andra länders ligor) då han har den möjligheten.
Jag tror inte han hade fått lika många ungdomar alls om han hade tränat ett spanskt Arsenal så att säga.
Real Madrid "Granero y Higuain"
2/14/2011 18:53
Wilshere#19

Min mening var inte att tracka ner på den unga japanen, jag har faktiskt sett killen de två senaste matcherna, senaste mot Heracles var han riktigt bra. Men någon Sarabia klass håller han inte, tränare som Guardiola och Wenger har hyllat Sarabia, speciellt den sistnämnda som försökt i ett antal år utan att lyckas.

Så nej, än ska ni inte tacka oss;)
Barcelona Gonzalez_Barca
2/14/2011 18:51
Gooner_in_spain

Jag nämner länkar till era spelares uttalande för att visa att det är "normalt" att spelare, klubbar, fans, presidenter etc. vill ha en speciell spelare. Jag menar att det har pågått så i all tid och kommer fortsätta så.

Sen att Barca är en av världens största klubbar och Cesc är en av de bästa mittfältarna som spelar idag så blir detta mer uppmärksammat.

Hade de frågat Sagna i en presskonferens en månad efter sitt uttalande är jag helt säker på att han fortfarande hade velat ha dit honom. Men det gjorde de ej, men när det gäller Barca spelarna - Fabregas så pumpar idiot-journalisterna på med frågor till spelarna. De svarar bara.
Spanien OTBAG
2/14/2011 18:50
Gonzalez_Barca //

Menar du att en Arsenal blogg, en blogg som inte har välkänt rykte alls är en pålitlig källa?

elbraco//

Hur kan du jämföra att vi scoutar spelare med att ni använder media och vid Spaniens guldfirande drar på Cesc en Barca-tröja som liknande situationer? Det är fullt lagligt att scouta spelare, det är inte heller omoraliskt på något sätt eftersom det är fullt lagligt.

Däremot blir det omoraliskt att använda media och påverka spelaren i sig att komma till en klubb, vare sig det är Barcelona eller Arsenal som gör det. Och än värre blir det om ex antal gör det och inte endast en spelare.

Det handlar inte att Wenger såg potential i Cesc, de kunde nog de flesta tränare och scouter göra, de handlade snarare om att vara där vid rätt tillfälle.
Atlético Wilshere#19
2/14/2011 18:50
"Granero y Higuain" //

"Till slut insåg han att det aldrig skulle bli nått, tror Ryo var något slags andra handsval."

Inte för att jag har sett Sarabia in action, men det tackar vi för isåntfall. ;-)

Miyaichi har imponerat stort under sina första matcher för Feyenoord och kan bli något riktigt stort i framtiden. Time will tell...
Gooner_in_spain
2/14/2011 18:46
Förstår inte riktigt... När supportrar från Arsenal kritiserar Xavi och Pique för att försöka locka Cesc till Barca så menar ni på att det är taget från tomma luften... Men sedan länkar ni sidor där Arsenalspelare gör detsamma gällande andra spelare....... Rättfärdigar ni då Xavi och Piques beteende eller anser ni att dom är "lika dåliga människor" som exempelvis Sagna när han uttalade sig om Diakite??

Förövrigt skulle jag vilja påstå att Puyol och Piques "lilla cup" vid firandet av VM-guldet gentemot Cesc, när dom tvingar honom på en Barcatröja är just "tapping up".... eller?
elbraco
2/14/2011 18:44
OTBAG//

Ja precis, och då har Barca inte brutit några regler heller om "tapping up".
Jag säger inte att ni är en vidrig klubb för att ni scoutar, men däremot använder ni fördelen av att ni får erbjuda a-lagskontrakt tidigare än vad lag i Spanien får.
På så sätt använder ni systemet helt lagligt, lite fult kan tyckas i mina ögon (som barcafan) men det är precis samma som ni tycker det är fult av våra spelare när dom säger att de vill ha Cesc i laget. I mina ögon är det inte det.
Helt lagligt, men lite omoraliskt. Så ser ni på Cescgate, och så ser vi på Wengers ungdomsscoutande. Simple as that.
Som sagt, det är inte fel att ni scoutar utomlands, i andra lag.

Och okej, googla Oriol Romeu Arsenal och du får 31 100 resultat. Men vad vet jag, alla dessa kanske är lösa rykten.

Wenger måste ha ansträngt sig hårt för att se potentialen i Fabregas. Något att vara stolt över. Definitivt.

Redmond Barry
Vi är not guilty until proven otherwise.
Real Madrid "Granero y Higuain"
2/14/2011 18:44
Bara för att ni har världens bästa ungdoms akademi betyder det väl inte att ni väl ha andra talanger. Den är ju inte optimal på något sätt?

Ni har även likt Arsenal försökt att lägga vantarna på vår super talang Pablo Sarabia, Wenger försökte i hela 3 år. Till slut insåg han att det aldrig skulle bli nått, tror Ryo var något slags andra handsval.
Barcelona Gonzalez_Barca
2/14/2011 18:44
OTBAG

Du påpekade att vi länkade till Englands skittidningar, här har du då en bättre källa till Sagna-Spahic historien :)

Malaysias arsenal sida men det stod även på eran officiella innan ni tog bort den.
Annons: