/spanien/barcelona/forum/13764.aspx/spanien/barcelona/forum/13764.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Delarocha
2011-01-08 12:44
Intressat att Inter och Liverpool båda har sparkat sina tränare typ exakt samtidigt. De var ju dem två klubbarna som bytte managers och båda klubbarna har en gemensam nämnare i Benitez. Benitez har haft en bra sista tid i tränarkarriären :)
Real Madrid GS16TMF
2011-01-08 12:43
Tuff match i kväll, Deportivo är alltid svåra att möta på bortaplan.

Tror dock på vinst med 1-3, Messi sätter en och Villa stänker dit två!

För er som inte har canal+ och inte kan följa matchen på TV, rekommenderar jag att följa den live och gratis på länktips!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-08 12:29
OT men jag hoppas verkligen att Juan Arango återvänder till La Liga och får spela med Manzano igen, en av mina favoriter i La Liga som försvann.

Delarocha

Abidal blir knappast yngre, Maxwell är endast en rotationsspelare och Adriano håller inte som ytterback.
Delarocha
2011-01-08 12:14
Varför ens köpa in en ny vänsterback? Abidal, Maxwell och Adriano duger väl gott och väl där?
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-08 11:43
Tänkte precis samma som Hetfield igår kväll efter att jag hade loggat ut. Det vore optimalt.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-08 11:39
Delarocha

Ja, in a nutshell så vill jag flytta in Abidal som en mittback, köpa en ny vänster och sälja Milito samtidigt som man flyttar upp Fontas.

Då har man alltså fyra mittbackar (Puyol, Pique, Abidal och Fontas), två vänsterbackar (X och Maxwell), två högerbackar (Alves och Adriano). Låter bra i mina öron.
Delarocha
2011-01-08 11:10
Vi kan inte gå in i CL slutspel + ligaslutet både i år och kanske nästa år med en åldrande Puyol och en Pique som enda kompletta mittbackar. Dessa två måste ha möjligheten att 1: vila 2: dra på sig kort ifall det så krävs, har vi båda mittbackarna borta i någon CL semi eller final, vad fan spelar vi då? En Fontas som mer eller mindre debuterar och Abidal centralt och Maxwell vänster?

Antingen slussar man in både >Fontas och Bartran nu, ordentligt. Nu får man ju en anledning till attgöra det, bättre nu än att de ska behöva ta onödigt stort ansvar när det verkligen krisar sig. Alternativ att man typ lånar in en back en säsong till sommarne och sedan utvärderar truppen.

Men ett köp är jag nog rätt skeptisk till, detta är ett perfekt tillfälle att slussa in Fontas och Bartran, ge dem speltid INNAN det krisar sig, dvs, hemma mot sämre motstånd när stora delar av a-laget spelar, kanske bara vila Puyol eller Pique men resten ordinare.
Barcelona Criff
2011-01-08 11:06
Vet inte om någon nämnt det redan, men Toni Calvo har lånats ut från Aris Thessaloniki till Genoa :) Ska bli kul att se honom i action!
Barcelona Barcadinho.
2011-01-08 10:17
frodo -

Jag tycker att Fontas är redo. Jag skrev om det också för en månad sen. Jag vill att han tom ska flytta till a-laget permanent för att få den här underbara känslan i kroppen att han är igång på allvar. Det är en annan sak att vara med i a-laget och ta klivet till proffs livet. Man växer mentalt. Ibland är det värt, även om man förlorar speltid med b-laget.

Men jag försöker räkna med olika signaler som kommer från Pep och klubben, när jag resonerar om olika saker. Jag vill på så sätt vara så realistisk som möjligt. Pep har sagt nyss att Fontas är för framtiden och det är för tidigt att räkna med honom. Zubi gav samma signaler om resten från b-laget. Därför tänker jag på andra banor.
Låt oss säga att Pep räknar med Fotas som en ordinarie om ett par eller tre år. Det är för långt tid att vänta på för att slussa in en till variant i mittback positionerna. Jag kan inte tänka mig knappt en säsong till med bara P och P och Abidal. Redan till 2011-12 vill jag ha en stabil tredje variant som är tillräckligt bra och ersätta samt konkurrera i mitten av backlinjen.

Det kan lika gärna vara en äldre back som håller ett par år, ungefär som Carvalho i Real. Men jag väljer dock en långsiktig lösning, eftersom det brukar ta tid för spelare att smälta in hos oss.

Pep har faktiskt varit på den här linjen som jag snackar om. Alltså en ung och stabil variant som ska vara med i många år. Det var hans tanke med Chyg, men den varianten misslyckades. Dax kanske att göra om ett nytt försök till sommaren. Ännu viktigare när vi har ännu mindre alternativ på bänken nu, jämfört med sommaren då Chyg kom.

Om idag - Barca har bara vinster på borta plan i ligan, 8 stycken. Det är imponerade och statistiken tallar om vinst igen. Men däremot så är jag orolig för just statistiken, eftersom jag vet att inget håller sig för evighet.
Jag är orolig att en poängtapp på bortaplan kommer den här helgen. Nångång kommer det en sån platt match.
Vi får hoppas att det oavgjorda resultatet mot Bilbao i cupen kan räknas in i statistiken...
Då kan vinstvågen fortsätta ett tag till.
Barcelona Fille s
2011-01-08 03:56
här han de förstås dö ut innan man kom online :(
Barcelona B-Guden
2011-01-08 02:59
Bojan ska få fortsätta, att säga att Thiago kommer in och presterar är lite löjligt,
Han har en helt annan roll en vad Bojan har, Bojan läre göra mål för att va bra det räcker att Thiago slår passningarna rätt.

Mot Levante stog ju inte dreikt Thiago för nåt match avgörande inhopp. Bojan har redan visat att han kan prestera inte minst när han slog ut Zlatan ur startelvan.

Tror ni han kan göra super inhopp när han får typ 15 min per match ? inte ens så mycket spel tid får han...
Barcelona Blaugrana93
2011-01-08 02:10
Barcas maskineri kommer fortsätta i flera år till. Vi har massa unga hungriga spelare som har hjärta och det är jag stolt över. Det som är bra är att vi fortsätter värva in Cracks då och då och det gillar jag. Nästa Crack Cesc?
Atlético addeh
2011-01-08 01:40
Delarocha

Med tanke på att både Fontás och Bartra är bättre än Muniesa som mittbackar är det ganska naturligt att han inte har fått chansen i A-laget så mycket. Sedan ska vi inte glömma att han bara är 18 år ung och fortfarande utvecklas väldigt mycket. Att vara ordinarie i den spanska andradivisionen som 18-åring är oerhört bra.

Hade Dani Alves istället varit vänsterback och vi bara hade haft honom på den positionen hade nog Muniesa synts lite mer i A-laget, men nu konkurrerar han med Abidal, Maxwell & Adriano och då är det ganska logiskt att han mest spenderar tid i B-laget. Än så länge. Jag är säker på att hans tid kommer.
Barcelona Blaugrana93
2011-01-08 01:36
Varför lägga ut mer pengar på onödiga värvningar. Milito kan lämna vi klarar oss ändå. Han har ju knappt spelat något denna säsong så vi kommer ändå inte sakna honom.

Min favorit Bartra är en supertalang och han bli hur bra som helst. Fontas är nog ett säkrare kort men på lång sikt tror jag Bartra kommer utvecklas mer. Därför tycker jag vi ska satsa på Fontas som 4:e mittback. Det ska vi klara och om vi verkligen inte vill så ta ner Busquets som mittback för de ska han klara av om vi som förra mötet möter Levante hemma.

Börjar bli riktigt trött på att värva och värva speciellt nu när ekonomin inte är på topp.

Läste också precis att några vill skola om Thiago till vänster ytter. Tror han skulle vara hur grym som helst på den positionen. Messi spelar ju redan nu som en falsk nia centralt. Thiago och Pedro på kanterna skulle vara hur grymt som helst. Sen har vi Rafa och Gerard som spås lysande framtid men det får vi se senare.

Bojan måste börja leverera annars måste han lämna. Vi har talanger som väntar på deras chanser också och jag ser bara Bojan som ett hinder för andra spelare i akademin då han tar deras chansen och det roliga är att han inte ens tar vara på de. Dem chanserna han får är guld värt för alla. Om ni såg mot levante så levererade Thiago och de gör han oftast när han gör inhopp. Bojan måste också de annars så är han inget mer än ett hinder!
Delarocha
2011-01-08 00:59
Hetfield

Abidal är redan BV/C eller vad man ska kalla det. Han kan spela både centralt och till vänster. Men du menar att använda honom centralt mer flitigt?
Tycker han känns betydligt osäkrare i mitten men å andra sidan borde han kunna lyckas med lite mer speltid, det hade ju faktiskt varit en rätt bra lösning för att slippa behöva skaffa en till.

Jag är rätt skeptisk till att skaffa en ny back som inte ens kommer få speltid om inte Piquenbauer eller Puyol skadar sig. Och på långsiktg har vi ändå tre talanger som ska slussas in. Det vore ju isåfall om någon gammal stjärnback ville lira i Barca typ 2 år och sen sluta, Maldini kan gärna få göra comeback.

Liknelsen med Puyol är dock inget jag egentligen blir så upphetsad av. Jag är egentligen rätt anti spelstilen Puyol har, han gör mig fruktansvärt nervös ofta men då han gör det så satans bra så blir det ju bra ändå. Så vill helst inte få upp en lika passionerad men ännu mer opolerad 18-årig mittback. Föredrar ju Piques spelstil en smula.
Men men, Puyol känns lite som en utdöende ras, passion och kärlek gör honom till ett monster. Och det tackar vi för.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-08 00:56
Med risk för att bli lynchad av hela forumet med tanke på Abidals senaste match, men jag undrar faktiskt hur länge han håller som vänsterback. Är detta Abidals absoluta peak eller är det början på något?
Han har ju sagt att han vill avsluta karriären i Barcelona, så vi behöver inte oroa oss för att han ska lämna oss.

Jag vill ha en vänsterback och göra Abidal till en mittback/vänsterback istället för enbart vänsterback. Då kan man ha Abidal som 3:e mittback och Fontas som 4:e, problemet är att det är sällsynt med bra ytterbackar. Vi ska vara glad att vi har guldklimpar som Abidal och Alves, om det var något Txiki gjorde rätt så var det att köpa ytterbackarna.

Delarocha

Pep har inte ens visat intresse för unge Muniesa och med tanke på hur stenhårt det är med konkurrensen om mittbacksrollen så är det rätt så givet att Muniesa har hamnat långt bak.
Om jag ska vara ärlig så är jag också skeptisk till Muniesa då han är rätt så opolerad. Ja visst, man kan dra paralleller till hur Puyol var då, men det betyder inte att alla kommer att bli som Puyol.

Det verkar som att Pep föredrar Fontas och Bartra före Muniesa som mittback i alla fall.
Delarocha
2011-01-08 00:48
Varken Hummels eller Subotic i Dortmund lär dock säljas billigt. Dortmund har väl precis blivit skuldfria och har något stort på gång med en nästan skrämmande ung snittålder.

Cataloniaboy

Vad är det dåliga med den regeln?
Man vill ju helt enkelt få bort alla galna tacklingar och satsningar. De som drar på sig röda direkt gör ju ofta något äckligt fult och ska således bli avstängd länge. Ställer mig bara på positiv till den regeln så länge de röda korten är befogade. Får du ett rött direkt har du gjort något allvarligt, oftast väldigt fult som inte hör hemma på en fotbollsplan.

Tycker förövrigt man skall ge Fontas och Bartran större ansvar. De är i rätt ålder för att kunna slå igenom och växa i kostymen. Som petersays säger så är det vid skador eller avstängningar som ungtuppar kan visa framfötterna, det känns onödigt att köpa in nya spelare när vi har två stora talanger i dessa två. Låt de istället växa med ansvaret, det blir ju även ett test för dem, pallar de trycket?

Förövrigt, varför snackas det inte om Muniesa längre? Vad har hänt honom?
Barcelona Cataloniaboy
2011-01-08 00:43
God natt, Culés!
Barcelona Cataloniaboy
2011-01-08 00:42
Snackade innan med en kompis, som hade sett matchen mellan Arsenal-City i onsdags. Tydligen hade Henrik Strömblad, som kommenterade matchen, sagt att man snackar i England, om att en spelare, som tar på sig ett rött kort direkt, ska bli avstängd 3 matcher. Detta efter att både den fd Espanyolspelaren Zabaleta och Arsenals franske ytterback Sagna hade fått rött kort. Tydligen hade redan en spelare i Premier League blivit drabbad av en sådan avstängning.
Väldigt konstigt om man skulle införa denna regel. Och det är heller inte alls likt Premier League, då den ligan ska vara hård, tuff och få varningar. Kanske blir Premier League "nya Serie A". Vem vet...
Barcelona Cataloniaboy
2011-01-08 00:29
Jag tycker att Abidal har gjort det bra, när han har fått gå in som mittback. Väldigt stabil. Jag tycker att han är mer stabil som mittback, än som vänsterback. Om någon av Puyol eller Pique är borta, är det Abidal som är 3:e alternativet. Alltså blir han ersättaren. Varken Fontás eller Bartra är inte riktigt mogna än, för att gå in som ersättare, om någon av de ordinarie mittbackarna är borta.
Först nästa säsong, tror jag att dom kan börja konkurrera på allvar. Den tanken tror jag att även Pep har.
Milito har ryktats vara på väg både till Zaragoza, och till West Ham och Blackburn. Jag tror inte att klubben har med honom i sina framtidsplaner. Jag tror han återvänder till sitt kära Zaragoza. Kanske med sin bror, som har haft det trögt, den senaste tiden i Inter.
Jag tror heller inte att Sergio Busquets kommer fortsätta som mittback. Den defensiva mittfällspositionen passar honom bättre, med Xavi och Iniesta på en varsin kant.

Atlético addeh
2011-01-08 00:21
1.70

Det är alltid kul och givande med diskussioner där det hålls en bra nivå. Tiden får utvisa vad den gode Pep vill.

Frodo

Precis, och som du nämnde i ett tidigare inlägg var det i den åldern som både Puyol och Piqué började spelas in i laget.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-08 00:08
Frodo,

Det är helt lungt :) tog absolut inte till upp, utan skrev mitt svar "här kommer det igen, två RENODLADE mittbackar." med glimten i ögat. Och jag håller som sagt med dig i väldigt mycket av det du säger, vilket jag skrev i mitt inlägg här nedan.
Barcelona Frodo
2011-01-08 00:04
petersays & addeh

Jag håller med er om att spelare får chansen på grund skador och liknande. Vi kan inte gardera oss hur mycket som helst. Det är så det funkar. Man får chansen när någon annan är borta och vi kan inte vara rädda för att de ska misslyckas. Det är inte en 16-årig Bojan som ska kastas in i hetluften utan en 21-årig Fontas med erfarenhet från Segundan och det spanska u-21 landslaget.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-08 00:04
addeh,

Jag har egentligen inte så mycket mer motargument att komma med. Och jag ser ingen anledning till att göra det heller, för jag håller med både dig, Frodo och alla de andra i väldigt mycket av det ni säger. Men jag anser ändå att vi behöver en back till, om Millito lämnar. Om inte annat för breddens skull. Ni kan säkert mina argument vid det här laget.

Hursomhelst vill jag tacka för en givande diskussion och för att ni har fått mig att se det hela ur ett lite annorlunda perspektiv. Även om jag står fast vid min ståndpunkt - köp en back, Zubi :P
Barcelona Frodo
2011-01-07 23:57
1.70-ligan

Jag menade inget illa med "renodlade mittbackar". Sorry för det om du tog illa åt dig. Poängen jag ville få fram var bara att just vilken position som man normalt har inte är helt avgörande för Pep. Han har hellre mittfältare där som är bra med fötterna än en spelare vars fasta position är som mittback. När Abidal dessutom är byggd som en mittback så kommer han att gå före vilken annan mittback som helst.

Att bygga spelet bakifrån är det inte många klubbar som lär ut. Vi börjar från målvakten och sedan hela vägen ut. Mittbackarna i Barcelona lär sig att spela bollen. I en intervju med Fontas, Muniesa och Gomez så nämnde alla tre hur viktigt det var att kunna transportera bollen lugnt ut för mittbackarna i Barcelona. I andra klubbar skulle man säkert höra hur viktigt det är att vara stark och kunna tackla och nicka.

Spelare som Thuram, Chyg och Caceres har känts som säkerhetsrisker i uppspelsfasen. De matcher jag sett mittbackarna från b-laget spela (vare sig det är i a-lag, b-lag, landslag) har de varit hur lugna som helst i den aspekten av spelet även om det självklart finns andra delar i spelet de måste slipa på. Jag tror att vi redan har lösningen till mittbacksproblemet i form av våra egna ynglingar.

Vill man sova helt lugnt om nätterna är det en värvning av David Luiz som måste göras. Men det kostar 40 milj. euro och det vill jag inte att vi under några som helst omständigheter ger oss in på.
Barcelona Abbe.
2011-01-07 23:55
Canaletes

Jag såg precis klart den. Väldigt bra!
Det jag blev mest imponerad över var slutet då alla skulle säga siffran 550 på katalanska. Haha, min tunga slog nästan knut på sig själv när jag försökte säga det flera gånger i rad.
Atlético addeh
2011-01-07 23:51
1.70

Äh, alla lag blir försvagade när nyckelspelare skadar sig. Barcelona är inget undantag, och alla våra startspelare är i princip oersättliga. Jag håller hur som helst fast vid att det vore onödigt att lägga pengar på en värvning i januari, förutsatt att Milito försvann. Speciellt en ung mittback, det vore verkligen som att kasta pengar i sjön. En erfaren och passningsskicklig hade jag gått med på, men sådana växer inte på träd och det finns väldigt få alternativ ute på marknaden.

Pedro, Puyol, Iniesta osv fick alla sina chanser när ordinarie spelare var skadade. Jag anser att Fontás är gammal och mogen nog att sakta börja slussas in i A-laget nu och om vi har skadeproblem, fine, låt Fontás få chansen. Sedan är det precis som med alla andra spelare upp till honom att ta vara på den.
Barcelona petersays
2011-01-07 23:51
"Jag vill verkligen se att både Fontas och Barta (för att nämna några bara) ska lyckas i Barca, men jag tycker inte att det är schysst mot dem att dem plötsligt ska kastas in i A-laget och helt plöstligt vara ersättare åt Puyol och Pique. Det blir en alldeles för stor press på dem, dessutom behövs dem in Barca B också"

Fast jag tycker det är precis så det brukar gå till. Man tvingas axla en till synes för stor uppgift men växer med ansvaret. Se t.ex. Bojan när Eto'o hade stora skadeproblem, eller när Pique, Busquets eller Pedro matchades in i laget. Det finns inga naturliga vägar in i laget utan allt styrs av omständigheter som t.ex. skador på ordinarie spelare eller att det saknas alternativ på transfermarknaden (julupphållet är ju inte direkt det bästa värvningstillfället, och ärligt talat så kan jag ibland undra om det ens behövs eller om det ens är sportsligt försvarbart att det finns).

Med det sagt så skulle jag såklart inte banga på att se en smart värvning heller, men jag kan för allt i mit liv inte komma på _vem_ som skulle kunna passa och som skulle kunna gå för absolut MAX 12-15M €
Canaletes
2011-01-07 23:46
Dokumentär om Xavis rekord från tv3.
Den är på katalanska men man förstår iaf lite om man kan bra spanska.

Del 1/4
Barcelona Rambla~
2011-01-07 23:42
addeh

Du har rätt. Fontas spelade inte mot Villarreal, han satt på bänken. Puyi och Abidal bildade mittbackspar.
Annons: