/spanien/barcelona/forum/13651.aspx/spanien/barcelona/forum/13651.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Port Olímpic.
2011-03-23 23:13
Jag tror det finns en enorm potential i Tiago, grundat på det man fått se av honom hittills. En passningssäker och kreativ spelare med gott sinne för spelet. Skulle man mot förmodan låta en sådan talang gå till spillo så är det nog värt några sömnlösa nätter.
Atlético addeh
2011-03-23 23:09
Coach pep

Du missar en viktig sak. Tiago är tänkt att vara Atléticos playmaker, och har du någonsin sett Keita spela vet du att det inte riktigt är hans roll. Därför skulle han nog inte lyckas slå sig in i Madrid-lagets startelva.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-23 23:09
addeh/

Jag är övertygad om att Pep ser Thiago som en framtidsman och om det är något som är säkert i livet så är det att Pep väl klubben väl och då måste han tänka på att slussa in egna produkter in i laget så småningom. Han har lyckats med Busi och Pedro och han lär säkert göra detsamma med Thiago i första hand. Min enda oroskänsla är att en eventuell värvning av Fabregas minskar Thiagos chanser att få speltid.
Barcelona basaric - Anims Abidal!
2011-03-23 23:05
Messi med bruten fot tillför mer än Keita.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-23 23:05
Hetfield/

Hittills har JDS gjort mer för Barça än vad Cesc har. Det har gått så långt att jag blir genuint äcklad av att höra alla rykten om Cesc ska vara på väg till oss och framför allt när de kommer från Barça-hataren Hermel. Om Rosell går med på att betala 40 miljoner för en egen produkt till en klubb som gång på gång plockar våra talanger vore det en imponerande Fail från hans sida.
Atlético addeh
2011-03-23 23:03
el Flaco

Messi dålig på sistone? Hm, jag som hade för mig att det var just han som för två veckor sedan gjorde lite som han ville med Arsenal och med två baljor sköt Barcelona vidare i Champions League.

La Pulga må inte satt alla chanser på sistone men han har inte varit dålig. Mot Sevilla var han bra, men hade extrem otur och blev skadad i slutet av första halvleken vilket förmodligen var det som hämmade honom från att vara sig själv mot Getafe.

Du missförstod mig. Jag menar inte att Keita just nu tar upp speltid för Thiago, även om jag i höstas hellre hade sett ynglingen få chansen vid ett par mer tillfällen, utan att jag inte vill att det skall ske nästa säsong. Förhoppningsvis får du rätt i att Thiago kommer sina chanser nästa säsong. Kan knappast tänka mig att Peps relation till Keita är bättre än den han har till FC Barcelona, och nästa säsong måste han börja spela Thiago mer för att tänka framåt.
Barcelona Hetfield
2011-03-23 23:01
Abbe.

Haha kungen! Där har vi Barcelonas framtid.
JDS kan få putsa hans skor el Flaco ;)
Barcelona Coach pep
2011-03-23 23:00
addeh

Inte haft en chans mot Tiago? Pratar du om Keita i hans nuvarande tveksamma form eller en Keita i form? Vi får inte glömma att Keita var en av ligans bästa mittfältare i Sevilla. Ja, han har gått ner sig, men han är utan tvekan fortfarande tillräckligt bra för Barcas bänk, och skulle utan problem kunna spela som startman i Atletico, Villarreal eller Sevilla, utan att ställa till det för laget. I mina ögon är Keita en kvalitetsspelare eftersom man har sett vad han går för.

Keita byts in, som någon redan skrivit, för att han måste få speltid helt enkelt så han itne är helt ur slag ifall tex Iniesta blir skadad. En Keita i form är faktiskt nyttig. Jag vet itne om Thiago utgör ett större offensivt hot än Keita heller. Maliern har avgjort många VIKTIGA matcher, eller åtminstone nätat i dem.

Personligen ser jag verkligen inget problem med Keita så länge han och Masch inte spelar tillsammans.
Barcelona Abbe.
2011-03-23 22:58
Fabregas tar twittrandet ett steg längre.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-23 22:55
addeh/

"Emellanåt var han hopplöst oengagerad och slarvig. Ändå får han chans på chans, hur förklarar du det?"

Detsamma skulle väl kunna appliceras till Messi de senaste matcherna, tycker du inte det? Menar inte att Messi borde bänkas, men det känns som att Keite ska alltid sågas längs med fotknölarna för sånt som många andra spelare kritiseras för.

Tycker också att du överdriver en aning om att Keite tar upp mycket speltid från någon som Thiago. Det är redan känt att ynglingen ska flyttas upp nästa säsong, hans chans kommer. Oavsett hur mycket Pep gillar Keite är det uppenbart att maliern inte kommer spela för klubben tills han är 40 år gammal. Nästa säsong lär Thiago får mer speltid. Ser inget fel med att Keite får spela nu med tanke på att framtiden tillhör Thiag, såvida vi inte värvar Cesc...
Atlético addeh
2011-03-23 22:51
el Flaco

Jag håller med dig att Keita spelat upp sig rejält under våren och förtjänar att få den speltid han får just nu. Men i höstas? Emellanåt var han hopplöst oengagerad och slarvig. Ändå får han chans på chans, hur förklarar du det?

Som jag tidigare har sagt, Keita får gärna vara kvar ytterligare en säsong, bara han inte för speltid när han inte förtjänat det och inte alltid byts in först i matcherna för det skulle bara göra utvecklingen för Thiago långsam.

Förmodligen beror väl denna stora dos av kritik mot Keita mycket på grund av att jag ser så oerhört stor potential i Thiago och det vore förbannat surt om ynglingen inte fick tillräckligt med speltid bara för en malier är lojal och trevlig. Det spelar ju ingen roll om vi jagar mål eller har säkrat matcher, Keita byts alltid in. Vad är poängen med det? Thiago har mycket bättre tiki-taka-fötter än Keita och i sådana lägen då vi jagar mål tycker jag han vore ett bättre alternativ.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-23 22:42
addeh/

Även om Keite inte är världens bästa spelare på sin position ser jag inte honom som något problem för laget, eller att vi måste sälja honom snarast möjligt. Han gör sitt jobb och fullgör sina uppgifter på planen. Du kan kritisera honom tills dina fingrar börjar blöda eller tangentbord slutar fungera, men faktum kvarstår; Keite spelade upp sig under de matcherna då vi led av skador och avgjorde matchen mot Zaragoza hemma. De tre poängen kan visa sig vara guldvärda när vi summerar säsongen längre fram.

PS: Lol åt hela den "vi bär honom till Bayern München" diskussionen mellan dig och Hetfield.
Atlético addeh
2011-03-23 22:34
Essienesque

Eftersom Keita inte är något utpräglad pivoté skulle han alltså fått fajtas med Tiago om platsen bredvid Mario Suárez i Atlético. Nej, där hade han inte haft en chans.

Zokora? Vakna upp nu, ivorianen har inte varit startman i Sevilla sedan i höstas. Gary Medel och Ivan Rakitic är numera givna i Manzanos startelva och där har Keita inte heller något att göra.

Bruno och Marchena? För det första måste jag förtydliga en sak - Keita är ingen pivoté, som Bruno, Zokora, Medel etc. Och nej, Keita hade aldrig någonsin slagit sig in i Villarreals startelva då Bruno är lika given som Keita är lojal och peta Borja Valero kan han bara drömma om.

1.70

Jag har ju förklarat flera gånger att jag inte har något emot Keita som person. Det jag stör mig på är väl egentligen mest att han får så mycket speltid utan att göra sig förtjänt av det. Och eftersom jag älskar attraktiv fotboll gör väl det knappast att jag gillar maliern mer då han bara segar upp spelet när han byts in.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-23 22:18
Figeta/

Införandet av en falsk 9:a användes redan under Cruyffs tid som tränare. Då var det Michael Laudrup som hade den rollen. Med tanke på att Guardiola spelade då har han säker blivit influerad av detta när han bestämde sig att placera Messi mer centralt i banan. Tito Vilanova hade förmodligen även han en stor del i den beslutet med tanke på att när han tränade Messi i ett av klubben juniorlag spelade Messi även då som mediapunta, i luckan mellan anfall och mittfält.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-03-23 22:05
En ny spelidé betyder inte att man ändrar allt. Vi har tidigare inte haft en Messis roll innan utan det är nytt att spela så.
Barcelona Essienesque
2011-03-23 21:54
basaric - Anims Abidal!

Både Cazorla och Cani är yttermittfältare. Valero tog jag som given på mittfältet och diskuterade hans chans möjlighet att ta plats på den andra innermittfältspositionen.
Barcelona basaric - Anims Abidal!
2011-03-23 21:54
Figeta - Anims Abidal

Cesc har kärlek för Barcelona, det vet alla. Men som sagt.. jag tror inte att han går till Barcelona så länge han vet att han inte kommer spela så många 90 minuter matcher. Komma med en ny spelide? Vi säger så här va, hade Cesc varit Schmeichel/Carlos/Cafu/Puyol/Koeman och den riktiga Ronaldo i ett så tror jag inte att Barcelona skulle införa en ny spelide.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-03-23 21:50
Han har ju sagt gång efter gång att han vill tillbaks och då har han väll fattat att han skulle få sitta på bänken flera matcher. Pep kommer rotera intensivt mellan dessa spelare och kanske har en ny spelidé om Cesc kommer.
Barcelona basaric - Anims Abidal!
2011-03-23 21:48
Essienesque

Busquets har spelat mittback 2-3 matcher med Barcelona, ska jag jämföra honom med Pepe då?

Du kunde ha tagit Cazorla, Cani och Valero som exempel istället. Och alla dom 3 är bättre än Keita enligt mig. Dom tre har även varit givna på Villareals mittfält på sistone.
Barcelona Coach pep
2011-03-23 21:45
Man måste kunna blicka in i Barcelonas träningar och omklädningsrum, för det är Keitas närvaro ovärdelig. Att leda ett fotbollslag inbegriper en hel del psykologi. Tränaren måste upprätthålla en bra stämning i truppen för att sådant avspeglar sig på planen. Ödmjuke Keita ställer aldrig till med problem tack vare sin obestridbara professionalsim och sådant måste värderas högt. Vi hade spelare som Deco och Ronaldinho som fanbärare men vi vann inte ett skit när de slutade ta sitt jobb på allvar. Guardiola rensade upp och tog in lite anständigt folk och nu vinner vi titlar och hungern behöver inte ifrågasättas. Jag tycker Keita förtjänar att stanna om han vill.

Hellre Keita än t.ex. svinen Madrid plockar på sig även om de må vara skickligare spelare. Hellre Pinto som höjer lagandan avsevärt, än en Dudek som kanske är bättre men inte bidrar med ett skit på bänken.

Vi vinner inte bara för att spelarna är bra, utan också för att lagandan varit på topp sedan Guardiola tog över. Det är därför jag rankar honom som världens bästa tränare. Han vet vart skåpet ska stå.

Kolla på Chelsea t.ex. De har PLs överlägset starkaste trupp men de har saknat glöden under stora delar av säsongen. Kolla sedan på Inter där vi ser samma sak, tills de fick in ett socialt geni i Leonardo som fick energin att flöda igen.
Barcelona Essienesque
2011-03-23 21:43
basaric - Anims Abidal!

Jag behöver inte gå in på Villareals sida för att veta vem Marchena är. Jag har sett honom spela i många år och jag vet mycket väl att han är främst mittback men kan även agera defensiv mittfältare. Jag utgick ifrån lagens senaste matcher helt enkelt. Men om du hellre vill lista Senna så be my guest. Har svårt att se hur det hade gjort någon skillnad dock...
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-03-23 21:41
addeh

Ja, visst förstår att vissa överdrifter är skrivna med inslag av humor. Men i och med att dessa ständigt återkommer blir det ändå lite illa menat tillslut. Som mobbning :P Haha, nu är det ju svårt att mobba någon som inte vet vem man är, via ett internetforum, men det var den bästa liknelsen jag kunde komma på. Man får uppfattningen av att ni tycker direkt illa om honom, det var det jag ville få fram.

Nej, det är väl mest Hetfield som kommer med dessa nedvärderande liknelser. Han är ju lite av en expert på det och ofta är dem klockrena, men återigen - när det ständigt återkommer taskiga kommentarer om Keita blir det tillslut för mycket. Det var väl lite så jag kände bara. Därför åtog jag mig rollen att rädda Keitas ära här inne :P

Summan av kardemumman. I sak håller jag egentligen med er - Keita borde nöta mer bänk. Men ni får förstå att det är lätt att tro att ni anser killen vara totalt värdelös om man bevakar forumet dagligen. Och om man bevakar forumet dagligen vet man också att ni båda är två oerhört kunniga personer om Barcelona. Så det rimmar illa.

Nu ska jag plugga! Hoppas ingen tog illa vid
Barcelona basaric - Anims Abidal!
2011-03-23 21:38
Essienesque

Just i den matchen så fick han spela på mittfältet, men gå in på Villareals sida här på SF och tryck på truppen så får du se vart Marchena är.
Barcelona basaric - Anims Abidal!
2011-03-23 21:37
Figeta - Anims Abidal

Finns ingen chans att vi värvar Cesc så länge Xavi är kvar i klubben. Oavsett hur mycket kärlek Cesc visar mot Barcelona så tror jag inte att han hade accepterat en plats på bänken. Cesc måste spela varje match så länge han är frisk.
Barcelona Essienesque
2011-03-23 21:36
basaric - Anims Abidal!

Källa, länktips.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-03-23 21:34
1.70-ligan - Anims Abidal!

Som du skriver så får han oförtjänt med kritik men det krävs inte att vara ett snille för att förstå att Keita inte platsar i Barca. Hans styrkor är alla löpningar och huvudspelet. Det tror jag vi kan hitta hos Cesc som har spelat i PL de senaste åren. Han skulle vara en av de mest fysiska i Barca om han anslöt till vår trupp och vet även hur man spelar tiki taka. Jag är nästan säker på att han kommer värvas och då måste Keita lämna.
Barcelona basaric - Anims Abidal!
2011-03-23 21:32
Essienesque

Marchena används väl som mittback i Villareal?
Barcelona Hetfield
2011-03-23 21:31
1.70-ligan

Äh, det är bara skämt. Det är inte så att Keita har botat HIV, men jag hade skickat iväg honom till Bayern så snabbt...
Barcelona Essienesque
2011-03-23 21:30
addeh

Haha! Oh no you didn't.

Atlético, du menar att han inte petar någon av Tiago eller Mario? Det tror du inte på själv.

Sevilla, Keita är betydligt bätre än exempelvis Zokora.

Villareal, Bruno och Marchena.. Kom igen nu.

Valencia är väl det enda laget på din lista jag blir tveksam till, jag gillar Tino Costa och Ever, den kan jag ge dig.

Sen att du nämner Athletic är roligt.. förutom den uppenbara anledningen till att Keita aldrig skulle få spela i Athletic....så finns det ingen annan.
Atlético addeh
2011-03-23 21:28
1.70

Det där om att vi skulle bära honom till München hoppas jag du förstår inte var för att kasta skit mot honom, snarare för att skämta lite.

Sedan tycker inte jag att jag skrivit så värst mycket nedvärderande saker om honom. Han kan få stanna kvar ytterligare en säsong i klubben, på det villkoret att han inte alltid får hoppa in först av reserverna och att han inte får spela när han inte förtjänar det. Hade dock föredragit att sälja honom till Bayern...
Annons: