/spanien/barcelona/forum/13644.aspx/spanien/barcelona/forum/13644.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2/28/2011 10:48
Hetfield

Det där behöver inte betyda ett skit. Det är de vanliga spekulationerna i brittisk press som ofta saknar grund. Dessutom så tycker man att Wenger borde ha lärt sig att värva sådana anfallare till PL. Bojan passar knappast in i den ligan som anfallare. Lika lite som Carlos Vela gör det. Han har ju efter 3 säsonger i Arsenal knappast gått framåt. Visst, små tekniska spelare kan visst lyckas där men då är de ofast lite av playmakers så som David Silva och Modric. Iniesta, Messi och Xavi hade säkert varit en hit där, det är spelare som kan hålla ifrån sig motståndarna med sin teknik, sin touch och framför allt sin spelförståelse, men när det kommer till små klena anfallare är det en helt annan sak.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2/28/2011 10:34
"Premier League duo Arsenal and Tottenham preparing end of season offers for Barcelona's Bojan Krkic."

Suck..kan inte Wenger sluta?

Khazal

Din kaka är på väg :P
Barcelona Rambla~
2/28/2011 10:22
Intressant artikel om tiki taka, sidled, trianglar och Barcas 4-3--3 eller varför inte deras 2-3-2-3. - geegiii, kanske kan vara intressant för dig att läsa. ;)


Hetfield

Ja inte lär det väl vara Milan då med tanke på att du nämner Bojan är ung? :P
Barcelona Khazal
2/28/2011 10:20
Hetfield

Arsenal? Where my cookie at?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2/28/2011 09:25
Gissa vilket lag som är ute efter Bojan nu då? Ni får en kaka om ni gissar rätt....
Ledtråd: Bojan är ung.
Barcelona Oha789
2/28/2011 02:34
Blaugrana91

Världens bästa tränare är normalt att vara världens sämsta förlorare

Vi snackar om Världens bästa tränare faktis. killen som vunnit CL med omöjliga klubbar nästan.

Men killen har inte förlorat han har blivit krossad, avklädd och allt. det är kul att höra han skylla på saker för det är en sida vi inte sätt.. Barcelona kommer få Mourinho snart att sluta lita på sitt defensiva spel stil och ändra sig och förstå att Offensiv fotboll är vad man ska köra nu för tiden! Inte minst när han senast klagade på att Deportivo var för Defensiva.. hahhaha..

Låt Mourinho tala för han är vist världens sämsta förlorare!
Barcelona Blaugrana91
2/28/2011 02:28
Android

Håller med, är för övrigt så trött på hans gnäll och klagande på allt...
Mourinho borde lära sig att hantera ett nederlag, han är helt klart världens sämsta förlorare!
Barcelona Frodo
2/28/2011 02:23
Android

Stor ironi att den man som är bättre än någon annan på att parkera spelarbussen framför mål klagar över det.
Barcelona Frodo
2/28/2011 02:21
- geegiii

Varför reagerar du som du gör? Det är väl ett uppenbart problem ni har spelmässigt? När man har flera spelare som tar avslut blir det ju svårare för motståndarna att läsa av er? Tror du att det gynnar er när Ronaldo snittar över 7 skott per match medan de andra spelarna sällan avslutar? Men du kanske är mer intresserad av att Ronaldo har en fin statistik än att det går bra för ert lag?

Higuain, He Knows How To Score! - "Hombre"

Jo, det blir för lättläst när motståndarna ställer upp med en mur framför er.
Higuain, He Knows How To Score! - "Hombre"
2/28/2011 02:10
Frodo

Skrämmande minst sagt att Ronaldo verkar vara den enda som skjuter i Real Madrid.
Barcelona Android
2/28/2011 02:07
Tycker ni inte det här är skrattretande? Enligt honom så spelade Depor med 10 försvarare och 1 målvakt. Men vad var det han gjorde för cirka 1 år sen på Camp Nou? Var ju typ 11 målvakter han körde med.
Real Madrid - geegiii
2/28/2011 01:59
Barcaholic, Android //

Jag har väl inte påstått annat?
Take a chill pill, var med glimten i ögat :)
Barcelona Android
2/28/2011 01:50
- geegiii

Till skillnad från Real så har Barca ett par duktiga spelare där framme som också kan göra mål. Det är inte direkt som Real där Ronaldo alltid gör målen då resten av Madrids anfallsspelare inte kan göra några mål.

Jag menar träbenet Benzema har gjort 3 mål på 22 matcher. Och Di Maria filmar hellre än att göra mål.

Där tappade jag den lilla respekten jag hade för dig när jag gick in på din profil och såg att du hade skrivit att Messi är en knarkare och fuskare.
Barcelona Barca4eva
2/28/2011 01:48
- geegiii

Jaja, för det är ju precis det Barca gör...-facepalm-

Hur som helst, lite offtopic men här är en stream till Red Carpet som sänds just nu...lite inför Oscarsgalan
Barcelona Barcaholic
2/28/2011 01:48
- geegiii

Till skillnad från er så ger Barcelonas ''sidleds-liga'' och Messi titlar.
Barcelona Barca4eva
2/28/2011 01:47
.
Real Madrid - geegiii
2/28/2011 01:43
Frodo //

Attans, om den endå vore lika avancerad som Barcelonas. Låta sidleds-ligan rulla runt i 80 minuter för att till sist lämna över den till Messi som får ta hand om biffen.
Barcelona Frodo
2/28/2011 01:22
Jag har kollat på lite statistik den senaste stunden så det är bara ett sammanträffande att jag drar upp Ronaldo nu när vissa diskuterar om honom.

Snitt för några anfallare i la liga vad gäller mål/skott där jag inte tar med straffmål. Jag tar med de 5 anfallare som har gjort flest mål i la liga och räknar med en decimal.

Messi: 23,1 %
Ronaldo: 10,4 %
Villa: 16,7 %
Llorente: 15,9 %
Pedro: 25 %

Värt att notera är att Felipe Caicedo från Levante har gjort 10 mål på 23 skott. Jag vet inte hur många av de som är på straff men det är ruggigt effektivt.

Ronaldo har tagit överlägset flest skott i la liga. Det är endast 4 spelare som har skjutit mer än 100 gånger.

Ronaldo: 188
Messi: 106
Rossi: 104
Villa: 102

Intressant att ingen spelare från Real förutom Ronaldo har tagit fler än 50 avslut. I Barcelona är det 3 spelare, Villarreal 3 spelare, Sevilla 2 spelare och A.Madrid 3 spelare. Valencia verkar inte ha en enda spelare vilket är märkligt.

Man ska inte analysera för mycket över statistik men Reals taktik verkar vara väldigt lättläst. Passa bollen till Ronaldo och låt honom bomba på.

Allt är hämtat från El Pais.
Real Madrid - geegiii
2/28/2011 00:59
Sam //

De subjektiva faktorerna du nämner känns mer som grädden på moset. Om man ska utse någon till "världens bästa" så börjar man med obestridlig fakta (nåja) där man tar fram statistik & dylikt, för att avslutningsvis smaksätta argumentet med personliga åsikter.

Jag kan tex inte sitta och häva ur mig att Zarate bör bli utsedd till världens bästa enbart för att det är en personlig favorit. Man måste ha något att bygga argumentet på.
Barcelona Sam
2/28/2011 00:51
- geegiii

Du behöver inte sticka nu. Alla småbarn har gått och lagt sig. Bara riktiga män uppe nu. Med håriga fötter och fingerben utanpå huden.
Barcelona Sam
2/28/2011 00:49
addeh

Ingen fara, du presenterade bara din subjektiva syn på det hela. Totaly legit.

- geegiii

Jo självklart, men då väljer du subjektiva faktorer som du förlitar dig på. Medan en annan person väljer att bedöma top 3 utifrån snyggast glidtackling under hela säsongen osv.

Jag väljer potatisgratäng pga dess färg och fina konsistens, mmmmmmmmm.
Real Madrid - geegiii
2/28/2011 00:41
Gonzalez_Barca, addeh //

Får väl ta och köpa erat jävla argument ;) Men tittar man på hela säsongen så är Ronaldo obestridligt top 3.

Gonatt!

sam //

Nja, håller med dig till en viss del. Visst finns det en portion subjektivitet i frågan. Men om man ser till säsongen hitills, så är det inte helt och hållet en smaksak att tycka att Ronaldo och Messi är med i top 5(!) direkt, if you catch my drift.

*****

Följer Gonzales råd och drar mig tillbaka innan detta utvecklar sig till ett pajkrig.
Atlético addeh
2/28/2011 00:40
Sam

Det var inte min mening att dra igång världens debatt angående detta, tycker bara det är väldigt kul att två inför säsongen så pass okända namn som Cavani och Sánchez varit så bra. Sedan är det omöjligt att säga vem som egentligen är bäst då motstånd och liga spelar en väldigt stor roll.
Atlético addeh
2/28/2011 00:38
geegiii

Det spelar ingen roll om Ronaldo spelmässigt gör bra ifrån sig, så länge laget inte presterar gör det ingen direkt skillnad.

Messi har under 2011 gjort nio ligamål på åtta matcher, samt sex Copa del Rey-mål på fem matcher.

Cavani har också han fortsatt på samma väg som i höstas där hattricket mot Juventus och hans två mål borta mot Roma väger allra tyngst.

Sánchez har tillsammans med Di Natale, viktigt att inte glömma honom, presterat en helt otrolig fotboll sedan årsskiftet. Inter, Juventus & Milan har alla fått känna på hur det är att möta denna fantastiska duo och hade det inte varit för Ibras sena kvittering hade det blivit segrar för de vitsvarta i samtliga matcher.

Jag förmodade att du missförstod mitt inlägg från första början, men här ovan har du en lite tydligare förklaring i alla fall. Inte ens du som Madrid-anhängare kan påstå att C.Ronaldo presterat bättre än dessa tre, det vore bara lögn.
Barcelona Sam
2/28/2011 00:34
Det är med top 3 och top 15 och alla andra toppar man kan hitta är ju helt subjektivt, förstår inte hur man kan diskutera detta. Det är som att fråga någon varför gillar du inte samma maträtt som mig. FÖR FAN HUR KAN DU TYCKA POTATISGRATÄNG ÄR BÄST!?!?!

You catch my drift...
Barcelona Gonzalez_Barca
2/28/2011 00:27
- geegiii

Jo du har rätt att man inte alltid kan stirra sig blind på statistiken, dock är de det mest "säkra" sättet att visa hur en spelare presterat, då de alla spelar som anfallare* så är det målen man ser efter. Cristiano har presterat bra, som jag sagt men jag anser ändå att Di Natale, Messi, Cavani och Sanchez gjort det bättre. Dock kan det hela ändras inom en vecka, vem vet CR kanske gör två mål i veckan och en hattrick under helgen, då kommer nog många höja röster för att han vart 2011as bästa spelare än så länge.

Aja jag lämnar det där, orkar inte med pajkastning inatt då detta lätt kan utvecklas till det, hoppas vi håller med varandra iaf trots att våra hjärtan håller på något helt olikt :P
jag drar nu, peace y bona nit.
Real Madrid - geegiii
2/28/2011 00:20
addeh, Gonzalez_Barca //

Känns som ni stirrar er blint på statistiken och visst säger den mycket, men inte allt. För faktum är, att trots Ronaldos uteblivna målskörd denna halva så har han faktiskt presterat. I höstas kunde han vara helt osynlig i en hel match men lyckas peta in två bollar medan idag så är han det motsatta, presterar rent spelmässigt, men inte lyckats näta regelbundet.

Sen kan jag erkänna mitt misstag, antog att du syftade på säsongen i helhet där Ronaldo är given top 3.

Barcelona Gonzalez_Barca
2/28/2011 00:09
- geegiii

I år har Cristiano varit så bra som han var under hösten då han var magisk. Han har gjort 5 mål på 9 ligamatcher under 2011.
Cavani har gjort 10 mål på 9 ligamatcher, Sanchez har också gjort 10 mål, dock på 10 ligamatcher
Sen så har Messi gjort 6 mål på 8 matcher.

Alltså har alla dessa ett bättre målsnitt i ligan hittills under 2011, och ser man objektivt på statistiken samt hur viktiga de varit för sitt lag så är hans bedömning om att dessa tre inklusive Di Natale har varit bättre under 2011 är helt korrekt. Cristiano har väl inte nätat nu i 4-5 matcher?
Sanchez & Di Natale har tillsammans lekt med Milan, Juve, Inter, Genoa, Palermo, Sampdoria sedan årsskiftet. Cavani har varit otroligt viktig för Napoli som konkurrerar om en scudetto för första gången sedan Maradonas dagar.. Messi har även han gått om Cristiano i skytteligan, trots att han vid årsiktet låg 3-4 mål bakom.

Edit: oj, ändrade lite i min första mening, såklart han varit bra men inte i närheten av hans toppform som han hade i hösten.
Barcelona Blaugrana91
2/28/2011 00:09
Läste Real redaktionens "kommentarer efter matchen" och jäklar vad Mourinho gnäller, är det inte domaren han ska skylla på så är det dem som lagt upp spelschemat...Så otroligt tröttsamt!
Han kanske ska inse att det är lagets fel att dem inte vinner...
Atlético addeh
2/28/2011 00:08
geegiii

Jag hoppas du såg att jag skrev 2011, vilket enbart syftar på prestationerna efter årsskiftet, och där tycker jag verkligen inte C.Ronaldo kan mäta sig med Messi, Cavani & Sánchez för att nämna några. Portugisen har inte alls varit i samma slag som i höstas, med undantag i Madrids två första matcher för året.
Annons: