/spanien/barcelona/forum/13633.aspx/spanien/barcelona/forum/13633.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid "Granero y Higuain"
2011-02-14 18:44
Bara för att ni har världens bästa ungdoms akademi betyder det väl inte att ni väl ha andra talanger. Den är ju inte optimal på något sätt?

Ni har även likt Arsenal försökt att lägga vantarna på vår super talang Pablo Sarabia, Wenger försökte i hela 3 år. Till slut insåg han att det aldrig skulle bli nått, tror Ryo var något slags andra handsval.
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-02-14 18:44
OTBAG

Du påpekade att vi länkade till Englands skittidningar, här har du då en bättre källa till Sagna-Spahic historien :)

Malaysias arsenal sida men det stod även på eran officiella innan ni tog bort den.
Real Madrid Redmond Barry
2011-02-14 18:39
elbraco//

Tapping up är inte att använda systemet då det inte är tillåtet. Däremot har ju ni i Spanien t.ex en fördel av att ni kan betala ut bättre nettolöner till samma pris pga skatteregler. Det finns olika fördelar med olika länder, vore ju bäst om det var lika för alla men så ser inte verkligheten ut just nu.
Spanien OTBAG
2011-02-14 18:37
elbraco//

Är det Arsenals fel att engelska regler inte är det samma som de spanska reglerna? Precis som "S-P" skrev så är det knappast vårat fel att de är annorlunda regler i Spanien än i England och att det knappast är Arsenal som styr utan det är FIFA/UEFA.

Det spelar ingen roll att du nämner att vi har scoutat Romeu, vi har all rätt i världen att sända scouter för att titta på spelare men ni försöker få det till att vi är en vidrig klubb för att vi scoutar ungdomar, trots att reglerna säger att vi får det.

Förklara snälla vad vi gör fel om vi sänder ut scouter för att titta på spelare och om de imponerar så ger vi den spelaren ett kontrakt, ett kontrakt som reglerna i England tillåter. Varför är vidriga för det?
Spelaren i sig kan tacka nej till kontrakterbjudandet och Barcelona som klubb kan övertyga spelaren med andra medel att stanna i klubben tills han kan signa ett kontrakt.

Vad är felet i att vi sänder ut scouter för att titta på spelare? Varför skulle vi inte vara stolta över att vi regelrätt kan hitta spelare som Cesc, Miquel osv?

Sen, ännu en gång. Ni (Du bl.a) klagar på att Arsenalfansen inte har källkritik för att sedan skriva detta:

"Källa: goal.com/imscouting.com/wikipedia
googla det, går inte att använda länktips i edit."

Wikipedia kan JAG gå in och ändra på. Goal.com är känd som den en av de största skräpspridarna i världen.
Gunner - Kanouté
2011-02-14 18:36
elbraco/

"Sen förstår jag inte riktigt vad eran poäng är med hela grejen."

Min poäng vara bara att visa dig/er att det stämde (om Afobe, Aneke).

Och det om Romeu, enligt Young guns, så stämmer det inte.

(Young guns = Jamie Sanderson, har sjukt bra koll på Arsenal men framför allt ungdomsverksamheten. Han har en blogg och ni kan kolla upp honom om ni vill på twitter @ http://twitter.com/#!/YoungGunsBlog)
elbraco
2011-02-14 18:31
Gunner - Kanoute.
Där ser man. Det visste jag inte.
Sen förstår jag inte riktigt vad eran poäng är med hela grejen.
Någon på erat forum skrev: "Våra talanger förblir, just det - våra".
Vad bevisar det? Att ni kan behålla era talanger samtidigt som vi andra lag inte kan behålla våra pga regler och fransoser som lurkar utanför ungdomsakademin? Något att vara stolt över? Det kallas att använda systemet, precis som vi blir anklagade att göra när det gäller tapping up och tv-avtal och mycket annat.

"On 13 August 2010, due to the need to rest some of Barça's Spanish internationals, Romeu was included in the nineteen-man Barcelona squad to face Sevilla FC in the first leg of the season's Spanish Supercup. He made his official competitive debut in that game, a 1–3 away loss, playing the full ninety minutes.[2][3] On 6 September, reports surfaced that English club Arsenal's manager Arsène Wenger was interested in Romeu, having sent scouts to watch his performances."

Källa: goal.com/imscouting.com/wikipedia
googla det, går inte att använda länktips i edit.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-14 18:28
Gunner - Kanouté
2011-02-14 18:26
"Barcelona apparently invited Afobe to visit their academy and the striker was believed to be offered a place in the Barca Atletic team with a deal worth €800 per week, but the player prefered to stay at Arsenal believing he has a better chance of making it at Arsenal rather than Barcelona. Afobe is an England U-17 international and has caught the attentions of Barca scouts during a youth tournament where he scored 4 goals in 3 matches."

"Barcelona sent some scouts last week to follow Arsenal youth player Benik Afobe (16) when he played for England U-17 national team in Azerbadjan"
Spanien OTBAG
2011-02-14 18:26
el Maestro!//

Cesc pratade med Arsenal och Wenger bakom stängda dörrar, han nämnde aldrig i media att han ville lämna Arsenal. På så sätt hade era spelare ingen som helst rätt att driva en häxjakt om Cesc i media.

Angående Aneke och Afobe så nämnde Jamie Sanderson på YoungGunsblog, Sanderson som har en otrolig inblick i klubben att ni sände era scouter för att titta på Aneke och Afobe. Men till skillnad från Cesc, Ignasi Miquel och Merida så valde både Aneke och Afobe att stanna.
Atlético Wilshere#19
2011-02-14 18:24
Hetfield- Megan Fox is a dude //

Jadu... fråga de som har huvudansvaret över era ungdomsvärvningar?

Frodo //

Värst vad du verkar ha stenkoll på saker och ting. Ni försökte locka över Afobe och Aneke precis lika mycket som vi gjorde med t.ex. Cesc. Skillnaden är att vi lyckades, men ni gjorde det inte.
Spanien S-P
2011-02-14 18:22
Hetfield- Megan Fox is a dude @

Ha ha? Dussinlirare? Då behöver ni inte skicka iväg scouter för att följa spelarens utveckling.

Frodo @

Ne. Vi försökte inte värva Fabregas heller.
Barcelona Frodo
2011-02-14 18:19
Hetfield- Megan Fox is a dude & elbraco

Helt otroligt att de tror att Barcelona skulle vara ute efter medelmåttor som Afobe och Aneke när vi har La Masia. Tror de på allvar att vi är ute efter nästa Heskey eller Carlton Cole när vi har lirare som Deulofeu i akademin?
Barcelona el Maestro!
2011-02-14 18:18
OTBAG:
Din kritik borde du rikta till Cesc själv. Du har väl läst hans uttalande inför starten av denna säsong när han har insett att värvningen inte kan gå igenom. Du kan ha förstått budskap där, tror jag.
elbraco
2011-02-14 18:17
Har ärligt talat inte hört talas om att Barca försökte värva Afobe och Aneke.
Kanske något som Cross har kokat ihop?
Barcelona Frodo
2011-02-14 18:15
S-P & Wilshere#19

Vi försökte inte värva Afobe och Aneke.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-14 18:15
Harryson

Cruyff tog med sig fotbollen från Ajax tiden till Barcelona där den ända sen dess har blivit Barcelonas filosofi. Grande Cruyff!

Wilshere

Get over yourself, vi har världens bästa akademi, varför skulle vi vilja ha några dussinlirare?
Barcelona el Maestro!
2011-02-14 18:14
Jag förstår mig aldrig på att folk irriterar sig på när Xavi eller någon annan uttalar sig om Cescs vilja att komma tillbaka till Spanien. Var i ligger felet när personen i fråga har själv sagt det?

Cesc är en god vän till Xavi och Pique. De umgås och har kontinuerlig kontakt med varandra. Cesc har själv sagt att han ville lämna Arsenal för Barca men att han har kontrakt med klubben som inte vill släppa honom.

Varför inte rikta irritation till Cesc? Det är han som är påven i dramat.

Jag tror förresten att Cesc stannar i Arsenal en eller två säsonger till.
elbraco
2011-02-14 18:13
Ja, men eftersom 99% av Arsenalfansen inte verkar bry sig om källan så tänkte jag att det kunde funka, inte sant?

"Är knappast Arsenals fel att reglerna i Spanien är annorlunda jämfört med Englands. Är som att vi ska gnälla på att det är lägre skatt i Spanien vilket kan locka fler stjärnspelare"

Precis som det inte är Barcas fel att vi får in massa pengar via TV-intäkterna i Spanien, då reglerna är såna. Något som detta AST klagade på enligt Cross artikel.
Det finns massa dubbelmoral i fotbollsvärlden, det går inte att alltid ha rätt. Vill man ha rätt i en fråga, får man erkänna sig fel i en annan.
Barcelona Frodo
2011-02-14 18:12
Harryson

Barcelona har precis som du säger hämtat väldigt mycket från Ajax-modellen.
Atlético Wilshere#19
2011-02-14 18:11
Frodo //

Jag vill inte lägga mig i diskussionen men var tvungen att kommentera detta...

"Ni har ständigt scouter på ungdomsspelarnas matcher och ni tar kontakt med dessa ungdomar och försöker locka över de till er akademi på ett fult sätt."

Precis som ni gjorde i somras när ni försökte locka över Benik Afobe och Chuks Aneke från Arsenal för att skriva kontrakt med Barcelona när det skulle fylla 18 år...?

Edit: Sedan snackar ni om att uttalanden från Xavi & co. bara är påhitt från media, men vad är då inte alla artiklar som hävdar att Arsenal vill köpa både den ena och den andra spelaren från Barcelonas ungdomsakademi?
Spanien S-P
2011-02-14 18:10
Är knappast Arsenals fel att reglerna i Spanien är annorlunda jämfört med Englands. Är som att vi ska gnälla på att det är lägre skatt i Spanien vilket kan locka fler stjärnspelare. Att vi värvade Fabregas är knappast vårt fel. Han ville lämna, och han lämnade. En lätt jämförelse med Afobe som ni försökte värva i somras. Killen valde att stanna, Fabregas gjorde inte. Sedan tillät reglerna oss att värva Fabregas, inget Arsenal kan göra åt då vi inte styr FIFA/UEFA. Hur ni får det till smutsigt vet jag ärligt talat inte.
Spanien OTBAG
2011-02-14 18:09
elbraco//

Oh snap, där fick du mig allt!

Älskar det faktum att ni kritiserar Arsenal-fansens källkritik för att sedan länka till sidor som DailyMail.

Jösses vad John Cross personliga åsikter verkar kunna driva dig till vansinne.
Barcelona Frodo
2011-02-14 18:08
elbraco

John Cross är en första klassens douchebag. Att han skriver för The Mirror bekräftar det hela. De flesta engelska journalister inom Englands gränser lever i en bubbla där de skanderar "Premier League-best league in the world" och använder termen "world class" till alla som har brittisk nationalitet. Utlandsbaserade journalister som Sid Lowe och Graham Hunter har mer fotbollskunskaper och kan faktiskt skriva riktiga artiklar som inte går ut på att ljuga om citat och liknande.
elbraco
2011-02-14 18:07
En annan av John the scum Cross artiklar. Rubriken?
"Why Barcelona arent a model club but Arsenal are"
Detta säger väl allt om hur artikeln kommer fortsätta?

"Barcelona is owned by its supporters but sadly this does not mean they act with any decorum or in the long-term interests of the game."

"The AST is a shining example as it allows supporters to part-own shares, have a say on club matters and be represented at board level."

Poängen är alltså att medlemmar som äger 100% av klubben = värdelöst, medans Arsenals fans möjligheter att vara delägare (vet inte hur många procent) är toppen.
Arsenal är alltså bäst, och Barcelona är sämst.
Tillåt mej spy.
Valencia P U T A R E E A L
2011-02-14 18:03
Vilka sköna bilder att vinna copa del rey och ligan , tror inte på CL men hoppas 3plen. visca el barca , visca el catalonyia
elbraco
2011-02-14 18:01
Inte bara Spahic. Se länktips.

För övrigt är John Cross från Mirror Football ett stort jävla skämt. Han är själv Arsenalfan och har skrivit flera artiklar där hab spyr galla över Barcelona samtidigt som hans precious little Arsenal gör precis så som man BORDE göra.

Han skriver ironiskt om Barcelonas "oh-so-superior-fans" och "perfect role model club" precis som om det är något som alla fans går runt och säger. Jag äcklas över en sån inkompetent journalist som tillåts skriva pure bullshit. Det är sånt där skit som Arsenalfansen läser och tar till sig utan att tänka själva.

"The snobbery surrounding Barcelona which seems to encourage people to walk around with their noses in the air wearing know-all grins is basically based on a lie."

Vem gör det? HUR kan han ens tro på sig själv när han skriver detta?
Sammanlagt en riktigt vidrig person utan någon som helst bild av hur fotbollsvärlden utanför England, eller utanför sin Arsenalgrotta för den delen, ser ut. Ber om ursäkt för hårda ord men han är verkligen scum of the earth.
Barcelona Frodo
2011-02-14 18:00
Ashburton

John Cross initierad journalist? The Mirror? Är det den sortens journalism du ser som pålitlig?

Spelarna har uttalat sig om Cesc men inte varit respektlös mot Arsenal. Ni hatar ju Xavi på grund av uttalanden han inte har gjort. Uttalanden som att Arsenal kommer att förlora PL i december, att Cesc är på lån hos er och såna uttalanden är påhitt. Men ni vet ju inte vad källkritik innebär så det är inte konstigt att ni sväljer allt med hull och hår.

"Cesc är bra spelare som vill hit och han skulle passa här" är uttalanden som spelarna gjort typ. Det är inte tapping up. Sagna kommenterade om Emir Spahic på Arsenals egen officiella hemsida men det är det ingen som tar upp.

Och varför ska du bry dig om att vår klubb tar lån? Hur har ni finansierat Emirates Stadium? Tvättat pengar eller lånat pengar?

Sluta lev i en bubbla. Alla storklubbar har lik i garderoben. Ni är dock den enda storklubben som använt er av child trafficking vilket är avskyvärt på alla sätt och vis.
Barcelona true_barca_fan
2011-02-14 17:57
Bad news Puyol missar matchen mot arsenal.
Spanien Harryson
2011-02-14 17:56
Som Ashburton skriver så är det klart att det finns influenser av Barcelonas (Hollands?) sätt att tänka fotboll. Dock så är det ändå mycket som skiljer då EPL är lite tuffare som liga (på gott och ont), så teknik måste blandas med styrka. Något som Arsenal inte har lyckats tidigare år.

Det som många arsenalfans stör sig på är att flera Barcelonaspelare kommenterar om en spelare som har kontrakt. Även om det är en fråga från en journalist så kan man säga att man inte vill svara med respekt till spelaren och hans klubb. Sedan är säkert flera fabricerade citat, och det är inte så att alla går ut och i media och pratar, men några gör det. Och det är irriterande för oss Arsenalsupportrar, det tror jag ni har förståelse för.

Det var inte något försvarstal som skall göra det rätt för oss om vi har gjort något fel i någon annan transfer, merida, chamack etc.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-14 17:53
Äh suck, jag ger upp. Det är som att försöka bota AIDS genom att be till påskharen, bara energikrävande och lönlöst.
Annons: