/spanien/barcelona/forum/13625.aspx/spanien/barcelona/forum/13625.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2011-02-25 15:25
I Valdés, Xavis och Puyols skadefrånvaro samt Dani Alves avstängning har Guardiola valt att ta med B-lagspelarna Miño, Montoya & Thiago till matchen mot Mallorca.

Fullständig trupp: Pinto, Miño, Adriano, Montoya, Piqué, Milito, Abidal, Maxwell, Mascherano, Busquets, Keita, Iniesta, Thiago, Afellay, Pedro, Messi, Bojan & Villa.
Barcelona Vamos Blaugrana
2011-02-25 15:08
Vad i helvete gör tv10 som visar roma vem fan vill se roma två gånger i rad:S så fkn irriterande !
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-02-25 14:50
Clichy #22//

Jag hade haft lättare att acceptera Torals beslut om det inte hade varit så förbannat mycket mer pengar som han kommer få av Arsenal. Hade det varit lika ekonomiska villkor hos Arsenal och Barça och Toral ändå ville lämna så hade jag blivit besviken men accepterat hans beslut. Toral har ju sagt att han gillar England (han har ju dessutom en englesk mor) men man kan ju inte låta bli att undra om det bara är skitsnack för att egentligen flytta för pengarnas skull.

Sen så kan man ta den meningen som du skrev: "är det här en situation där du tycker man borde vara arg på Toral eller på Arsenal?" och byta ut "Toral" mot "Cesc" och "Arsenal" mot "Barça" och be dig svara på den. =)
Spanien Rivaldo!
2011-02-25 14:43
Jag kan inte förstå hur det är att "gå bakom ryggen" när Arsenal värvade Toral när han inte hade ett bindande kontrakt till klubben.

Spelarmarknaden är ju fri och det är något som båda Barca och Arsenal uttnyttjar, i alla åldrar.

Sen tror jag inte att pengar är den största anledningen till att Cesc, Merida och Toral valde att flytta till Arsenal. Det är en av anledningarna visst men jag tror större chans till speltid går långt före. Konkurrensen är sämre i Arsenal än i Barca och att få speltid i A-laget tidigt är ju något som de allra flesta storstjärnor har fått.

Har man en så stor och lyckad ungdomsakademi som Barca så kan man ju inte räkna med att alla ska få plats i A-laget. Det är ju orimligt och ser man som ungdom i Barca att det inte finns plats för mig i framtiden så måste man ju förstå att de vill lämna.
Spanien Clichy #22
2011-02-25 14:20
El Kaiser de Michoacán //

Jo jag förstår hur du tänker. För egen del har jag erfarenheten att nästan alla barcafans som man varit i kontakt med i somras pratade om hur fel det var att Arsenal värvade Fabregas och att han nu skulle komma 'hem'. Så det blir väl att man blir enögd. Men tror det är rätt viktigt att hålla sig ifrån ord som moralpredikan och liknande värdeladdade ord för att kunna diskutera på en sansad nivå.

I fallet med Toral (länktips) är det inte konstigt om Barcelona är frustrerade (är det här en situation där du tycker man borde vara arg på Toral eller på Arsenal?) Som jag ser det, så om han inte har något kontrakt så kan ju inte Arsenal gå bakom ryggen på honom och förhandla med Barcelona. (Fast det här är väl mitt engelsk-influerade perspektiv på betydelsen av formella kontrakt som kommer in)

På ett 'politiskt' plan eller vad man ska kalla det tycker jag inte det är konstigt att Rosell uttrycker sig som han gör. Men då bör han också vara beredd på att hans uttalanden granskas och i längden är det inte sagt att han vinner så värst mycket på det. Åtminstone inte utåt. Fast syftet kan förstås varit att markera för de egna fansen och då kan han kanske vunnit på det.
Barcelona tikitaka-GOOL
2011-02-25 14:10
Haha vi har hittat den perfekta spelaren för barca...
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-02-25 13:47
Clichy #22//

Jag kan hålla med om att moralpredikan är ett väl laddat ord men jag tror ändå att du förstår vad jag syftar på. Det enda nästan på alla gunners man hade någon kontakt med pratade om i sommras mer eller mindre uteslutande om var bristen på respekt från Barcelona mot Arsenal i samband med Cesc-gate. Då blir det i alla fall för mig som att Arsenal har något att leva upp till vilket jag inte tycker att man gör, för Arsenal är knappst bättre än någon annan (och Barça är inte bättre heller). Att förhandla med Toral bakom Barcelonas rygg när man har ältat på en hel sommar om respekt rimmar illa för mig.

Sen tycker jag inte att det är konstigt att Rosell markerar mot Arsenal. Av de fyra bästa ungdomsspelare (Cesc, Piqué, Mérida och nu Toral) som Barcelona har tappat mot sin vilja på senare år så har alla fyra gått till England och tre till Arsenal. Dessutom har Arsenal har ryckt i ytterligare fler (Thiago, Messi, Samper, Deulofeu). Klart som fan Rosell måste göra vad han kan för att markera.
Barcelona SaM__-
2011-02-25 13:24
Underbart med Pep 1 år till =)
Spanien Clichy #22
2011-02-25 13:14
El Kaiser de Michoacán //

Det här med 'moralpredikan' förekommer ju nog från båda sidorna så kanske bäst att lämna bort såna värdeladdade ord om man ska föra en vettig diskussion (som jag ändå tycker att du verkar vilja göra).

När man läser vad Rosell sagt (eller är det förvrängt?) så får man ju nog intrycket att Barcelonas modell inte går ut på att 'fiska' ungdomar från hela Europa och att skillnaden därför inte är en fråga om lön utan om talangjakten mera generellt. Men det kan som sagt vara förvrängt, för jag har inte sett intervjun i sig (har du?)

Sen tror jag man förenklar lite väl mycket om man säger att Arsenal kör på höga löner *istället* för att investera pengar i att utbilda ungdomarna. För talangfulla ungdomar idag är Arsenal inte ett dåligt alternativ sett till hur pass hög nivå ungdomsaakademin håller och hur pass goda chanser det finns att få speltid på högsta nivå.

Säkert spelar lönen in när unga spelare går till Arsenal, precis som lönen och skattereglerna spelar in när vuxna spelare väljer att gå till Barcelona. 300 000 per år för en 16 åring och flera miljoner per år för en 25-åringar är skrämmande pengar i båda fallen, och jag ser gärna att det kommer in regler och riktlinjer för att dra ner de löjliga lönekostnaderna och transfersummorna som gäller nuförtiden, men att tänka att folk går till Arsenal eller Barcelona enbart för pengarnas skull känns inte rimligt tycker jag.

När jag nu en gång är här ska jag också passa på att tacka för en fantastiskt match senast. Ni kunde i ärlighetens namn haft med er flera mål in i halvtid, men jag tycker också att vi stod upp bra. I veckan har vi tappat RvP, Walcott, Fabregas och Koschielny, men hoppas de är i skick tills returen så vi får se en lika fin tillställning då - oavsett vem som vinner.
Barcelona Abbe.
2011-02-25 12:22
AndreD

"Som hela världen vet så skapas framtidens cracks för Barcelona här."

"Men tyvärr så skapas även Arsenals cracks här."
AndreD
2011-02-25 12:15
Kan du översätta? :P
Barcelona Napao
2011-02-25 12:10
Sanchez och cavani är bra och dyra spelare,personligen borde Barca kolla efter backar.
Har ni sett bilden på länken som är från sport?
PedroRodriguez
2011-02-25 11:52
Cavani smakar bättre än Sánchez enligt mig. Cavani är mer mångsidig och har ett grymt bra presspel, samtidigt som han har en gigantisk näsa för mål. Definitivt den stora överraskningen denna säsong. Dyr?...Absolut.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-02-25 11:51
Maykii

Vad fan är ditt problem? Sluta med dessa PM och annat skit till mig tack.
Vad har jag gjort dig?

Lögn? Vad jiddrar du om?
Det går att ansöka om biljetter till CL finalen via Uefa nu, fram till och med 18 mars.
Priserna är 150, 225 och 300GBP + 25 GBP service avgift.
Själv ansökte jag om dom billigaste, dvs 150GBP biljetterna, säkert inte världens bästa platser men skulle vara lycklig ändå.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-02-25 11:43
Rivaldo!//

Barça ta också in unga spelare till sin organisation, inget snack om det. Skillnaden är att man inte lockar med pengar utan man har investerat många miljoner euro till att ge ungdomarna den bästa utbildningen både på och utanför planen och använder det som argument till varför spelarna ska välja Barcelona. Arsenal kör istället på strategin €300 000/år plus bonusar till 16-åringar.

Sen är det ju snyggt bloggen nämner Messi som ett köp när det var Messis pappa själv som kontaktade Barcelona och ville att Leo skulle få provspela. Thiago som bloggen också nämner har i princip varit jagad av hela Europa valde Barça för att han tyckte att dom erbjöd bäst förutsättningar. Ville han tjäna så mycket pengar som möjligt som ungdomsproffs så valde han solklart fel klubb.

Det är någonstans där skillnaden ligger enligt mig. Grunderna till varför spelaren väljer klubben. Barcelona lockar inga ungdomsspelare till att välja dom pga pengar utan på mycket mer sunda grunder. Jag tycker att det är skrämmande att locka en 16-åring med €300 000/år plus bonusar men det är min åsikt.

Spelarens egen vilja ska respekteras säger många gunners. Toral ville själv lämna Barcelona. Om det var för pengarna vet jag inte, men han ville lämna. Då säger många gunners, "ja va fan killen ville lämna så det är inte oss ni ska vara arga på, var arg på honom istället". När Cesc ville lämna Arsenal i sommras så valde mer eller mindre alla gunners att rikta sin ilska mot Barcelona istället för Cesc. Man hatar fortfarande Barcelona samtidigt som man låtsas att Cesc inte har gjort något fel alls.

Reaktionerna blir häftiga mot Arsenal och det grundas säkert mycket på all moralpredikan som gunners höll på med i sommras för nu sedan ta kontakt med Toral bakom klubbens rygg och dessutom historian med fallen Cesc och Merida.

AndreD
2011-02-25 11:07
Maykii

Läs inte vad han skriver då om det stör dig så mycket.
Barcelona Barca4eva
2011-02-25 10:52
Maykii

Va snackar du om? Vilka lögner?

Sedan är Andreas en skön snubbe =p
Barcelona Maykii
2011-02-25 09:32
Andreas - V.V [Barney S]

Varför är du sån tönt? Lämna det här forumet om du ska komma med dessa löjliga lögner. Jag läser det här forumet för att det finns vissa fotbollskunniga här och som kommer med de senaste nyheterna men du är bara tragisk.
Barcelona comprende
2011-02-25 04:28
Barcelona är inte i behov av någon målgörare så länge Messi finns med. Barcelona behöver en som gör sina 15-20 mål per säsongen och snittar på 10 ass och som kan delta i pressspelet. Så Sanchez vore det optimala. Han på vänster kanten Messi i mitten och Pedro till höger ett anfall som vi kan leva på i 7 år. Sen hur kan man ha något emot hans trollkonster?
Barcelona .Sami.
2011-02-25 01:04
Pep the King
De visar inte Barca Vs Arsenal på tv10. Dom visar Romas match istället.
Tisdag 8 mars
20.00, Viasat Fotboll/Sport HD: Barcelona-Arsenal, Åttondelsfinal 2:2
20.00, TV10: Shakhtar Donetsk-Roma, Åttondelsfinal 2:2

Barcelona Pep the King
2011-02-25 01:01
Hoppas tv10 visar Barca Vs Arsenal.
Barcelona Barcelona ska slita isär Arsenal 2011-03-08!
2011-02-25 00:59
Hoppas på vinst mot Arsenal!
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-02-25 00:31
"We have received your application for tickets for the UEFA Champions League Final London 2011 that will be played in the Wembley Stadium on 28 May 2011 at 19:45 local time.

Då var det väl bara att hoppas på mer tur i ÅR......

Godnatt!
AndreD
2011-02-25 00:15
Andreas

Han "glömde" nog att skriva snabbhet, spelförståelse, passningar, teknik m.m.

Messi klår Lavezzi på alla punkter. Att de ens jämför...
Barcelona .Sami.
2011-02-25 00:09
Fabregas och Walcott kan missa returen.
Spanien Rivaldo!
2011-02-24 23:28
Younggunsblog tar upp dubbelmoralen Barcelona/Rosell visade i sitt uttalande om Toral's övergång till Arsenal. Rätt eller fel vad tycker ni?
Atlético addeh
2011-02-24 23:21
el Flaco

Antar att jag bara sett det bästa av Sánchez och gjort en bedömning därefter. Vet faktiskt inte hur han är i presspelet men jag litar på ditt omdöme.

Jag läste den artikeln för några dagar sedan och jag hoppas klubben gör rätt beslut om det nu stämmer.

Hetfield

Fördelen med Cavani utöver att han är en grym målskytt är ju som du säger presspelet och att han också kan spela på en kant som han gjorde utomordentligt i VM. Jösses vad han slet för sitt Uruguay då, både offensivt och defensivt.

Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-02-24 23:04
Min kunskap om Lavezzi är begränsad, har inte sett han spela mycket

"Lavezzis målsinne är tyvärr pinsamt, för, som du säger Solo. hade han haft bra målsinne så hade han varit bättre än Messi! "

Så pass? (Napoli forumet)
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-24 22:59
Nolito? Nej tack, jag köper hellre tillbaka Saviola och sätter honom på kanten....

Sanchez är lite för mycket av en trollgubbe föratt kunna bli en bra målgörare i Barcelona, men jag tycker att Cavani är perfekt för Barcelonas spel. Det är en spelare som kan göra mål på alla sätt, dessutom så är han van att spela som ensam anfallare som pressar motståndarnas försvarare.

Prislapp? Runt 40 miljoner.
Barcelona el Flaco
2011-02-24 22:58
addeh/

Alexis Sánchez är en duktig dribbler, men han är raka motsatsen till Pedro i det anseende att chilenaren är inte i närheten av att arbeta hårt för att vinna tillbaks bollen och stressa motståndarnas backlinje. Miguel Rico skrev även i sin kolumn för två dagar sen att en källa inom FC Barcelona hade sagt att de inta har eller tänker lägga ett bud på Alexis Sánchez och/eller Gareth Bale (länktips).
Annons: