/spanien/barcelona/forum/1357.aspx/spanien/barcelona/forum/1357.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona culecule
2016-03-15 13:49
@VisCA.barCA:

Jag behöver inte förklara mig. Tror alla här förstår hur dumt det skulle vara av Arsenal att pressa högt, som det står i artikeln.
Barcelona Reymar
2016-03-15 13:44
@Gabriel:

Premier Leagues bästa målskytt som även slagit van nistelrooys rekord mot en 34-åring. Hmmm.. Svårt val va?
VisCA.barCA
2016-03-15 13:34
@culemannen:


Jamen utveckla dig gärna då? Så du tycker att det räcker om Arsenal bara fokuserar på offensiven? Alla vet hur det går då....

Har dom Walcott-Sanchez på kanterna och Welbeck på topp så kan man väl säga att kontringarna kan gå undan,(till skillnad från snöret-Giroud) men de måste fortfarande fokusera på defensiven.
VISCA VISCA!
Barcelona culemannen
2016-03-15 13:26
@VisCA.barCA:

Nej jag håller inte alls med.
VisCA.barCA
2016-03-15 13:12
@culemannen:


Arsenal MÅSTE våga spela ett hårt presspel, annars kommer dom inte komma nånvart. Ska dom stå och kolla på när Barca håller boll?
Ska man spela mot Barcelona på Camp Nou så är iaf försvarsspel Prio 1!
Barcelona Barcadinho.
2016-03-15 13:04
@DM1982:


Minn äldsta som ( han läser många idrotts litteratur) berättade för mig att Suarez brukar dricka bara vatten dagen han har en match. Han dricker jätte mycket innan men äter inget. Läkare påstår att det är nästan omöjligt att det funkar för honom på det sättet och rekommenderar inte andra göra likadant. Han berättade vidare att Bolt skrev på sin självbiografi att han har käkat skräpmat under hela hans uppväxt parallellt med idrotten.
Det finns alltså undantag men generellt så tror jag på vetenskap.
Kost o hälsan går ihop. Det känner jag på mig själv om inte annat.

Leicester är säkert en säsong fenomen, typ som Montpellier som vann franska ligan för några år sen. Så jäkla kul när det händer.
Vlom
2016-03-15 13:00
@Reymar:


Man skulle nog säga egentligen detsamma om Manchester United, Manchester City som under hela säsongen underpresterat med deras mått mätt. Som sagt, de nämnda klubbarna samt Chelsea kommer att spänna musklerna göra en rad förändringar under sommaren. Om det är någon säsong som Arsenal och Tottenham kommer få störst chans att vinna ligan så är du nämligen NU, fanns trots allt en anledning varför Poch t.o.m. ställde över sina bästa spelare inför mötet mot Aston Villa (Premier Leagues absolut sämsta lag) medan man hade en viktig EL-match.

Atlético var ett etablerat topp 3 topplag samt att det kryllade av spelare som bevisligen var bland ligans eller t.o.m. Europas bästa inom sina respektive positioner sedan ett antal säsonger tillbaka när man vann ligan (Arda, Godín, Filipe Luís, Courtois o.s.v). Man kan verkligen inte säga att Atlético vann p.g.a. Barcelona eller Real Madrid var dåliga (bägge slogs om guldet ända in på slutet), Atlético var helt enkelt j*vligt bra och dessutom var man ca två minuter från att vinna Champions League ifall om det ej vore för Ramos nickmål.

Nog skulle Leicester faktiskt kunna imponera och vinna mot Valencia ifall om de möttes idag, men det är främst p.g.a. de sistnämnda laget har demontränaren Lord Gary Neville om man får säga så. Däremot måste man nog säga ändå att du överdriver rejält när du menar enligt ditt utsago att Leicester skulle platsat hos de övriga 18 La Liga lagen efter en säsong. Säger onekligen inte lite över hur pass mycket du överskattar Leicester samtidigt som du underskattar kvalitén hos de övriga spanska lagen.

Inför nästa säsong, kommer La Ligas TV-avtal att kollektiviseras varav samtliga av lagens TV-intäkter minst kommer att förbättras avsevärt jämfört med den pågående säsongen. Nog är det inte lika mycket som hos Premier League, men varken någon utav de övriga ligorna är i närheten av att nå upp till liknande TV-intäkter som PL har. Sedan ska man förstås inte stirra sig blint på just TV-avtal då det trots allt finns andra inkomstkällor (sponsorer, arenaintäkter).
Barcelona culemannen
2016-03-15 12:57
@VisCA.barCA:

Intressant!
Tror nog ändå inte Arsenal vågar sig på ett hårt presspel.
Men det hade varit en intressant match isåfall!
Barcelona neymar JR
2016-03-15 12:45
Elakt att låta dom jaga boll, Aftonbladet kommer väl dra upp en artikel snart angående detta och vinkla det. Barcelonas nya metod, tvingar småbarn jaga efter bollen. Fast iförsig anpassat träningen med tanke på onsdagens motstånd.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-03-15 12:23
Barcelona Vampíro
2016-03-15 12:19
Dagens träning avbröts av tre huliganer. Ca 27:45.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2016-03-15 12:16
Tre små killar lyckas ta sig in på träningsanläggningen under A-lagets träningspass och får ett varmt välkomnande av samtliga spelare. Fina bilder!
Barcelona neymar JR
2016-03-15 11:53
Reymar Vi får la se hur det går för Leicester i cl nästa säsong, dom kommer ju ha ekonomin för både behålla och köpa in spelare. Tar dom sig vidare gruppen oavsett motståndet så kommer jag bli rejält överraskad. Leicester och Bilbao är liknande lag med liknande spelsätt. Rent generellt håller jag Bilbao som ett bättre lag. Hypotetiskt har jag riktigt svårt för att se Leicester som top 6 i la liga. Det är en helt annan liga, ska du hålla på och jaga boll i 38 omgångar så kommer det aldrig gå vägen. Det Leicester gör i England är beundransvärd och något som skall applåderas, men vi bör lämna det där innan man svävar allt för långt åt söder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-03-15 11:46
Reymar Så Vardy hade petat Aduriz?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-03-15 11:27
Vlom

Fast nu är det bara Chelsea av topplagen som genomgår en kollektiv kollaps. Håller med om att lag som Espanyol aldrig hade kunnat konkurrera om ligatiteln på grund av Barca och Real men vem hade trott Atletico hade vunnit ligan för två år sedan?

Leicester hade nog sopat mattan med Valencia eller Bilbao. Vardy, Mahrez och Kante hade gått in direkt i startelvan i varenda lag i la liga (undantag Barca&Real). Sen att PLs nya avtal gör att Leicester kommer tjäna mer än lag som Atletico och Sevilla förstärker min tes, då de hade kunnat locka över spelare i ovannämnda lag genom att vifta med pengarna.
Barcelona the cameroonians
2016-03-15 11:17
Facebooksidan och Youtubekanalen sänder live från träningen just nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-03-15 11:15
Simon Bank om ägarna & sponsorerna bland Europas storklubbar.
Vlom
2016-03-15 10:59
LennyRomario Som sagt, ingen förnekar att Leicester gör det strålande just nu sett till förväntningarna som man hade inför denna säsong, men det är främst p.g.a. att andra givna topplagen är usla. Typ som att Espanyol skulle vinna La Liga tack vare att Barca, Madrid, Atleti, Villarreal och de andra klubbarna skulle genomgå en kollektiv kollaps (något som förstås inte kommer att ske).
VisCA.barCA
2016-03-15 10:46
Intressant läsning här om "Hur man slår Barcelona". Era tankar kring detta? Glöm inte att trycka på "Read next page" längst ner.
Barcelona Visca el Barca 17
2016-03-15 10:42
@LennyRomario:


Villareal då? Tydligaste exemplet där ett lag kom från andra ligan.
Celta Vigo?
Real socidad? När de hade Griezman
Man kan också vara ärlig med att Tv pengarna gör det svårare för övriga lag att slå sig in i topp 2. De brittiska lagen går också igenom en identitetskris där Leicester mer kör hederlig effektiv Brittisk fotboll blandat med italienskt försvar. Vilket blir det mest exotiska man har skådat på länge för copycat lagen i den här ligan.
Barcelona LennyRomario
2016-03-15 10:22
@Vlom:
Och hade du frågat ALLA innan säsongen så kunde det som just nu händer inte hända i PL heller. 100% omöjligt. Det är ju det som är tjusningen med ett mirakel - det kan omöjligt hända, men sen så händer det. Så att dra paralleller mellan var och var inte det kan hända är meningslöst. För bara 6-7 månader sedan var det en total jävla omöjlighet i PL också.
Vlom
2016-03-15 10:14
Att Leicester har gjort en strålande säsong är något som man förstås ej kan blunda för, men vi måste vara riktigt ärliga nu. Att ett lag, som befann sig i bottenträsket under stora delar av förra säsong och som förväntades återigen slåss om ett nytt kontrakt, fortfarande leder ligan i slutet av mars så kan man förstås inte förneka faktumet att de (normalt sätt givna) toppklubbarna har underpresterat kraftigt samtidigt som kvalitén i den engelska ligan har gått ned sig något oerhört och som avspeglas i Europa och UEFA-rankingen (något som vi på forumet gärna brukar hänvisa till). Inte direkt så värst förvånande när Luis Enrique under presskonferensen inför mötet mot Getafe konstaterade att något liknande skulle ske här och det har spanjoren förstås helt rätt i. Helt enkelt för att La Liga är en mycket bättre än Premier League, Leicester skulle i bästa fall skulle vara ett mittenlag och då är jag snäll.
Vlom
2016-03-15 10:14
@enkos:

Till skillnad från de övriga lagen som du nämnde, var/är Atlético ett etablerat topplag och som dessutom började vinna kontinentala/inhemska titlar under Simeone. Så det var nog inte riktigt det bästa exemplet från din sida, även om jag förstås håller med dig i sak kring vad du säger om Leicester.
Vlom
2016-03-15 10:14
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:


Jag vet nog inte riktigt ifall om du kommer ihåg, men sanningen var att Alves underpresterade kraftigt under några säsonger och agerande som en rundningsmärke för snabba & skickliga spelare. Man ska nog dessutom även ha i åtanke att Alves vart oerhört kritiserad härinne under just dessa säsonger och att man önskade att man skulle lämna laget. Att han således fick ett kontrakt som motsvarade hans mindre godkända prestationer var förstås inte mer än helt rätt vid det tillfället. Att han är en legend kan man förstås tycka, men man ska ha klart för sig att klubben är alltid större än spelare och att man ej kan behålla spelare enbart p.g.a. sentimentala skäl.
Barcelona Kröjff
2016-03-15 10:11
Riktigt dålig timing att gå in och abrupt avbryta en infekterad träta mellan två forumsmedlemmar, först efter det att en av kombattanterna släppt striden som sådan och börjat ställa sakliga frågor om sakernas faktiska tillstånd. Och dessutom rikta tillsägelsen enkom till den som slutligen sansar sig i tonläget. Just saying.
Barcelona neymar JR
2016-03-15 09:59
Dm1982 Annars så har vi suarez som brukar vara vid närmsta McDonalds.... För min del finner jag det en aning överdriven syn när det gäller kost=prestationer. Så pass bra tränade spelarna är nuförtiden så gör inte en pizza veckan något.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-03-15 09:20
Enligt länken här är det just nu Frankrike som är femma men det ändras från omgång till omgång i europa spel.
ps. Spanien som det ser ut nu kommer att krossa 100 000 gränsen ...
Barcelona enkos
2016-03-15 09:09
Olika medier skriver olika. vissa att Frankrike tillhör de fem bästa ligor och att 1 mål räknas 2 poäng medan andra hävdar att det är Portugal som är femma och där räknas 1 mål 2 poäng medan det andra 1.5. Den fd Valencia spelaren Jonas idag i Benfica har gjort 28 mål !? Zlatan 27 Higuain 27 Ronaldo 27 Suarez 26 Lewandowski 24 Messi 22 trots att han varit borta i två månader. Kommer inte ihåg när senast var det så jämnt med många målskyttar.
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2016-03-15 08:59
DM1982

Intressant läsning, då vet man vad man ska äta efter varje match från och med idag! Haha
Mod.
2016-03-15 08:53
@Xaviesta

Nu vet vi vad du tycker om enkos, det är bra nu.//Mod.
Annons: