/spanien/barcelona/forum/13562.aspx/spanien/barcelona/forum/13562.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-02-10 20:50
Rambla~
Vet du hur mycket priser rör sig om Neymar då? Frågan är vad som skulle hända med Bojan OM Neymar kom...
Atlético addeh
2011-02-10 20:49
Coach pep

"Sen kan man vidga vyerna lite också. Vad är det t.ex. som säger att just Xavis roll måste ersättas med en ny klonad Xavi-typ?"

Håller helt med dig. När Guardiola var på väg mot slutet av sin karriär såg alla Xavi som Peps ersättare och pressen på honom var enorm. När Rijkaard tog över som tränare ville han istället ha Xavi längre upp i banan vilket efter många om och men också blev fallet. Nu i efterhand kan vi väl alla komma överens om att det var ett rent genidrag av Rijkaard att flytta upp Xavi närmare straffområdet där han kan kontrollera bolltempot och slå de där avgörande passningarna som han är så mästerlig på.

Det jag försöker komma fram till är att man kanske inte alltid måste ersätta sin föregångare. Xavi blev aldrig en ny Guardiola, han blev och var alltid Xavi.

Även om Fábregas kanske värvas är det inte säkert att han fullt kommer efterlikna Xavi i hans roll, men det behöver inte gå resultatmässigt sämre för det. Jag tror inte heller kombinationen Thiago-Iniesta skulle fungera särskilt dåligt.
Coach pep
2011-02-10 20:42
Cigge

Sen kan man vidga vyerna lite också. Vad är det t.ex. som säger att just Xavis roll måste ersättas med en ny klonad Xavi-typ? Okej, vi har kört på den traditionen nu hur många år som helst, innan Xavis tid också. Men vi har Iniesta och Busquets som är två hyperintelligenta spelare vilka mycket väl skulle kunna dirigera mittfältet i framtiden, utan Xavi..

Nuri Sahin i all ära, men jag tror hela Barca-stabben är extremt sugna på att hämta hem Fabgregas, och kommer att göra det tids nog. Oavsett om vi vill eller inte. Det vore dock en våt dröm för mig i alla fall med rötter i Turkiet, att se Sahin trolla på Camp Nou, men det känns alltför avlägset.. Vore å andra sidan häftigt också att se Sahin vid Özils sida i Real Madrid. Men gud, ni har ju mittfältare så det räcker och blir över..

Hur som helst så finns det i alla fall en Xavi-klon där ute i Matilla, om man behöver dra i nödbromsen.
Atlético addeh
2011-02-10 20:37
el Flaco

Där har du länken angående Muniesa.
Cigge
2011-02-10 20:36
Mojito - Culé (un estilo de vida)

Jag har bara svårt att se hur Fabregas ska kunna bli navet i ert spel. Hur han ska utgöra grunden så långt ned i planen har jag verkligen svårt att se. Det som talar för är att han är en av världens absolut smartaste fotbollsspelare. Han tänker verkligen fotboll och på så sätt skulle han kanske klara av Xavi-rollen.

Min personliga favorit, Nuri Sahin, är inte född i Barcelona eller har spelat hos er tidigare. Han har heller inte spelat i La Liga eller kan spanska. Jag tror ändå han hade funnit sig till rätta relativt fort med ert passningsspel, då han redan idag spelar på ett liknande sätt. Han spelar något framför tvillingbroder-Bender som tar hand det defensiva arbetet.

Han har varit en spelfördelare så gott som hela livet. För övrigt kommer jag ihåg hur han dominerade och tog Turkiet till seger i U17-EM. Xavi är väl bättre på så gott som allt, men jag tror Sahin skulle göra ett gott jobb för er, men även oss.
Barcelona el Flaco
2011-02-10 20:28
Rambla/

Måste ha missat den nyheten om Muniesa. Kan du försöka hitta länken?
Cigge
2011-02-10 20:26
Coach pep

Jag tänker att Xavi spelar i två, kanske tre år till. Då är Sahin, och Matilla för den delen, 25, 26 år gamla. Troligtvis spelare Matilla kvar i Villarreal om ni inte gör beslag på honom tidigare. Sahin däremot lär bli köpt av något annat lag om ni inte agerar redan i sommar. Bayern ligger ju nära till hands för turktysken som jag tycker är en fruktansvärt bra fotbollsspelare.

Personligen ser jag gärna att vi köper loss Nuri Sahin redan i sommar då han kan tillföra relativt mycket redan nu. Dock tror jag han skulle passa bättre in i ert spelsystem. Vänsterfoten är magisk.
Coach pep
2011-02-10 20:25
Mojito - Cule

Man kan bara hoppas att samma sak inte inträffar med Thiago som med Giovani Dos Santos och hans yngre bror. Vi cules är snabba med att hylla våra talanger till skyarna men rätt som det är kommer verkligheten i kapp. Det syns dock på långt håll tittandes på en svartvit skit-tv att Thiago har otroligt mycket boll i sig.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-10 20:24
Seriöst, sover mod? Varför kan ni inte spärra personen som gör reklam hela tiden?

Mojito

Kloka ord.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-10 20:23
Rambla~

Jo såg det, dock är det inte omöjligt gällande Neymar eftersom klubben bekräftat att man varit i Brasilien nyligen och tittat på Neymar.

Men är det inte lite komiskt att det är mer transferrykten till Barca nu än vad det var under januari? Haha
Barcelona Rambla~
2011-02-10 20:20
Nu går det rykten om att Sandro förhandlar om Neymar Vi är i februari och det skrivs om transfers mest hela tiden. Är det inte Cesc vara eller icke vara i Barcelona så är det någon annan ung talang. Tidningarna i Spanien verkar ju vara värvningskåta varje dag året runt känns det som.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-02-10 20:18
För ett år sen kändes det rätt självklart att Jonathan Dos Santos skulle kunna bli Xavis ersättare. Idag är den känslan minst sagt bortblåst.

Det finns i mina ögon bara en ersättare till Xavi och det är Fabregas.
Man måste komma ihåg att Cesc kom fram som mer av en tvåvägsspelare när han plötsligt fick fylla luckan efter Viera.
Han har alltså både blicken och positionsspelet som krävs för att fullt ut kunna axla rollen som Xavi har idag. Dessutom står det utom allt tvivel att han har tekniken, den ligger i hans DNA.
Så trots att han idag spelar i en mer offensiv roll är jag övertygad om att han, efter ett anpassningsår, kan ta över när det tiden är inne.

Det enda som oroar mig är den kontuinitet som Xavi besitter, det är ju inte för inte han spelat flest matcher i blaugrana. Cescs skadehistorik talar emot en liknande kontuinitet, även om han säkerligen skulle åka på mindre smällar i la liga.

Och egentligen går det inte att ersätta en ikon som Xavi, man får helt enkelt acceptera att han är i en klass för sig själv när det gäller just den roll han har idag, och då pratar jag pure world class.

Sen kan man ha åsikter om det är acceptabelt att betala extrema summor för en spelare som kommer från de egna leden, eller den moraliska biten för den delen. Men ser man bara till den sportsliga delen så är det en "picture perfect".

Baksidan av det hela är ju att Xavi inom en inte alltför avlägsen framtid MÅSTE ertsättas, och jag hoppas att klubben liksom oss fans har en plan för hur det ska gå till. Lite som att ersätta Hugh Hefner, går det liksom?

Jag har inte nämnt Thiago eller Iniesta, och det beror på att de i mina ögon inte har det defensiva och taktiska kunnandet som Xavi, efter sina år som pivote, har.
Cigge
2011-02-10 20:18
Hunting Bears

Visst, Thiago är ung, men han behöver utveckla en hel del om han ska ta över Xavis roll i framtiden. Iniesta lär ju finnas kvar ett bra tag framöver och hans plats är gjuten för honom tills han lägger av. Det är väl egentligen på Iniestas position ni skulle få ut mest av Thiago?

Enligt mig är Canales ingen framtida startspelare hos oss. Dock kanske det kan vara bra att få träna med de stora grabbarna ett år för att till kommande säsong bli utlånad. Özil kommer att ta hand om den offensiva platsen i bra många år framöver, vilket leder till att jag inte ser hur Canales ska få plats i startelvan. Däremot ser jag honom som en framtida rotationsspelare.
Barcelona Rambla~
2011-02-10 20:14
el Flaco

På tal om Muniesa, Zubi förhandlar väl om att förlänga hans kontrakt ännu en säsong läste jag någonstans?
Coach pep
2011-02-10 20:12
Cigge

Nja, jag gillar inte det där med att avvisa en spelare som inte slagit igenom innan han är 23, som Matilla är nu. Inte ens Xavi själv slog igenom förrän han var 28. Jag har för mig att Matilla i Spanien ses som en mycket stor talang och det kan ta lång tid som sagt innan playmakers blommar ut på allvar. Det som slår mig är att Matilla har exakt samma spelstil och roll som Xavi.

Sahin vore inte fel det heller, men enligt mig känns Matilla som ett säkrare kort då han är spansk och från Villarreals akademi, som itne är helt olik Barcas skulle jag tro.

Angående Thiago så är allt upp till honom själv om han kommer vara en framtida startspelare. Han kommer att flyttas upp permanent nästa säsong, det enda som återstår är att bevisa sig för hans del. Thiago är dock inte helt lämplig som Xavis ersättare och kommer inte bli det heller, tror jag. Jonathan passar in i den profilen mer isåfall.
Hunting Bears
2011-02-10 20:10
Din sida är sämst. Ingen vill se den mer. Gör om den om du har någon skam i kroppen.
Barcelona Danne - Culé - 26
2011-02-10 20:08
Om man spelar för ett land i u17, u19, u21 etc, får man då inte spela för ett annat land även om de inte varit en A-lags match?
Barcelona el Flaco
2011-02-10 20:07
Filipe Luís hade jag inte tackat nej till i framtiden. Är inte helt säkert på hur pass länge till Abidal önskar att förlänga sitt kontrakt, men jag har för mig att det är till 2013. Då kommer Filipe vara 28 år gammal. Kanske värt att ha honom i minnet ifall man ska värva någon uteifrån. Först ska man dock hålla ögonen på Muniesa och se om han lyckas ta klivet upp till A-laget och fortsätter agera vänsterback, som han nu gör i Barça B.
Hunting Bears
2011-02-10 20:06
Thiago är 19. Han behöver ju knappast vara en startspelare om 1 år. Vart ska Canales spela? Är han en framtida startspelare för er?
Cigge
2011-02-10 20:05
Coach pep

Men är inte Matilla född 88? Känns som att han borde ha slagit igenom på allvar för att vara något för er. Då tror jag Sahin skulle vara bra mycket bättre, men jag kan ha fel.

Vart har ni tänkt att få plats med Thiago för övrigt? Är han verkligen en framtida startspelare hos er?
Cigge
2011-02-10 20:01
Hunting Bears

Jag tror som sagt också att Sahin skulle passa bra in i ert inpräntade spelsystem. Han söker boll hela tiden, har känslan i vänsterfoten och gillar att kombinera sig fram i banan. Utöver det är han en grym frisparks- och hörnläggare. Endast född 88, vilket tyder på att han skulle hålla i bra många år framöver.

Fabregas tycker jag ni bör skriva av helt och hållet. Fabregas letar ytor högre upp i banan och jag ser verkligen inte honom ta över efter Xavi. För hans och ert bästa vore det nog bäst om han stannade kvar i Arsenal.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-02-10 20:00
Det vore omöjligt att värva en vänsterback för framtiden just nu. Man gör sig inte av med Maxwell som är avbytare för att köpa en annan spelare som ska bli avbytare till Abidal. Den teorin håller inte.

När Abidal ska säljas eller Maxwell lämna om ett par år så ska det köpas en ordinarie vänsterback. Om jag får gissa så blir det väl Felipe.
Barcelona DM1982 [Runtime Error]
2011-02-10 19:59
el Flaco

Lite epic att tappa byxorna så där men vad fan, åker Messi taxi från flygplatsen? Trodde att det skulle finnas en bil som kör Messi, känns inte helt ok att Messi glider omkring och ska leta efter en taxi på flygplatsen. Någon säkerhetskille borde det också finnas, killen som tappar byxorna kunde ha varit ett psyko.
Coach pep
2011-02-10 19:58
Cigge

Jag är svag för Javier Matilla från Villarreals ungdomsakademi. Spelar som central mittfältare och påminner väldigt mycket om Xavi. Han skulle mycket väl kunna bli Xavis avlaste och framtida arvtagare, både i Barca och i La Roja.

Matilla har potential att bli en av Europas bästa och mest respekterade playmakers om några år.
Hunting Bears
2011-02-10 19:48
Busquets? Nej

Jag gillar Sahin som fan och han är på sina sätt lik Xavi i spelstilen och fysiken. Inte världens bästa fysik eller sådär otroligt snabb men ett spelsinne som heter duga.

Men det mest troliga är väl att det blir Fabregas.
Cigge
2011-02-10 19:47
Idag har jag av någon anledning påmint mig själv hela tiden hur bra Xavi verkligen är. Då dök en intressant fråga upp enligt mig. Vem tar över efter Xavi? Ingen kommer ju komma upp i hans klass, men Nuri Sahin var den hetaste kandidaten jag kom fram till. Vad tror ni om honom? Dock tror jag att Busquets skulle klara av den rollen på ett fint sätt. Nu till frågan. Vem anser ni ska ta över efter Xavi i dagsläget?
Atlético addeh
2011-02-10 19:46
el Flaco

Abidal var ju inte i närheten så bra som han är nu när han värvades. Jag säger inte att han hade varit bättre om han fått något år att bli "varm i kläderna", men jag tror chansen hade varit större. Att värvas till en klubb med Barças ambitioner och direkt ta en plats i startelvan innebär en hel del press vilket inte alla till en början kan hantera.

Jag har aldrig sagt att jag i sommar vill värva Coentrão, bara att han i sådana fall skulle vara en långsiktig lösning. Tror ju knappast att han skulle peta Abidal med tanke på vilken form han befinner sig i, även om det kan ändras drastiskt.

Det jag sa var att jag hellre ser att klubben värvar honom än Cesc & Pastore av den enkla anledningen att jag är helt såld på Thiago.
Barcelona el Flaco
2011-02-10 19:40
Jag gillar inte tanken om "långsiktiga värvningar". Vi köpte Abidal 2007, samma år som Gio van Bronckhorst försvann. Abi slussades inte i laget sakta men säkert, utan startplatsen blev hans direkt från första början. Den dagen vi gör oss av med Abidal och kanske även Maxwell, först då bör vi köpa in en ordinarie vänsterback.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-02-10 19:37
Thiago Alcantara - Futuro Número #4
Hur kan du jämföra Pastore med Messi? Sånna som Messi växer inte på träd. Man kan inte jämföra honom med någon nu , han är i sin egna värld. Messi är The Special One. Det är taskigt mot Pastore.
Atlético addeh
2011-02-10 19:35
Hunting Bears

Precis som Hetfield säger skulle inte Coentrão värvas för att direkt ta över som permanent vänsterback, utan mer tänkt som en långsiktig värvning. Abidal har spelat mer som mittback den här säsongen och då allt talar för att Milito kommer lämna i sommar lär fransmannen spela mycket centralt även nästa säsong.
Annons: