/spanien/barcelona/forum/13534.aspx/spanien/barcelona/forum/13534.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Figeta
3/12/2011 17:56
Hetfield

Jag har inte sätt Pastore spela så mycket men av det jag sätt och hört så är min bild av honom en kaká kopia alltså spela precis bakom anfallarna. En sån spelar typ behöver vi verkligen inte men om det stämmer som du skriver att han är en spelare som kan styra tempot likt Xavi så är det en annan femma.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
3/12/2011 17:56
Om vi inkluderar någon canterano som en del av värvningssumman för Cesc vore det katastrofalt i mina ögon. Behåller Thiago & Co sju dagar i veckan än att hämta tillbaks Fabregas.

Barcelona Hetfield- Abidal > Chuck Norris
3/12/2011 17:54
Hyder

Jag gör det enkelt igen istället föratt skriva en onödigt lång text. Jag tycker inte att Iniesta kan göra det Xavi gör och vice versa.
Jag tycker att Thiago är mer som Iniesta, och därför kan han inte göra det Xavi gör. Thiago är som Deco, väldigt skicklig med bollen och kan servera bollar men att vara stillastående och länka ihop försvaret och anfallet är något som är bäst lämpad för andra.

Hur kan du dra upp Sergi Roberto? Han är en graciös grovjobbare, det är verkligen ingen Xavi typ, så jag ser inte relevansen där.

Ehm, kollade du egentligen på Arsenals matcher? Jag påstår inte att Henry var/är som Zlatan, men han gjorde inte ens en bråkdel så mycket hemjobb i Arsenal som han gjorde för oss. I Arsenal så tittade alla upp föratt hitta Henry, i Barcelona så bildade han tillsammans med Abidal kanske Europas bäst defensiva vänsterkant.
Barcelona 1.70-ligan.
3/12/2011 17:51
EMD spekulerar i att Barca kommer ge Arsenal någon spelare i utbyte för Cesc. Google translate är inte den bästa översättaren, men spelares som Thiago, Rafinha, Sergi Roberto och Afellay nämns i artikeln. Om någon av dessa ingår i en bytesaffär blir jag förbannad... Nolito eller JDS, det är vad ni kan få, Arsenal!
Atlético addeh
3/12/2011 17:49
Hetfield

Måste bara förtydliga mig och säga att jag inte förutspår Thiago som Xavis arvtagare rakt av, men jag tror faktiskt han skulle klara av det. En ultimat position för Thiago vore väl dock som Iniesta, eller lite släpande bakom anfallarna.
Barcelona Hyder
3/12/2011 17:48
Hetfield- Abidal > Chuck Norris

Thiago kan inte styra ett mittfält? Nu går du väll lite över gränsen. Han har styrt Barça B:s mittfält en tid nu, han har gjort det i U-landslagen och han har gjort det i de få cupmatcher han har fått en framträdande roll i. Början nästan undra hur mycket du har sett av Thiago egentligen. Speciellt när han är en spelare som både kan göra saker på egen hand likt Iniesta men även dirigera spelet likt Xavi eller Deco. Han har arbetskapacitet som är hög vilket är en del av hand defensiva egenskaper och han löper konstant.

Vad ska vi med Pastore till när vi har Thiago och Sergí Roberto som bara väntar på att slå igenom? Pastore är varken fostrad i Barcelona eller en renodlad mittfältare. Thiago ska ta över när Xavi trappar ner, alternativt Cesc. Sedan att Thiago endast kan efterträda Iniesta, hur länge tror du att Thiago vill vänta på att slå igenom? Iniesta har säkerligen en 5-6 år kvar att spela med de egenskaperna han besitter.

Sedan måste jag bara nämna det här med Henry. Han var en riktigt grovjobbande ytter hos oss. Det du verkar glömma är att han även i Arsenal och i det franska landslaget alltid har varit en spelare som jobbar hem, löper med och försöker vinna tillbaka bollar. Det är inte någonting exlusivt för just Barcelonatiden. Du har nog lite väl höga förväntingar om Pastores eventuella hemjobb, lite som att tro att Kaká skulle kunna göra det.
Hunting Bears
3/12/2011 17:46
Pastore skulle snarare motsvara någonstans där Messi spelar rent positionsmässigt. Kanske lite mer tillbakadragen.
Barcelona Hetfield- Abidal > Chuck Norris
3/12/2011 17:45
Barcelonito

I Palermo så är spelet byggt kring Pastore där resten av laget ser till att han får bollen och det är han som ska göra allt. Detta innebär att Pastore har fått direktiv att spara energi på de offensiva sakerna, så det är inte rättvist att göra Pastore till Zlatan. Jag är säker på att om han hade spelat för oss så skulle han också börja röra på fläsket.

I många matcher så har faktiskt Pastore sjunkit till mittcirkeln där han serverar bollar och bestämmer tempot i Palermo, så jag kan se honom bli en playmaker.

addeh

Jag vet att du vet, jag ville bara vara tydlig med det jag menade.
Vi kommer nog inte riktigt komma överens om den frågan, jag tror inte att Thiago kan bli en Xavi, jag tror att han är mer av en Iniesta, Kaka, Sneijder, Modric osv. typ.

Men det vi kan komma överens om är att han är en makalöst bra spelare ;)
Barcelona 1.70-ligan.
3/12/2011 17:44
"If one day I do leave Milan, I'd like to wear the Barcelona jersey. I think I'd only leave Milan for Barcelona."

Så sa Pato i höstas. Och så säger iofs de flesta, men det är alltid skönt att höra det :) För mig får han gärna komma, förutsatt att Bojan lånas ut. Gillar honom skarpt och det är en spelare som faktiskt ådstakommer något när han får hoppa in - precis vad vi behöver tills nästa säsong.
Nilmar hoppas jag stannar i Villarreal. Bättre att ta duktiga spelare ifrån de andra ligorna och låta de andra spanska topplagen jobba ifred.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
3/12/2011 17:40
Pastores roll i laget är definitivt INTE Xavis roll. Det går absolut inte att jämföra Xavis spel med Pastores. Argentinaren är mycket mer rörlig och bollkär än vad Xavi är och spelar mycket högre upp på plan än vår motor.
Atlético addeh
3/12/2011 17:38
Hetfield

Hey buddie, du behöver inte förklara för mig vad presspel är. Jag kan hålla med dig att Thiago är bättre i det offensiva presspelet än att arbeta i defensiven, men han är fortfarande inte dålig för det. Av de matcherna jag har sett Thiago spela den här säsongen, vilket är nästa samtliga, har han arbetat bra även i defensiven. Minns för några veckor sedan i en U21-landskamp där han var exakt överallt, både i det egna och motståndarlaget straffområde och gjorde lite som han ville.

Sedan håller jag inte riktigt med att han inte kan styra tempot i en match. Har du inte sett Copa del Rey-matcherna mot Ceuta & Almería? Eller hans matcher med B-laget eller U21-landslaget? Thiago är den som styr tempot på precis samma sätt som Xavi gör. Att han har bättre teknik gör honom inte per automatik en mer Iniesta-typ.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
3/12/2011 17:35
Allvarligt talat så hade jag aldrig tagit upp det där med Pastore om han någon gång under säsongen hade visat minsta intresset av att ta ett hemjobb. Visst, det är deras system och deras tränare kräver säkert inte det av honom. Men någon gång per match tycker jag att han av ren reflex borde springa ner och hjälpa till.

Och vi vet ju att Pep kräver mycket hårt arbete av våra offensiva spelare. Vare sig det är kantspelarna eller innermittfältarna.
Atlético addeh
3/12/2011 17:33
el Flaco

Det där var bland det mest geniala jag har läst på länge. Den metoden används säkerligen av många andra men likväl är det oerhört smart och garanterat hjälpsamt för Luis Enrique på tränarbänken.

På tal om Barça B verkar det som matchen ändå kommer spelas. Luis Enrique har i alla fall presenterat startelvan och det är en riktigt stark sådan;

Olazábal - Montoya, Bartra, Muniesa, Abraham - Thiago, Fontás, dos Santos - Edu Oriol, Soriano, Nolito
Barcelona Koeman_4
3/12/2011 17:32
Ett tips till alla som vill se Barcelona. Åk turist bussen, kostade väl runt 200kr/dag 3 sträckor,runt 50 hållplatser och med obegränsade många av och på stigningar under dagen. Även turistinformation via hörlurar. Tyckte det var underbart att åka den. Fick se så mkt för så lite pengar om man jämför vad taxi tur/retur till olika ställen kostar.

EDIT. 44 hållplatser var det visst.
Barcelona Hetfield- Abidal > Chuck Norris
3/12/2011 17:32
addeh

Du måste skilja på presspel i det offensiva och det defensiva. Presspel är något som även Messi gör, dvs. så fort motståndarens försvarare/mittfältare har bollen så är han direkt där och hugger.

Defensivt jobb är att man hjälper lagets försvarare genom att täcka ytor och jobba hemåt när det är kontringstillfällen, det är där jag tycker att Thiago är bekväm.

Dessutom, Thiago och Pastore är olika typer av spelare. Thiago kan inte göra det Xavi gör, dvs. vara stillastående och bestämma tempot, men det är något som Pastore kan göra. Thiago är en mittfältare som gillar att vara fri och röra sig överallt, han gillar att trixa och få göra lite som han vill.

Men jag gör det enkelt: Thiago är Iniestas efterträdare och Pastore/Cesc är Xavis efterträdare.
Och som jag sa tidigare, om man kan göra Henry till en grovjobbare så kan man göra Pastore till en lagspelare.
Atlético addeh
3/12/2011 17:26
Hetfield

Du säger emot dig själv lite. Presspel är a och o i La Masía - där Thiago är fostrad, Pastore är det inte. Dessutom håller jag inte med dig att Thiago inte jobbar hem när han tappar boll, det har vi sett flera gånger att han gör.

Jag ser inte logiken i att köpa en spelare vars prislapp är skyhög när man redan har en talang utöver det vanliga i den egna akademin som redan känner till spelsystemet och spelarna, samt är ett par år yngre.
Barcelona tikitaka
3/12/2011 17:22
Jag har varit i barcelona två gånger och har varken haft tid att besöka sagrada familia eller parc guell, så mycket finns det att göra i staden. Dock var jag där endast 2 nätter per resa. Men det man absolut måste besöka är ju ramblan, port olimpic och självklart camp nou. Resten kan man prioritera lägre och besöka någon annan gång, om man inte har stort intresse utav konst och Gaudi förstås :)
Hunting Bears
3/12/2011 17:19
Ajsan, Bayern 6-0 Hamburg och Dortmund torska. Måtte inte Dortmund tappa allt nu.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
3/12/2011 17:12
Hunting Bears

Är man där en weekend för första gången så ska man ge smidiga tips :D Jag kan ju dra komplicerade ställen att hänga på men det känns inte så aktuellt kanske om man är där för första gången. 2-3 nätter så hinner man knappt med Rambla, Camp Nou och stranden och andra sidan stan med Opium och det där.
Barcelona Messidinho_10
3/12/2011 17:09
Glöm inte ManU-Arsenal om 1timme!
Barcelona Barca4eva
3/12/2011 17:03
tikitaka

Njaa jag tror inte han skulle gå så långt faktiskt.
Barcelona tikitaka
3/12/2011 17:02
Det låter väldigt mycket som Mourinho dock....
Hunting Bears
3/12/2011 16:59
Ramblan är ju ett sånt jävla turisthak. Och varför sätta sig på Hard Rock Café när man kommer till Spanien. Sätt dig på Hard Rock på Avenyn i Göteborg och upplev samma sak.

Såg att du sa "mittemot Hard Rock Café". :P Ber om ursäkt
Barcelona Barca4eva
3/12/2011 16:58
true_barca_fan

Ännu en gång är det Patrik Sjögren som har skrivit den...försök att undvika det.
Barcelona Messidinho_10
3/12/2011 16:58
Men är han helt jävla dum i huvudet eller?? Vadå vilar Casilias hahah sämsta jag har hört, fyfan Mou du är så körd så körd..
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
3/12/2011 16:56
Bernie, sätt dig vid rondellen på La Rambla mitt emot Hard Rock Café och njut av livet. Det mesta hittar du på Rambla och hela vägen ner till stranden och fortsätter längre och längre ner och du lär märka att det aldrig tar slut. :) Annars kan du alltid dra till Opium, Barcas bästa ställe med dresscode och fina skor. Det finns ett par andra stora ställen bredvid Opium för mer avslappnat folk.

Dra tidigt till Camp Nou, 4-5 timmar innan, finns många restauranger för att äta och sen ha god tid på dig för affären, titta på La Masia kanske osv.
Barcelona true_barca_fan
3/12/2011 16:53
Fy fan Mourinho. Han måste alltid skylla på andra.
Barcelona Messidinho_10
3/12/2011 16:52
Bernie

Jo iväg med dig till strande, du lär se en och annan het katalnska, som solar topless ;)
Barcelona Hetfield- Abidal > Chuck Norris
3/12/2011 16:51
addeh & Hyder

Presspel är A och O i La Masia, men jag ser inte varför Pastore skulle vara så omöjlig att ändra på. Om man kan göra Henry till en anonym grovjobbare så kan man nog göra Pastore till mer av en lagspelare.
Sen är det förstås irrelevant då det ser ut som att Fabregas är prio nr.1 och Pastore är prio nr.2.

Jag påstår inte att Thiago är lat, hans presspel tillhör fortfarande bland det bättre, det jag menar är att han jobbar inte hemåt lika ofta. Jag har sett många gånger då han tappar bollen och det blir kontringsläge, då står han stilla eller joggar hemåt lite sakta.
Barcelona Bernie
3/12/2011 16:47
Ja åker ner till Barcelona i maj för o se derbyt. Finns det några tips om lite olika ställen man kan besöka i Barcelona? Schysst om ni kunde dela med er lite! :)
Annons: