/spanien/barcelona/forum/13499.aspx/spanien/barcelona/forum/13499.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
The Special Club
2011-01-09 14:41
Jag orkar inte fortsätta eran diskussion, nu är fast beslutna att avsky(eller ogilla) Ronaldo för att förstå.

Min slutsats:

Ronaldo kan visst bli legend inom fotbollen.
Ronaldo är fullt jämförbar med Messi
Messi har inte patent på världens bästa spelare
Ronaldo, om han börjar vinna titlar anses minst lika bra som Messi om inte större.
Det är lättare att heta Messi idag än vad det gör att heta Ronaldo.
Jag tycker Messi idag är en bättre fotbollspelare än Ronaldo, vi får se i vår.

Ha en fortsatt bra dag!
The Special Club
2011-01-09 14:32
Hetfield- Megan Fox is a dude

Det är just det jag menar, du kan inte förutspå att en 25 åring som idag levererar match efter match att denne kommer bli ihågkommer som en i mängden. Han kommer om han fortsätter på samma spår nu bli ihågkommen utav Real Madrid och Manchester Utd och det är inte småklubbar det. Det enda som saknas från Ronaldo idag är titlarna och vi alla vet att titlarna får spelare att se mycket bättre ut.

Ronaldo är lagom kaxig och dryg enligt mig och jag tycker att det klär honom perfekt. Jag tror aldrig att han hade kommit någonstans med en annan attityd. Hans personlighet(alla mot mig) är något som motiverar han att prestera hela tiden. Alla är inga Raul, Del Piero eller Giggs för den delen, dessa är födda ledare. Ronaldo är född med sin karaktär och skulle aldrig önska att han förändrades för då hade han blivit sämre.

Det var en av anledningarna till att näsan inte lyckades i Barca, hans attityd och karaktär kom inte ut som den gör i Italien. En del spelare är ingenting utan deras personlighet.
Barcelona Criff
2011-01-09 14:32
The Special Club,
Men om supportrar gör allt för att bua ut en spelare i motståndarlaget för att få honom ur balans varför gör inte alla supportrar det med Messi då?
Du kan inte komma undan att C.Ronaldo är ogillad vart han än spelar, ALLA fans till alla lag buar ALLTID ut honom vart han än åker.
Just för att han står för allt som folk hatar, han är en diva och bla bla bla..
Fattar inte hur du kan sitta & försvara det haha
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-01-09 14:30
Kan vi skippa Christina diskussionen? Det är pinsamt och nämna honom i samma mening som Messi. När han börjar få röra bollen mot Barca lite oftare kan vi nämna honom här...

Imorgon är det dags för Guldbolllen. Jag hoppas att Xavi vinner den , va vill ni andra? Det är andra året i rad som en La Masia spelare vinna den. Det har bar hänt en gång att en Spanjor vunnit den och han är förstås från Barca :D.
Dani Alves.
2011-01-09 14:29
The special club.

Kolla här: Messi avgör stora matcher, gjort 47 mål på en säsong Ronaldo 42 i Manchester. Messi gör dubbelt upp assist jämnfört med Ronaldo. Messi har gjort 17 mål i ligan + 1 på straff 18 mål. Ronaldo har gjort 14 mål + 5 på straff. Ronaldo har aldrig ens gjort ett enda mål mot Barca ! Messi har gjort mål i CL Final. Messi pumpar Arsenal ensam med 4 mål. Vad har Ronaldo som verkligen är något udda ? Han kommer aldrig någonsin vara nr 1 men nr 2 kan han vara för där är hans plats det vet hela världen om !
Barcelona Trippeln
2011-01-09 14:28
The Special Club

Varför är det inte samma sak med världens bästa Messi,han är bättre än Ronaldo och folk försöker inte för sina liv bua ut honom.

Svaret,han är en fjolla som filmar med en taskig attityd som ingen kan acceptera. Har inget med hans spelkompetens,samma sak med Alves han blir buad mer än Messi för att han var en filmare tidigare år.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2011-01-09 14:26
Förresten. Kommer ni ihåg för några år sedan då Ronaldo sade: "Jag är etta, tvåa och trea i världen". Hur kan man överskatta sig själv så högt?

Han får väl fortsätta att sätta på servitriser och erbjuda de pengarna för att hålla käft och inte bry sig om barnet som de föder.

Han har inte ens mage att använda kondon. Människan Ronaldo och Messi är helt olika.
Barcelona Barcelona!!
2011-01-09 14:24
Asså den formen Barca är i nu, kan de hålla uppe detta spelet ser jag inget lag som kan stoppa Barca varken i CL, ligan eller CDR.
Messis frispark igår var helt okej för övrigt!! haha :)
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2011-01-09 14:23
Är det en blick från en avundsjuk människa eller inte?
The Special Club
2011-01-09 14:23
"Det finns en orsak till att alla fans i varje arena buar ut honom. "

Det är mer för att få honom ut balans och prestera sämre vilket aldrig har gett resultat. Har man som åskådare chansen att påverka spelarna så gör man det maximalt och med alla schyssta medel.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-09 14:23
The Special Club

Jag vet att C.Ronaldo har bra sidor, jag vet att han donerar pengar till välgörenhet och spelar fotboll med barn och bla bla.
Det jag jämför nu är legendstatusen mellan Messi och C.Ronaldo när båda har lagt skorna på hyllan.

Faktum är att (vare sig du vill erkänna eller inte) så kommer Messi att få en legendstatus medan C.Ronaldo försvinner som en i mängden. Det räcker inte med att vara en bra spelare, man måste även ha en bra personlighet, antingen så är man tillbakadragen och ödmjuk (Del Piero, Maldini), eller så är man kaxigt skön (Totti, Cantona).

C.Ronaldo är bara dryg och han är verkligen inte ödmjuk, det är därför han kommer att försvinna.
The Special Club
2011-01-09 14:22
Dani Alves.

Vad är det som gör Messi en större spelare än Ronaldo? Att han har "turen" att vinna i ett lag som vinner titlar förnärvarande?

Det handlar inte vem som är bästa fotbollspelaren utan det handlar om vem som kan bli störst och var dem kan nå. Jag ser inga hinder med att CR kommer bli större än Messi och vice versa.

el Flaco

Ronaldo jämför sig med sig själv, det är han själv som han vill förbättra. Det är journalisterna som jämför han med Messi, han har även flera gånger sagt att Messi är bättre än honom vilket jag håller med om.

AndreD
2011-01-09 14:21
special club

Nej, fake-Ronaldo kommer inte bli "minst lika stor" som Messi i Spanien. Det finns en orsak till att alla fans i varje arena buar ut honom.

"Finns 95 procent njutbart utav Ronaldo och 5% avskyvärt/oönskande hos Ronaldo, folk väljer att fokusera på den mindre andelen."

Kom igen, spela inte enögd. Vi båda vet att det är 50/50.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2011-01-09 14:20
Ni som såg träningen via länken.

Kommer de att fortsätta att visa träningarna via stream? Och de är väl en träning senare i dag om jag inte misstar mig.
The Special Club
2011-01-09 14:18
Hetfield- Megan Fox is a dude

Du börjar förvirra mig en aning, först handlar det om hur bra man spelar fotboll för att bli ihågkommen sedan handlar det om attityden. Cristiano är en mycket respekterad person utav medpelare och tränare var han än har varit. På plan så är det sällan han som stökar till eller gör trubbel, det ät motspelarna som försöker provocera honom. Dem som avskyr han är folk som aldrig ens tänkt på att han har goda sidor utanför planen och sådanna som aldrig kommer bli uppmärksammade som tar chansen att uppmärksammas genom att kritisera Ronaldo.

Messi har aldrig satts sida vid sida med dessa herrar, därmed har det funnits spekulationer om att han kan komma nå den status som de största.
Dani Alves.
2011-01-09 14:18
The special club

HAHAHA hur fan kan Ronaldo vara lika stor som Messi? Vilken pajas gå tro på det du säger okej hahaha vilken skojare på heltid haha
Barcelona el Flaco
2011-01-09 14:16
Den stora skillnaden i slutändan är att CR9-anhängarna försöker ständigt att jämföra sin idol med Messi. Vi däremot känner oss inte tvungna att ge oss in på jämförelser, kukmätningar och facebookdiskussioner.
Dani Alves.
2011-01-09 14:16
Är så trött på att alla real fans tror att dom kan jämnföra Ronaldo med Messi. Om man frågar folk som är neutrala så säger varenda människa Messi, från kottar till Legender. Slutdiskuterat om det nu !
Barcelona Joan Gamper 1899
2011-01-09 14:14
El Flaco

Tack för info.
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-01-09 14:14
Estadio santiago bernabeu

Så du menar att Barca är större klubb än real för vi har mer fans på facebook? :)
Bra att vi är överens om något iaf.
The Special Club
2011-01-09 14:12
Facebook kanske inte var det bästa exemplet, men jag vill bara påvisa att det faktiskt finn några som bryr sig om honom "Hetfield".

När det gäller deras legenstatus så är det olika beroende på hur man ser det. Messi är stor endast i Barca och i Argenitna så räknas han knappast bland dem större. Ronaldo är stor i England och Portugal, men i Spanien så kommer han även där bli minst lika stor som Messi.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-09 14:09
el Flaco

90 % av de som är hans "fans" på Facebook är unga flickor som vill stirra på hans magrutor.

Jag vet inte hur man kan jämföra C.Ronaldo med Messis legendstatus....

The Special Club

Men kom igen nu, läs det jag skrev igen. Jag säger inte att C.Ronaldo är dålig, det är irrelevant i ekvationen. Det jag påstår är att C.Ronaldos rykte som spelare kommer att döda hans status om 20 år. Ingen kommer att räkna C.Ronaldo som en av de bästa genom tiderna (Zidane, Maradona, Cruyff, Van Basten osv.), det kan varken du eller någon annan förneka.

Messi jämförs redan med de bästa och tack vare hans ödmjuka och tillbakadragna personlighet så är han allmänt omtyckt, även av de som inte hejar på Barcelona.

Återigen, allt handlar om legendstatus, vilket C.Ronaldo inte kommer att ha.
The Special Club
2011-01-09 14:09
Hetfield- Megan Fox is a dude

Hur dem kommer att bli ihågkomna kan både jag och du inte förutspå och det är rent utsagt löjligt att du säger att en spelare kommer bli ihågkommen som en diva och den andra som en av genom tidernas bästa. Man vet aldrig om Messi filmar till sig en straff i en CL-final eller gör ett hands mål i VM-final som förstör hans fina rykte. Ronaldo kan även han kommas ihåg som en av genom tidernas bästa för han levererar ju dag ut och dag in och det har han gjort dem senaste 3-4 åren. det enda som egentligen fattas för att han ska få den uppskattning som Messi får är bara titlarna. För just nu är det lättare att heta Messi än Ronaldo dvs. Nu handlar det inte om vem som är bäst, men det jag vill komma fram till är att Ronaldo levererar i lika stor utsträckning som Messi.

Finns 95 procent njutbart utav Ronaldo och 5% avskyvärt/oönskande hos Ronaldo, folk väljer att fokusera på den mindre andelen.

Jag tror om Messi hade tagit för sig mer i media och mer bland folket så hade man inte gullat lika mycket med honom.
Barcelona el Flaco
2011-01-09 14:05
Lol åt att använda facebook som ett måttstock för att avgöra hur stor man är.
Barcelona el Flaco
2011-01-09 14:03
Jag har ingen koll på hur pass effektiv C. Ronaldo är när det gäller frisparkar, men onekligen så är han väldigt skicklig. Man kan se hur han har tagit Juninhos metod till en ny nivå genom att även skjuta med kraft.

När jag ändå är inne på ämnet så rankar jag nämnde Juninho och Mihajlovic som de bästa frisparksskyttarna jag sett. De träffade i stort varje gång målet.

I Barcelona är det först och främst Rivaldo och Ronaldinho som sticker ut när det gäller den aspekten. Var verkligen imponerande hur Rivaldo kunde böja in sina kraftfulla skott med minimal ansats. Ronaldinho är förmodligen den med bredaste frisparksvarianter jag kan minnas. Hans repertoar innehöll allt.
AndreD
2011-01-09 14:02
Estadio Santiago Bernabeu

Vad fan har det med saken att göra? 9 av 10 av de 20 miljoner är små fjortistjejer. Tror du de kollar på fotboll?
The Special Club
2011-01-09 13:57
xavism

Nu är Ronaldo ingen Beckham och Juninho som brukade träffa målet i princip varje frispark. Ronaldo går på chans och satsar mer på att träffa bollen rätt och få den rätta skruven. Dem andra nissarna satsade mer på precision och känsla. Ronaldos frisparkar går antingen i mål eller åt helvete, därav kanske du har bildat uppfattningen utav att han inte är så himla bra.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-09 13:57
Estadio Santiago

Vem bryr sig, bara för att Justin Bieber har X antal miljoner views på youtube så betyder det inte att han är bra, det betyder bara att fjortisar gillar honom.

Som sagt, C.Ronaldo är en bra spelare, men ingen kommer att komma ihåg honom om 20 år pga. hans taskiga attityd och hans filmningar.
Messi kommer att bli ihågkommen som en av de bästa spelarna genom tiderna och en legend i Barcelona.
Barcelona xavism
2011-01-09 13:51
Är det bara jag som tycker att Ronaldo är väldigt överskattad när det gäller fri-sparkar? Jag säger inte att Messi är bättre men folk börjar överdriva med Ronaldos frisparkar. Vissa av hans frisparks mål är fantastiska men han ''strike-rate'' är dålig.
Estadio Santiago Bernabeu
2011-01-09 13:46
Hetfield- Megan Fox is a dude

Tala för dig själv mister, har man snart 20 miljoner fans på facebook(mer än Barca för övrigt) så är det en del som gillar honom.

När hans karriär börjar summeras så kommer det att finnas en hel del bra grejer att ta fram. Det gäller alla spelare som under sin karriär varit ogillade på något sätt så minns man alltid det goda dem har gjort. Om man inte heter Joey Barton givetvis. Jag tänker på spelare som Cantona, Roy Keane och Rivaldo för att nämna några.
Annons: