/spanien/barcelona/forum/13450.aspx/spanien/barcelona/forum/13450.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2011-01-25 13:26
Har läst igenom det senaste dygnet. Många bra och intressanta diskussioner. Även kudos till de maränger som varit inne och bidragit till det.

Neymar till Barcelona? Nej nej och åter nej, det luktar flopp lång väg. Fel karaktär på spelaren för att passa in i Barcelona. Jag hoppas klubben har lärt sig i och med värvningen av Ibra. Det kommer flera intressanta spelare underifrån inom klubben för att det ska behövas värvas. Visst, de kanske inte blir lika stors stjärnor som Neymar till slut blir men det behövs inte och spelar mindre roll. Ses Pedro som en superstjärna av andra? Knappt va, trots det så vill vi inte byta ut honom mot någon annan.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-25 13:19
Haha OT, men den där Ruud är en lustig liten gubbe.
Barcelona Messidinho_10
2011-01-25 13:11
Vi får 250M för Dani Alves just nu av ManCity, bra eller dåligt?
Jag tycker det är bra betalt och borde säljas, om han inte förlänger kontraket som han har blivit erbjuden.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-25 12:56
Det är klart det där också funkar. Men, Keita tycker jag är en av truppens mest underskattade spelare och han är riktigt bra att starta med i svåra bortamatcher. Om Cesc inte kommer den här sommaren så spelar troligen Keita kvar en säsong till, för att sedan ersättas av Fabregas.

Jag tycker inte Cesc är nödvändig just nu, men jag skulle inte direkt gråta blod om han kommer. Snarare tycka det är ganska bra då truppen breddas något ordentligt.
elbraco
2011-01-25 12:27
Är det bara jag ser Milanfansens favorit Pato som en extremt orealistisk värvning?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-25 12:19
Det blir ju inte så farligt om Fabregas kommer, det finns ju gott om platser för alla andra. Om mittfältet består av Iniesta-Busquets-Xavi så kommer Thiago vara bakom Iniesta, Mascherano bakom Busquets och Fabregas bakom Xavi (Keita kan klippa gräsmattan eller dylikt).

Anfallet består då av : Villa-Messi-Pedro, där har vi Bojan, Afellay som kan ersätta/hoppa in.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-25 12:09
Om Jeffren länar i sommar så tycker jag att Pep borde satsa på Afellay som lite mer av en ytteranfallare. Vi kommer ha ett mittfält bestående av sju spelare om nu Cesc kommer, och då skulle det bli väldigt svårt för spelare som Afellay och Thiago att få någon speltid alls.

Ju mer jag tänker på det så kommer Fabregás bara hämma Thiagos utveckling. Som sagt så kommer vi få det lite överbefolkat på mitten då brassespanjoren också kommer att flyttas upp, och om inte en spelare som Keita då lämnar så ser jag ingen jättebra anledning till att Cesc ska komma, inte i år i alla fall.

Så här hoppas jag mittfältet och anfallet ser ut 2011-2012:

Xavi-Busquets-Iniesta(Keita, Thiago och Masken som reserver)

Messi-Villa-Pedro(Afellay, Bojan som reserver samt Iniesta/Adriano/Maxwell eller någon ungdom som t.ex Rafa eller Deulofeu).

Vad tycker ni?
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-25 11:55
Jag tror att Barça kommer att gå efter Cesc i sommar igen (det kan man tycka vad man vill om) och OM den transfern skulle gå igenom samt värvningen av Afellay så kommer det nog inte komma så många fler offensiva spelare.

Då skulle man ha följande alternativ på mittfältet: Xavi, Iniesta, Cesc, Keita, Thiago, Busquets, Mascherano och Afellay.

Och följande alternativ i anfallet: Messi, Pedro, Villa, Bojan, Afellay, Iniesta samt Jeffren om han får vara kvar.

Skulle detta bli verklighet finns där ingen plats, som jag ser det, för varken Pato, Neymar eller någon annan för den delen heller.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-25 11:16
Jag håller med om att Neymar har lite douchevarning på sig, dessutom så verkar han vara den typen som kommer att festa sönder så fort han ser Barcelona, jag lutar mest mot Pato som kommer att vara fjärde valet i Milan.

Skönt att Athletic Bilbao är på gång, de vinner ju match efter match.
Barcelona Frodo
2011-01-25 00:45
addeh

Neymar är lite av en douchebag som redan haft disciplinära problem. Jag får Robinho-vibbar när jag ser honom spela. Skönlirare med snygga tricks men som inte riktigt har arbetskapaciteten som krävs i Barcelona. Visserligen är han ung men vi har inte tid att uppfostra omogna ungar i a-laget.

Det kommer att bli intressant att se hur truppen ser ut nästa säsong. Pep ser Keita som en untouchable och Thiago kommer att flyttas upp. Om vi även köper Cesc så märker man att mittfältet kommer att bli överbefolkat med tanke på att Afellay också kan spela där. Jag tror inte att det köps in någon anfallare om Cesc kommer oavsett om Jeffren lämnar eller ej.

el Flaco

Varför var Madrids scouter där? De har ju en egen akademi och det finns faktiskt duktiga spelare som Sarabia och Jese där...

Deulofeu verkar gå från klarhet till klarhet. Nästa säsong blir det Segundan (förutsatt att vi lyckas hålla oss kvar) och då får han sitt första riktigt stora test där han kommer att möta fullvuxna män som kommer att smälla till ordentligt. Alla skador i Barca B visar på att det tar på kroppen för ynglingarna ju längre säsongen lider.

Har du koll på vad spelarna i B-laget tjänar? 100-200 000 euro om året? De spelar ju trots allt i näst högsta ligan?
Atlético addeh
2011-01-25 00:34
el Flaco

Intressant också att de lyfte fram lagkaptenen Ivan Balliu som en viktig spelare. Talangfull vänsterback född 1992, samma årgång som Muniesa det vill säga. Spännande klipp annars, Deulofeu sticker verkligen ut.
Barcelona el Flaco
2011-01-25 00:14
Ville bara dela med mig av det här klippet från Punto Pelota där man gjorde en reportage om Barcelonas Juvenil A. Deras uppbyggnadsfas känns inte helt olikt det man är van att se från Peps manskap. Deulofeu hade så klart ögonen på sig och svarade för ett kontsmål mot Nastíc. Även mittfältaren Javier Espinosa lyftes fram som en lovande talang och sägs påminna lite om Iniesta till spelstilen. Noterbart är att på läktaren fanns det scouter från bl.a. Real Madrid och Villarreal.
Barcelonistas
2011-01-24 23:44
Bengan

Nej, syftet med mitt inlägg var inte att kasta skit på real. Det enda jag sa var att det blivit mycket mer konkurrens kraftigt i fotbollen. reals 50 tal lag där hade precis cl startat igång, tex så var det få klassiska lag med då, milan,inter,benficka var ju inte ens med under dom första åren.

el flaco

tar inte ifrån dom något, dom spelade säkerligen en bra fotboll och är ett utav dom bästa lagen i fotbollens historia. Kanske tom det bästa tillsammans med milans 90 talslag.

Men hur som helst tror jag detta barca kommer vara otroligt stort om några år. 4-5 år.
Atlético addeh
2011-01-24 23:40
1.70-ligan

Kul att resan gick bra och att du är hemma. Sköna historier om Stoichkov & Sergi Roberto, det var inte alls småsaker. En legendar och möjligen en blivande legend. Två flugor i en smäll. Big thing!
Barcelona el Flaco
2011-01-24 23:39
Barcelonistas/

Jag gillar faktiskt inte argumentet om att dåtidens Madrid inte förtjänar den beröm de fick bara för att man vann sina Europacuptitlar under 50-talet. Att döma av allt man har läst och hört så spelade de en sagolik fotboll och som fotbollsälskare måste man pay respect åt det.

MIn farsa såg själv de spela 1960 då Real Madrid ställdes mot Peñarol i den första Interkontinentalcupen och första mötet spelades i Uruguay. Första mötet slutade 0-0, men trots slutresultatet sade min farsa att folket var förstummade när de fick se Madrid showa med bollen.

Det går inte att förneka det lagets dominans eller den fotbollen de presterade.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-24 23:38
elbraco

Tack ska du ha! Vi satt på långisdan med texten " mes que un club" på, dvs den läktaren mittemot avbytarbänken. Satt i mitten utan första våningen ungefär, så man kom riktigt nära spelarna. Grymt :)
Atlético addeh
2011-01-24 23:38
el Flaco

Angående en eventuell ersättare till Jeffren. Visst håller jag med dig om att det vore lite bortkastade pengar att värva en ny spelare att prenumerera på en plats på läktaren. Grejen är att vi utan Jeffren enbart har fyra anfallare, vilka ska fylla tre platser per match. Jag vet, det är synd att klaga då det gått ganska bra den här säsongen, men vi har haft väldig tur med skador.

Jag vill inte se någon crachvärvning som Torres, men en ung talang som Neymar skulle ändå sitta ganska fint i mitt tycke. Han är 18 år ung och håller han sig frisk skulle han få betydligt mer speltid än Jeffren.

Äh, det var bara en tanke som slog mig tidigare under dagen. Men som jag också då nämnde i mitt inlägg, värvas Cesc i sommar, då vill jag inte se någon tillökning på anfallssidan. Även om Jeffren lämnar.
Barcelona Blaugrana91
2011-01-24 23:38
1.70-ligan

Kul att höra att resan var bra! :)
elbraco
2011-01-24 23:37
Barcelonistas

Jag vet, men det sjuka är att Hussfeldt är milanista (right?), han borde vara glad åt att vi släppte Ibra så zatans billigt. Eller är han bitter å Zlatans vägnar?
Hursomhelst beter han sig som ett barn och förtjänar zero respekt.
Real Madrid C Ronaldo #7
2011-01-24 23:34
förlut det blev något konstigt. Mod kan ta bort 3 av dessa inlägg.Real Madrid C Ronaldo #7
2011-01-24 23:34
Real Madrid C Ronaldo #7
2011-01-24 23:34
Real Madrid C Ronaldo #7
2011-01-24 23:34
Barcelonistas

Nej det sade jag inte heller men det jag menar är att man också måste vinna titlar flera år i rad för att kunna få den epiteten, inte bara spela fantastisk fotboll.
Men som el flaco säger så är epiteten bäst genom tiderna ouppnåeligt inom fotbollen.
Det håller jag helt med om.

Jag förstår faktiskt inte eran kritik mot Birro. Visst, han är inte så jätte kunnig men hans passion tycker jag är helt fantastisk och han är ganska skön också.Real Madrid Bengan
2011-01-24 23:33
Barcelonistas, du tar du varje tillfälle du får att kasta skit på allt som rör Real. Verkar ju som du hatar Real mer än du älskar Barcelona.

Givetvis utvecklas idrotten och det är ju uppenbart är det blir mer och mer konkurrens. Men alla slåss ju på samma villkor. Det är större konkurrens idag än det var under Milans storhetstid också.

Och det kommer garanterat sitta någon finnig tonåring i något medium om 50 år och hävda att inte barcelona hade någon konkurrens i början av årtusendet
Barcelonistas
2011-01-24 23:32
elbraco

knubbfelt hyllade oss varje vecka 08/09 ( han sa bla att det är ett utav det bästa laget han sett. Sen efter att filosofen kickade ut kråkan har han tappat förståndet.
elbraco
2011-01-24 23:29
1.70-ligan

Grym läsning :) måste vara sjukt att se dom IRL, själv hade jag nog blivit rejält starstruck. Om Puyol hade dykt upp framför mig hade jag nog svimmat...
Vilken sida av arenan satt du på, och hur högt?
¨
På tal om ET, har ni inte sett det än - se det! Ett av de bästa avsnitten på mycket länge enligt mig, Pavlidis skapar någon slags mysstämning i studion. Och återigen vill jag credda engelin för hans insats! Niva är alltid kung och Wilbacher är skön ;p stekarn nr 1.

Borell kan vara irriterande med sitt sportschefsnack i Serie C, men ärligt talat stör jag mig på Hussfeldt mer. Borell säger rakt ut att han oglillar Barca, och även om jag inte fattar varför (tror inte det är avundsjuka, det är för enkelt..) så accepterar jag det. Hussfeldt å andra sidan är en slags smyghater, försöker alltiid vinkla in kritik mot Barcelona men har aldrig sagt det rakt ut, vilket stör mig något enormt. Ett exempel är när han snackade om Udinese och Di Natale, och på nåt sätt tog han Barca och Real som exempel på ett negativt sätt. Vad är grejen liksom? Borell kan man ändå respektera för han har tillräckligt med cojones för att gå ut och säga det inför x antal tusen Barcafans i varje avsnitt, men Hussfeldt....smyghatar oss och tar varje tillfälle att visa det. Usch.

Birro känns bara tråkig. Berättar historier om det gamla fina Roma och om hur passionerad den italienska fotbollen är och fan och hans moster. Tror aldrig jag har hört en kvalificerad analys av Birro, det är bara poetiskt svammel om skönheten i defensivt tänkade etc etc.
Barcelonistas
2011-01-24 23:28
el Flaco

vi vet inte hur konkurens kraftig cl var då men kan inte varit så enormt många lag med kvalite början av 50 talet. efter att real vann sina 5 cl titlar så kom de ju allt mer lag med stor kvalite in, typ som porto,benfika,barcelona, etc. Det tog över 30 år tills real kunde vinna sin nästa cl titel. ( säger en hel del om kvaliten i början då det var få matcher och få lag med bra kvalite.

sacchis milan var ett monterlag, och jag kan lova er att vi är förbi det laget om 5-6 år.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-24 23:24
Hetfield, el Flaco

Tack!

Kul att ni läste och att ni gillade det. Snacka om att "ett skönt avbrott i vardagen" har fått en innerbörd för mig... sitter och ser fram emot morgondagen, trots att det bara är en röten tisdag i skolan :P
Barcelona el Flaco
2011-01-24 23:21
1.70-ligan./

Tack så mycket för din berättelse om resan. Kul att läsa.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-24 23:21
Frodo

När man har varit med i Bingolott och Let's Dance så får man aldrig kalla sig för "underground".

Jag menar..come on..gör den mannen något utan att ta betalt? Jag är säker på att han tar ett par kronor varje gång hans flickvän/fru ska gå till toan.

---------

Förövrigt så kan Andy Gray äta mina smutsiga kalsonger, det är så onödigt och vidrigt att säga sånt, typisk neandertalare .
Annons: