/spanien/barcelona/forum/13404.aspx/spanien/barcelona/forum/13404.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2011-01-18 01:18
Det enda jag tycker är fel i hela soppan är: Rosell tar ifrån Cruyff sin hederspresidenttitel för att medlemmarna inte har röstat fram honom. Han beslutar sedan att skriva kontrakt med Qatar Foundation/Sportsinvestment och har ett kontrakt som sträcker sig till 2016 (om jag inte tar fel)

Han säger också att medlemmarna kommer kunna rösta vid nästa medlemsmöte om de vill behålla sponsorn. Om det är på tröjan eller inte får vi se.

Men hur kan man skriva ett kontrakt och sen upphäva för att medlemmarna har tackat nej?

Delarocha.

Det var väldigt bra formulerat. Vi är inte infödda katalaner och vi kommer inte heller att förstå katalanernas kamp mot centralmakten och Franco. Ibland borde en del tagga ner.
Delarocha
2011-01-18 00:50
Sen är det ju knappast Anders och Tage i Skiljebo som är stenhårda katalaner och hatar Franco. Styrelsen med Rosell i spetsen har nog lite mer koll på vad den gemene katalanen vill och känner och därmed tvivlar jag på att beslutet är taget för att jävlas med så många som möjligt.

Annars kan vi ju sälja Messi.
För vem fan vill köpa sin årliga matchtröja via internet med ett träd på tröjan liksom?!

Ta ett steg bakåt och tänk efter. Hur påverkar det dig? Inte ett jävla dyft. Vi bor i Sverige och har inte direkt sjukt starka band till kampen mot fascimen i Spanien och Franco. Åtminstone inte jag, och därmed är inte jag rätt person att kalla mig för upprörd eller förolämpad på grund av detta beslutet, visst hade det varit kul om traditionen hölls vid liv men det påverkar ju inte mig ett dyft. Det gynnar ju bara den sidan av Barcelona som jag ser, nämligen det spelmässiga då klubben får in mer pengar. Känns som hyckleri och sitta här och låtsas vara skitförbannad och skrika ut sin frustration med att man inte vill ha ett träd på sin tröja som man köper via internet utan att ens behöva sätta sin fot i varken Spanien eller Katalonien.

Ingen här är väl direkt infödd i Barcelonismon utan vi har väl alla på ett eller annat sätt blivit cules genom att vara medgångssupportrar. Så jag tänker inte vara någon Joan D'arc och rida runt på min häst och slåss för den Katalanska flaggan här i Göteborg där jag bor och skrika PUM:s slagord på spårvagnarna.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-18 00:45
Kom igen, det var inte så att Rosell satt i hans gömda grotta som Skeletor och försökte komma på planer hur han kan förstöra Barcelona.

Faktum är att Laporta misshandlade klubbens ekonomi och Sandro försöker lappa ihop det. Finns det alternativa vägar till att täppa igen hålen utan att ha reklam på tröjorna? Ja visst.
Men det skulle samtidigt innebära att man måste förlora något på annat plan och det kan påverka spelarna, och det är inte värt de.

Fan, sluta med de här romantiska tankarna om att vi är bäst, störst och vackrast, det är sådana fasoner som har gett oss culés den bilden av att vi är arroganta. Jag vill inte att vi hamnar i sitsen som Real Madrid är i, dvs. allmänt ogillade och dryga. Det här är fotboll och det handlar om miljarder med pengar, vad vi tycker i Sverige är irrelevant när det är tusentals med personer inom organisationen som behöver mätta sina familjer.

Nu lyckades vi med hitta en sponsor som täpper till hålen med en enorm summa, och de är inte heller ute efter vinster, vad mer kan man begära?
Så länge spelarna och klubben mår bra så mår jag bra, det är onödigt att börja med "åh, klubbens speciella anda är borta bla bla". Nej..
elbraco
2011-01-18 00:34
Reptilhjärna

Du känner inte att det är lite sent att reagera över reklam på tröjan nu? :P

Själv tycker jag det är synd, självklart, men samtidigt är det bara någon symboliskt - det representerar bara vad FC Barcelona faktiskt står för. Själva grundidén med Barcas filosofi ändras förhoppningsvis inte så jag ser bara det här som något kosmetiskt, om ni förstår.
Det jag blir mer sur för är att folk verkar kräva någon slags ursäkt för att vi faktiskt behöver reklam på tröjan, något som drar in väldigt mycket pengar och som en stor majoritet av andra lag har.Är det inte mycket att begära när man KRÄVER att klubben inte ska ha reklam?
Välj istället att se det från den goda sidan: visst, vi har reklam, men vi skänker ändå fortfarande pengar till Unicef.

Dessutom har jag en liten teori om att hela den romantiska-katalonska-självständighetsbilden håller på att flagna bort. Back in the days var det Katalonien mot Franco, David mot Goliat, Barcelona mot Hufvudstaden.
I den moderna tiden vi lever i nu så är jag tveksam till att dessa "patriotiska" (eller vad man ska kalla det) känslor fortfarande lever kvar bland klubbens många yngre fans - även dom i Spanien/Katalonien.
Nu påstår jag självklart inte att detta är en direkt orsak till reklamen, men kanske pågår det en långsam förändring i FC Barcelonas filosofi och klubbkultur?
edit: kände att det spårade ut lite väl mycket så jag editerade lite.
Delarocha
2011-01-18 00:23
Det är klart att man ska kunna kritisera klubben, det gör jag gärna när jag anser det befogat och det bör man kunna göra även i tider av stor framgång. En ständig irritation för mig är den uteblivna speltiden för ungdomarna som just i sån här tid av extrem medgång kan få massvis med fin speltid och erfarenhet. Men istället väljer man att ge Keita som inte gör någon glad mest speltid av alla i klubben. Är för mig ofattbart.
Real Madrid Reptilhjärna
2011-01-18 00:19
Delarocha:

Helt rätt angående min attityd. Hänvisar till mitt förra inlägg:

"Förlåt för min dryga framtoning! Inte meningen att vara sån här. Blev - i ett svagt ögonblick - besviken på klubbens riktning. Ville väl även ha en vettig diskussion utan att folk försökte "skydda" klubben - oavsett beslut som fattas. Upplever ofta Barcelona-supportrar som oerhört defensiva och stundtals även blint okritiska. Tycker att det är viktigt att kunna våga granska en klubb kritiskt - även om det råkar vara ens favoritklubb. Men med det sagt så rättfärdigar det givetvis inte att jag var nedlåtande mot folk på forumet, och det ber jag om ursäkt för. "

Angående ditt inlägg så håller jag med dig. Känns surt att man lanserar sig själva som "Més que un club" och att allt är så bra i föreningen. Känns som charader i ett ekonomiskt vinstsyfte snarare än en sanning. Jag blir oerhört besviken på en klubb av Barcelonas kaliber som säljer sina traditioner och integritet för en plastig fotbollskulturell likriktning.
Delarocha
2011-01-18 00:17
Reptilhjärnan

Du kan kritisera klubben för deras beslut men om du pekar mot oss här på forumet och påstår att vi är okulitiverade, okunniga, unga, dumma etc har du inget här att hämta.

Vad ska man ens svara på frågan som inte redan besvarats?

Jag är besviken över beslutet då jag tycker Barcelona och Katalonien som helhet har representerat något annat än ekonomisk vinning, det maskinella och det kalla, antagligen en romantiserad bild jag har fått av att ha läst Brev Från Katalonien av George Orwell men likväl.

Men vad kan man göra? Beslutet är taget och i grund och botten förstår jag det. Varför ska Barcelona hamna efter ekonomiskt gentemot alla andra klubbar när man trots detta antagligen bidrar med mest till välgörande ändamål. Men samtidigt, jag är inte Katalan och går inte på matcherna och är inte en del av hela andan som genomsyrar klubben så jag är inte lika upprörd som Xavi Paco på gatan i Ravell direkt.

Och jag har full förståelse för att folk blir upprörda över det. Men om man ska skylla på någon bör man väl skylla på Laporta som verkar ha slängt pengarna kring sig likt en Maharadja som besöker Ankeborg ridandes på sin elefant.
Real Madrid Reptilhjärna
2011-01-18 00:12
Barcadinho.

Jikes, jag förstår att du tror att du har ett scoop nu, men nja. Jag menar att Sandro möjligtvis - trots sin bakgrund - drivs av girighet. Min frågeställning var ju egentligen vad man tycker om att en så gammal tradition bryts.

Förlåt för min dryga framtoning! Inte meningen att vara sån här. Blev - i ett svagt ögonblick - besviken på klubbens riktning. Ville väl även ha en vettig diskussion utan att folk försökte "skydda" klubben - oavsett beslut som fattas. Upplever ofta Barcelona-supportrar som oerhört defensiva och stundtals även blint okritiska. Tycker att det är viktigt att kunna våga granska en klubb kritiskt - även om det råkar vara ens favoritklubb. Men med det sagt så rättfärdigar det givetvis inte att jag var nedlåtande mot folk på forumet, och det ber jag om ursäkt för.

Låt oss ha en sund diskussion om detta i stället!
Barcelona adil--
2011-01-18 00:04
Karlsson

Stämmer bra det, att Iniesta inte kommer bli sämre med åldern. Han är förvisso, till skillnad från Xavi, en spelartyp som är riktigt snabb med boll. Inte särskilt snabb utan bollen men oerhört kvick med den. Snabbheten med boll är en integral del i Iniestas spelstil. Han skulle dock klara sig bra utan den tack vare hans enorma spelsinne. Alltså kommer han inte bli sämre om 2-3 år när han inte är lika kvick längre. Ju närmre han kommer 30-strecket ju mer lik Zidane kommer han bli skulle jag tippa. Avsaknaden av speed var inget som hindrade Zidane från att vara bäst. Vår vampyr kommer tappa sin kvickhet men kommer vid det laget vara en desto bättre och smartare samt hyperteknisk playmaker.

Mittfältare och anfallare med en bra blick för spelet med välutvecklade playmaking egenskaper kan ha en "peak" som sträcker sig över en lång tidsperiod som omfattar flera år. Till skillnad från explosiva Ronaldinho-typer vars peak varar i 2 år för att sedan slocka och bli avsevärt sämre efter att kroppen gett vika. Detta tror jag är en av anledningarna varför Pep sakta men säkert utvecklar Messi till att bli en mer statisk och intelligent playmaker. Det är både för lagets och för hans egen skull. För att hans explosivitet inte ska ta kål på honom innan han fyller 30 måste han utveckla andra aspekter i sitt spel som han kommer leva på i framtiden. Redan nu springer han mycket mindre med boll. Tur att han har ett stort spelsinne. Till skillnad från Christiano Ronaldo som kommer skeppas iväg från Real när han börjar bli äldre. Helt enkelt eftersom han inte har "the brains" att fortsätta vara världsklass när åldern tagit ut sin rätt.
Barcelona Barcadinho.
2011-01-17 23:59
.Sami.

Du har rätt - jag har kollat det nu.
Då är det rimligare så med en extra dag för vila och förberedelser.
Barcelona Barcadinho.
2011-01-17 23:58
Reptilhjärna -

Tro det eller inte men det var rätt många "bönder" och "o-kulturella" medlemmar här i forumet som har varit emot reklam på tröjorna. Är det vi som är beslutfattare i den här känsliga frågan?
Det är ju den "o-kulturella" Rosell som har tagit beslutet - och han vet säkert ingenting om katalansk kultur och identitet, enligt ditt resonemang.
elbraco
2011-01-17 23:43
The greater the town, the greater the knowledge.
Delarocha
2011-01-17 23:41
Intressant att vara från en svensk småstad innebär att man har mindre koll på samhället och världen i stort. Jävlar i gatan vad roliga människor är ibland.

Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-17 23:36
Lustigt att någon kommer in i forumet för att ställa en fråga för att i nästa ögonblick utesluta 99 % av de som är här.

IQ = Död bläckfisk.
Delarocha
2011-01-17 23:32
Iniestas målskörd har blivit allt bättre den här säsongen. Redan uppe i 6 mål på 19 matcher. Mer än vad man är van vid från den lille vampyren.

Hans 1-0 mot Malaga var en delikatess.
elbraco
2011-01-17 23:14
Återigen bugar jag för Delarochas klockrena inlägg. Övertro på sin egen kunskap är en nyckelmening om man vill sammanfatta Reptilhjärnas många inlägg.
Delarocha
2011-01-17 23:10
Reptilhjärna

Försöker du komma in här och låtsas som att du besitter någon större kunskap om hur livet, historia, religion, etnicitet hänger ihop med varandra eller vad är det du antyder? Jag har (tyvärr) läst alltför många av dina inlägg och jag har svårt att ta din arrogans som bygger på någon övertro på din egen kunskap på allvar. En kunskap som jag inte vet hur du har lyckats förskaffa dig du just besitter kunskap om ingenting men om du går igång på detta så ska jag inte stå iväg mer.

Men förväntar du dig ett riktigt svar ska du nog ändra din attityd alternativt krypa tillbaka därifrån du kom. Det du använder dig av när du kommer in och raljerar om oss antyder ju att ditt profilnamn verkligen stämmer perfekt på dig.

Och sen varför i helvete frågar du oss detta om du ser oss som FM-spelande bönder utan någon kunskap. Gå och fråga dina jämlikar och diskutera huruvida Van Goghs tavlor var målade under ett rus av vin eller absint istället då jag är säker på att du rör dig i kretsar med högre insikt i hur samhället fungerar än alla övriga.

Det mest sunda hade ju varit om det visade sig att du bara är ett troll.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-17 23:07
Underbara nyheter att Thiago får A-kontrakt i sommar. Inte för att jag var direkt orolig, men fan va skönt ändå. Barca har gjort klart med sommarens hittills absolut bästa värvning..

Stackars Sergi Roberto! Som flera andra var inne på här så hade jag gärna sett honom i truppen mot Betis. Men nu hoppas jag att Rafinha får chansen. Inte så troligt kanske, men det hade varit grymt.
Om man får drömma lite så hoppas jag på följande elva på onsdag:^

Pinto
Bartra-Milito-Fontas-Maxwell
Mascherano
Rafinha-Thiago
Afellay-Bojan-Jeffren

Det är en tillräckligt bra elva för att kunna säkra avancemang. Tror t.o.m man skulle kunna vinna med den... de två mest oväntade namnen är väl Bartra och framförallt Rafinha. Den sistnämde tror jag dock kommer petas till förmån för Keita, men Bartra bör nog kunna få chansen fråns start! Adriano lär ju spela mot Racing och spelade nästan hela matcher igår.

Att Rafa gör de stora grabbarna sällskap på bänken tror jag dock inte är helt omöjligt. Det är ju i just sådana här matcher som de stora, unga framtidslöftena kan och bör få möjligheten att känna på hur det är att spela i A-laget. Vad tror ni?
Barcelona Karlsson
2011-01-17 22:47
Jag har gnällt om det förut.. Men vafasen jag gör det igen!

Jag förstår inte varför fotbollsspelares peak räknas tidigare och tidigare för varje år som går?
Man snackar om Iniesta och att när han "om några år" kommer börja tappa och det är dags att ge större förmågor sin plats till förfogande.
Den bleka killen är 30 bast om fyra år, fyra år? det är djävligt lång tid. MEN 30 är fortfarande ingen ålder.
Det hela beror på två saker tycker jag:
1. Spelarens roll och position
2. Skador.
Spelare som Xavi/Iniesta är inte beroende av någon extrem speed. Utan där är det ett utomjordiskt spelsinne och en oerhört funktionell teknik som fäller avgörande. Dessa saker är inget de tappar med tiden, det blir snarare bara bättre.
Jag tippar att när Iniesta är 30 är han bättre än någonsin och inte ens nära pension. Vampyren är som vinerna från hans gård, kommer bara bli bättre med åren.
Real Madrid Reptilhjärna
2011-01-17 22:45
Får kalla kårar av tanken på reklam på FC Barcelonas tröjor. Vad händer med klubbens integritet och kulturella profil? Är verkligen fint spel mer värt än föreningens hjärta?

ps är ni vanliga ungdomar uppvuxna i en svensk småstad, utan någon som helst kulturell känsla, låt bli att svara på frågan. Ni kan inte under några omständigheter sätta er in i klubbkulturen eller katalansk integritet och kultur. Det är något djupare än på playstation där allt handlar om hur bra en viss spelare är eller om man har ett framgångsrikt träningsschema..
Barcelona .Sami.
2011-01-17 22:45
Barcadinho.
Atletico möter Real på Torsdag. Och inte Onsdag:)
Barcelona Barcadinho.
2011-01-17 22:37
Keirrison har inte lyckats övertyga i varken Benfica eller Fiorentina - jag kan inte tänka mig att han skulle lyckas bättre framför ögonen på Pep.
Barcelona Barcadinho.
2011-01-17 22:33
Antonio Lopez missar returmatchen i cupen mot Real efter ett rött kort nu mot Mallorca.
Jag tycker annars att förbundet inte tar hänsyn till vissa lag som är kvar i cupen. Varför spelar Atletico en match på en måndag, när de ska möta Real på onsdag? Det kan man undra över.
Barcelona .Sami.
2011-01-17 21:38
Synd att det inte blev något. Jag tror faktiskt k9 hade lyckats i Barca. Kan Barca ta hem han i sommar?
Barcelona Android
2011-01-17 21:17
Någon som vet hur det går för Keirrison i Santos? Tror ni han har något o hämta i Barca?
Barcelona Rambla~
2011-01-17 20:17
Deulofeu alltså, fortsätter han utvecklas på detta sätt så är det en kommande superstjärna om några år.
Atlético addeh
2011-01-17 19:15
Mojito

Ja, jag håller med dig. Thiago känns fortfarande lite valpig, men jag tycker ändå man ser en positiv utvecklingskurva. Han känns alltmer trygg när han får chansen, vilket är en bra början.

Angående att han måste börja ta löpningar för lagkamrater så tycker jag det är något han redan gör en hel del. Allt kan naturligtvis bli bättre, men jag ser inte det som något problem. Ta första mötet med Ceuta som exempel, då han drog med sig ett par försvarare (jag vet, inte världens bästa motstånd) vilket öppnade en fri yta för Pedro som också gjorde mål.

---

På tal om ungdomar så gjorde Gerard Deulofeu två nya mål när Juvenil A besegrade Manlleu i helgen med 4-1. Med tanke på att Romeu, Sergi Roberto, Carmona, Víctor Vázquez & Tello är skadade kanske Deulofeus prestationer den senaste tiden öppnar för spel i B-laget?
The Special Five
2011-01-17 19:13
På tal om Zidane som någon nämnde längre ner, spelade inte han i det Juventus som anklagades och fälldes för att ha dopat sina spelare? Har för mig att Zizou var rätt så tunn i kroppen innan Juventus tiden, kan dock ha fel
The Special Five
2011-01-17 19:06
Dock så kan Sergi Robertos skada öppna upp för "Rafinha", så något positivt kommer ur de. Hade varit fantastiskt att se båda bröderna lira tillsammans i A-laget om ett par år
Barcelona Messidinho_10
2011-01-17 19:02
PedroRodriguez

Jo absolut är Thiago en jätte talang och bara 19år trots allt mycket att lära. Gör han som han blir tillsagd och har tålamod, så kommer det gå bra.T ex kolla på Iniesta när han kom fram han fick nötta bänk i flera år tills han bliev ordinarie.
Annons: