/spanien/barcelona/forum/13354.aspx/spanien/barcelona/forum/13354.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2011-03-15 11:35
Jag vill bara skriva några ord till om den här nya media skopen.

De som har kommit fram med nyheterna har inte förstått vilken skada det kan leda till. De smutsar ner inte bara vissa enskilda klubbar (Barcelona och Valencia), utan de smutsar ner spansk fotboll, eftersom om det finns misstänksamhet på två stora klubbar så kan det spridda sig till andra klubbar. Den här läkaren Eufemiano Fuentes var inkopplad till spelare i Real Madrid för exempel (se länken).

De här nöt skallarna från radiokanalen, med eller utan stöd av vissa inom klubben madrid, har tydligen enormt svårt att se utöver sin näsa. Sådana anklagelser som är utan basis och bevis kan bara skada deras egen sits.

De har smutsat ner spansk fotboll och överhuvudtaget fotbollen som sport.
Och detta utan att kunna bevisa någonting och utan att ha tillräckligt bra grunder till anklagelserna.
Ok, om de hade mer kött på benen för allt detta. Då skulle jag acceptera det. Vi vill inte ha fusk inom fotbollen.

Real skadar också sin image med den här händelsen. Vissa läsare tolkar det hela som ett madrid försök att störa det vinnande laget. En sätt att föra Barca ur balans. Sådana metoder passar bara för losers.

Det leder också till att hat och rivalitet ökar istället för att minska.

(Ciao nu - måste jobba)
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-03-15 11:35
Higuain, Remontada El Pipita - "Hombre"

Dom kollas säkert "80" gånger i form av olika prover.
Det som kostar är blodprover, det kan jag tänka mig att det bara är 2-4 gånger per år.
Higuain, Remontada El Pipita - "Hombre"
2011-03-15 11:30
Men hela 80 ggr per år?

Det låter fortfarande mycket och väldigt kostsamt. Speciellt när fotboll är en lagsport då dopning av en eventuellt spelare inte ger så särklilt stor nytta. När det gäller friidrott och simmnning då är det väldigt strikta och hårda kontroller då man tävlar individuellt.

Uefa kanske kommer till alla lag några gånger om året, 80 ggr per år låter högst osannolikt. Men deras kontroller är enligt mig väldigt bra och jag har inga invändningar mot det.

Men La Liga har väldigt mesiga kontroller.
Barcelona Rambla~
2011-03-15 11:26
Efter varje CL-match testas två spelare samt två reserver från varje lag. Dessa spelare "lottas" fram. Lägg till alla landslagsspelare som Barca har så inser nog de flesta att de testas väldigt ofta.
Barcelona Myrran
2011-03-15 11:23
UEFA dopning testar alla champions league minst en gång om året, detta besök är helt oannonserat av UEFA och spelarna testas med urinprov och för EPO.

Sen så testas spelare vid många CL-matcher också, helt slumpmässigt. Även skadade spelare kan bli testade. Om väl en spelare blir uttagen så kommer ett "förkläde" från UEFA stå och andas i nacken hela tiden.

Googla bara "uefa dopnings" så får ni upp UEFAs hemsida med massor av info.
Barcelona Rambla~
2011-03-15 11:19
Higuain, Remontada El Pipita - "Hombre"

Jo, om du tror att det är en enskild spelare som testas 80ggr. Vad ni två tror är helt ointressant, detta finns som sagt dokumenterat.
Barcelona Essienesque
2011-03-15 11:18
Higuain, Remontada El Pipita - "Hombre"

Min storebror spelade i Basketligan och gjorde fler än 3-4 dopingtester per år, tror du allvarligt spelare som senaste året har spelat i La Liga, Spanska Cupen, CL och VM gör färre? Sluta nu..
Higuain, Remontada El Pipita - "Hombre"
2011-03-15 11:13
Rambla~

80 gånger per säsong är väl lite väl mycket?

Det är heller inte gratis att göra dem här testerna, jag tror som Ronaldo_99 att dem testas några gånger per år.
Barcelona Barcadinho.
2011-03-15 11:08
Hur många gånger vet jag inte - men Uefa har gjort kontroll på samtliga spelare för en månad sen. Messi fick också en överraskning kontroll av Fifa inte så för länge sen. Hela laget fick en överasknings kontroll innan matchen mot Inter i Milano föra året. Man har inte hittat någonting.

Jag förstår inte varför folk plötsligt är så misstänksamma för alla energi drinkar som spelarna över hela världen (samt idrottsmän) dricker.
Bara för att det innehåller vitaminer, mineraler och andra nyttiga saker, så innebär det inte att det innehåller otillåtna preparat.
Och även om det finns sådana som fuskar så innebär inte detta att alla gör det.

Långt ifrån, i synnerhet i nutids fotboll i Europa, där de flesta spelare är helt medvetna om båda risker och om kontroller.

Men visst är det bra att man vill skärpa testerna i Spanien.
Barcelona Barcadinho.
2011-03-15 10:59
Den här saken om att Pep gav spelarna en ledig dag samma dag som kontrollen skulle göras stämmer.
Guardiola har förklarat sin version för händelsen till Uefa. Han berättade att han inte hade någon aning om den dagen som kontrollanterna skulle komma. Det var ingen som informerade honom om detta.
Spelarna fick en ledighet för att fira tillsammans med familjen en högtid som firades just den dagen i hela Barcelona. Sant Jordi eller vad det var för högtid kommer jag inte ihåg.
Pep brukar ge då och då ledighet för spelarna efter en tuff match eller så. Det är inget nytt. Jag har för mig att klubben försökte överklaga domen om böterna, men det gick inte genom. Vi känner till det hur Uefa tuffar sig med sina beslut.

Fråga inte efter en källa – allt detta är i mitt huvud. Jag kommer ihåg händelsen.
Barcelona Rambla~
2011-03-15 10:57
Ronaldo99_

Du har så fel. Spelarna testas ca 80ggr under en säsong, detta finns dokumenterat. Det är bara att kolla med UEFA. Trots det slänger du ur dig siffror som 3-4ggr trots att du inte har något belägg för det påståendet. Du hittar helt enkelt bara på.
Barcelona Essienesque
2011-03-15 10:50
Tror ni alla kan släppa doping pratet..

Finns ingen chans att Barca spelarna skulle gått igenom nu flera säsonger i rad med ligaspel, CL spel och till och med ett VM (!) utan att ha fastnat i dopingkontroller. Sen när skulle en radiokanal sitta på någon information ingen annan gör? Löjligt och endast påhittat för att störa Barca lägret.
Barcelona Viva la Pepa!
2011-03-15 10:03
Vad som rapporteras skiter jag fullständigt i. Tror att de är Mourinho som sagt åt Perez att säga detta för att Barca spelarna ska tappa fokus. Samma sak tror jag om hans bråk med Valdano, för att ta bort fokus från sina spelare.

De jag däremot stör mig på, men på ett roande sätt, är vad folk skriver i puertan. Haha de är helt övertygade om att Barca dopat sig. De finns alltid någon anledning till varför Barca vinner, men de är absolut inte för att de är ett bra lag.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-03-15 10:00
Ronaldo99_

ALDRIG!

Jag kan i princip med 100% säkerhet lova att spelarna lämnar pissprov eller liknande efter varje match i alla fall Champions League..

För i helskotta, i min stad får hockeylaget lämna dop-prov efter varje match (okej inte varje men jävligt ofta) .. Och då pratar vi "allsvenskan" ...lol

3-4 gånger per år är det säkert men då när det gäller mer "ingående" tester, om du förstår vad jag menar..
Real Madrid Mesut Özil "the next one"
2011-03-15 09:44
Herregud vad less man blir!!!

Ni vet väl mycket väl vad Sport, marca o As oc el mondo deportivo Vinklar saker.

DETTA är en RADIO KANAL som vinklat de så för att skappa kaos.

Enda Perez sa var kör striktare dopingkontroller och varför inte.

Jag tror inte på det här med Doping ändå. Skulle de vara så skadar det spanskfotboll enorm.

Men det känns verkligen bara som Radiokanalen vill skapa kaos.
Real Madrid wian
2011-03-15 09:33
Det som sagts är att Real Madrid vill bara införa hårdare dopningstester, sen hur radiokanalen i fråga väljer att vinkla det mot Barca är en helt annan sak..
Real Madrid Ronaldo99_
2011-03-15 09:14
Rambla~

Nej, spelarna testas max 3-4 gånger per år. Alldeles för lite.
Barcelona Katalano
2011-03-15 08:47
Här snackas det mycket om att vara källkritiska och AB sågas var och varannan dag. Ändå Blir det kaos och påhopp på Madrid av samma personer. Jag säger inte att Real INTE är roten till denna nyhet, men känns som något som lika gärna kan vara taget ur luften.
Barcelona Rambla~
2011-03-15 07:45
Dopingkontroller av UEFA är alltid hemliga. De dyker upp oannonserat. Precis som de gjorde för några veckor sedan, samma dag som det blev offentligt att Pep förlänger sitt kontrakt. Dessutom, det händer ofta att Pep ändrar träningstider, ger laget ledigt efter en tuff vecka med mycket matcher. Tror ni på fullaste allvar att Pep känner till när UEFA ska göra ett besök och testa spelare? Barcas spelare testas ca 80 gånger under en säsong.

Först var det Villarrato, sen den pinsamma kampanjen om det orättvisa spelschemat där visade sig att Mourinho hittade på allting eftersom lagen har likvärdigt spelschema när det kommer till vilodagar. Och nu detta med doping, snacka om att de tar till vilka knep som helst för att skapa rubriker och turbulens.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-03-15 07:11
HB //

Länktips..

Snarare så att Barcelona glömde meddela UEFA ändringar i sin träning/utbildning vilket gjorde att spelarna inte kunde utföra ett dopingtest den dagen.
Hunting Bears
2011-03-15 01:28
Rambla, el flaco eller Tarrak

Någon av er som har koll på om det stämmer att Pep har gett spelarna ledigt vid dagar då dopingkontroller skett eller är det bara något som dyslektikerna på Puertan spyr ut sig för att skjuta över sina egna misslyckanden på oss?

Nej, jag vill inte att någon som "tror" sig veta eller någon madridista ska svara på detta. Det ger mig ingenting då i mina ögon är ni alla fyllda av skit tills motsatsen är bevisad.

Hombre

Är inte du moderator på puerta? Om du är det och din ståndpunkt följer det du säger här. Borde du då inte spärra dom på ert så kallade "forum" som påstår att dom är säkra på att vi dopar oss.

Å andra sidan är dina inlägg på den andra sidan av en helt annan karaktär och det är vi alla ytterst medvetna om så svaret är ganska givet vad det kommer bli.
Barcelona Blaugrana91
2011-03-15 01:15
Higuain, Remontada El Pipita - "Hombre"

Men du fokuserar ju på själva ryktet, som vi alla här inne vet INTE är sant.
Det vi snackar om är att det är Real Madrid som sägs ligga bakom det påhittade ryktet...
Barcelonistas
2011-03-15 01:04
Xavi - Iniesta 2 legender.

Länktips.
Higuain, Remontada El Pipita - "Hombre"
2011-03-15 00:50
Blaugrana91

Du kanske tänker ingen rök utan eld. Men så länge inget har bevisats kan vi inte tro på dessa uppgifter. Media har haft fel så många gånger förr, denna gång tror jag inte heller är något undantag.

Godnatt!
Barcelona Blaugrana91
2011-03-15 00:48
Higuain, Remontada El Pipita - "Hombre"

Som sagt radiokanalen måste väl ha fått detta påhittade rykte någonstans ifrån? Eller du kanske tror att dem bara bestämmde sig för att hitta på detta om Barcelona och Valencia? Självklart kommer det från någon annan, och radiokanalen nämner Real Madrid som källa...
AndreD
2011-03-15 00:45
Antonio Puerta

Tog det från twitter.com/barcastuff och de har tagit det från cope.es. Du kan gå in där och hitta det själv om du orkar, jag är inte så bra på spanska, för att utrycka det milt :P

Higuain, Remontada El Pipita - "Hombre"
2011-03-15 00:30
Äh ni har verkligen missat RadioKanalens syfte med det hela och det var för att skapa sensationer vilket dem lyckats med.

Kom igen är inte detta lågstadie fasoner? Dem försöker verkligen elda upp rivaliteten mellan dem båda klubbarna genom att hitta på något. Radikanalen vill bara starta ett krig mellan klubbarna.

Person A(Radiokanalen) > Person C(Barca) : "Person B sa att du va ful"
Person C: "Va?! Fy fan vad äcklig Person B är"

Förstår ni mig bättre nu?

Varken Perez, Valdano, Pardeza, Butrageno och Mourinho har anklagat Barcelona för dopning. Real Madrid skulle aldrig anklaga Barca spelarna för att vara dopade, speciellt inte så högt uppsatta och respekterade män.

Ni kanske borde kritisk granska källor och media lite mer än ni gjort. Jag anser att allt detta är en bluff.

P.S Lika svinigt som det är att anklaga Pep för fuskare är det att anklaga Benzema för att vara pedofil. Benzema är precis som Pep inte dömd för någonting.
Barcelonistas
2011-03-15 00:19
Hombre

Rykterna säger att skiten kommer från Real Madrid. Vad har du nu att säga?

detta var verkligen över gränsen!
Barcelona Blaugrana91
2011-03-15 00:14
Higuain, Remontada El Pipita - "Hombre"

Att dem är felaktiga vet vi ju alla? Det är inte det vi pratar om...

Det vidriga är att dem påhittade rykterna sägs komma från klubben Real Madrid...

Som sagt detta är inte första gången Real använder media för att störa Barcelona eller andra lag...
Barcelona Frodo
2011-03-15 00:09
Cope säger att de fick informationen från en högt uppsatt styrelsemedlem från Real Madrid. Det säger allt om vilken svinig klubb Real är. Det är ju inte bara så att radiostationen helt plötsligt fått för sig att anklaga Barcelona och Valencia utan de har ju fått ammunition från annat håll. Skulle Florentino värna om spansk fotboll? Knappast va? Det här är ett led i att ta till alla medel för att förstöra för Barcelona nu när säsongen drar ihop sig. Florentinos högra hand Inda på Marca lär väl också sätta igång och börja skjuta mot Barcelona.

Fotbollen bör vara ren från doping. Men anklagelserna som kommer just nu är inget annat än fula medel för att rubba Barcelona.

Svin som säger att Pep är en fuskare kan gå och lägga sig. Han blev friad och det är nog med det.

Gnäll på domaren, spelschemat, förbundet och nu doping? Real med Mou i spetsen förnekar sig inte.
Annons: