/spanien/barcelona/forum/1333.aspx/spanien/barcelona/forum/1333.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mido
2016-02-04 10:58
Man United lead chase after Neymar's dad hints at Barça exit Källa sunsport Jag börjar bli trött på såna nyheter..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-04 10:42
Z_z Menade att han skulle ha byts in och inte starta
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-04 10:41
Papillon - håller med dig där det känns som alla spelare är delaktiga. Tom en spelare som Munir har en roll inom laget där han på senare tid gjort en del viktiga mål. Problemet med Peps Barca var att det fanns inga spelare på marknaden som kunde spela Tiki Taka bättre än dom han hade. Du nämnde Xavi och Iniesta, vilka spelare höll samma nivå som dom? Ingen för det fanns inga. Det var la Nadia produkterna som givetvis klarade av Peps spel som bäst och det var ju inte så konstigt egentligen då man sprutar in Tiki Taka på spelarna när dom är unga. Peps Barcelona var en maskin som krävde 11 perfekta spelare för att kunna spela spelet helt perfekt. Skulle tex Iniesta vara borta elr Xavi så kunde man se den enorma skillnaden. Kvalitén gick genast neråt då och det berodde på att Tiki Takan var sjukt svårt att spela. Ersättarna till en skadad Xavi elr Iniesta klarade givetvis inte av att ge samma elr ungefär samma nivå som Xavi och Iniesta gav till laget. Det räckte att Busi skulle vara borta 3-4 matcher och man såg att laget blev genast sämre. Med Luchos så är det en stor skillnad när set gäller just detta. Han har en otroligt stark 11 men skulle någon skada sig så blir det inte någon jätteskillnad ersättaren fyller luckan rätt så bra. Det har mycket att göra med hur laget spelare. Långbollar,omställningar,skott, osv är något som många av våra bänkspelare är bra på. Medan Tiki Taka kan va något svårare att kunna hantera. Lucho har byggt ett spel där han får ut max av hela truppen, en spelare som är bra på omställningar kan köra omställningar, en spelar som är bra på långbollar och inlägg kan göra det då dessa saker ingår i Luchos spel. I Peps Barca fanns det mest bollinnehavs spelet och en spelare som var bra på omställningar fick Inte ut sin bästa egenskap då Peps spel gick ut på i princip enbart bollinnehav. Det mesta i alla fall. Messi kan idag vara borta från elvan utan att man ens märker nått. Det såg vi inte minst mot Real.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2016-02-04 10:35
@neymar JR:


Möjligt att man hade kunnat byta in Munir men tycker det var rätt att han inte startade. Att avgöra detta dubbelmöte redan i första matchen ger lite lugn och ro för laget och mer vila. Det har ändå varit ett tämligen späckat schema med extremt många matcher redan och att kunna se till att sig själv en veckas ledighet mellan matcherna (för de som behöver) kan vara väldigt värdefullt. Munir har dock spelat väldigt bra på slutet i just cupen men mot ett Valencia (oavsett form) med detta som enda riktiga titelchans så är jag glad över att man inte tog några risker.
Barcelona Bosketts
2016-02-04 10:33
@Mido:


Är väl egentligen inte insatt, men jag tvivlar inte en sekund på att Perez gärna lockar över Neymar till Madrid. Det är världens just nu bästa fotbollsspelare, och han spelar i de främsta konkurrenterna.

Sedan, utan att säga för mycket, så tror jag inte att det är någon större slump att spanska skattemyndigheten jagar Neymar just nu. Perez har sina fingrar i många syltburkar, det vet vi sedan tidigare.

Men, nej, jag tror absolut inte att han lämnar för Real.
Barcelona Mido
2016-02-04 10:23
Hej kära cúles! Fin match igår kväll, nu till min fråga. Hur trovärdiga är nyheterna angående Neymar när det gäller RMs försök att locka honom. Under veckors tid har jag läst nyheter att Perez försöker med all sin makt för att köpa honom. Så ni som är mer insatta i frågan och kan spanska, finns det nån sanning i det hela? Tack
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2016-02-04 10:21
Är övertygad om att det är konkurrenssituationen som gör att laget bara blir bättre och bättre trots stora framgångar. Nya hungriga spelare som kommer in och krigar om en startplats men även bredden och den jämna nivån på truppen. Under Pep så körde man tex Busquets, Iniesta och Xavi för hela slanten. Det köptes aldrig riktigt in någon som höll deras höga nivå. Nuförtiden under LE så måste man prestera varje match, annars blir man petad av en minst lika bra spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-04 10:20
Neymar JR - vi har bra bredd på både backlinjen och mittfältet. Det är bara anfallet som skrämmer mig lite. Det känns som det ända som kan stoppa oss är skador på vår anfallstrio. Rätt dåligt att vi inte lyckades värva en anfallare nu under fönstret. 4-5 månader måste vi nu hoppas på att anfallare inte får några skador.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-04 10:06
Jag har redan varit inne på det här men man kan tydligt se att Lucho kombinerat Tiki Takan mer ett mer direkt och rakare spel. Vi ser helt galna kombinationer,långbollar, omställningar, distansskott, presspel, bollinnehav. Som jag redan tidigare påpekat så spelar vi på pianots alla strängar. Vi har gått upp ännu en nivå i vårt spel och jag tycker att vi den här säsongen är bättre än tom förra säsongen. Vanligtvis när man har en sån framgångsrik säsong som Lucho hade så brukar laget gå ner dig lite i kvalité. Om ni minns Guardiolas Barcelona så var man enligt mig inte riktigt lika bra 09/10 säsongen som man var 08/09 säsongen. Med Lucho är det tvärtom han har fått laget att gå upp ännu en nivå vilket bådar gott inför Cl.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-04 09:51
Sen måste lucho ha beröm, äntligen hittade han en fin balans i rotationen Dock så vill jag ge honom en örfil, varför inte låta munir spela? Visst han lär starta returmatchen men ändå
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-04 09:41
Final i cupen Ett härligt försprång i ligan Snart drar cl igång, dags att markera för Europa vilka som är bäst. Vi har ju fantastiska chanser för en trippel i år igen. Det som väger så jävla tungt är att vi vinner dem "stora" matcherna på ett övertygande sätt. Vi kan inte förlora på camp nou och vi har en härlig harmoni. Så länge MSN lyckas hålla sig friska så är chanserna relativt stora Tyvärr så har vi bedrövlig täckning där men men
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-04 08:47
Det verkar som att motståndarna tävlar nu vem som blir den förste att skada Neymar allvarligt. . Jag har inte heller emot att Neymar gör show på plan men han måste också tänka på vilket sätt och när han ska göra det för det käns som att han i vissa situationer överdriver och han måste lära sig att släppa bollen tidigare och inte alltid dribbla ett steg och två för mycket.. Se bara Messi som aldrig gör ett steg för mycket utan släpper bollen i tid. .
Det är kanske publikens fel också som har gjort Neymar bortskämt med sina driblingar att så fort han får bollen blir han påhejad att han känner att han vill göra publiken nöjda. . Han måste som sagt börja mogna och tänka på sig själv för det vore katastrof om nån idiot kapar benen av honom..
Under hösten spelade Neymar rakare fotboll och hade bra inställning och det resulterade i massor av mål medan senaste tiden har han blivit bortskämd och oseriös och resultat har blivit frustration och för få mål...
Barcelona Mr Culé
2016-02-04 04:39
Antintrogen: Håller med dig fullständigt, när ska Neymar börja ta en ordentlig ansats till bollen på straffarna. Jag tycker det är så nonchalant gjort av honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Antintrogen
2016-02-04 04:20
Måste väl börja med att hylla laget efter denna fantastiska match, underbart att vi kan bli bortskämda med sådan här fotboll från och till! Jag nästan hatar mig själv för att det starkaste minnet från en sån här fin match är Neymar, när han inte gjorde en speciellt bra match. Framförallt är det hans arroganta beteende vid straffen som gör att han har satt sig på näthinnan. Det är som så många skrev direkt efter, arrogant, barnslig, idiotiskt osv... Jag som själv spelar fotboll vet hur roligt det är att springa runt och leka kaxig, reta motspelarna, tjafsa och försöka förnedra dom. Utan att skryta så kan jag dock säga att jag kontrollerar mig när det kommer till matcher, jag KANSKE håller på med sånt där på träningarna och EVENTUELLT till och med på träningsmatcherna på försäsongen men när det är tävlingsmatch är det bara att glömma allt sånt, det hör inte hemma på en fotbollsplan när det börjar bli lite seriöst. Och då ska det sägas att jag spelar i div.4 i Sverige.... Neymar är top 3 bäst i världen, spelar i världens bästa lag i en av världens bästa ligor, därför är det för mig FULLSTÄNDIGT ofattbart hur han själv, Luis Enrique, resten av laget (dom mer rutinerade spelarna framförallt) och allt annat folk som jobbar med Barca kan tillåta att detta beteende fortsätter. Att skjuta en straff på det där viset (för mig spelar det ingen roll om han sätter 10/10 på det viset, vilket han knappast ens gör) är för mig helt oacceptabelt och jag förväntar mig att, om han ens får chansen igen, aldrig skjuter en straff sådär igen. Förväntar mig även att han någon gång snart mognar till ordentligt och lägger sin energi på att utnyttja sin makalösa talang på rätt vis istället för att tramsa runt. Hoppas inte ni missförstår mig för det är en helt fantastisk fotbollspelare och jag menar inte att han ska lägga ner med sitt artisteri för det hör absolut fotbollen till, tunnlarna, trixningarna, finterna och allt det andra vackra han gör med BOLLEN. Men det som gör mig så frustrerad är att jag som fotbollspelare vet att det går att plocka ut mer ut honom om någon bara kan få honom att släppa fokus från struntet han ofta håller på med. Dessutom svider det i mitt barcahjärta att vi borde vunnit med 8-0 istället för 7-0, kan tyckas att jag är kräsen men varje förlorat uppenbara mål gör att det svider till inuti mig. Får jag medhåll från er eller blir jag sågad längs fotknölarna som Mathieu vanligtvis blir här inne? PS. Är det någon som kan trolla fram straffstatistik (antal procent satta) Barca vs. Real sedan Penaldo anlände till våra rivaler? För min känsla säger att vi ligger på 50-60% medan marängerna ligger på 90-95%. DS.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Antintrogen
2016-02-04 04:20
Måste väl börja med att hylla laget efter denna fantastiska match, underbart att vi kan bli bortskämda med sådan här fotboll från och till! Jag nästan hatar mig själv för att det starkaste minnet från en sån här fin match är Neymar, när han inte gjorde en speciellt bra match. Framförallt är det hans arroganta beteende vid straffen som gör att han har satt sig på näthinnan. Det är som så många skrev direkt efter, arrogant, barnslig, idiotiskt osv... Jag som själv spelar fotboll vet hur roligt det är att springa runt och leka kaxig, reta motspelarna, tjafsa och försöka förnedra dom. Utan att skryta så kan jag dock säga att jag kontrollerar mig när det kommer till matcher, jag KANSKE håller på med sånt där på träningarna och EVENTUELLT till och med på träningsmatcherna på försäsongen men när det är tävlingsmatch är det bara att glömma allt sånt, det hör inte hemma på en fotbollsplan när det börjar bli lite seriöst. Och då ska det sägas att jag spelar i div.4 i Sverige.... Neymar är top 3 bäst i världen, spelar i världens bästa lag i en av världens bästa ligor, därför är det för mig FULLSTÄNDIGT ofattbart hur han själv, Luis Enrique, resten av laget (dom mer rutinerade spelarna framförallt) och allt annat folk som jobbar med Barca kan tillåta att detta beteende fortsätter. Att skjuta en straff på det där viset (för mig spelar det ingen roll om han sätter 10/10 på det viset, vilket han knappast ens gör) är för mig helt oacceptabelt och jag förväntar mig att, om han ens får chansen igen, aldrig skjuter en straff sådär igen. Förväntar mig även att han någon gång snart mognar till ordentligt och lägger sin energi på att utnyttja sin makalösa talang på rätt vis istället för att tramsa runt. Hoppas inte ni missförstår mig för det är en helt fantastisk fotbollspelare och jag menar inte att han ska lägga ner med sitt artisteri för det hör absolut fotbollen till, tunnlarna, trixningarna, finterna och allt det andra vackra han gör med BOLLEN. Men det som gör mig så frustrerad är att jag som fotbollspelare vet att det går att plocka ut mer ut honom om någon bara kan få honom att släppa fokus från struntet han ofta håller på med. Dessutom svider det i mitt barcahjärta att vi borde vunnit med 8-0 istället för 7-0, kan tyckas att jag är kräsen men varje förlorat uppenbara mål gör att det svider till inuti mig. Får jag medhåll från er eller blir jag sågad längs fotknölarna som Mathieu vanligtvis blir här inne? PS. Är det någon som kan trolla fram straffstatistik (antal procent satta) Barca vs. Real sedan Penaldo anlände till våra rivaler? För min känsla säger att vi ligger på 50-60% medan marängerna ligger på 90-95%. DS.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-04 01:51
Mathieu före Masken från o med nu eller vad tycker ni? Jag lägger min röst på Mathieu. Ja han är horribel som vb men som mittback är han stabil. Mascherano har varit rena rama skämtet denna säsongen. Gått ner sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-02-04 01:37
Inte riktigt lika underhållande match precis. :P
Barcelona NeymarJ11
2016-02-04 00:32
Samper från start nästa vecka!!!!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-02-04 00:23
I länktipset hittar ni när Barca legenden Denis Cheryshev får en stående ovation när ryssen blev inbytt på planen och hans namn ekade på Camp Nou dessutom.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2016-02-04 00:21
Någon som sitter på highlights? Missade matchen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2016-02-04 00:20
Denna var ju lite rolig haha.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-04 00:19
@Andresito:

Satan i gatan vilken sjuk siffra!
Barcelona enkos
2016-02-04 00:14
Jag blir inte förvånad om Neville får sparken imorgon. .
Barcelona Andresito
2016-02-04 00:11
Busquets recovered 27 balls against Valencia tonight #fcblive His average per game this season is 9


Detta är ju helt sinnesjukt, nästan en bollvinst varannan minut.
Barcelona Stright outa Barca
2016-02-04 00:05
[QUOTE=Maestro Xavi - Tito Etern]Här har du hela matchen på spanska. [/QUOTE] Tack
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-04 00:00
@Stright outa Barca:

Här har du hela matchen på spanska.
Barcelona Stright outa Barca
2016-02-03 23:50
missade matchen och vill inte se målen så frågan är vart kan jag se hela matchen i repris med bra kvalitet?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-02-03 23:46
Man kan aldrig vinna en boll och starta ett anfall om ligger ned på plan. Det är sådant Barca spelare får lära sig från unga år. Glidtackling utförs bara om är så långt efter att enda chansen att få stopp på anfallet är att glidtackla. Sådana lägen vill man minimera.
Flavia
2016-02-03 23:45
"You see teams go to the Nou Camp and get beat 5, 6, 7-0. Barca are a good side, well they're a great side. But if I was involved with a team who got beat 7-0 there I wouldn't be able to look my family in the eyes anymore" - Gary Neville 15/04/2015
Barcelona Himne del Barcelona
2016-02-03 23:43
Vilken underbar fotbollskväll! Det är kvällar som den här jag brukar tänka tillbaka på för att hantera besvikelsen när spelet inte stämmer så som mot Málaga exempelvis.Så länge Barcelona bjuder på den här typen av fotboll med jämna mellanrum kan jag stå ut med det mesta.

Hela laget ska såklart hyllas efter den här vanvettiga insatsen. Har nog aldrig sett Barcelona spela bollen så lite i sidled utan istället matchen igenom i varje situation söka de där passningarna i djupled som hotar och slår ut lagdelar(som Glenn Strömberg alltid efterfrågar). I den här matchen hade nog inte ens Glenn hunnit med att säga "den bollen måste de slå lite oftare", för det fanns knappt några sådana tillfällen.

Att då när den kollektiva pressen, med Busquets som pådrivare, fungerar med en osannolik precision, dessutom ha Messi, Neymar och Suárez framåt måste nästan kunna klassas som någon form av fusk. Det är som när man spelade fotboll mot några år äldre i skolan och det inte spelade någon roll vad man gjorde. Skillnaden var för stor. Så känns det när MSN klickar som allra bäst och de gör det på den yppersta världsnivån. När Messi glädjande nog dessutom ser ut att vara på väg tillbaka på allvar höjs nivån på spelet såklart ytterligare.

Det lyste i spelarnas ögon den här kvällen och de förmedlade en äkta spelglädje och kärlek till sporten på ett sätt som verkligen smittade av sig.
Annons: