/spanien/barcelona/forum/13325.aspx/spanien/barcelona/forum/13325.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2011-02-19 13:22
LAM Nr 10

Det gick ju inte så bra senast när Afellay starta, så om Villa inte är hundra procent hoppas jag Bojan får chansen.

Iniesta har tränat normalt hela veckan så det lär inte vara några problem för honom. Villa tränade med laget igen idag, så det ska inte vara något större fara med honom heller.

Eftersom vi inte har någon veckomatch nästa vecka borde bästa möjliga elva ställas på benen mot Athletic. Möjligen att Adriano går in istället för Maxwell till vänster i backlinjen, annars lär det bli ungefär samma som mot Arsenal. Bara inte Milito startar så är det en vinst i sig.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-02-19 13:21
addeh & Hetfield//

Måste (tyvärr) säga att jag håller med er. Keita har inte presterat något vidare den seanste tiden. Pep har ju dock sagt att han aldrig träffat en spelare med så stora humana kvalitér som Keita. Och visst det är ju jättebra att mailern är en bra person osv men det rättfärdigar knappast att han får chansen gång på gång utan att egentligen prestera.

Sen känns han verkligen som en reserv och absolut inget mer. Om Xavi och Iniesta är friska är det ju absolut inget snack vilka som ska spela. Inte ens de matcher som på förhand skulle passa Keita "bättre" är han aktuell för. Jag tänker då på matcher mot lag som spelar fysisk fotboll typ Bilbao. Det blir ju ändå Xavi och Iniesta som spelar. Sen är det klart är det nästan bara är Cesc i hela världen som skulle kunna flåsa Xavi och Iniesta i nacken så det är ju ingen lätt konkurrens Keita har.

Men frågan man måste ställa sig:

Hade Keita haft sin nuvarande roll enbart på sin kunskaper som fotbollsspelare?

Alltså om man bortser från att han är bra människa osv. Jag tror tyvärr inte det.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-02-19 13:10
addeh

Det skulle vara roligt att se Afellay från start. Att Keita startar på Camp Nou känns inget vidare. Han är väl mest bra att slänga in i svåra bortamatcher eller kanske ibland starta.

Förresten, om både Villa och Iniesta är borta imorgon samtidgt som Puyol inte riktigt är fit än så kan vi få det jobbigt. Athletic är ett bra lag vilket vi inte minst såg i cupen där de var nära att köra ut oss, tills Abirey räddade oss. Sen som addeh säger så håller inte våra reserver så hög klass, det blir jobbigt när vi ställer upp med 3-4 stycken samtidigt på plan.
Atlético addeh
2011-02-19 13:01
På tal om Keita så blir jag inte förvånad om han får starta mot Athletic imorgon då Iniesta spelat med smärtor i axeln under de senaste matcherna och möjligen kanske inleder på bänken. Om tillfälle ges så ska man ju starta med Keita, eller hur Pep?
Atlético addeh
2011-02-19 12:57
ElRaval

Att Keita verkar vara en hyvens kille och väldigt omtyckt bland spelarna har ju ingenting med det här att göra. Om han skulle kräva mer speltid vore han ju helt blåst. Han får ju ofta en halvtimme varje match och dessutom starta ganska många matcher. Jisses, räcker inte det där får att någon gång visa upp sina kvalitéer vet jag inte vad som krävs.

Barcelona har världens bästa startelva, ingen tvekan. Men reserverna är väldigt tama vilket kan bli vårat fall i Champions League då vi kommer åka på avstängningar och annat.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-19 12:50
addeh

Eller hur. Folk pratar om Keitas djupledslöpningar, vilka då? Varje gång han har spelat så springer han bara runt och förstör Barcelonas rytm, sen att han är bra på att nicka är ingen större fördel då ingen i Barcelona slår in bollar.

Van Bommel var ungefär som Keita, men han bidrog med så mycket i själva spelet. Så fort Xavi fick bollen så drog han genast på en djupledslöpning och han bemästrade passningsspelet (nåja, hyfsat).

Nej fan, byt Keita mot någon i B-laget.

ElRaval

Vad är det han ska klaga på? Han är 31 år, spelar för världens bästa klubb och tjänar bra, dessutom så får han mest speltid bland "bänkisarna".

Han tar bara onödig plats i laget och bidrar med väldigt lite, om bara Pep kunde förstå det.
Barcelona ElRaval
2011-02-19 12:49
Vad fan klagar ni på Keita för? Det är svårt att hitta en spelare av hans kaliber som inte kräver konstant speltid. Han känns som en väldigt trogen spelare och bra lagkamrat. Skulle inte vilja byta ut honom alls! Speciellt inte för en playmaker-typ...? Han blir ofta inbytt, det är inget rättvist sätt att visa upp sig på. Men han klagar inte.
Atlético addeh
2011-02-19 12:44
Hetfield

Vissa tycker att Keita är en oerhört viktig truppspelare, men jag håller faktiskt med dig helt och hållet. Den här säsongen har han fan aldrig presterat något vidare. Han är ju trots allt den som får överlägset mest speltid av reserverna och på något sätt är "närmast" startelvan. Tror Pep hellre sätter upp Iniesta i anfallet och låter Keita spela om exempelvis Villa eller Pedro skulle vara borta en match.

Pep och Keita måste ha något sorts avtal, typ; "putsa mina skor inför varje match så får du speltid".

Maliern är ingen vidare passningsspelare och han hänger knappast med i tiki-taka-spelet. Det enda Keita är riktigt bra på är huvudspelet men det är knappast någon egenskap som man har så särskilt stor användning av i Barcelona.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-02-19 12:41
Keita ska inte lämna laget om det är för att Cesc värvas. Men man undrar ju hur Pep tänker när han å ena sidan säger att Keita är untouchable, men samtidigt så vill han ha Fabregas. För båda kommer nog inte att få plats i truppen, så länge man inte vill låna ut Thiago eller något anna tkonstigt.
Atlético addeh
2011-02-19 12:36
Intressant för övrigt att det var Steven Constable från Coughtoffside som hittade på att Barcelona godkänt ett bud från Liverpool på 10 miljoner euro för Afellay i sommar. Det var nämligen samma Steven som tidigare i veckan drog upp ryktet att Barça förbereder ett stort bud på Samir Nasri.

Aftonbladet har Sjögren, Coughtoffside har Constable. Vilka nötter det finns.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-19 12:34
addeh

Keita är som en anakonda, han lär pressa det sista han kan ur Barcelona innan han packar ihop och drar.

Jag byter Keitas plats i laget mot vilken annan spelare i B-laget, svårare än så är det inte. Jag ser verkligen inte hur Sergi kan göra sämre ifrån sig, om man ändå vill ha en huvudlös kyckling som springer runt och gör ingen nytta.
Atlético addeh
2011-02-19 12:31
1.70

"Fast jag är ändå ganska övertygad om att ifall någon av Afellay och Keita lämnar så blir det Keita."

Det är nog många som tänker och hoppas som du gör, men inte Pep. För några veckor sedan sa han att så länge han styr över det här laget är Keita "untouchable". Detta gär ju i sin tur, eftersom Thiago kommer flyttas upp, att en värvning av Cesc/Pastore känns aningen onödig. Fast det klart, Thiago kan ju alltid lånas ut men det är verkligen inget jag vill ska ske.

Men vem vet, hoppet är det sista som överger en och Keita kanske är så klok att han förstår att hans tid är över till sommaren.
Barcelona Trippeln
2011-02-19 12:31
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

En bra fråga
Barcelona Hyder
2011-02-19 12:30
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Jag sa det förrut: Alves får nästan ta på sig det målet. Arshavin befinner sig i hans del av planen om vi pratar försvarsspel. Sedan borde vi försvarat oss bättre rent allmänt i den situationen. Dani brukar ju vara den som är outröttlig, lite förvånad blev man ju.
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-02-19 12:24
Inte här för att provocera, men vad håller Dani Alves på med. Kolla runt 1,25..
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-02-19 12:10
Keita är bara 31 år, ingen ålder för en hårt arbetande mittfältare med styrka och huvudspel som specialité. Tycker det blir lite överdrivet många mittfältare i truppen om man värvar en till i sommar, t.ex Cesc eller Pastore. Vi har Xavi, Iniesta och Sergio som ordinarie. Ska vi sedan ha Masken, Keita, Cesc/Pastore, Afellay samt Thiago som reserver?
Ni ser, det blir överfullt.

Jag ser gärna att man lugnt och fint spelar in Thiago, om ett par år är antagligen Keita borta, och kanske även Afellay. Xavi kommer vara sämre. Då får vi se, antingen har Thiago utvecklats i rätt takt och kan ta över Xavi eller så kan man köpa Fabregas om det inte finns någon värdig ersättare. Men det tror jag det kommer finnas med tanke på att det är La Masias bästa position.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-19 11:55
1.70-ligan

Pastore har själv sagt att han har fått bud från Barcelona, men han tackade nej föratt han är för "grön" föratt gå till en storklubb. Det visar att klubben har ett genuint intresse för Pastore, och om ni har sett Messi och Pastores spel tillsammans så vet ni att det kan bli helt magiskt.

Problemet är att det blir overkill med Cesc OCH Pastore, det är nästan så att klubben får bestämma sig vem de vill ha.
Plus i kanten till Pastore att han inte vill till Real Madrid och vill till Barcelona, men å andra sidan så ville Özil till oss.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-02-19 11:49
Jag tillhör också en av dem som tycker Keita är viktig och ser det han gör för laget. Men han är inte dirket purung längre och därför tror jag inte han blir kvar alltför länge till. Att han har kontrakt till 2014 betyder inte att han kommer stanna tills dess, men att man kan få ut lite pengar den dagen han säljs.
Tror han lämnar nu till sommaren eller möjligen nästa sommar.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-02-19 11:35
Om det är något som är säkert när det gäller Pep är det att Keita inte kommer lämna på ett bra tag. Jag vet att många tycker att han ska gå, men jag anser att han har en väldigt viktig roll med sitt eviga löpande och huvudspel, enligt mig en av truppens mest underskattade spelare.
När det gäller Afellay så kommer han definitivt inte lämna i sommar. Dock tror jag inte han ses som en jätte långsiktig värvning, utan mest en tillfällig som breddar truppen. Men han kommer nog i alla fall stanna ett par år. Sen beror det ju också på hur bra han presterar.
Thiago Alcantara - Futuro Número #4
2011-02-19 11:31
1.70-ligan.

Så tänker även jag. Men frågan är om Pep tänker så för han ÄLSKAR verkligen Keita :P
Barcelona 1.70-ligan.
2011-02-19 11:24
Thiago Alcantara

Fast jag är ändå ganska övertygad om att ifall någon av Afellay och Keita lämnar så blir det Keita. Afellay har många år kvar och kan fortfarande bli ännu bättre, vilket man dessvärre inte kan säga om Keita
Thiago Alcantara - Futuro Número #4
2011-02-19 11:17
1.70-ligan.

Jag skulle inte säga nej. Vi tar ju upp Thiago och om vi verkligen ska värva Cesc så måste även en lämna. Jag skulle helst säga hejdå till Keita men eftersom Pep sa att han är untouchable så ser jag bara Afellay som det ända alternativet.

Jag tror även att om Afellay stannar kvar 1 säsong till så kan hans värde höjas till 150-170.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-02-19 11:10
På tal om dumma köp. Nu sägs Liverpool vilja erbjuda Barca ca 10milj euro för Afellay i sommar. Smart, han kostade knappt 3milj euro i vintras. Inte för att detta kommer att hända, men ändå
Barcelona 1.70-ligan.
2011-02-19 11:05
Nej, men jag bara konstaterade att Barca faktiskt kan vara intresserade av honom på riktigt, om det uttalandet stämmer. Tycker inte heller man ska köpa honom, i alla fall inte om han kostar lika mycket som Cesc. Kan man få honom för halva det priset kanske man kan börja överväga saken dock...
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-02-19 10:58
Hoppas inte vi är intresserade av Pastore. Han skulle ju typ kosta lika mycket som Cesc och har inte ens vista något på toppnivå än.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-02-19 10:29
"Om Inter och Juventus vill värva pastore så måste de visa att de är lika konkurrenskraftiga som Chelsea och Barcelona, säger Zamparini enligt Tuttosport"

Om detta verkligen har kommut ut ur Zamparinis mun måste det ju finnas ett seriöst intresse från Barcelonas sida
Barcelona Abbe.
2011-02-19 01:45
elbraco

Gary Lineker drog aldrig på sig något gult eller rött kort under hela sin karriär ;-).
Real Madrid heja real
2011-02-19 00:29
Vet inte om ni sett det här. Men det är ganska jävla kul^^


http://www.youtube.com/watch?v=RvPZBRXWu7k&feature=player_embedded#at=12
Barcelonistas
2011-02-19 00:25
1.70-ligan.

Vi spelade otroligt bra första 45 min, de var stora perioder av halvleken där vi spelade ut arsenal på emirates med vårat snabba kvicka passningspel. Andra halvlek känndes det som vi spelade på resultat, vi var inte alls lika intresserade av att anfalla som i första. Och det kostade oss matchen till slut.

Förstår inte varför guardiola skulle ändra något som gick så bra i första halvlek, för arsenal hade stora problem i första och det var bara en tids fråga innan vi skulle göra 0-2. Hade vi spelat som i första halvlek så kan jag lova er att vi hade fått ett mycket bättre resultat med oss.


Men nu får vi vänta tills returen VISCA BARCA
Barcelona 1.70-ligan.
2011-02-19 00:08
El Soap

Marquez var sämre än Milito förra året. Saknar honom inte särskilt mycket, även om det är en legend i klubben.

För örvrigt är det fortfarande tungt efter Arsenalförlusten. Kan inte förstå att vi förlorade. Satt och njöt av matchen i 79 minuter. Förbannat att vi var så ineffektiva. Det finns en mängd situationer ifrån den matchen som är svåra att släppa. Vi borde åkt hem med ett bättre resultat och det stör mig något enormt.. men men, vad kan man göra åt saken? Hoppas vi väner på det hemma på Camp Nou bara.

Nu måste man se framåt - Bilbao i helgen!
Annons: