/spanien/barcelona/forum/13287.aspx/spanien/barcelona/forum/13287.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2011-04-26 10:32
Iniesta kommer nog missa matchen mot Real på onsdag, han har känningar av något. Nu börjar det bli lite för mycket med alla skador.
Cigge
2011-04-26 10:24
Coach pep -

Jag håller med Barca4eva, otroligt bra skrivet av dig Coach pep. Många verkar få det till att Villa har varit usel, när han istället är ny i laget och har anpassat sig bra på en relativt ny position. Villa är fortfarande en av världens bästa anfallare och har gjort 18 mål i ligan. Det är väl på ett ungefär vad han brukar göra varje säsong. Att Messi samtidigt kan slå Ronaldos rekord är bara helt sjukt.

Jag följer era matcher sånär lika mycket som våra och visst är han inte lika farlig ute på kanten, men jag skulle aldrig leta en ersättare till honom i dagsläget.

---

För övrigt undrar jag vilka som troligtvis får lämna till kommande säsong? Maxwell, Milito och Jeffren ligger nära till hands kan jag tänka mig. På inköpsfronten behövs väl framför allt en mittback som kan hålla när han väl ska spela och inte vara en säkerhetsrisk som Milito. Inter heller ni behöver väl leta något startmaterial egentligen?
Barcelona Barca4eva
2011-04-26 09:47
Coach Pep Ojoj där kom ett klockrent inlägg. Håller med om varenda punkt.
Coach pep -
2011-04-26 01:58
Intressanta diskussioner kring vårat anfall här i kväll. Jag håller med om att det kan vara på sin plats att utöka lungkapaciteten på vårat anfall med en ny värvning. Om vi ändå kunde roffsa åt oss Tevez, det vore som att tillsätta en V8 i maskineriet.

Angående Villa så värvades han med förhoppningen att utföra ett bra lagarbete på sin kant och samtidigt stå för en god målskörd. Även om spanjoren varit ur slag på sistone måste man se till helheten och då mäktar han också helt klart med godkänd statistik. Tar man sedan hans massiva lagarbete och goda samarbetsförmåga i beaktning så råder det inga tvivel om att Villa var rätt köp för klubben, åtminstone i mina ögon. Villa var alltid Guardiolas första prioritering, även då vi hade kvar Eto'o. Vi får inte glömma att processen att få hit Villa stått oss dyrt. Inget at älta och gräma sig över längre men bra att ha i åtanke innan man spyr galla över honom bara för att han råkat vara ur form. Även om han gått mållös länge så är det fortfarande förnedrande mot Villa att börja jämföra hans nedåtgående formkurva med den Zlatan visade upp. Villa har inte ens varit i närheten av Zlatans misslyckande.

Sedan så är det inte Villas målskörd i Barca vi ska använda som måttstock för hur bra han är, utan det bör vara lagarbetet som skall värderas högst. Messi är den som ska göra målen, och mål gör han mer än nånsin, mycket pga Villas uppoffring att slita på kanten. Med Villa har vi varit ännu bättre än föregående två säsonger. Om han själv sedan sitter och grämer sig över att inte ha levt upp till sitt rykte att vara en av världens vassaste målsprutor så får det stå för honom. Själv skiter jag i det, så länge som laget går bra.
Barcelona B-Guden
2011-04-26 01:18
Jag förstår inte hur folk kan vilja ha Iniesta i anfallet ? Killen är usel som anfallare och tar en mittfältsroll när han har anfalls positionen.
så det blir typ 4-4-2 när jam lirar forward.
Barcelona Éluc - Anims Abidal!
2011-04-26 00:42
Några nyheter angående Puyols medverkan på onsdag? Fick han inte grönt ljus från läkarteamet förra veckan men spelade inte CdR-finalen pga en ren säkerhetsåtgärd inför CL-semifinalerna?
Barcelona Blaugrana91
2011-04-26 00:20
Gällande nya anfallare så vill jag gärna ha antingen Neymar eller Rossi hit.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-26 00:12
el Flaco

Jag håller med dig, det optimala är utan tvekan att satsa på en forward till. Vi såg ju själva hur otroligt giftiga Barca var när M-V-P var i form samtidigt. Frågan är dock om Pep resonerar på samma sätt. I början av säsongen var jag säker på att han ville ha hit en mittfältare till nästa säsong, men nu är jag inte lika övertygad. Han kanske har ändrat sin uppfattning.
Barcelona Manita-Barcelona > Real Madrid
2011-04-26 00:10
När ni väl är inne på anfallare. Hur går det för Keirrison och har han en framtid i Barca tror ni?
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-04-26 00:03
1.70-ligan/

Jag hade nog räknat bort alternativ nr. 2 direkt med tanke på att Iniesta, hur bra spelare han än må vara, är långt ifrån en utpräglad målskytt. Annars håller jag nog med om att vi bör förstärka anfallslinjen nästa säsong. Om det sen blir en kantspelare eller en mer centralare striker återstår att se.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-25 23:59
Vad vi behöver tills nästa säsong är helt enkelt en till anfallare av hög klass att sätta in. Någon bättre än Jeffren/Bojan, som kan avlasta MVP. Kanske främst Villa, som behöver vila emellanåt för att prestera på topp. Vi behöver ytterligare en offensiv pjäs som Pep vågar ställa upp med även i de lite tuffare matcherna, så att man slipper slita ut de spelare vi redan har.

Och då finns det som jag ser det två alternativa vägar att gå:

1. Köp en duktig en forward av god klass som tros passa in i vårt spelsystem.
2. Köp Pastore eller Cesc till mittfältet, så att Iniesta kan bli den där extra forwarden att sätta in.

Oavsett vilken väg man väljer bör man inte spendera mer än 30, max 35 miljoner kronor på denna spelare. Det är väl det som avgör om det blir alternativ 1 eller 2, om man kan få ned priset på Pastore/Cesc såpass mycket.

Men det är samtidigt värt att verkligen få hit sen spelare man vill ha. En spelare som är bra nog att spela mycket i Barca. Han behöver inte bli en bänkspelare för det. Vi behöver rotera mer! Vi behöver en lite bättre bänk..
Barcelona Hetfield
2011-04-25 23:59
Frodo

Jag menar inte att vi ska köpa Hazard eller Sanchez, menade bara att vi behöver ha en naturlig ytter som är bekväm och som har lungorna = t.ex: Silva.

Hazard och Sanchez är exempel på kantspelare.
Barcelona Frodo
2011-04-25 23:57
Hetfield

Såna som Hazard och Sanchez har inte visat ett piss i världsfotbollen. Sanchez har blommat ut den här säsongen men förra sommaren var han knappast på någon storklubbs radar vilket Villa var. Villa var det naturliga valet förra sommaren till ett bra pris. Vi behövde ytterligare en målskytt som kunde avlasta Messi och inte ytterligare en playmaker. Det är ganska tydligt att Pep vill ha 3 målgörare där framme. Även Henry fick spela på kanten så det är tydligt att Pep inte söker någon traditionell ytter utan ytterligare ett målfarligt hot.
Barcelona Hetfield
2011-04-25 23:51
Rambla

För det första så kommer Dzekos prislapp att ligga skyhögt med tanke på att flera klubbar är ute efter honom. Dessutom så är han seg och ganska loj.

Jag är övertygad att om vi hade haft Silva (eller en naturlig ytter) så hade Messi och Co kommit till fler lägen. Jag vill inte undervärdera det Villa gör, men återigen, det kändes klumpigt att betala den summan för en 29-åring.
Han är en kortsiktig lösning, det hade varit klokare att lägga den summan på en yngre ytter (Hazard, Sanchez osv).
Men det är som det är.

Ett stort problem med David Villa är att han blir ganska utmattad i slutskedet av matcherna, det är därför han missar så många chanser. Han har inte den där konditionen som en naturliga yttern har, då måste man fråga sig varför man betalade en sån stor summan för en spelare som lär bli tröttare och tröttare när han passerar 30 års åldern.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-04-25 23:50
Innan Pedrito slog igenom ville jag också ha David Silva och ha honom på kanten och där han även kan skifta plats med Iniesta under matcherna och söka sig in mer mot mitten. Sen med tanke på Pedros genombrott och hans givna plats i startelvan har mitt intresse för David Silva dött ut.

Han är en väldigt duktig spelare fortfarande naturligtvis, men det är samma situation som med Cesc; vi har redan en stark första elva så därför bör vi fokusera på att hitta duktiga komplementspelare som kan tänka sig sitta på bänken. Silva är i mitt tycke alldeles för bra för att vara bänkvärmare.
Barcelona Frodo
2011-04-25 23:47
Rambla~

Jag är inte särskilt imponerad av Dzeko. Han är långsam, klumpig och saktar ner spelet. I och för sig är jag en sån som inte gillar targets. De enda targetspelarna jag tror skulle passa i Barcelona är Llorente och Kanoute. Båda är intelligenta, bra med fötterna och rör sig konstant.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-25 23:46
Barca skulle lagt Ibrapengarna på Llorente för två år sen. Eller köpt Villa redan då. Jag tror knappt vi kan få en bättre spelare i Barca än dessa herrar, förutsatt att man hade fortsatt spela som man gjorde trippelåret med Messi på en kant.
Dock känns det som att han mer och mer börjar lämna över den centrala rollen och dra sig mer bakåt i banan, eller ut på kanten. Håller tummarna för att det blir så även nästa år för, som ni säger, Villa är inte optimal som ytterforward. Jag tror Barca som helhet hade mått bäst av att han och Leo bytte plats eller åtminstone turades om. Som de gjorde när Villa var som bäst i vintras. Trots allt, jag tror han bara kommer bli bättre och bättre för oss. Oavsett om Messi spelar centralt eller ej
Barcelona Rambla~
2011-04-25 23:44
Tevez ja, fy fan vilken värvning. Dock så hade inte heller han fått spela centralt för Pep så länge Messi finns i laget. En Tevez ute på kanten som Villa är lika med mindre målskörd även för Tevez. Dock hade jag gärna tagit honom, men han blir för dyr och lär säkert hamna i Inter som det ser ut.
Barcelona Barca4eva
2011-04-25 23:43
Nu vet jag inte exakt hur det blir med Tevez men han hade varit en nyttig värvning ifall man kunde få honom "billigt". Han skulle förmodligen även trivas med Milito, Messi y Mascherano i laget.
Barcelona Rambla~
2011-04-25 23:40
Hetfield

Det dyker upp många lägen även idag. Tyvärr så har vi inte så många säkra avslutare än Messi, Pedro och vanligtvis Villa. Tar vi bort Villa istället för Silva så måste vi ha en måltjuv i boxen som sätter allt.

Jag tror iaf att Villa kommer att bli ännu bättre nästa säsong.
Barcelona Rambla~
2011-04-25 23:39
Förresten, om City vill göra sig av med Dzeko redan i sommar, knappast troligt då Tevez ser ut att lämna, hade han annars varig något för oss? Bra huvudspelare, vanligtvis en säker målskytt. Kan säkert fungera bra i ett 4-3-3.
Barcelona Hetfield
2011-04-25 23:39
Rambla

Det är sant, men vänd på det: Hade inte fler lägen dykt upp för andra om Silva hade spelat på kanten istället för Villa?

Värd att tänka på.

Frodo

Then you are a strange one my friend :P
Barcelona Frodo
2011-04-25 23:39
Hetfield

"Jag tror inte att det finns en enda person i världen som skulle välja David Villa (29 år) 40 miljoner istället för Silva (25 år) 30-35 miljoner."

Jag hade gjort det.
Barcelona Rambla~
2011-04-25 23:37
Hetfield

Jag håller med, Villa är inte heller den optimale spelaren för Barca ute på en kant. Pep har fått det på hjärnan att Messi ska spela centralt. Det var därför Zlatan till slut fick gå. Fast jag är ganska så säker på att vi aldrig hade fått samma målskörd med Silva på Villas position. Inte ens hälften vågar jag lova.
Barcelona Frodo
2011-04-25 23:37
Rambla~

Det som är bra med såna som Silva, Modric etc är att de visar anglofiler och PL-wankers att är man tillräckligt bra och har drivet så kan man lyckas i "tuffaste ligan i världen".

Hehe, jag visste att du skulle bli glad över att Roberto togs ut i truppen. Däremot lär han troligtvis sitta på läktaren tillsammans med Jeffren. Det lär hursomhelst vara en boost för hans självförtroendet att få följa med till en så viktig drabbning.
Barcelona Hetfield
2011-04-25 23:31
Rambla

Villa är inte heller optimal för Barcelona med tanke på hans ålder, prislapp och att han i grunden är en central striker. Om man var ute efter en kantlöpare som kunde öppna upp ytor så hade Silva passat in bättre.
Vrid och vänd på det, men 40 miljoner för en 29 åring är för mycket. Jag bryr mig inte om det är en muterad lovechild av Messi och C.Ronaldo.

Vi lär kanske inte enas där, men jag tycker att Silva har fler strängar i lyran. Han kan utmana, han kan styra spelet, han kan skjuta och han har enorma lungor osv. Dessutom så är det lättare att rotera med honom då han kan spela på kanterna och i mittfältet.

Jag tror inte att det finns en enda person i världen som skulle välja David Villa (29 år) 40 miljoner istället för Silva (25 år) 30-35 miljoner.
Silva-Messi-Pedro, det hade inget lag i världen kunnat stå emot. Det är så kvickt och snabbtänkt.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-25 23:29
Jag gillar Silva skarpt, men tror ändå vi gjorde rätt som valde Villa. Känner på mig att han kommer bli dödlig där framme nästa säsong. Dessutom, köper vi Cesc får vi ju en Silva på köpet om ni förstår vad jag menar... då kan Iniesta avlasta ytttrarna samtidigt som Cesc tar över rollen på mitten. Vi hade blivit ganska mycket mer flexibla offensivt med honom i truppen. Pep skulle kunna laborera betydligt mer.
Men jag står fast vid att får man inte Cesc för en prisvärd summa bör man söka andra alternativ.
Barcelona Rambla~
2011-04-25 23:24
Hetfield

Silva hade så klart klarat sig alldeles utmärkt just för att han är en sådan bra spelare. Men han hade knappast varit optimal i Barcelona. En sådan spelare ska ha en fri roll just för att han är så kreativ. Det kan han aldrig få så länge Messi och Iniesta spelar. De två är de som har mest frihet i laget. Silva i dagens Barca hade varit slöseri med talang känns det som. Han är som sagt för bra för att sitta på bänken och vara någons backup.
Real Madrid BB
2011-04-25 23:22
Hetfield

tycker du alltså att vi ska slopa villa?
Barcelona B-Guden
2011-04-25 23:21
Hetfield

Vem ska ta djupledlöpningarna menar du ?
Jag förstyår inte hur du tänker.
Annons: