/spanien/barcelona/forum/1328.aspx/spanien/barcelona/forum/1328.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2016-02-21 13:53
La vinst på celta Vigo, Barcelona matchen över 2,5 mål, PSG vinst, Sevilla vinst och Real Madrid vinst. Visst, Real Madrid skulle vinna då också såklart men det lär dom ju självklart göra nu när Sevilla gick o tappa deras jävla 2-0 ledning. Hur fan kan man tappa en stabil 2-0 ledning sådär. Herregud vad usla mittbackar dom har. De räcker att man byter in Manucho och hela matchbilden ändrar sig. två jävla skit inlägg och dom gör mål på båda inläggen. Sevilla missar 150 lägen. 10.000 hejdå. Tack Sevilla! Hoppas ni dör och ruttnar bort. Kräver en slakt på Camp Nou och i cupfinalen mot de här jävla pisslaget. Ursäkta min ilska men att gå miste om 10 lax när allt verkar så jävla säkert kan utan tvekan förstöra ens dag!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-02-21 13:46
Trist att du inte vann men språket är inte ok.//Mod.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vronskij
2016-02-21 13:34
Rayo spelar ut Sevilla för tillfället.
Flavia
2016-02-21 12:59
Off-Topic: Jag finner det onekligen väldigt roande att läsa inläggen från vad vissa medlemmarna på Arsenals forum anser om vårt lag, La Liga etc. Här är bara några axplock:


* "Real Madrid och Barcelonas överlägsenhet är att dom tar alla TV-pengarna"

* "Vi är lika bra som Barcelona bortsett från Messi"

* "Özil, Cech och Koscielny hade tagit startplats"

* "Atletico är La Ligas motsvarighet till Leicester"
Barcelona Fuerza
2016-02-21 12:27
Samuel Eto'o är ju härlig! Kolla in klippet från pågående säsong i Antalyaspor.
Om han hade haft lägre lönekrav så hade Barca kunnat göra en "Henke" av honom d.v.s. ta in honom två säsonger och låta honom hoppa in emellanåt. Lekfullheten finns där och straffarna ... straffarna, gott folk!

OT:

Kul att Barca B klättrar i sin liga. Från nedflyttningsplats till endast 5-6 poäng från kvalplats. Något har verkligen hänt! Det värmer.
Awymard
2016-02-21 11:54
Nästa ligamatch är mellan Barca och Sevilla. Dessa två lag har mött varandra 2 gånger den här säsongen och på dessa två matcher har Sevilla gjort 7 mål. Betyder detta att Sevilla kommer göra massor med mål mot Barca nästa vecka? Finns det en risk att vi förlorar matchen, med tanke på att vi spelar CL med Arsenal på tisdag och att Sevilla har väldigt lätt för att göra mål mot oss?
Barcelona Kröjff
2016-02-21 11:52
Det heter ofta härinne att anfallstrion med Messi, Neymar och Suárez inte "bara" är Barcas bästa utan världens främsta frontlinje, någonsin. Har själv delat med mig den uppfattningen mer än en gång. Men man måste ändå syvende och till sist ställa sig frågan om Ronaldinho, Eto´o och en vrålhungrig Messi på högerkanten, inte står sig mycket väl i den konkurrensen.

Ja, ju mer jag funderar på det, desto med benägen blir jag att hålla frågan öppen ett tag till. Eller vad tycker ni andra som fått äran att följa båda formationernas framfart i realtid? Och för er som missade MSN:s likar, bifogar jag länktips.

Barcelona erkano
2016-02-21 09:22
Alltså kan folk sluta att jämföra Arda och Rakitic. Dom är helt olika spelartyper. Och gör det bra också i sina spelarroller. Dom har egna styrkor och skall inte jämföras med varandra snälla. Arda spelade helt okej igår med tanke på vilken press Las Palmas hade första halvleken. Ardas gula kort var taktiskt, han satte stopp för en farlig kontring. Är det svårt att förstå sånt? Och ingen verkar nämna Albas felpassningar eller Alves slarvspel i första halvlek. Nästan hela laget var likvärdiga igår. Så sluta ha ögonen på Arda som endast fått spela 2 månader. Enligt mig var han minst lika bra som övriga laget. Tack
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-02-21 08:25
Off-Topic: Mycket bra nyhet, tydligen har Benzema lämnats utanför truppen mot Málaga p.g.a. okänd anledning.
Barcelona Bosketts
2016-02-21 05:06
Kommer hem från krogen och ser att vi fortfarande diskuterar Lucho vs Pep.

Jisses, herregud och allt där i mellan. Vad är det för fel på er? Kan vi inte bara tycka att det är fantastiskt att vi på sådan kort tid haft två fantastiska tränare? Två tränare som dessutom är legender i klubben sedan deras tid som spelare? Två gamla spelare som under sin första säsong vunnit trippeln?

Jag menar, hur vanligt är det egentligen? Tränare som Lucho och Pep växer inte på träd, så var tacksamma över att vi haft dem båda i vår klubb.

Dessutom, istället för att lägga vikt på hur den ena misslyckas med en specifik spelare etc., tänk på hur fantastiskt det är att Pep skapade Xavi/Iniesta/Busquets och Lucho Messi/Suarez/Neymar.

Två trios som för all evighet kommer att bli ihågkomna som de främsta någonsin.

Barcelona Kröjff
2016-02-21 03:17
Barcelonistas Okej, klarspråk: Lögn! Jag har aldrig likställt Lucho med Mourinho ifråga om sättet att spela fotboll. Vilket jag också klargjorde redan när det begav sig. Men som du envisas välja att glömma. Citatet ifråga som var endast ett och signerat Cruijff, handlade om Mourinho. Som holländaren ansåg vara en "coach of titles" som inte brydde sig om att fotboll i hög grad är en publik företeelse som härrör i folks behov av, att på någorlunda regelbunden basis få bli underhållna och som dom är beredda att betala priset för. Kopplingen mellan det citatet och Lucho låg uteslutande i att titlar står högst på hans agenda. Det betyder inte att han är så urbota dum att han prioriterar den defensiva fotbollen, med ett lag som har en så kraftig slagsida åt det offensiva hållet; med ett par men lysande undantag. Men titlar liksom rekordsviter verkar ju också vara din grej när det kommer till kritan. Så också om det skulle ske på bekostnad av att spelare med utvecklingspotential får stå tillbaka för rutinerade rävar med ålderns rätt och skön fotbollskonst går förlorad på vägen för att säkra vinster på kort sikt. Skön konst kan låta väl pretentiöst.för en pragmatiker som hyllar principen att målet helgar medlen. Men för mig är det när laget agerar som en enhet. Och snabbt passningsspel med ett tillslag och ständig rörelse överskuggar soloprestationer.Utan att det ena för den skull utesluter det andra, då det ena tvärtom är en förutsättning för det andra i slutänden, på det ena eller andra sättet: Så underskatta för all del aldrig heller en väl tajmad "tåfjutt" i trängt läge! Du återkommer väldigt ofta till "massakern" i Madrid, som bevis på motsatsen till din egen slutsats av vad jag ville ha sagt med citatet ifråga. Och brukar i samma andetag skriva att det finns fler liknande exempel och gjorde så även innan storvinsten mot ett vilset Valencia. Varför nämner du då aldrig dessa vid "namn", för att bevisa din sak? Kanske du rentav har rätt? Ditt stora problem är nog för övrigt snarare slutklämmen i ditt inlägg.Nämligen när du ställer dig den retoriska frågan varför man ska ändra på ett vinnande koncept. Just den frågan har nog Mourinho sett sig ha all anledning att ställa sig under alla dom säsonger han gjort sig förtjänt av Johan Cruijffs kärnfulla lilla sammanfattning: "Coach of titels". Det vill säga tills tiden hann ifatt honom och en omedelbar förändring blev en direkt nödvändighet. Se där, han kan delvis liknas vid Pep också! Med den skillnaden att den senare insåg det i tid, trots att ingen kan säga annat än att han onekligen satt på ett vinnande koncept under sin tid som tränare i FC Barcelona.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-21 03:09
Reymar - mitt inlägg handlade inte om gårdagens match utan Luchos fotboll överlag. Ja jag håller med att gårdagens match var skit.
Barcelona Reymar
2016-02-21 03:03
Barcelonistas

Men du kan väl inte själv förneka att vi spelade en fotboll som påminde om Mourinho i stora delar av matchen, alltså försvara djupt och satsa på kontringar. Blev illamående av att se de där.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-21 01:45
Kröjff - mitt stora problem är att du har jämfört grande Lucho med Mourinhos sätt att spela fotboll. Du kom med massa Cruyff citat där du ville stärka påståendet att Luchos fotboll är lika underhållande som Jose Mourinhos alla tidigare lag. Det för mig är en stor förolämpning.


Cruyff sa att " Mou är en framgångsrik tränare men som inte står för underhållning". Du har lagt in Lucho i samma fack där har vi det stora problemet. Det hade varit en sak om du hade sagt att Luchos Barca inte spelar lika underhållande som Pep Guardiolas då hade jag köpt det även om jag tycker Luchos Barca stundtals spelar minst lika underhållande.Jag tycker Lucho redan nu har förändrat en hel del den här säsongen. Jag tycker vi är bättre vi har mer kontroll på matcherna och laget känns mer samspelt. Föra säsongen så kändes det som det kunde bli lite för mycket omställningar där bollinnehavet fick betala priset en del. Den här säsongen har Lucho balanserat upp det bra där vi nu har mycket boll men även farliga omställningar.Sen behöver man inte experimentera för mycket heller. Vrf ändra på ett vinnande koncept? Man ändrar när saker o ting inte längre fungerar.
Barcelona Kröjff
2016-02-21 01:13
@neymar JR:
neymar JR Vilka är svinen som skrivit allt det där nedriga som du återger på gehör? En enkel fråga kan tyckas. Men den verkliga frågan är om du kan svara på den utan att din vana trogen, förvränga andras åsikter till oigenkännlighet. Svinaktigt om du frågar mig.
Barcelona Davids3
2016-02-21 00:38
Halle är den yngsta spelaren i de topp 5 största ligorna som gjort 5 assist denna säsong!
Barcelona ElRaval
2016-02-21 00:32
Mou ryktas vara klar för United. "får värva för 350 milj euro". Alltså?...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-02-21 00:29
@Barcelonistas:
Jag antar att denne "någon" du nämner i slutet skulle vara mig du menar. Får jag då för si så där "femtioelfte" gången framhålla att jag faktiskt försvann från forumet INNAN Barca körde över Real Madrid. Och dessutom från skillnad till dig inte gjorde någon snabb grandios comeback på forumet efter ett storartat utträde, genom att hänvisa till att flera härinne hade hört av sig och saknat ditt skrivande och du därför kände "trycket" som skribent. Ty själv menade jag nämligen allvar då jag gick ur forumet och avregistrerade mig därför också .Och var följaktligen som den "forumräv" du mer än gärna beskriver dig själv som fort tillfälle ges, under ett tag heller inte inom räckhåll för tjogvis med eventuella beundrarbrev på forumets egen PM - funktion. Från skillnad till dig, alltså. För övrigt är jag ingen Pep - älskare eller "fanboy", eftersom jag bl a skrivit att han betett sig som något av en galen professor i Bayern i vad som kommit att likna en egotripp. Och även skrivit att hans offentliga hånande av den tyska storklubbens medicinska team, på sitt sätt var väl så oprofessionellt som någonsin Suárez besinningslösa bitande av sina motståndare. Och inte heller är jag det minsta orolig för att Luis Enrique ska vinna fler titlar eller slå nya rekord. Däremot är jag rädd för att han är lika fokuserad på dylikt som du m fl. Och så till den grad att han inte anser sig har råd att exempelvis experimentera med oprövade kort och därmed riskera rekordsviter till förmån för fantasifull fotboll, som för oss tillbaka till framtiden del III. Utan hellre kör den säkra vägen. Igår så visade ju Luchos Barca till och med hur man under stundom kan fickparkera en spelarbuss på Kanarieöarna. Han må spela på pianots alla strängar. Och så långt har det visat sig vara en vinnande melodi. Fast den går sällan att dansa av glädje till. Men sammantaget och vid lite närmare eftertanke så var denna "någon" som du nämnde i ditt inlägg, kanske inte jag när allt kommer omkring?
Barcelona A good coach is everything!
2016-02-21 00:29
The cameroonians // Priset av spelare har en stor betydelse och ja det är något tränaren tar hänsyn till. Dock inte förhandlingen. Det egentligen ett svar till Barcaholic som påpeka att Pep inte kunde bli av med Cesc så snabbt som han hade velat. Klart som fan ledningen inte kan köpa när Pep vill å sen sälja med förlust likt Ibra så fort allting inte går som han hade tänkt sig. Peps storhet enlighet många var att han kunde motivera spelare oxh få dem att prestera till max. Att Dhinho var en fest prisse som man behöver ta i kragen det visste väl alla om. Det är väl tränarens jobb? Att motivera och kunna få ut talang ur spelare som inte kommer från perfekta familjer och miljöer. Där har europeiska fotboll mycket att lära från NBA. Arsenal har velat ha Pep sen han lämna Barca ! Wenger kommer förmodligen lämna i år om dem vinner ligan han är trots allt 61 år. Tottenham hade Pep som första val innan men Pep hade väl för höga lönekrav osv. Visst har United pengar precis som andra stora antika klubbar. Men dem har en själ också och betalar inte en galen lön till en tränare. United är den klubb som har tävlat med City om Pep där blev det också att United inte kunde matcha Citys lön till Pep. Lönen är skrattretande enligt mig. Sen att Lucho vill ha en löneökning är väl det också skam. Jag skyddar inte LE ska du veta du misstar mig. Om du läser mina inlägg så ser du hur jag kom in på Pep det har inget med LE att göra.. Uppskattar dock att du ger dig själv tid att svara . Jag har förmodligen inte svara på allt ursäktar mig med att det är sent och att jag är trött. Vi tycker olika vi kan avsluta det så.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-21 00:27
the Cameroonians - då jag snackade skit om Lucho var under en period då spelet var under all kritik. Vi förlorade med 4-0 mot Bilbao borta, för att några veckor senare även förlora med 4-1 borta mot Celta Vigo. Jag ser inte felet med att man ändrar sig? Vi spelar propaganda fotboll stundtals nu där vi dessutom har 33 matcher utan förlust. Med din logik så är det förbjudet för mig att hylla Lucho bara för att ja snacka skit om han förr?
Barcelona Liunil Masse
2016-02-21 00:12
Skönt iallafall att Messi o Neymar fått vilat denna matchen och är i perfekt skick till matchen mot Arsenal. Bådar gott!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-02-20 23:51
Fakta. Pep ville ha kvar Chygrinski (även om man kan diskutera det rätta i det). Men eftersom Rosell ville bevisa och förtydliga att Laporta missköt ekonomin så var de "tvungna" att sälja Chygrinski. Enda anledningen till att Pep var kvar som tränare under Rosell är att Pep var för framgångsrik för att kunna sparkas. Rosell hade utan tvivel velat göra sig av med honom, om det hade varit möjligt utan att bli idiotförklarad. I viss mån är det väl förståeligt, Pep är den förre presidentens fynd och gärning, som vinner alla titlar. Extra känsligt blir det då såklart när den förre presidenten är din störste fiende på jorden. Måste ju vara väldigt jobbigt för Pep att jobba under en president (Rosell) som vill få din förre president, och numera även vän (Laporta), fälld och utskämd för att i stort sett försatt Barcelona i konkurs. Det är INTE optimala arbetsförhållanden. Sen var ju Pep ALLTID tydlig med att han förlängde kontraktet med ett år i taget, just för att kunna känna efter. Även efter hans tredje säsong var det väldigt nära att han slutade. Att komma fram till att Pep lämnade med bitter eftersmak är ju en total gåta. Om inte det bittra är just att han lämnade? Men det är ju snarare ett tecken på kärlek än något annat. Men på det stora hela slutade ju Pep för att han var utbränd, kraschad och klar. Det var ju ingen tillfällighet att han i stort sett försvann ifrån jordens yta kommande året.
Barcelona the cameroonians
2016-02-20 23:12
A good coach Sen när har priset för en spelare något med tränaren att göra. Möjligtvis valet av denne, men knappast det ekonomiska. Det är ju ledningen och styrelsen som fattar de besluten. Och Dinho? Vad var det för fel att ta bort en brasse som slutat komma till träningarna och mest låg på massagebänken? "som svårast för klubben" är också en lustig mening att läsa. Skulle nog vilja säga att han tog över i ett betydligt svårare läge. Så att kalla Pep feg är, tja, att överdriva å det grövsta. Valdés stack pga ledningen. De gick ut i media och sa att de hade träffat hans agent och att allt var klart gällande en förlängning. Lögn var det. Din bittra eftersmak kan jag inte säga något om, men anledningarna verkar inte vara så välgrundade, men så är smaken som baken också - precis som du är inne på. Avslutningsvis angående pengarna. Han går till City för att det finns ett långsiktigt sportsligt projekt uppbyggt av Soriano, Txiki och Borrell. Arsenal gör sig aldrig av med Wenger och Poccetinho är ju som klippt och skuren för Spurs. Finns inga öppningar där, och United har minst lika mycket pengar som City. Tror du kanske förväxlat honom med Lucho som fick en fyrdubbling av lönen i somras...
Barcelona A good coach is everything!
2016-02-20 22:59
the cameroonians // Det komiska i det hela är att Pep stack precis när det var som svårast för klubben. Inte nog med det så påverkades spelare osv. Valdes stack pågrund av Pep kan jag nog lova.. Spelare som Busi, Messi, Alves, Xavi, och inte minst Pedro gick inte att känna igen efter Peps avgång. Ledningen va inte perfekt buhuu inget är perfekt i livet. Men för mig så kändes hans avgång långt ifrån ok. Klubben har fan gett Pep hans karriär att då lämna med en bitter eftersmak ja vissa av oss har svårt att bara se förbi sånt.. Aja vi har olika åsikter men att Pep inte bryr sig om pengar. Då tycker vi nog väldigt olika. City är en ren pengar klubb. Varför inte Arsenal, Tottenham, United ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2016-02-20 22:49
Barcaholic Pep gjort mer än Xavi, Puyi ????? Är du seriös??? Ja Pep va en spelare också men långt ifrån den kalibern. En tränare behöver sina spelare för att lyckas om man inte startar från div 2 som Ferguson ja då krävs det mer eftersom du inte har den tillgången till bra spelare .. Pep gjorde många fel, Eto'o var ett stort fel. Ibra var ett grovt fel, ännu större fel att sen sälja han till skit pris. Men Pep va en sådan att inte tänkte på att klubben kan förlora på en dålig affär. Det va nog anledning till varför klubben vägra sälja Cesc för att han ville ha bort honom till vilket pris som helst trots att det va han som vill ha honom från början. Chygrinski är också ett annat grovt fel hahaha listan kan göras lång. Pep har misslyckats med stora spelare som Ibra oxh Dhinho. Det är för mig tillräckligt för att inte avguda honom.. Så nej min broder Pep va ingen Messias enligt mig och väldigt många andra. Dock en väldigt bra tränare när han lyckas!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stright outa Barca
2016-02-20 22:48
Bara jag som tyckte mathieu var stabil idag. gjorde det han skulle typ hans snabbhet rädda många bollar också
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-02-20 22:48
A good coach

Missade du Peps presskonferens när han berättade om anledningen till varför han bestämt sig för att lämna?

Han kände sig utbränd och upplevde att spelarna behövde en ny röst eftersom han fick allt svårare att motivera dem och ta till sig alla direktiv.

Att han sedan gav blanka fan i den (blanka) check som ledningen gav till honom för att fortsätta är en annan sak. Men de var ju aldrig där och stöttade honom när det behövdes. Han fick ta alla fighter med media och Real Madrid/Mourinho på egen hand och kände aldrig att det fanns uppbackning i dessa avseenden.
Ledningen trodde att det handlade om pengar, de visste inte hur fel de hade i den frågan och om Pep som person.

Så att säga att Pep lämnade klubben i sticket är så fel som det kan bli. Han lämnade för att klubben behövde en ny tränarröst och han själv ett sabbatsår från fotbollen.
Barcelona Himne del Barcelona
2016-02-20 22:45
Kröjff Du har givetvis helt rätt. Det är tränarens uppgift att förbereda laget på bästa sätt inför matchen så att spelarna går ut med rätt inställning på samma sätt som det är hans jobb att förmedla hur spelarna ska uppträda i ledning. Att Barcelona sprang runt och hoppades att Las Palmas inte skulle lyckas få dit en kvittering istället för att ta kontroll över matchen har ju med taktiken att göra - och den är LE ansvarig för. Sen kan man väl i och för sig vända på det och säga att taktiken ledde fram till lägen som spelarna borde ha utnyttjat på ett bättre sätt, så det är ju såklart ett delat ansvar. Jag vill understryka att jag verkligen gillar den raka och mer direkta fotbollen Barcelona spelar numera. Men har alltid lika svårt att förstå varför Barcelona inte går för att stänga matchen och därefter gå ner i tempo och intensitet istället för att riskera onödiga poängtapp.
Barcelona Tiki-Taka
2016-02-20 22:41
Känner mig lite orolig med tunna bredden vi har uppe i anfallet, om nu någon av MSN skulle skada sig. En pedro hade behövts nu i truppen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcaholic
2016-02-20 22:30
A good coach... Wow, kan knappt tro det jag läser. Man börjar ju undra om Pep faktiskt gjort något personligt mot dig... Pep lämnade oss absolut inte i sticket. Pep har aldrig på något sätt gett den bilden av att han påstår sig vara den som gjort att vi är här idag tack vare honom. Pep var inte skyldig oss någonting & har aldrig velat vara någon ny Ferguson så man visste han skulle lämna förr eller senare, därav hans korta kontrakt. Pep fick inte alltid som han ville av presidenten då Fabregas var kvar trots Peps vilja att få bort honom. "Pep gjorde mycket gott men mycket dåligt också..." Vad exakt är det som var mycket dåligt? Var tacksam för vi hade inte varit det här laget utan Pep. Pep har förmodligen gjort mer för klubbens framgångar än dom flesta av dom du nämnde ändå är det denna respekten du visar gentemot honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: