/spanien/barcelona/forum/13275.aspx/spanien/barcelona/forum/13275.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona c.mako
4/8/2011 11:10
Den enda värvningen jag vill att barca gör i sommar är Thiago Silva från milan, en ung, snabb, placeringssäker mittback. Vi behöver en snabb mittback. Det är min dröm värvning i år.
Barcelona c.mako
4/8/2011 11:07
Någon som vet om Puyol kommer tillbaka innan något av El Clasico möterna ?
Hunting Bears
4/8/2011 11:02
L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!

Känns dock onödigt att ha kvar Maxwell och ha honom som tredjealternativ på vänsterbacken, Maxwell är ändå rätt ansedd och vi skulle säkerligen kunna få ut åtminstone 5m euro för honom vilket jag anser är goda pengar att få in på en spelare vi inte behöver. Det idealiska vore väl om vi hade någon fin ungtupp från La Masia att plocka upp som 3:e alternativ på vänsterbacken.

Det hade varit perfekt för mig.

Men samtidigt är det dumdristigt att göra sig av med spelare endast för att göra sig av med dom. Maxwell är inte dålig, det beror på hans lönenivå kontra hans speltid och hur han själv känner. Men om hans lön är vad jag tror är jag skeptisk att ha kvar honom när han antagligen kommer få mindre speltid till nästa år då jag tycker Adriano börjat se vass ut, forfarande behöver Adriano mer speltid för att komma in i flowet då han fortfarande gör lite misstag då och då men det har sett bättre ut ju mer han spelat.
Barcelona L.A.M Nr 10 - Anims Abidal, Alla Är Med Dig!
4/8/2011 11:00
Hunting Bears

Co-sign på hela inlägget. Föredrar precis som du en Abidal-typ på vänsterbacken, åtminstonde i tuffa matcher i CL eller El Clasico. Tycker inte heller det behövs en ny vänsterback då jag anser Adriano/Abidal sköta det bra. Nästa säsong får förhoppningsvis brassen chansen i de flesta matcherna så att Abi kan rotera med P & P, och när det vankas stora matcher kan fransmannen gå ut som vänsterback.

Maxwell tycker jag också precis som du inte är så bra. I offensiven ska han vara bra men jag tycker han är lite överskattad där, han har inte riktigt någonting han är bra på när han gå upp medan Adriano kan dribbla, är snabb och har fina inlägg/passningsspel. Håller dock inte med om att man ska sälja Maxwell, tycker fortfarande han håller måttet som reserv då han åndå inte spelar så mycket.

HB: Dani Alves
MB: P&P, Abidal, Fontás
VB: Adriano, Maxwell

Så skulle uppsättingen kunna se ut för mig. Fontás kan ibland starta lätta matcher i mitten, Abidal roterar som både mittback och vänsterabck vilket gör att han kommer få spela väldigt mycket. Dani Alves kan spela de flesta matcher, när han är skadad eller avstängd går Adriano ut där och Maxwell/Abidal startar som vänster.
Hunting Bears
4/8/2011 10:44
Gabriel

Håller med dig på den punkten, därmed känns det riktigt bra att ha en Adriano som är mer lik Dani Alves som man kan spela som vänsterback på hemmaplan eller mot sämre lag även borta. Men i de stora matcherna föredrar jag att inte ha det symmetriskt i den mån att vi har två duracellkaniner med ADHD på varsin kant. Föredrar en Abidal-typ på vänster backen som dock värderar sina lägen att gå fram utefter hur Busquets agerar, går Busquets fram stannar Abidal, stannar Busquets kvar går Abidal framåt en bit. Tror inte Coentrao har det i sig att stanna kvar vid anfall om endast mittbackarna är kvar.

Jag gillar Adriano mycket, tycker han varit mycket bra och jag känner spontant att en värvning på vänterbacken inte är av någon högre prioritering för min del. Beroende på hurdan ekonomin ser ut, som vi lär få se i sommar så får man väl värdera situationen, men om man räknar med Abidal och Adriano där till nästa säsong + att Puyol kan spela där vid behov känns det rätt lugnt.

Tror och tycker att det är dags för Maxwell att lämna, tycker att Adriano har visat framfötterna och visat sig bättre både defensivt och offensivt än sin landsman. Maxwells främsta styrka påstås vara offensiven men tycker han är för feg/lättläst i offensiven, Adriano beter sig mer som en ytter i den mån när han går fram. Han besitter en frenesi, teknik och ett fint löpsteg som jag tycker Maxwell saknar i samma utsträckning.

Om jag ska spinna vidare på sommarens eventuella värvningskarusell hoppas jag Rosell fortsätter på linjen, sunda värvningar för vettiga priser och gärna i det tysta.
En mittback alternativt då en vänsterback om Abidal nu spelat in sig i mittbacksskaran. Då ser jag Abidal, Pique, Puyol och Fontas som en rätt perfekt uppsättning mittbackar.

Om däremot Abidal fortfarande i första hand ska agera vänsterback bör en mittback värvas in, Puyol håller fortfarande åtminstone ett år men det är viktigt att få in en mittback som kan täcka Piqué/Puyol på allvar och inte ha en mittback som Milito som bara är en säkerhetsrisk. Drömmen för min del vore Mats Hummels i Dortmund men han må vara en aning dyr. Han är dock mycket ung, egentligen rätt komplett, spelskicklig och spelar med mycket pondus.

My two cents.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
4/8/2011 09:23
SPORT skriver idag att Puyol har denna veckan återigen känt av smärtor i sitt vänstra knä och lär därmed inte kunna vara spelklar till matcherna mot Almería och Shakhtar. I början av veckan ska kaptenen ha rest till Madrid för att träffa landslagets sjukgymnast, men trots det har det inte gett önskad resultat.

Å ena sidan är det bra att Puyi inte stressar fram sin comeback för att på så sätt vara 100%-ig när han återvänder, men samtidigt blir man knäpp i huvudet av att hela tiden få läsa att hans comeback hela tiden blir uppskjuten. Dåligt sätt att inleda dagen på med den här nyheten.

Dessutom står det i en annan artikel att det är tveksamt ifall Pinto kommer kunna spela nu på lördag eftersom han fortfarande inte är helt återställd från sin stuckning.
Barcelona Gabriel
4/8/2011 03:03
addeh

Okej. Är tveksam till att vi behöver en ny Alves, även om det är på vänsterkanten. Hade han varit lika bra som Abidal defensivt hade jag inte klagat, men nu verkar hans bästa sida liga i offensiven. Nu har jag dock inte sett så mycket av honom så det kan hända att jag ångrar mig när jag ser lite mer av killen. Däremot måste jag säga att jag föredrar en defensivt bra spelare med en snabbhet ala Abidal som ny vänsterback snarare en än ny Alves.
Atlético addeh
4/8/2011 02:55
Gabriel

Det är en lurigare fråga. Jag tror inte han är lika snabb som Abidal på längre distans vilket inte gör honom lika bra som fransmannen i den aspekten att stoppa kontringar just på grund av sin snabbhet.

Jag tycker han är väldigt lik Dani Alves faktiskt. Kvick i sin spelstil, uthållig & bra teknik. Slår dessutom avsevärt mycket bättre inlägg än Alves och är även ganska målfarlig.
Barcelona Gabriel
4/8/2011 02:38
addeh

Hur snabb är han i jämförelse med Abidal. Gillar tanken av att ha en vänsterback som är snabbare än majoriteten då Alves är så offensiv och Piqué och Puyol inte har deras framsta egenskaper i snabbheten. Ofta är det Abidal som hinner tillbaks och bryter av kontringarna. Skulle Coentrão klara av det också?
Atlético addeh
4/8/2011 00:23
Gabriel

Offensiven är ju helt klart hans starka sida, men han är samtidigt inte dålig bakåt. Jag fick upp ögonen för honom i VM och där var han fantastiskt bra på alla fronter. Det klart, han dominerade inte sin kant lika mycket mot Spanien som i övriga matcher, men han släppte inte heller förbi sig någonting. Därefter har jag följt honom allt mer i Benfica och han han sannerligen inte gjort mig besviken. Jag är i alla fall klar på min sak och det är att Coentrão skulle passa alldeles utmärkt hos oss. Även om han är av den offensivare sorten ser jag inte det som något problem då Busquets ofta går ned och bildar någon sorts trebackslinje när vi anfaller just för att våra ytterbackar ska få utrymme att hänga med upp.
Barcelona haeger
4/8/2011 00:15
Helt sjukt att för ett par år sedan så diskuterades det mycket om att Iniesta och Xavi inte kunde spela ihop på mittfältet. Så fel man kunde ha alltså, haha.
När man ser de spela med varandra nu så undrar man verkligen hur det inte kunde fungera så bra i början av åren tillsammans.
Barcelona Gabriel
4/8/2011 00:14
Angående Fabio Coentão så måste jag faktiskt erkänna att jag inte är speciellt insatt i hur bra han är som spelare. Vet bara att väldigt många här inne tycker bra om honom. Nu vet jag att Youtube inte är den bästa referensmallen att gå efter men sökte ändå lite snabbt på honom där, svaret var att han självklart är väldigt teknisk och duktigt offensivt men hur är han defensivt? Fanns inte alltför mycket bilder där man ser han bryta bollen eller täcka upp i försvaret.

Någon lite mer insatt i han som kan svara på hur bra han är defensivt?
Atlético addeh
4/8/2011 00:05
Heywood Jablome

Xaviniesta är en kombination som bevisat att de kan låsa upp vilket försvar som helst, men om man ser till dem som individer tycker jag faktiskt Don Andrés tagit klivet förbi sin lekkamrat den här säsongen. När Xavi var skadad i höstas, då klev Iniesta fram. Han har som du sa även gjort avsevärt mycket mer mål nu än vad han tidigare har gjort vilket också bidrar.

Iniesta är nog den spelaren jag beundrar allra mest i fotbollsvärlden. Ödmjukare och mer jordnära person går knappast att hitta. Fantastiskt att han fick göra mål i första matchen efter att hans dotter föddes för övrigt. Det går bra nu.
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
4/8/2011 00:00
addeh.

Ett perfekt komplement till Xavi. Iniesta är den tysta lönnmördaren.

Verkar som att han sällan tränar på det han utan det kommer instinktivt.

Han kommer att vara livsviktigt i framtiden. Skönt att han börjar göra mål också. :)
Atlético addeh
4/7/2011 23:49
I länktips ser ni tre underbara nummer av Iniesta från gårdagen som inte bara fick mig att jubla, utan även hela Camp Nou. Hur kan man inte älska Andrés? På en tiogradig skala hade han av mig fått tio för sin insats igår. Makalös. Helt klart spelaren som kan vara skillnaden mellan tre titlar och kanske en, för ligan kommer vi ro i hamn vill jag lova.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
4/7/2011 23:43
addeh

Nej, det är klart... kan faktiskt vara ett skäl till att hoppas att affären inte blir av. Gillar Jeffren och hoppas han finner fotbollslyckan någonstans nästa säsong. Det är en duktig spelare.

Valdés

Ja, enligt mig är Abidal ett minst lika stort avrbräck som Puyol. För det är först när Abi försvann som man verkligen börjat sakna Puyol :P

Det blir nog, som du säger, svårt att vinna en trippel utan våra två backgiganter. Men det är inte omöjligt. Vi är bara ett par matcher från en seger i samtliga turneringar - och vi har vunnit med nyckelspelare borta förut. CL finalen 2009, el Clasico ifjol... dock ser backlinjen allt annat än stabil ut och i nuläget vill jag inte ens tänka på vad som kan hända om den ser ut såhär mot Madrid. Men vi får hoppas att det blir bättre och att Puyol är i matchform tills dess!
Känns ändå skönt att ha sparkapital att tillämpa både i offensiven och defensiven. Får Villa igång målskyttet igen och Pedro håller sig skadefri blir anfallet oerhört svårstoppat. Kommer Puyol tillbaka får backlinjen tillbaka hälften av den stabilitet man i nuläget saknar.

Kort och gott, vill det sig väl kan ett redan starkt Barca lyfta ännu en dimension inför slutspurten och de problemen man upplever idag kanske inte märks då.. :)

...Och visst har Barca gjort en fantastisk säsong! Det kan ingen ta ifrån oss, oavsett hur det slutar. Men visst vill man att den ska avslutas på samma fantastiska sätt som hela säsongen har varit. Det vore underbart!
Nyckeln till den perfekta avslutningen är att få igång så stor del som möjligt av truppen i matchform. Låt reserverna få spela de enklare matcherna och vila lite stjärnor inför större uppgifter. På så sätt hålls alla motiverade och fräscha. Och risken för nya skador uppstår. Förhoppningsvis blir Abidal den sista spelaren att missa en längre period av säsongen.

Godnatt alla!
Hunting Bears
4/7/2011 23:41
Tyvärr är Arteta skadad så otroligt mycket nuförtiden. Jag har varit för en värvning av honom i många år. Men skadorna gör att han aldrig når toppform innan han dippar igen och får rehaba.
Barcelona Larsson1333
4/7/2011 23:38
Någon som har koll på Arteta?
Läste bara att Valencia och Atletico ville värva han, skulle inte han kunna funka som en backup för oss om han nu är så bra som jag hört tidigare?

Lagom ålder för backup, inte vidare dyr, spanjor, har spelat i Barca tidigare ( tror jag)

Tänker på om vi säljer Keita som det pratas om är det rätt tunt med Xavi, Iniesta och Thiago på mittfältet, han skulle vara en billigare backup än Fabregas och inte kräva samma speltid

Som sagt, har inte sett han spela på länge så inga påhopp på mig tack, men någon som vet mer?
Barcelona Valdés
4/7/2011 23:22
1.70-ligan - Anims Abidal!; Jag hade fel om Abidal. Han har gjort sin klart bästa säsong i Barcelona och varit överlägset bästa försvarare sett över hela säsongen. Hoppas på ett snabbt tillfrisknande för honom.

Tror att det blir svårt i både cupen och CL om inte Puyol lyckas komma tillbaka. Är också orolig över vad Mourinho beordrar sina spelare att göra med Messi då lagen möts i fyra raka matcher.

Med tanke på den tunna trupp som vi spelat med är årets säsong otroligt bra. Det är ett fotbollslag att vara stolt över. Istället för att gnälla och komma med falska anklagelser försöker man spela en offensiv fotboll. Vet inte om jag någonsin sett ett bättre spelande fotbollslag än årets upplaga av Barcelona.
Atlético addeh
4/7/2011 23:21
1.70

Rent ekonomiskt för våran del vore det bra, men för Jeffrens egna del att hamna i Skottland känns väl inte som någon höjdare. Hade hellre sett honom i någon annan spansk klubb.

För övrigt måste jag bara tillägga att Jankos brutala kapning på Gonzalo var vidrig och Villarreal-försvararen befaras ha en fraktur i benet. Fan, sånt där ska inte förekomma på en fotbollsplan. Han borde stängas av i efterhand av UEFA då han bara belönades med ett gult kort.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
4/7/2011 23:21
Jaha, då är jag med ;)
Barcelona Barca4eva
4/7/2011 23:19
1.70-ligan - Anims Abidal!

Tror att han menar Sveriges anfallare

Ps. too late =p
Real Madrid Alex.K
4/7/2011 23:18
1.70-ligan - Anims Abidal!

Jag syftade på i landslaget. Jag var nog lite otydlig i inlägget.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
4/7/2011 23:16
Alex K

Ibra lämnade som bekant i somras och hans ersättare heter David Villa. Eller möjligen Afellay, om man ser till den rollen Zlatan hade i laget under våren. Dvs en reserv som oftast får spela på kanten.

Jag trivs betydligt bättre med de båda ersättarna.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
4/7/2011 23:13
Intressant analys om Shaktarmatchen.
Real Madrid Alex.K
4/7/2011 23:12
Hetfield

Finns det några specifika spelare du tänker på som ska ersätta Ibrahimovic?
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
4/7/2011 23:05
Hetfield

Toivonen då? I landslaget är han ju i princip lika bra som Ibra, beror väl iofs på att Ibra inte är speciellt dominant där men ändå. Både Rosenberg och Berg är ju kassa jämfört med Ola. Eller du kanske inte tar med han då hans farsa är finsk?
Barcelona Hetfield
4/7/2011 23:04
Caceres lär köpas av Sevilla, Henrique lär också gå att sälja rätt så snabbt med tanke på hans gedigna erfarenhet nu, Keirrison är fortfarande ung och har fortfarande ett bra rykte som en målgörare. K9 lär man kunna sälja rätt så snabbt.

Hleb får ruttna i Grönland eller spela i isländska ligan, skiter i honom.

Jeffren kommer att gå snabbt, Nolito går gratis, Maxwell lär gå till Milan (de har en förkärlek till att köpa avdankade spelare från oss) och Milito har gott om intresserade lag överallt (tippar på Arsenal föratt få ner priset på Cesc).

Sodan

Seriously dude, du behöver inte upprepa en fråga hela tiden. Om någon här inne vet svaret så hade du fått svaret. Google is your friend.

elbraco

Hehe, jag räknar varken Toivonen som en invandrare eller som "bra" :P
Barcelona Sodan
4/7/2011 23:03
Någon som vet om det finns ett exakt datum för Barcelona - Real Madrid semifinal 2? Semifinalerna spelas 3-4 maj men är det någon som vet om den semi som barca kommer att spela spelas på tisdag eller onsdag ? Håller på att boka flyga så måste veta exakt om något datum finns spikat :)

Har för mig att jag läst att semi retur nummer 2 den som barca kan spela, spelas den 4de maj men är inte helt säker, någon som vet ?
Hunting Bears
4/7/2011 23:01
Hetfield

Men Caceres, Henrique, Keirrison, Hleb och dom här då?
Annons: