/spanien/barcelona/forum/13275.aspx/spanien/barcelona/forum/13275.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Delarocha
2011-01-21 15:46
FC Barcelona en Mi Corazón

Det här avtalet med Qatar Foundation är inte skrivit för alltid. Det är möjligt att återgå till reklamfritt efter att ekonomin fixat sig om man nu vill det.

Jag vill mest inte ta risken att helt plötsligt en dag vakna upp och läsa att Barcelona behöver sälja Messi, Pique, Villa eller någon. Den risken kanske inte är så stor men jag vill inte ta den, då har jag hellre reklam på tröjorna, det är trots all inte endast de reklamfria tröjorna som jag håller på.

FCB(R.I.P PUERTA)

Är det måhända du själv i videon?
Barcelona FCB(R.I.P PUERTA)
2011-01-21 15:45
kolla länktipset! grym kille , helt sjuk samling han har
Barcelona FC Barcelona en Mi Corazón
2011-01-21 15:43
Rambla~

Jag accepterar och respketerar att du tycker jag har fel.

Enligt mig är det kortsiktig och dum sak att göra, det är inte första gången klubben har en tid där ekonomin är tight, men under klubben 100 + åriga historia har man lyckats överkomma situationen utan att sälja en av sakerna som gör denna klubb speciell.

Jag skulle också välkommna att tv-pengarna delas mer rättvisa det stärker och gör ligan roligare
Barcelona Rambla~
2011-01-21 15:43
el Flaco

Det kan jag iofs hålla med om.


Gabriel

Om klubben nu har stora skulder. Hur ska man komma på ett bra sätt att få in ännu mer pengar, för det lär det ju krävas om man ge förbättrade kontrakt till spelarna som tex i fallet Alves. Samtidigt så måste du också börja betala av skulderna. Alltså krävs det ökade inkolmster på ett eller annat sätt. Vad ska man istället göra då?
Delarocha
2011-01-21 15:42
Barcelonistas

Så alla spelare som presterar bra på plan ska få exakt den lön de vill ha? Är du medveten om att klubben förlorar pengar typ hela tiden? Det är ju dels på grund av såna här grejer som gjort att vi hamnat just där.
Barcelonistas
2011-01-21 15:40
addeh

kolla va han presterat dom senaste åren inget snack att han ska ha mer i lön. Sen kanske de inte är så bra av alves att tänka på pengar när han redan får flera miljoner. Och den enda lösningen för att alves ska stanna är att ge han mer i lön.
Barcelona Rambla~
2011-01-21 15:38
FC Barcelona en Mi Corazón

Jag tycker att du har fel. Att sälja tröjan måste väl ändå räknas in i kategorin långsiktlig lösning? Klubben försöker hitta andra alternativa lösningar på intäkter till klubben än att hela tiden förlita sig på de alltmer osäkra tv-avtalspengarna. Snart så kanske de kommer att fördela om tv-pengarna så att Barca och Real Madrid får en allt mindre del av kakan. (Vilket faktiskt hade varit välkommet från min sida)
Barcelona el Flaco
2011-01-21 15:37
Alla vi här är medvetna om misstagen som Laporta och hans styrelse har begått. Det enda jag menar är att man kan inte älta om det i all oändlighet. Istället borde man byta blad och försöka sokusera på dagsläget.

Med tanke på att Rosell har infört strikta riktilinjer för hur spelarkontrakten ska se ut tycker jag som sagt man gör rätt som står på sig och tänker på klubbens bästa. Däremot tycker jag det är kontraproduktiv att köra någon slags "blame Laporta" tänkade som försvarsmekanism varje gång den nya styrelsen drabbas av motgångar.
Delarocha
2011-01-21 15:36
Om man har bestämt sig för att ändra lönepolicyn efter den ekonomiska krisen vi har mött så ska man nu ändra planen igen direkt vid första kontratsförhandlingarna som inte går som dem ska och ge efter bara för att det är Alves?

Det låter inte direkt smart. En policy och regler bör gälla alla spelare oavsett deras namn eller prestationer. Om man nu har valt att ändra struktureringen av löner får man väl följa det fullt ut eller inte alls? Blir ju bara urvattnat och genomuselt om man ska vända kappan hela tiden så fort en spelare börjar tjura. Då kommer ju spelarna inse att de kan kräva vad de vill i lön och ändå få det.

Gabriel

Nej det är möjligt att reklamen hade skett ändå, men jag väljer att se på det såsom ledningen har påstått. Möjligt att jag är blåögd och blir ljugen rakt upp i ansiktet.

Men jag är inte katalan, har inte direkt starka band till klubben och vet inte heller vad det är att vara förtryckt för åsikter eller leva i en diktatur så därmed kan jag inte ha en direkt stark åsikt om det här med tröjorna. Om nu opinionen för att skaffa reklam säger ja varför ska då jag i Sverige som egetligen inte ha något att göra med klubben säga "nej jag vill ha kvar reklam". Jag är inte ens medlem i klubben och ska då jag bry mig mer om reklamen än katalerna. Det ser jag som en narcisstisk tanke om någon slags självuppfyllelse för mitt ego att kunna hålla på ett lag utan reklam.

I dagens ekonomiska värld är det antagligen inte rimligt och det finns knappt en klubb i världen som går med vinst. Att då jag ska kräva att Barcelona ska ha kvar reklamfria tröjor rimmar illa i min värld.

Men det är ju olika åsikter. Men jag tycker det kan vara en aning själviskt att tycka att ledningen är svin som gör detta.
Barcelona Gabriel
2011-01-21 15:35
Delarocha

Må hända att du blir irriterad på vad vissa personer anser om saker och ting, det är en del av livet, det är omöjligt att precis ALLA kan tycka precis som just DIG. Du bör lära dig att hantera det här på ett bättre sätt, annars kan det hända att trots att du kanske har rätt, så bryr sig inte folk om vad du säger just eftersom du förmedlar dina åsikter och argumenterar på fel sätt. Det hela blir bara väldigt trist, förstår du?

"är inte direkt hoppfull om att nå fram till personer här".

Ja men i såna fall är det ju ingen mening med att ens svara på vad folk här inne skriver? Eller vill du bara ge svar på tal för att "bevisa" att du har rätt samtidigt som du skiter i hur det låter? Jag försöker på inget sätt alls vara nedlåtande mot dig, jag försöker bara förklara att det är tråkigt att läsa inlägg med den attityden.

Jag kan bara svara för mig själv rent personligt när det gäller reklam på tröjorna. Jag tror helt enkelt inte på att ekonomin i klubben ska vara så illa att man varit tvungen till att sätta dit reklam. Och jag tror inte heller på att man ska ha varit tvingade till att sälja några stjärnspelare om man inte tog in sponsorer. Jag tror helt enkelt inte på det, är det lugnt för dig att jag inte tror på det?

Jag ska dock säga vad jag tror på och det är att Rosell hade införskaffat sponsorer på tröjorna oavsett hur ekonomin såg ut i dagsläget just eftersom han är en ekonom ända ut i benmärgen.

Sen ska jag erkänna att jag har varit stolt över att ha hållt på en klubb, den enda klubben, som varit fri från sponsorer under hela historian, samtidigt erkänner jag att jag inte tycker om Rosell då jag ser han som en väldigt osympatisk person och anser att han gör FC Barcelona mer och mer till ett företag och mindre till en fotbollsklubb. Jag anser också att Laporta är klubbens bästa president genom tiderna. Får jag anse det för dig?

Vad jag vet så har inga bokföringar visats upp vad gäller den föregående styrelsen? Det finns alltså inga som helst bevis på hur stor vår ekonomiska kris skulle vara, utan snarare så att Rosell valt att babbla på om det, och vi ska lita på hans ord (rätta mig om jag har fel). Laporta och den föregående styrelsen har ju ständigt förnekat allt, och tills det bevisas i dokument eller domstol så kommer jag inte att tro på det. Jag tror att vi har skulder, precis som alla andra, däremot tror jag inte att det är så överdrivit som vissa vill få det till att låta.
Barcelona FC Barcelona en Mi Corazón
2011-01-21 15:34
Delarocha

Man ska absolut ge Alves en höjt kontrakt det är han värd, men inte till varje pris, rosell verkar sakna karisman som krävs för att kunna förhandla. Att sälja tröjan till "qatar foundation" är däremot en ren definition av kortsiktig lösning
Barcelona Rambla~
2011-01-21 15:31
Caceres - 16,5m
Keirrison - 14m
Henrique - 10m
Hleb - 14m
Chyg - 25m

Bortkasde pengar på spelare som i vissa fall inte ens gjort en tävlingsmatch för klubben.

Ähum, nog kan man skylla lite på Laporta och Txiki el Flaco? Även om Pep också så klart har ett litet finger med här. Fast i slutändan är det ledningen som gick med på vad Pep begärde. Det måste man inte alla gånger göra. Nu var detta bara exempel på slösaktiga spelarvärvningar. Det finns säkert andra exempel på där pengarna flödat lite väl fritt än vad som kan anses vara hälsosamt för en klubbs ekonomi.
Delarocha
2011-01-21 15:30
FC Barcelona en Mi Corazón

Hur kan du kalla detta för en kortsiktig lösning? Vore inte att ge Dani Alves ett höjt kontrakt definitionen av en kortsiktig lösning?
Barcelona FC Barcelona en Mi Corazón
2011-01-21 15:29
Delarocha

Just for the record jag vet att Laporta inte var guds bästa barn, Men Rosell verkar vara likt madrids Calderon i sina agerande, korta siktiga lösningar
Delarocha
2011-01-21 15:29
el Flaco

Nej men hela omstruktureringen av löner har ju skett pga övergången från Laporta till Rosell och tycker folk ska vara lite mer medvetna om vem som satte oss i den här sitsen ekonomiskt istället för att skylla på Rosell blint. För vad ska han göra? Ge alla spelare som vill ha höjd lön exakt det dem vill ha?
Någonstans måste gränser och principer dras och det råkar vara Alves. Jag vill inte att klubben ska slänga iväg vilka löner som helst till spelare när de kräver dem. Det handlar om principer att klubben inte kan ge vad fan en spelare nu vill ha bara för att spelaren pekar och börjar skrika.
Barcelona el Flaco
2011-01-21 15:26
Delarocha/

Tycker det är onödigt att starta en Laporta vs. Rosell debatt i den här frågan. Detta gäller kontraktsförhandlingarna med Dani Alves och inte en kukmätningen mellan de båda nämnda herrarna.

Jag tycker det är orättvisst att skylla på Rosell bara för att man inte lyckas komma till en överenskommelse med Alves, men samtidigt håller det inte att skylla denna situationen på den förra styrelsen. Ska man ge Laporta skulden varje gång det uppstår en konflikt med spelarnas agenter hädanefter? Det går inte.
Atlético addeh
2011-01-21 15:26
Barcelonistas

David Villa har inte heller ett blårött hjärta, och han har ändå högre lön än både Puyol, Piqué & Valdés. Varför skulle inte Alves kunna ha en likvärdig lön som de tre sistnämnda? Ge mig en bra förklaring, att han inte är fostrad i klubben är inte en sådan.
Delarocha
2011-01-21 15:25
FC Barcelona en Mi Corazón

Är ganska övertygad om att han gör sitt bästa, han brinner nog mer för klubben än någon annan här men att ge Dani Alves det han vill ha i lön är kanske inte den bästa vägen.

Pengar växer inte på träd och om man anser att man inte har råd att ge Dani Alves en höjd lön så är det så. Klubben har dålig ekonomi pga av Laporta som kasta pengar runt sig som en shejk. Och nu är det Rosell som får skit för den tidigare presidentens underbara jobb ekonomiskt.
Barcelona Rambla~
2011-01-21 15:24
Det är bara att ta fram räknestickan. Vill tex Alves ha 3m högre i lön får man slå ut det på 5 säsonger. Alla kan nog huvudräkna fram det till 15m. Lägg skatt på det så är vi uppe i över 20m. Säkert ska ha också ha lite ökade segerbonusar och annat över på det. Vi är då säkert uppe i minst 25m i kostnad bara för att höja hans lön.

Erbjuder klubben 6m som det skrivs lite här och var så känns det som en riimlig lön kan jag tycka. Annars kan man ju förlänga kontraktet med högst 2 säsonger istället för 3 med en option och därmed komma undan lite billigare. Sen kan man utvärdera om det är värt att sen förlänga igen.
Delarocha
2011-01-21 15:23
Gabriel

Jag vet inte vad jag försöker med, blir bara irriterad på folk som skyller på fel saker och prioriterar fel saker och är inte direkt hoppfull om att nå fram till personer här.

Det må låta nedsättande men det är ju exakt som jag skriver. Att vilja ha kvar reklamen på tröjorna och istället vilja säljare spelare är en narcissistik önsketanke om att kunna hålla på den där rena fina klubben. Det är ensaka personer som mår gott personligen av att kunna hålla på en klubb utan reklam på tröjorna.
Atlético addeh
2011-01-21 15:23
Som flera andra var inne på skulle det mycket väl kunna bli problem om Dani Alves hamnade i samma lönefack som Xavi och Iniesta. Jag tycker inte han borde ha en likvärdig lön som dessa herrar, men jag skulle inte gråta blod om han fick det då han är en oersättlig spelare.

Nu tror inte jag att några andra spelare skulle gå till sina agenter och gråta för att få högre lön, men risken skulle finnas där. Jisses, att ingå i samma lönefack som Puyol, Piqué & Valdés är ungefär där Alves skall ligga. Han borde tacka, ta emot, och fortsätta ge allt för klubben. Han lär knappast få det bättre om han flyttar till de brittiska öarna.
Barcelona FC Barcelona en Mi Corazón
2011-01-21 15:23
Delarocha

Vad hade jag gjort? Du det är Rosells jobb att komma på det inte mitt, Som många påpekar att Piqué, Puyol & Valdés har hjärta för klubben, så är det samma hjärta som ska hindra dem från att vilja ha samma lön.

Jag säger inte man ska ge Alves allt han vill ha men Rosell måste lösa denna situation, annars kan han ta sina ekonomi examen och slänga den i skogen för han har vissat sig för en (for lack of a better word) idiot
Barcelona Barcadinho.
2011-01-21 15:23
Tråkigt att man inte kunde komma överens igår. Verkar som att förhandlingarna har kört fast nu på ett tag.

Men jag har haft lite fonderingar kring honom innan beskedet idag och det handlar om motivation. Han har redan vunnit mycket med klubben och kommer kanske att vinna flera titlar den här säsongen.

Guardiola kommer att hamna i ett allmänt motivations problem nästa säsong, oavsett vad som händer. Vinner klubben ligan och/eller Cl så finns det en stor risk för mättnad hos spelarna. Vinner klubben inget så är det lika stor risk, eftersom det kommer att vara svårt för Pep att tagga återigen alla spelare. Jag menar motivation hos nästan samtliga spelare i truppen.

Vissa unga spelare som är också culés i hjärtat eller som identifierar sig starkt med klubben ligger i en mindre riskzon. I den här kategorin finns Pedro, Busqi och Pique. Jag lägger till här också Valdes och Iniesta även om de är lite äldre. De har många år på sig. Messi är ung och är en culé, men jag har ett litet frågetecken kring honom, eftersom han visar tendenser att vara nonchalant, när lusten inte är på topp.

Nu tänker jag inte analysera alla spelare i truppen, men jag återkommer till min första fundering.
Kan Alves fortsätta ha sin motivation på topp i flera säsonger framöver, om han får ett bra kontrakt? Jag vet inte, men jag kan inte svara direkt Ja.
Jag misstänker att han kan hamna i en motivations svacka redan nästa säsong, oavsett om vi vinner titlar nu eller inte.

Om klubben inte kommer lösa hans kontrakt fram till sommaren, så tycker jag att man kan sälja honom. Det finns ingen orsak att behålla honom till 2012 och förlora honom som Bosman. Att få några slantar är bättre än inget. Och risken är att hans sista säsong kommer bli bara surt hela vägen.
Barcelona Gabriel
2011-01-21 15:20
Delarocha

Du borde seriöst lära dig att argumentera utan att vara nedlåtande, även om du irriterar dig på åsikter som inte stämmer in med dina egna. Vill du försöka övertyga någon om att dem har fel så väljer du helt fel taktik. Om du inte bryr dig om att övertyga dem så bör du inte heller svara. Hur som helst så bör du genast sluta upp med din nedstämmande stil du uttrycker dig själv i via text, för det blir oerhört tråkigt.
Barcelona Messidinho_10
2011-01-21 15:19
Alvest mot Fabregas hade nog inte varit helt fel om man kunde få igenom det bytet!
Delarocha
2011-01-21 15:16
FC Barcelona en Mi Corazón

Vad hade du velat göra då? Sälja Messi och Xavi eller? Eller ser du någon annan lösning? Vi kanske borde sälja spelare och annat istället så vi kan ha kvar våra reklamfria tröjor. Det vore något det, även om vi inte vinner något och blir av med typ halva vårt lag kan vi iallafall skryta med att vi inte har reklam på tröjorna. Det önskar jag!

Suck på alla som säger att man ska ge Dani Alves exakt det han vill ha. Ni har ingen koll på ekonomi alls eller så bryr ni er bara inte om ekonomin. Känns som att det är lite mycket FM-tänk på er. SOm Rambla och typ 10 andra sagt, om Alves hamnar i samma lönefack som Xavi, Iniesta etc, vad är det då som hindrar att Pique, Puyol, Valdes etc vill ha samma lön (snarare deras agenter).

Och ni tror vår ekonomi håller för att höja en hel trupps
lön eller?

"ledningen suger så enormt mycket". Ni är medvetna om att det är ert helgon Laporta som satt klubben i en här sitsen va? Eller får man kritisera honom. Det kanske är samma som emd Ronaldinho på det här forumet, kritiserar man honom är man inte en äkta cule.

Det är iallafall tydligt vem är ond och vem som är god av Laporta och Rosell.

Barcelona Gabriel
2011-01-21 15:16
FC Barcelona en Mi Corazón

Alla får tycka vad dem vill och stå för det dem tycker och jag håller med dig. Jag anser precis som dig att Rosell har förstört mycket av det som gjorde klubben speciell. Om folk blir irriterade på att man tycker så, då får dem väl bli det men vad som gör mig irriterad är att folk inte kan respektera andras åsikter, utan istället kaxar upp sig och talar nedlåtande gentemot en bara för att de tror sig veta bättre.
Barcelonistas
2011-01-21 15:15
El Flaco

Valdes,Pique,Puyol är spelare som är blåröd i själen, alves har säkert även han känslor för barca men inte riktigt på samma sätt.

vi är världens bästa klubb och den mest unika i fotbollsvärlden, men ledningen suger så enormt myket.
Barcelona Rambla~
2011-01-21 15:14
Barcelonistas

Du skrev tidigare att klubben inte ville förbättra hans kontrakt. Jag påpekade bara att det var ett felaktigt påstående.
Barcelonistas
2011-01-21 15:11
Rambla

Tycker det bara o bjuska upp det alves vill ha. dags att alla vaknar här inne det är inte vilken spelare som hest vi pratar om det är Dani Alves, som är en stor del i Barcas vinnande koncept. Han har varit och är en stor bidrag till våra framgångar dom senaste åren!

ja de är ledningens fel tycker dom ska gå med på vad alves vill ha för lön,( om vi förlorar alves va fuck ska vi göra då? spela med milito ute på vänsterkanten?
Annons: