/spanien/barcelona/forum/13267.aspx/spanien/barcelona/forum/13267.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Trippeln
2011-02-26 15:14
iHola!

Cesc är en barca produkt,punkt och sluta gråta.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-02-26 15:13
iHola! & Rivaldo!//

Jag tänker inte tala för andra culés men så här ser jag på saken: La Masia genomgår just nu sin bästa period någonsin och det är mycket tack vare alla de miljoner euro som Barcelona satsar i akedemin. Problemet är att man inte får skriva kontrakt med spelarna förrän de uppnår en viss ålder vilket man får i England. Detta tror jag alla vet om och är överens om.

Det som stör mig är att Wenger tydligt har satt detta i system och uttnyttjar det hej vilt. Är det olagligt? Nej. Betyder det att Barcelona måste sitta och acceptera det? Nej.

Och för att illustrara hur Wenger uttnyttjar det så kan man kolla på följande "elva" 3-5-2:
Ballesté
X--X--X
Cesc--Toral--Samper--Thiago--Merida
Rafinha--Deulofeu

Vad har dessa spelare gemensamt förutom sin tid på La Masia? Jo, Arsenal har värvat eller försökt värva samtliga åtta spelare.

La Masia är förmodligen Barcelonas största tillgång men tyvärr så verkar den vara Arsenals största tillgång också. Och när det är så då vet man med all säkerhet att något är fundamentalt fel.
Barcelona Trippeln
2011-02-26 15:12
Higuain, Más Que Un Jugador- "Hombre"

1.Marcelo var en del av ett A lag innan ni köpte han i sin förra klubb,alltså kan du under inga omständigheter säga att han är egen produkt.

2.Det var alla ungefär 16-17 inte 17-18 när de kom till Barca .

3.Raul är Atletico produkt.
iHola!
2011-02-26 15:10
Trippeln //

Herregud, "den tekniska briljansen". Jisses, det är lönlöst att diskutera det här med Cesc alltså. Åter till det jag var här för att prata om. Kan någon bena ut det "omoraliska" i det Arsenal gör och vad som gör att det Barcelona sysslar med inte är omoraliskt?
Barcelona Trippeln
2011-02-26 15:09
Rivaldo!

Nej sorry, Arsenal sopor är ju så eftertraktade av hela världen...
Higuain, Más Que Un Jugador- "Hombre"
2011-02-26 15:09
Trippeln

Nej, du har missförstått mig. Jag tänker mer på spelare som kommer till andra klubbar vid 16-17 års åldern för att den köpande klubben alltid ska ta åt sig äran. Puyol, Pedro och Busquets kom alla dem vid 17-18 års åldern. Det är som att vi Real Madrid skulle ta åt oss äran för Marcelo, även om han inte gått genom vårt B och C lag.

Raul kom till Real Madrid som 14 åring efter att Atletico Madrids ungomdsatsning lades ner. Hierro är inte en Real Madrid produkt och jag har aldrig räknat han som en.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-02-26 15:08
Enligt SPORT skrev Sergi Samper på ett ungdomskontrakt igår som knyter honom till klubben de närmaste tre åren. Det finns även en klausul som gör det möjligt att förlänga det ytterligare ett fjärde år. Zubi och Amor var närvarande när Samper skrev på sitt kontrakt.

Skönt att man lyckades behålla Samper trots Wengers lockelse med stora pengasummor. Hoppas detta innebär att man får se Samper någon dag få debuta för A-laget. Sjukt att han har tillhört FC Barcelona sedan han var 6 år gammal.
Barcelona Trippeln
2011-02-26 15:08
iHola!

Svaret är nej hur du än vänder och vrider på det ,Inget mål utan en assist.
Spanien Rivaldo!
2011-02-26 15:08
Trippeln

Starkt, starkt argument.
Barcelona Trippeln
2011-02-26 15:06
iHola!

Låt oss uttrycka det såhär istället eftersom du verkar vara lite trög ,hade Cesc varit den han är idag om han inte hade fått slipa på den tekniska briljansen i La Masia?
Barcelona Trippeln
2011-02-26 15:05
Rivaldo!

Bara ett rykte,vi vill inte ha Arsenals sopor.
iHola!
2011-02-26 15:05
Trippeln //

Haha, att Barcelona formade Fabregas tror jag nog att till och med de flesta Barcelona-fansen egentligen rynkar på näsan åt, utan att erkänna det. Det finns ofantligt många talanger i åldern 14-17, men det är sedan man skiljer agnarna från vetet. I Arsenal har Fabregas fått speltid och förtroende vilket jag tror har lett till hans enorma utveckling. Jag säger inte att han inte hade haft en bra utveckling i Barcelona, men att säga att Barcelona format honom som spelare är bara rappakalja.

Jag glömde: Det där med lönen. Jag tror allvarligt talat inte att han väljer att flytta till England och Arsenal för lönens skulle när det bara skulle varit ett år (mindre?) tills han fått möjlighet att skriva på för Barcelona.

Ni vill inte ha våra sopor? Okej, för det talar ju historiken för? Henry, Hleb och så den där unge killen, vad heter han... Fabregas!
Barcelona Trippeln
2011-02-26 15:04
Jag kan knappt bärga mig till matchen på Camp Nou ,jag vill se no mercy. Ingen ska skonas.
Spanien Rivaldo!
2011-02-26 15:03
Här tar även en Barca sajt upp saken.
Barcelona Trippeln
2011-02-26 15:00
Higuain, Más Que Un Jugador- "Hombre"

Om vi skulle gå efter ditt patetiska resenomang så skulle INGEN storklubb ha någon egen produkt.

Raul snodde ni från Atletico.
Hierro från Valladolid osv

Alla spelare kommer från en startplats ,sen formas spelaren i storklubben och efter ett antal år så tar han steget till A laget, ditt resenomang är patetiskt för då skulle det inte finnas egna produkter.

Madristas,alltid lika patetiska.
Barcelona Trippeln
2011-02-26 14:58
iHola!

Blir svårt att neka 55 dubbla lönen av Arsenal när man är 16 år, det är det som är ''hela'' grejen.

Och Cesc ska hem! Hem till Barcelona,Barcelona som han har i hjärtat,Barcelona som han älskar, Barcelona som formade han som spelare och Barcelona där han har sina rötter i!

Hoppas ett x antal Arsenal fans brinner ...
Higuain, Más Que Un Jugador- "Hombre"
2011-02-26 14:58
iHola!

Mycket bra inlägg. Jag ser inte heller det omoraliska i det hela, spelaren ville till Arsenal och Arsenal ville ha spelaren. Varför ska spelaren tvingas kvar mot sin vilja?

Har ni Barca fans någon gång reflekterat hur dem katalanska grannklubbarna känner när ni snor deras spelare och sedan tar åt er äran att ni "skapat" dem. Det senaste exemplet är fontas som ni snott från Girona och Puyol är ett annat exempel som ni snodde från någon grannklubb.

Ja man ger och tar som fotbollsklubb och i detta fall tog Arsenal från er och ni har tagit uppsjö av talanger från olika klubbar.
Spanien Rivaldo!
2011-02-26 14:53
Abbe.

Va? Självklart är det hypotetiskt. Extremt enkel fråga, OM det är sant, är det dubbelmoral eller inte?

Det känns som att du bara snurrar runt de egentliga frågorna...
iHola!
2011-02-26 14:51
Jag förstår faktiskt inte hur Barcelonafans kan blåneka att det ligger en dubbelmoral i det här. Tror ni att Wenger har tvingat pojken under pistolhot att komma till Arsenal? Det är upp till killen och hans föräldrar. Och sedan så skrattar ni åt argumentet "han är engelsk". Det är precis samma argument som när Barcelona talar om att Fabregas "ska hem". Spanjor? So what? Jag har fortfarande inte sett någon verkligen bena ut varför och vad det är som gör den här affären "omoralisk". Var ligger det omoraliska? "Nej, men Barcelona vill också ha honom, så vi väntar ett år så att båda klubbar kan slåss likvärdigt?"

Såg även längre ner att Nasri, Arshavin och Bendtner skulle VILJA till Spanien. 1: Ni kan ta Bendtner. Tror dock inte att ni vill ha honom... :P 2: Nasri? Jag antar att detta kommer från Sportbladets artikel "Nasri kan lämna - För Barcelona". Om någon läste artikeln så nämndes inte Barcelona en enda gång. 16 månader kvar på kontraktet och Nasri sa "Man vet aldrig vad som händer, saker ändras". Från detta lyckades Sportbladet hitta en eventuell flytt till Barcelona. Ska tilläggas att ett nytt kontrakt nu är nära.

3: Arshavin har precis sagt att han spelar och vill spela för Arsenal för att han gillar fansen, Wenger och klubben. Cesc-ryktet behöver vi väl inte tjafsa om mer? :P

Ville bara räta ut dessa transferfrågetecken. =) Och SNÄLLA, jag vill verkligen inte bråka och tjafsa med någon här. Jag vill bara höra vad folk säger om det omoraliska i det hela och vad skillnaden faktiskt är på när en klubb gör på ett visst sätt och en annan klubb sedan gör något liknande.
Barcelona Abbe.
2011-02-26 14:49
"Om vi antar att det han inte ljuger och jag visar bevis på att det är sant, skulle du/ni då erkänna dubbelmoralen i det hela?"

Det är så hypotetiskt att det inte är värt att diskutera. Dessutom kan vi säkert backa ett par sidor och få upp samma ämne och diskussion.
Barcelona Barca4eva
2011-02-26 14:46
Alltså att folk fortfarande orkar snacka om detta...
Spanien Rivaldo!
2011-02-26 14:43
el Maestro!

Skillnaden är att han inte skriver att det är ett rykte utan att det är en absolut sanning. Han nämner även 3 källor och han har även skrivit om det två gånger tidigare, alltså när det egentligen hände.
Barcelona el Maestro!
2011-02-26 14:38
Rivaldo!; Mojito - Culé (un estilo de vida)

Om du verkligen ska tro på det som står i den bloggen borde vi alltså också tro på det som står dagligen i Frändens, i Nivas och i andras. Bloggare skriver om rykten som hämtas från andra medier. Det behöver inte alltid vara sanning.
Spanien Rivaldo!
2011-02-26 14:36
Abbe.

Var Rosell president då? Nej, han kanske inte vet. Bevisar ingenting i vilket fall.

Nu har du extremt löjliga krav på källa, ska jag kontakta bloggen och be honom scanna in artiklarna? Vad är bevis nog?

Han lever på den bloggen och om han skulle börja ljuga och riskera sitt rykte så riskerar han sitt jobb, inte värt det för fem öre och ni vet egentligen att så inte är fallet men visst...

Om vi antar att det han inte ljuger och jag visar bevis på att det är sant, skulle du/ni då erkänna dubbelmoralen i det hela?
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-02-26 14:36
En fråga: Hur orkar ni?

Edit: En fråga till:
Vad räknar ni med att uppnå med detta?
Barcelona Blaugrana91
2011-02-26 14:34
Varje gång man loggar in här så är det massa Arsnealfans härinne som ständigt försvarar sin klubbs vidriga beteende och till sitt försvar använder man ständigt en enödg blogg och Wengers idiotiska bortförklaringar.

Att dessutom Arsenalredaktionen har skritvit en krönika här på SF som enbart innehåller patetiska kommentarer och avundsjuka är pinsamt, att man dessutom i krönikan inte ens vet namnet på Barcelonas nuvarande president gör ju det hela ännu mer pinsamt...
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-02-26 14:31
Solklart att Jamie Sanderson försöker rida på Barcas namn och generera intresse för bloggen via lögner som skapar rubriker i, hör och häpna, precis rätt läge. Garanterar att han ljuger.
Barcelona Abbe.
2011-02-26 14:29
Rivaldo!

Och du tror själv att Rosell hade gått ut så hårt om Barça hade gjort en "Wenger"?

"Står förövrigt i artikeln att de gick genom deras agenter och inte klubben."

Då måste det ju vara sant, eftersom bloggen är så himla stor och välkänd.
Spanien Rivaldo!
2011-02-26 14:18
Abbe.

Se länktips, kommentaren näst längst ner (av Jamie Sanderson, ägare av Younggunsblog) för säker källa på det. Han har så vitt jag vet den största bloggen om Arsenal och ljuger garanterat inte om sådana saker.

Vad vet du om att de gick genom klubben? Står förövrigt i artikeln att de gick genom deras agenter och inte klubben.
Barcelona Abbe.
2011-02-26 14:13
Rivaldo!

Tvivlar på att intresset runt dem två spelarna stämmer, och om det skulle göra det så hade det inte varit moraliskt lika vidrigt eftersom Barça hade gått via klubben och inte direkt till spelaren/familjen.
Annons: