/spanien/barcelona/forum/13258.aspx/spanien/barcelona/forum/13258.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-03-09 02:52
Vet inte om Barcas lag kostar mer än Arsenals. Ni har köpt Nasri, Van Persie, Kocienly, Sagna, Arshavin, Roscicky, Almunia och nästan alla andra i ert lag. Barca har uppfostrat gratisspelare som Xavi, Iniesta, Valdes, Pedro, Messi, Pique, Puyol, Busquets. De hade kostat en del o köpa kan jag tala om för dig.

Arsenal har betalat av arenan vad jag förstår och pengarna finns att spendera. Det är bara det att Wenger fiskar hellre talanger hos Barca än investerar ägarnas pengar. Jag kan förstå ägarna som inte sparkar Wenger. Jag menar, fansen begär ingenting, de nöjer sig med CL-kvart och andraplatser hit och dit, Wenger slösar inga pengar....

Hade jag varit ägare för Arsenal så hade jag också behållit honom.
Barcelona Rambla~
2011-03-09 02:50
kun'g

Så din poäng är att det är helt okej för Arsenal att ta stora lån, bygga en stor arena som ska generera stora framtida intäkter så att klubben ska bli än mer konkurrenskraftig? Medans andra klubbar inte får låna pengar för att det i dagsläget uppstår situationer som kräver det? Vad ger Arsenal rätten till det men inte andra klubbar?
Atlético kun'g
2011-03-09 02:50
Rambla~

om vi droppar ekonimin skulle jag välrent taktiskt sätt kalla det ett 4-5-1 med 10 man bakom boll. Ett försvarspel som bygger på att täppa igen ytorna i mitten för att tvinga barcaspelarna ut på kanterna, funkade ypperligt, om man bortser ifrån fabregas klackpass 1 meter ovanför eget straffområde, fram tills v.persie blev utvisad. eller hur skulle du förklara det?
Atlético kun'g
2011-03-09 02:45
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Tesen är att laget som spenderar mest vinner, och det håller du väl med om?, Rikast klubbar vinner i fotboll i 8/10. Men eftersom du missat hela substansen i diskussionen som började med ett anklagande på Wenger, som menat på att han inför ett loosermentalitet i arsenal, en klubb han förde till 49 matcher utan förlust i premier league, statistik som inte ens barca kan matcha i la liga, medans jag menar att han fört klubben till en ny nivå iom hans ekonomiska handlingsplan som är tänkt att försäkra klubbens position i europa även i framtiden.
Gunnerguy
2011-03-09 02:45
Tackar nu för mig genom att konstatera att det bästa laget vann igår kväll:D

Hoppas att vi kan mötas i finalen nästa år och att vi då kan ha en frisk trupp (osannolikt, jag vet);)

Sedan önskar jag lycka till under resten av säsongen. Ni får gärna slå ut Spurs (då kan ni utan problem spela Milito) eller United. Rooney kommer ni dock inte få utvisad och han armbågas hej vilt då det går emot så det är tur att Barca-spelarna inte är så långaxD
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-03-09 02:45
Rambla

Som Pep sa ikväll: Om han (Wenger) vill komma tillbaka och prata fotboll är han välkommen.

Det är Arsenal-sjukan. Man pratar hellre ekonomi och arenabygge än fotboll.
Barcelona Rambla~
2011-03-09 02:41
kun'g

Tycker du att vi ska ta en diskussion om ekonomi efter en sån här kväll? Du vet väl vad likviditetsproblem innebär hoppas jag? Om man ej har kontanta medel innebär det väl knappast att man är broke/utfattig, eller? Mycket av tillgångarna är bundna som det så fint heter. Det finns först och främst kanske inte ens tid till att avyttra tillgångar för att tillfälligt öka likviditeten. Dessutom är det kostsamt, mer kostsamt än att låna pengar (som man klarar av att betala tillbaka). Jag menar, nu när vi ändå är inne på ekonomi, ska ma inte göra det som är mest gynnsamt, bäst ekonomiskt för klubben?

Ja, tv-avtalet kan man tycka vad man vill om. Nu har det sett ut som det gör ett bra tag. De får gärna göra om det för min del så att det blir mer rättvist. Vad är rättvist? Det finns något som heter tillgång och efterfrågan när vi ändå är inne på ekonomi. De stora tv-bolagen vill kanske inte ge mer pengar till lag som inte lockar några tv-tittare?

Om vi nu slutar disktuera ekonomi efter en sådan här kväll. Varför inte tala om det fotbollsmässiga istället? Vad var det för ny taktik och spelsätt Arsenal fösökte sig på i kväll? Var det någon slags 9-0-1 uppställning?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-03-09 02:38
kun´g

Grattis till era löner, er ekonomi, era "talanger", er rättvisa liga, er vinst i första mötet osv. Men Arsenal har fortfarande inte vunnit ett skit på 6 år och ni har har återigen slagits ut av Barca för andra året i rad. Och ni förlorade CL-final mot Barca. Men grattis till den goda ekonomin, du får säkert en stor del av summan på ditt konto efter säsongen...

Sett till spelarlöner så är det ett skämt att ni förlorade Liga-cupfinalen mot Birmingham ;)
Atlético kun'g
2011-03-09 02:29
och du tycker det är bra rent ekonomiskt att inte ha likviditet att betala sina spelarlöner utan att ta lån?, för dig är att ta lån för att täcka ens fodringar en positiv handling?,

kul att du nämner tv-rättigheterna som är extremt gynnsam för barca och madrid, och på så sätt bara spär på tesen att dom som har störst budget vinner. om man jämför arsenals och barcas spelarlöner så är det ett skämt att ens arsenal vann första mötet.
Spanien Matski
2011-03-09 02:29
Rambla~

Ja det är jag, det jag tror är bara att 1-1 hade kunnat stå hela matchen ut om vi vart 11 på planen, mer tänker jag inte gå in på det.

Och visst låg folk ner ofta, men först låg någon Barca spelare ner, sen blev alla i Barcelona arga när Wilshere låg ner. Dubbelmoral i mina ögon.
Jag skulle nästan vilja se Barca möta Stoke eller Birmingham med en engelsk domare, undrar om de hade klarat sig bra eller om de hade blivit shockade av fysiken, känns inte som att Barca klarar sådant motstånd om inte domaren skyddar spelarna.
Barcelona Rambla~
2011-03-09 02:25
kun'g

Sa jag att de gjorde det för fotbollens bästa? Pep ansåg sig inte behöva honom, han hade andra alternativ han litar mer på. Är det svårt att förstå? Värvningen av Mascherano har inte med det att göra alls. Yaya hade lämnat, det fanns defensiva hål.

Sen att Özil har gjort en sådan succé kanske heller Pep inte trodde skulle ske. Vad vet jag.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-03-09 02:25
Nu orkar jag inte med domardiskussionen. Nu vill jag hylla mitt lag.

Fantastisk match, alla hade gett sig fan på att vinna. Vinnarmentaliteten är den högsta i europeisk fotboll just nu och alla spelare slåss för varandra.

Det måste vara riktigt skönt för Busquets efter hans självmål. Han ska inte få skit för det, han gör sitt bästa och är en spelare som har en jättehög lägsta nivå. Mascherano gör en hjälteinsats i slutet av matchen och jag kommer för evigt vara tacksam för hans hemjobb i 87:e minuten mot Arsenal.

Iniesta är den spelaren som ligger bakom våra spelmål. Han fick Cesc och Wilshere att framstå som två amatörspelare, precis som han gjorde mot Khedira, Özil och Alonso.

Alves var en av matchens 3 bästa spelare tillsammans med Iniesta och Abidal. Han slutar aldrig, inte ens när vi leder med 3-1 och behövde säkra lite mer bakåt och när jag skrek på honom att inte springa upp mer i 90:e minuten. Han är en maskin.

Abidal i sin tur, vilken kung han är. Vilken fantastisk försvarare.

Älskar att titta på det här laget och känner mig stolt att kunna uppleva dagens Barca.
Barcelona Rambla~
2011-03-09 02:23
kun'g

Du är fel ute igen. Vadå ett desperat försök för att ekonomin inte räcker till. Tror du på fullaste allvar att någon lånar pengar han inte kan betala igen? Det funkar liksom inte så i affärsvärlden. Jag orkar eg inte ta detta, men när de lånade pengar hade de dåligt kassaflöde. Klubben hade inte fått in tv-pengar de hade rätt till. Lönerna betals ut 2 ggr om året, en av gångerna var just under den perioden i somras. Det är en hel del deg som ska ut vet du.
Atlético kun'g
2011-03-09 02:21
Rambla~

dom ville inte ha özil för att slösa talang på bänken?, så det gjorde det för özil och fotbollens bästa?, varför tog dom in mascherano och afellay som knappt får spela alls då?
Barcelona Rambla~
2011-03-09 02:19
Matski

Jag tycker att du överdriver något enormt att spelarna låg ner vid minsta lilla beröring. Det var tuffa dueller från båda hålla, spelare från båda lagen låg ner när de hade ont. Som sagt, stor överdrift som jag ser det.

Förresten, du är medveten om att ni hade 0 skott på mål under hela matchen, även när ni var 11 spelare?
Atlético kun'g
2011-03-09 02:17
LOTG - Cruijff #9

arsenalhar lyckats gå plus de senaste åren. de lånade pengar till arenan, som amorteras enligt plan, de tvingas inte till nya lån, som t.ex barca tog i somras för att betala spelarlöner. vilket känns som en rätt desperat åtgärd då ekonomin inte räcker till. och som jag nämnde tidigare under skam är det laget som spenderar mest pengar som vinner matcher, oavsett hur deras resultatbudget ser ut.
Spanien Matski
2011-03-09 02:16
Nu när allt lugnat sig och ilskan lagt sig vill jag gratulera till segern.
Ni spelar extremt säker fotboll och det är vackert och omöjligt att försvara sig mot.
Teknik finns till 100%, men var är fysiken?
Jag förstår inte hur flertalet Barcelona-spelare kan se ut att bli skjutna när de nuddas. Alves måste väl vara den enda spelaren i världen som ligger på marken och gråter lika mycket som han står upp. Skörast kropp någonsin?

Domaren hade också kunnat haft en bättre dag, men statistiken var på er sida, även om 80% av skotten var ofarliga eller täckta.
Det handlar inte om antal avslut eller bollinnehav, och med 11 Arsenalspelare på planen är jag säker på att det kunnat sluta 1-1.

Iaf grattis till segern, synd att det oftast ska avgöras på sådana här saker.
Barcelonistas
2011-03-09 02:15
gunnerguy

Nej det är det verkligen inte, bottenlagen i spanien håller ENLIGT MIG bättre klass än i england och serie A.
Barcelona Rambla~
2011-03-09 02:15
Gunnerguy

Det är Peps sätt att jobba, han vill inte ha större trupper. Han vill att alla ska känna sig delaktiga. Dessutom, han vill inte värva spelare som inte enligt honom ej tillför något som inte redan finns i truppen. Det var tex nog därför han tackade nej till Özil. Vem ska han ersätta? Knappast Messi eller Iniesta, vilket nog hade varit Özils bästa positioner. Varför slösa bort en sådan bra spelare som honom på bänken? Pep vill dessutom gärna ha många allround-spelare, de klarar av flera positioner.

Hans argument på en tunn trupp är att det som saknas vid tillfällen finns i canteran, La Masia alltså. De förstår spelsättet, smälter in utan några problem. Många av spelarna i B-laget tränar väldigt ofta med a-truppen. Finns behovet, så plockar man upp någon där ifrån.

Fast många av oss anser att Pep är lite väl envis med tunn trupp. Om han nu är så mån om att alla ska känna sig delaktiga, varför spelar du inte tex Milito i en sådan här match? Det hade han iofs gjort om han varit tvungen.
Atlético kun'g
2011-03-09 02:12
LOTG - Cruijff #9

ah, sant, men med dagens fotboll är det tyvärr synonymt med vinst, som med störst spelarutgift, det är ju personer som du som tycker man citys klubbrevolution är helt ok. kommer bli oerhört intressant att höra vad du tycker när malaga börjar klättra sig närmare la liga titeln, för att sedan vara ett bättre lag än barca. allt tyder på att det tar 2-3 säsonger att köpa ihop ett storlag, så om 3-4 år kanske malaga vinner serien och du sitter och tycker det känns helt ok
Gunnerguy
2011-03-09 02:12
Manita//

Tycker att de jag disskuterat med här inne hållit hög klass och varit stora vinnare, givetvis kommer du och ska fälla dräpande kommentarer. Råder dig till att se en Premier League-match. Till att börja med skulle Barcelona ha extrema problem efter tio omgångar då halva truppen sitter i sjukstugan. Sedan skulle de inte vinna med 7-0 när de vill utan få bekänna färg. Skillnaden mellan botten/mitten i PL och La Liga är enorm.
Barcelona Frodo
2011-03-09 02:10
Ryo Miyaichi

Mål handlar oftast om passningar, målchanser och bollinnehav. Ju mer av bollen du har desto större är chansen att ditt lag gör mål och det andra laget inte gör det. Har du bollen så har du kontrollen.

Gunnerguy

Många tycker att vi har en tunn trupp men Pep gillar flexibla spelare likt Adriano som kan spela ytterback på båda kanterna. Dessutom litar han på ungdomsspelarna som kan få någon match här och där under säsongen. Att våra två ordinarie mittbackar är borta och att Milito varit fullständigt under isen i år var något olägligt dock. I CL-finalen var våra två ordinarie ytterbackar borta och Yaya fick spela mittback. Peps tilltro till sin trupp är större än någon annans. Snacket om liga kanske är onödigt att ta upp?
Barcelona Rambla~
2011-03-09 02:09
kun,g

#där toppklubbarna lånar pengar utan säkerhet är ett faktum"

Ge exempel på hur toppklubbarna lånar pengar utan säkerhet. Är du ens medveten om hur mycket mark och fastigheter Barcelona äger och vad de är värda?`Varför uttalar du dig om saker du bevisligen inte har en aning om? Jag förstår verkligen inte.

Är du dessutom medveten om hur mycket pengar Arsenal lånade för att kunna bygga sin stadium? Eller var det fansen som var ute på stan och tiggde ihop det som allmosor?
Gunnerguy
2011-03-09 02:07
Rambla~//

Glömde bort att det var i direkt samband med "Abidal-incidenten". Det förklarar att van Persie fick kort. Tycker dock att eftersom domaren inte delat ut kort till Barca-spelarna innan så kunde han ha undvikit det här med. Det blev ju ett jävla liv då Wilshere låg ner (hos Barca-spelarna vill säga).

Ryo Miyaichi//

Tänkte mer generellt. Åker de på kanske fem skador så är ju alternativen i princip slut. Med det menar jag inte bara förluster av "superspelare" som Messi och Xavi utan i princip alla positioner. Måste vara det topplaget med minst bredd i Europa. Jämför med Arsenal t.ex. Är alla skadefria finns där ju iaf två avbytarbänkar fulla med spelare som kan göra ett OK jobb som ersättare. Barcelona har ungefär tre riktigt bra avbytare och ytterligare tre sisådär. Sedan är de ju nere i juniorerna och rotar:D
Barcelona Rambla~
2011-03-09 02:07
Manita

Barcelona hade inte alls rullat hem PL, inte med en 20-manna trupp i alla fall. Det är en mycket hårdare liga fysiskt. Barcelonas trupp hade behövts göras om ordentligt. Fasta situationer tex, hade Barca aldrig klarat av under en hel säsong. Skadorna på spelare när truppen bara består av 20 spelare hade heller inte funkat under en lång säsong.
LOTG - Cruijff #9
2011-03-09 02:05
Ännu ett fan som agerar ekonomisk rådgivare istället för supporter. Fotboll handlar om att vinna flest matcher, inte om vem som har bäst balanskonto.
Barcelona Essienesque
2011-03-09 02:02
Måste instämma med hyllningarna till Abidal, han har utan tvekan varit säsongens bästa försvare, både centralt och ute till vänstern.

Gunnerguy

Jo, de flesta brukar hålla med om att truppen är tunn. Tror det är en konsekvens av att Pep litar väldigt mycket på Barca B spelare, som alltså kan fylla in om det så skulle behövas.
Atlético kun'g
2011-03-09 02:02
Barcelonito / Lucho Enrique 21

kul att du menar att wenger sänkt klubbens ambitioner. du vet kanske inte att han revolutionerat hela klubben?, att han ändrat mycket i engelsk fotboll?, att han är arsenal?, att han, som innehar en master i ekonomi, vet hur man driver en klubb eller företag som det tyvärr är nu för tiden, och att han lyckas göra det utan att åka på jipporesor till asien eller usa för att marknadsföra sin förening. Det finns 2 toppklubbar i europa som kan vara stolta över sin ekonomi, arsenal och bayern münchen. att spanien är en 2 lagsliga, där toppklubbarna lånar pengar utan säkerhet är ett faktum, med tvpengar som enbart gynnar madrid och barca är även det ett faktum, det tråkiga med den morderna fotbollen är att den som spenderar mest, vinner, så även ikväll. mes que en club
Barcelona Manita
2011-03-09 02:01
Gunnerguy

Den tunna truppen råkade precis slå ut ditt Arsenal. Visst, kan hålla med att när det gäller mittbackar så har vi väldigt dålig backup. Arsenal, som blev totalt utspelade av Barcelona ligger tvåa i Premier league. Hade Barca spelat där så hade även de rullat hem ligan utan några problem. Så att det inte skulle hålla är pure bullshit.
Barcelona Rambla~
2011-03-09 01:59
Gunnerguy

van Persie var uppretad efter incidenten med Abidal. Barcaspelarna tyckte att Wilshere försökte filma till sig en frispark/straff när Mascherano väldigt tydligt rensade bort bollen framför Wilshere. Det är möjigt att Wilshere fick ont i och med att de två drabbade samman lite. Det blev tjafs, van Persie var på Mascherano ( han vet nog vilka knappar han ska trycka på, det är väl ingen hemlighet att Masken tidigare flippat i PL). Abidal går i mellan och sätter onödigt upp handen om van Persies hals. Där ska så klart Abidal ha gult kort minst.

Direkt efter blir det en situation där van Persie försöker svepa bort Alves och gör det väldigt tydligt med sina händer som träffar Alves ansikte. Han puttar alltså bort Alves i en rörelse genom att lägga händer på Alves ansikte. Hur hårt det var eller hur ont det gjorde ska jag inte spekulera i. Det var där han fick sitt första gula kort.

Situationerna i sig är olika. Den första var efter avblåsning medans den andra där det gula kortet kom upp var mitt under pågående spel. I den första visade domaren känsla och lät väl bli att ens varna någon om jag inte minns fel. Kanske borde han ha visat samma känsla när van Persie fick sitt gula (jag vet inte)? Kanske tyckte domaren att det nu nog var dags att dämpa känslorna så att de inte rinner iväg, van Persie såg ut att vara på väg att flippa där ett tag.
Annons: