/spanien/barcelona/forum/13231.aspx/spanien/barcelona/forum/13231.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
LOTG - Cruijff #9
2011-03-19 00:22
Hetfield - Hunting Bears

Om inte utländska spelare (legender) har samma värde, hur tror ni att sånna som ni värderar utländska fans? Har vi något värde alls?Knappast. Återigen hyllar jag Barcelonas mes que un club-filosofi men att förneka all koppling till utlandet är bara för mycket. Utlandet har hjälpt till att bygga själva fotbollsklubben minst lika mycket som lokalbefolkningen. Ska inte dra ut på det hela med att lista utländska profiler genom klubbens historia som gjort oss till vad vi är ens. Respekterar givetvis er åsikt också. Go´natt.
Barcelona Criff
2011-03-19 00:22
och VI har tur med domarna? Jo Tjena!
Hunting Bears
2011-03-19 00:19
Messidinho_10

Nej det är nog rätt lugnt, jag har varit cule sen 00 ungefär. Och varför i helvete bryr du dig om när andra blev supportrar? Är du så jävla osäker på dig själv att du måste ifrågasätta andras tankar kring klubben? Varför fan bryr du dig om när någon annan började hålla på klubben?

Du agerar närmast schizofrent här på forumet. Du säger å ena sidan att vi inte ska tjafsa om detta, samtidigt var det du som började kalla mig medgångssuporter. Sen lyckas du ändå insinuera att jag är det i samma mening som du menar på att vi ska sluta tjafsa.

Sluta tro att du är sån jävla underground-cule.
Barcelona Messidinho_10
2011-03-19 00:17
Hunting Bears

Ähh orka tjaffsa om detta nu, vi tar det efter Messi lägger skorna på hyllan. Om du nu inte har hunnit byta lag dvs..
Barcelona Hetfield
2011-03-19 00:15
LOTG

Klurig fråga.
Nej, det må vara konstigt, men jag håller Puyol, Xavi, Valdes, Busquets osv. i ett helt annat fack än resten.
Messi är en legend, men Guardiola kommer alltid att vara större.
Hunting Bears
2011-03-19 00:15
LOTG - Cruijff #9

Jag personligen vill inte sätta som svensk i Göteborg och säga att Messi är större då jag inte har en aning hur viktigt det är med att vara katalan.

Katalaner anser generellt inte det vad jag förstått.
Iniesta och Messi må vara undantag men generellt så nej. Dom ses på två olika sätt, katalanerna bedömds som katalaner och alla andra som en annan grupp spelare.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-03-19 00:14
Hunting Bears

Så sant, men tycker vi lägger ner den här diskussionen nu. Det är en väldigt obehaglig fråga jag inte vill svara på och hoppas verkligen det inte händer någon liknande!
--------------------------------------

Över till matchen imorgon. Har faktiskt inte känt nerver inför en liga match som denna på väldigt länge. Varför? jo för att det bara är 5p ner till Real och man vet aldrig vart man har Getafe. Dem kan tända till från ingenstans och speciellt mot topplagen som vi sett flera gånger tidigare. Vi har även haft lite problem med truppen när det gäller skador och Abidals operation. Vi får heller inte glömma att vi tappade poäng mot Sevilla. Även ifall det var en tuff match och att vi hade haft ett tufft spelschema så vet man inte hur det påverkas spelarna.
LOTG - Cruijff #9
2011-03-19 00:13
Hetfield

Varken Hunting Bears eller ditt inlägg svarar på frågan? Anser du inte att utländska spelare kan ha samma värde som våra egna katalanfödda produkter?
Hunting Bears
2011-03-19 00:11
Messidinho_10

0/10.

Läste du ens inlägget eller? Det är svårt att ta dig på allvar när ditt namn är Messidinho_10 och du så fort någon har en bättre argumenterad åsikt än din egen tar till begreppet medgångsfans.

Din attityd och ditt namn får mig att vilja tro exakt det om dig men jag bryr mig inte ett skit om när du blev fan då det inte rör mig i ryggen.

Men din nivå här är fan skrämmande låg.
Barcelona Messidinho_10
2011-03-19 00:10
Hunting Bears

Men snälla medgångsfans eller?? Messi kom till Barca som 13åring, känner du inte till det? Klart som fan att han vet vad det innebär han är förfan växt upp i Barcelona.
Barcelona Hetfield
2011-03-19 00:09
LOTG

Främlingsfientlig? Take it down a notch will you?

Messi kommer aldrig anamma sig kulturen och historien som Pep har i blodet. Messi är en bättre spelare än Guardiola någonsin var, men Guardiola kommer alltid vara större i Barcelona. Jag tycker att Hunting Bears sammanfattar det bra, så jag hänvisar till det han skrev.

Så jag sammanfattar väl: Kommer det till valet mellan Pep och Messi så hade jag valt Pep utan att blinka. Jag gillar Messi, jag är tacksam för allt han har gjort och att vi har en spelare som Messi i laget.
Atlético addeh - iAnims Abidal!
2011-03-19 00:07
Hetfield

Äh, du kan ju inte jämföra Ronaldinho & Rijkaard med Messi & Pep när tränarna har helt olika status i klubben. Självklart hade jag valt Ronnie före Rijkaard då, utan att blinka.

Den här frågan är ungefär som att välja mellan pest eller kolera. Man vill inte välja något. Låt oss hoppas både Guardiola och Messi stannar i klubben en lång tid framöver.
Hunting Bears
2011-03-19 00:01
Diskussionen blir en smula konstig då ingen av oss här är katalaner och kan inte ens ana hur viktigt det är med Kataloninen, det katalanska språket, historian och relationen till Madrid. Den här biten kommer Messi aldrig ta del av.

Guardiola har ju citerat Katalanska frihetskämpar i sina tal vid olika tillfällen när Barcelona vunnit titlar. Tror det är svårt för folk att förstå att Barcelona som klubb har gått utan titlar tidigare, men att vara en klubb för katalaner kommer den alltid att vara.

Messi har inga släktingar som kämpat i Spanska inbördeskriget, Pep har född när Franco fortfarande levde. etc etc, jag kan hålla på i oändligheten.

Barcelona är inte endast det sportsliga. Och finns ingen som fångar det sportsliga och det kulturella, politiska så bra som Pep

Hade det varit en klubb med en mindre intrikat historia kantad av förtryck och frihetstankar än Barcelona hade nog Messi stått högre. Men på grund av klubbens värderingar och vikten av det katalanska än idag så skulle jag tro att Pep hade suttit kvar. Såvida han hade velat sitta kvar en längre tid det vill säga.

Folket i Katalonien ser ju inte på sin klubb som endast en fotbollsklubb som spelar vacker fotboll. Franco dog så sent som 75 och arvet och minnen därifrån finns fortfarande på näthinnan för alla som är ungefär 40 år och äldre.
Hunting Bears
2011-03-18 23:55
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!

Tvivlar på att det är en vanlig skola han går på. Lär väl vara något i anslutning till La Masia förmodar jag? Men visst, kontrasten är enorm.
LOTG - Cruijff #9
2011-03-18 23:55
Hetfield

Vad försöker du säga, att Messi aldrig kan bli en "riktig" Barcelona spelare/representant? Efter allt han gjort för oss tycker jag han förtjänar lite mer än så nämligen. Katalonien i all ära, men det där låter som något på gränsen till främlingsfientlighet. Pep må vara katalan enda in i blodet men han har anpassat Cruijffs spelidé, och sist jag kolla är Messi en nutda Cruijff (förvisso väldigt olika, men av samma värde). Vad jag försöker säga är att Messi, trots sitt ursprung, är lika mycket Barcelona som nästa kille, se Xavi, Iniesta etc.

Anser du inte att utländska spelare kan ha samma värde som våra egna katalanfödda produkter?
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!
2011-03-18 23:54
Deulofeu (17) arrived late on training yesterday because he was at school when he received a call asking him to join the squad.

Tänk vilken känsla att som sjuttonåring få reda på att man ska träna med A-laget när man sitter och pluggar med skolkompisar. Undrar om man blir populär då liksom...
Hunting Bears
2011-03-18 23:53
Samtliga spelare går att ersätta, Pep är mer än en tränare. Han är ju en del av klubbens historia och hela dess sätt att fungera på

Man kan argumentera för att vi vunnit titlar innan Pep, men vi har även vunnit titlar utan Messi.
Barcelona Messidinho_10
2011-03-18 23:52
Pep i all ära men Messi är störst inget snack om saken. Till och med Pep har gått ut och sagt utan Messi hade jag inte varit här idag.
Hunting Bears
2011-03-18 23:46
Yaya24

City forumet är inte här. Yayanister ombeds ta sig till Albion och inte Spanien.
Barcelona >The Reporter<
2011-03-18 23:44
En kul grej bara, ni som varit o kollat Barca eller sett dom live någon annanstans, har ni någon rolig minne kvar då ni typ träffat någon spelare eller något?

Jag själv var och såg matchen mot Sevilla, 5-0. Efter matchen stannade jag kvar, ja såg de flesta utom Messi och Iniesta. Sedan så kom Villa på detta vis ( länktipset), han stannade och jag fick möjligheten att skaka hand med honom, bara jag ! :)
Barcelona Decinho
2011-03-18 23:43
Hunting Bears,

Men skillnaden är att Pep inte är större än klubben. Han ÄR klubben! Från topp till tå, rakt igenom. med honom vid rodret så hade vi kunnat hålla oss kvar i världstoppen i ett decennium, det är jag säker på. Jag säger Josep, utan tvekan.

Dock kommer vi aldrig ställas inför det här dilemmat då: 1. Jag tror tyvärr Guardiola kommer sluta efter nästa säsong, främst av fysiska skäl. 2. Om situationen mot all sans och förmodan hade uppstått så tror jag Pep hade lämnat självmant, som den culé och gentleman han är vill han aldrig få klubben i trubbel.
Barcelona Yaya24
2011-03-18 23:42
Pissar snet tpå Pep. Messi är större
Barcelona Hetfield
2011-03-18 23:40
Essienesque

Jag menar bara att Pep Guardiola är hjärnan i ett LAG medan Messi är en del av det, jag väljer hellre hjärnan än en individuell spelare.

Ja, men du läste tydligen inte argumentet. Jag menar i jämförelse med hur mycket pengar Guardiolas avgång skulle inbringa (0 euro) jämfört med Messi (över 1 miljard) så är det en markant skillnad.

Nej, då delar vi inte samma uppfattning. Messi kommer ALDRIG få samma status som Guardiola, jag skiter i hans prestationer. Pep Guardiola har Barcelona och Katalonien i blodet. Han är katalan, Barcelona produkt, tränare för det bästa Barcelona laget, lagkapten osv.
Jag må ha lite homoerotiska känslor för karln, men jag är allvarlig med det jag säger ;)
Barcelona >The Reporter<
2011-03-18 23:37
Kolla 0.28, så jädra sköön asså !
Hunting Bears
2011-03-18 23:34
Vad mer ska Pep göra? Han var kapten för det hittils bästa Barcelona och nu är han tränare för vad som kommer att anses vara det bästa. Han är katalan och en gentleman.

Om klubben nu påstår att ingen spelare är större än klubben skulle ju Messi ryka. Å andra sidan ska väl ingen tränare vara större än klubben heller.
Hade det handlat om presidenten eller vilken annan tränare som helst hade jag sagt ett tveklöst Messi men nu blir jag otroligt osäker.
Barcelona Essienesque
2011-03-18 23:31
Hetfield

Var är Rijkaard idag? Dåligt exempel, då ingen av dem är kvar i klubben. Din jämförelse är dålig då du jämför en Ronaldinho i 27 års åldern mot Messi som 23 åring. Sedan att du pekar på det ekonomiska som ett argument är märkligt då du totalt ignorerar de pengar Messi drar in till Barcelona genom reklam, tröjförsäljning osv. och inte minst sportsliga framgångar. Dessutom verkar det som Pep stannar som tränare i max 3-4 år till, medan Messi kommer spela i minst 10 år till.

Nej Hetfield, jag har väldigt svårt att se hur Pep kommer vara en större Barca ikon än Messi när han slutar.
Barcelona Hetfield
2011-03-18 23:30
Hunting Bears

Jo, men nu var frågan om ifall de har bråkat och båda envisas med att klubben måste välja mellan de.

addeh

Jag vill bara poängtera hur old school Guardiola är genom att visa klippet när en ung och naiv Guardiola dansar till Billie Jean. Nice moves :P

1:53 och vidare.
Hunting Bears
2011-03-18 23:27
Å andra sidan skulle Pep var stor nog att lämna då han vill klubben väl. Pep bryr ju sig mer om Barcelona än om sitt ego och därmed skulle han nog vilja att Messi var kvar i klubben för klubbens bästa.
Barcelona Hetfield
2011-03-18 23:20
addeh

Om jag hade ställt samma frågan för ett par år sen när Ronaldinho var som störst och när klubben hade vunnit CL efter år och dagar med Rijkaard, då hade du antagligen valt Ronaldinho före Rijkaard right?

Vart är Ronaldinho idag?
All I'm saying, Messi skulle inbringa pengar, vilket inte Pep skulle göra. Dessutom så är Pep en betydligt större ikon, det kommer aldrig Messi kunna toppa oavsett hans prestationer. Guardiola är Barcelona och Katalonien.
När Guardiola slog långbollar och dansade till Billie Jean så sög Messi på morsans tuttar (ok, jag överdrev).

Jag hade valt Guardiola utan att blinka, jag hade avslutat med att ge honom en kindpuss.
Atlético addeh - iAnims Abidal!
2011-03-18 23:16
Hetfield

Jag förstår dina poänger helt och hållet men jag skulle aldrig välja en tränare före Messi. Det är som att välja Justin Biber före Michael Jackson. Pep må vara gud i Barcelona, när när han dessutom sagt att han inte kommer bli långvarig som tränare ser jag ingen anledning att behålla honom före Messi. För övrigt är argentinaren galet stor i Barcelona och klubben tjänar enormt mycket på honom både i form av tröjförsäljning och diverse andra evenemang.

Welcome to the good side! :-)

Även om man får 1,3 miljarder för Messi skulle jag hellre valt att behålla honom och kastat ut Pep. Inte ens om de 1,3 miljaderna används för att bygga upp alla förstörda städer i Japan eller värva Cavani, Agüero & Llorente hade jag gått med på det. No doubt!
Annons: