/spanien/barcelona/forum/13188.aspx/spanien/barcelona/forum/13188.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-03-27 11:52
el Flaco

Gillar det Rosell säger "Även om syftet med FC Barcelona inte är att gå i vinst är det inte heller meningen att förlora pengar och ha skulder"

Silly Season 11/12 enligt mig ska vara så här.

1. Värva in en äldre anfallare som vet hur man gör mål och accepterar bänken. Diego Milito eller Kanoute skulle vi nog kunna få för en billig slant (100-150 miljoner).

Den nya anfallaren ersätter Bojan som går ut på lån och istället för att värva in en ny central mittfältare så ger vi Afellay,Thiago en ärlig chans. Vi behåller även Keita så vi får lite extra bredd. Jeffren som knappt får spela pga skador kanske också kan lämna men skulle inte ha något emot att han stannar om han accepterar att han är en reserv.

Milito,Maxwell hoppas jag lämnar och Fontas verkar flyttas upp. Värva in Coentrao för 200-250 miljoner och satsa på Abidal som mittback.
Barcelona Trippeln
2011-03-27 11:50
Los mejores

Higuain är bra men folk kanske stör sig på honom för att han är lika stor flopp som Zlatan i stora matcher.
Real Madrid Los mejores
2011-03-27 11:43
Att du har sådana problem med att erkänna att en Madrid spelare gjort en bra match får mig att tycka synd om dig. Vad är problemet, vad är det han gör som får dig att kritisera han så frekvent?

För övrigt var han även en utav de bättre igår, den farligaste spelaren i Argentinas offensiv.
Barcelona Hetfield
2011-03-27 11:26
Vi kan väl alla enas om en sak, Di Maria ska inte få spela i Argentina då han är så pass medioker att jag får ont i magen. Jag är så tacksam att Real Madrid köpte honom.

el Flaco

Det är ju ingen vidare nyhet på det sättet, Rosell sa ju redan under valet att han inte tänker lägga en alldeles för stor summa på Fabregas.

Jag vill ha Fabregas i Barcelona men inte till vilket pris som helst.
Barcelona el Flaco - "Leave the gun, take the cannoli"
2011-03-27 09:21
Rosell har denna helgen ställt upp på två intervjuer, en med SPORT och en annan med MD som båda har publicerats idag. I den från SPORT sa Rosell har klubbens ekonomi förväntas återställas om 3-4 år och att man kommer ha 50 miljoner euro att värva för under den kommande sommaren. Han tillade att den ekonomiska situationen inte kommer påverka det sportsliga satsningarna.

När man sedan kommit in på ämnet med Cesc Fabregas sade Rosell något som glädje mig. Han sa att man kommer absolut inte lägga ett bud på 50 miljoner euro för katalanen, även om Guardiola endast hade bett om Cesc som den enda förstärkningen inför nästa säsong. Rosell sa dessutom att än så länge har inte Pep eller tränarstaben begärt att styrelsen ska försöka värva Cesc.

Titlar och ekonomi, det var de två nyckelorden under bägge intervjuer. Det står klart att Rosell är nöjd med den nuvarande sportsliga modellen, inte bara med Pep utan också Zubi och Bartomeu. Sen är det naturligtvis en prioritering för Rosell att lösa den ekonomiska biten och bli kvitt med skulderna. Avtalet med Qatar Foundation är helt klart ett steg i den riktningen och Sandrusco sa i intervjun med MD att han skulle rekommendera nästa president att inte avsäga sponsoravtalet med Qatar Foundation tills hela skulden har försvunnit. Han menade att även om syftet med FC Barcelona inte är att gå i vinst är det inte heller meningen att förlora pengar och ha skulder.

Rosell verkar ha planer för att förbättra ekonomin, det var dock ganska väntat, så det jag tar med mig från de här intervjuerna är det att styrelsen inte tänker lägga något astronomisk bud på Cesc under sommaren och även att Pep inte har sagt till presidenten att han vill ha Fabregas. Skönt att höra.
Barcelona haeger
2011-03-27 05:20
Nu har jag inte följt diskussionen så där jätte mycket men enligt mig skulle det ultimata vara för Argentina:

Tevez - Higuain - Messi
Pastore
Cambiasso - Mascherano

Där Messi har en fri roll, dvs han kan gå in i mitten och leka spelfördelare så att det ser ut så här:

Tevez - Higuain
Messi

Där han har Pastore bredvid sig som "lek kompis."

Enligt mig så skulle det funka.
Barcelona Frodo
2011-03-27 04:24
Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX

Vad var det som var svårt att förstå? Batista vill spela som Barcelona. Vart skrev jag något om vad jag vill?

Och nej, du kan inte redan säga att jag har fel. Higuain komme inte att starta som nia vare sig han är frisk eller inte. Messi är Batistas nia. Det har ingenting med vad jag eller du vill. Batista har tydligt klargjort att han vill spela possessionsfotboll. Messis kreativa sidor kommer fram som nr 9. Argentina har flera forwards som kan peta in bollar 1 meter från mål.

Hombre - Higuain Mejórate Pronto!!

Är du dum med flit eller? Batista vill spela som Barcelona. Batista vill spela som Barcelona. Batista vill spela som Barcelona. Var jag tydligare nu?

Higuain kommer inte att starta som nr 9. Messi kommer att göra det och han kommer troligtvis att vara flankerad av Di Maria/Lavezzi/Kun/Tevez.

Barcelona Barca4eva
2011-03-27 04:22
Hombre

Antingen är man ett troll eller lika dum som ett, thats the way it is.
Barcelona Blaugrana91
2011-03-27 04:13
Såg att många diskuterade Pastore innan Argentina matchen, läste en ganska intressant artikel gällande Pastore.
Stod bland annat så här:

"Barca har lagt bud

Zamparini hävdar att Chelsea visat sitt intresse, liksom Real Madrid och Barcelona. Katalanerna har också gett ett köpförslag för Pastore, som inte avböjs definitivt.
– Barcelona har gett mig ett bud och jag har svarat att Pastore inte kommer flytta på sig, och att vi kommer prata längre fram, menar Zamparini"

Han säger att man ska prata längre fram, antagligen i sommar då. Blir spännande att följa, för om Pastore kommer så betyder nog det att Barca struntar i Cesc.
Hombre - Higuain Mejórate Pronto!!
2011-03-27 03:57
Haha så fort man komma in hit och vädrar annorlunda åsikter än era så trollar man, hehe jag får väl vara ett "troll" då jag inte har några indikationer på att ryggdunka er.

Att bygga laget kring Messi betyder inte att man ska spela honom som nia utan att ge honom en fri roll. Jag tycker inte att det är bäst för Messi och Argentina att bygga laget kring honom speciellt när det finns så mycket duktigt individuellt skickliga spelare. Missförstå mig inte, men det är inte rättvist mot Messi att ge honom en sån tung börda när han lätt kan få avlastning. I Barca byggs inte spelet kring Messi och han är ett monster.

Min äskade Higuain kommer att starta när han återvänder frisk, allt annat är otänkbart då Batista inte visat några indikationer på att han inte tänker satsa på honom. Senast Higuain spelade en landskamp för Argentina så var det mot Spanien och där var han målskytt tillsammans med Tevez och Messi.

Kort sagt, Argentina vinner på att avlasta Messi och låta honom spela på en fri roll. Att spela honom som falsk nia gynnar varken honom eller Argentina.

Edit: Skilj mellan Argentina och Barcelona är du snäll, helt olika lag och spelare.
Real Madrid Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX
2011-03-27 03:54
Frodo


Om det du skriver skulle vara sant så tycker jag bara synd om Argentina och dess fans. De har anfallare som Higuain och Milito(Higuain gjorde 5 mål i VM) och bör därför använda dessa.

Bara för att Messi har en position i Barcelona som på papperet är anfallare/9:a så betyder inte det att han ska ha det i landslaget också. Med ditt inlägg så kan jag bara tolka det som att du vill att Messi ska vara den enda anfallaren högst upp i planen. Jag kan redan nu säga att du har fel, Messi kommer inte att agera ensam anfallare så länge Higuain är frisk och i form, det vore i sådana fall tjänstefel enligt mig.
Barcelona Frodo
2011-03-27 03:46
Hombre - Higuain Mejórate Pronto!!

Kan du sluta trolla och ställa en massa dumma frågor? Batista vill spela som Barcelona. Han vill bygga laget kring Messi. Han vill ha Messi så högt upp på planen som möjligt så att han slipper agera mittfältare. Han har sagt att Tevez kommer att få det svårt att spela i landslaget då han ser honom som en nr 9 vilket är en position som Messi innehar. Med andra ord kommer Messi vara den enda givna anfallaren och han kommer att flankeras av de 2 spelare som passar honom bäst.

Allt detta enligt Batista. Din älskade Higuain kommer inte att spela som Argentinas nr 9. Inse det och gå vidare. Han kommer att konkurrera med Lavezzi, Kun, Di Maria och Tevez om de två positionerna som ytterforward.
Hombre - Higuain Mejórate Pronto!!
2011-03-27 03:28
addeh

Hur vet du att Batista inte vill spela med en vanlig nia?

Han har Higuain och Millito skadade, vem ska han spela med annars? Martin Palermo? Ja som du ser dem har ont om nior.

Batista har nog lärt sig en hel den från denna match, det går inte att spela med bara mittfältare. Lavezzi lider av bolldyslexi och har sålades inget med Argentinas landslag att göra.

Kun är en 4-4-2 spelare och där trivs han som fisken i vattnet. Den fria rollen tillhör Messi och Aguero kan inte konkurrera ut Messi.

Argentina har inte materialet till att spela som Barcelona och kan sålades inte tillämpa den spelidéen fullt ut. Messi behövs som kreatör och att placera honom som en falsk nia fungerar inte. Speciellt när yttermittfältarna inte är dem löpvilligaste i djupled.

Till Copa America så kommer antingen Higuain eller Millito finnas med på planen, jag kan inte på långa vägar se hur Batista kommer spela utan en anfallare. Tevez är fortfarande avstäng från landslaget och så länge han inte tas till nåder så kommer Di Maria att spela på hans position som han gjort i alla dem tidigare landskamperna.

Tyvärr ingen Lavezzi eller Aguero i startelvan.

Messi-Higuain/Milito-Tevez/Di Maria

Mitt förhandstips går till Higuain och Di Maria. Jag säger inte bara det för att dem är Real Madrid spelare utan att dem 2 spelarna har under en längre tid varit bofasta i Argentinas landslag. Jag är bara realistisk och jag tror det kommer att se ut sådär. Kun har inte startat en landskamp på år och dagar, Lavezzi har aldrig varit given förutom nu när Higuain är skadad.

Mittfältet så kommer Masken och Cambiasso hålla till, jag hade gärna sett Pastore istället för Banega som är överflödig.

I försvaret behövs det en rejäl förstärkning. Samuel har slängt kryckorna och kan om han hinner spela Copa America. Millito är tyvärr slut, Heinze usel och Burdisso ska vi inte snacka om.
Atlético addeh
2011-03-27 03:11
"Hombre"

Agüero passar inte in i ett 4-3-3? Har du sovit under en sten hela hans fotbollskarriär? Kun skulle passa perfekt i ett system där han får röra sig ute på kanten. I Atlético söker han sig till vänster i stort sett hela tiden. Du och jag tänker nog inte på samma kille eftersom du tycker han och Messi har samma position.

Eftersom Batista vill använda samma system som Barcelona, finns det ingen plats för en central anfallare, det vill säga; Higuain har ingenstans att spela. På kanten är han oanvändbar.

Lavezzi-Messi-Agüero vore enligt mig den klart bästa uppställningen.
Barcelona LaSagradaFamília
2011-03-27 03:03
Den andra halvleken var inte lika kul, men USA försvarade sig riktigt bra och kämpade väl
Barcelona LaSagradaFamília
2011-03-27 01:56
Argentina ser väldigt trötta ut
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-03-27 01:48
LaSagradaFamília

Det var någon som fick en fot på bollen, onyewu täckte dock fint efter ha fått hjälp. Vore det inte för den andra spelaren hade han nog fått ett avslut dära.
Sen så var det väl ändå svagt av målisen att släppa bollen så där?


Jänkarna har fått matchen dit de vill ha den, många avblåsningar och en massa avbrott.

Kom igen nu masken sluta upp med teater haha.
Matchen har tappat lite kvalite fan
Barcelona LaSagradaFamília
2011-03-27 01:43
Streamen tillbaks, men nu kan jag inte ändra mitt inlägg...

Di Maria borde nog ha suttit läget, men bra försvarat av Onyewu

Hombre

Tack :)
Hombre - Higuain Mejórate Pronto!!
2011-03-27 01:41
LaSagradaFamília

Jag är snäll idag!
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-03-27 01:41
Hala pepe
Jag syftade på "hombres" inlägg, försökte spara tid med att svara till er på engång.
=)

Hombre
skulle inte säga nej till den dära formationen, messi går ner och matar nr9 och nr 10 med bollar?
Alltid tafatta tränare i argentina, får se om denna battista har vett i skallen
Hombre - Higuain Mejórate Pronto!!
2011-03-27 01:40
Andra gången Messi missar en passning som han brukar sätta i sömnen normala fall. Di Maria och Messi försöker verkligen såga sig förbi.
Barcelona LaSagradaFamília
2011-03-27 01:40
Där dog streamen. "Temporarily off air"
Real Madrid Hala Pepe
2011-03-27 01:38
Jag har aldrig sagt att Higuain är bättre än Tevez, sa bara att de båda är olika spelartyper, själv så håller jag Tevez som en bättre spelare än Higuain.

Barcelona LaSagradaFamília
2011-03-27 01:38
Ride_The_Big_One

Jag missade det också, men såg reprisen. USA fick en frispark utanför straffområdet och slog ett inlägg som någon ung amerikan nickar in framför näsan på Zanetti
Hombre - Higuain Mejórate Pronto!!
2011-03-27 01:37
Ride_The_Big_One(6)

Men Tevez är ingen nia, vill man ha en nia så ska Higuain gå före Tevez.

Messi-Higuain-Tevez vore det ultimata, precis som dem spelade i VM. Men nu verkar Tevez "avstängd" så hans plats tar Di Maria. Aguero passar verkligen inte in i ett 4-3-3, han är en Messi lite och han petar aldrig Messi. Sedan kan man inte placera honom på en kant då han inte har den löpstyrkan heller.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-03-27 01:36
: LaSagradaFamília

jag missa sekvensen när de måla, vad hände egentligen?
jag var och fixa lite att äta, blir alltid små hungrig när jag är uppe längre än 22 haha.

Ser alla vad jag menar med att de bara finns lirare?
ingen tar ytan mitten av straffområdet, det hade en iskall måltjuv gjort 10 av 10.

Måste Cambiasso springa in dit varje gång?
Barcelona LaSagradaFamília
2011-03-27 01:34
Tänk att det är Zanetti, av alla spelare, som "ligger bakom" kvitteringen

Och Howard är tydligen 2000-talets Gandalf
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2011-03-27 01:33
Hombre/Pepe

Hig är inte bättre än Tevez, nu är du lite väl enögd.
Men Hig ska absolut spela om inte Tevez spelar!

Jag talar bara ur erfarenhet av det man sett utav honom, som sagt han kommer bli bättre, så du behöver ej känna dig tvingad till att försvara honom på något sätt. Jag tycker han är grym, det jag försöker säga är att han i nuläget är mer av en lirare än en iskall måltjuv.

De har för många som ska kladda, men utvecklas han mer än detta så äger han platsen.
Barcelona Barca4eva
2011-03-27 01:32
Fan vad kul att alla trolls börjar dyka upp här
Barcelona LaSagradaFamília
2011-03-27 01:31
Vad hände?! Men så blir det när man inte sätter sina chanser

Annons: