/spanien/barcelona/forum/13164.aspx/spanien/barcelona/forum/13164.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2011-04-06 15:47
"Och Pinto är inte lika urusel som Milito"

Ursäkta ,men det där var bara korkat. Milito får starta i landslaget medan Pinto putsar Valdes skor varje match.

Det är fan skillnad mellan att stå mot Ceuta än att stå i en CdR final mot Real Madrid med C.Ronaldo som har världens bästa distansskott (kanske). Det räcker väl med att Pinto apar sig en gång så har man ett mål i baken.

elbraco

You nailed it. Vi behöver ha en bättre andramålvakt, jag litar lika mycket på Pinto som jag litar på en knarkhandlare.
Barcelona Hetfield
2011-04-06 15:45
Gabriel

Det du skrev lät som ett dagis där alla ska få en puss på kinden även om man kommer sist. Seriöst, sluta tro att Barcelonas bajs luktare godare än restens.

Tro det eller ej, Mes que en club eller inte så är Barcelonas ett gigantiskt företag som gynnas av vinster. Om man ska låta Pinto spela föratt han är en trevlig kille i omklädningsrummet så kunde man ha behållit t.ex: Chyg.

De bästa ska spela, en andremålvakt är inte i den positionen att han kan klaga på speltid, en andremålvakt så motivera första målvakten. Ska man riskera en turnering bara föratt inte såra en persons känslor när miljoner euro och prestige står på spel? Väx upp.
Folk kanske tänker att detta är bara "CdR", men hur stort vore det inte att slå Real Madrid när kungen sitter där? Det vore ett gigantiskt boost för den katalanska andan, vilket du värnar om.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-06 15:45
Ni som vill ha Valdés: Tycker ni alltså att man ska spela med Pinto, men så fort ett lag som faktiskt kan göra mål ställs mot oss så ska han hamna på bänken fort som fan? Är det inte bättre att isåfall skaffa en andremålvakt som man faktiskt kan lita på?
Barcelona Gabriel
2011-04-06 15:43
Hunting Bears

Vadå räcker med att komma på träningarna? Vad snackar du om? Pinto har spelat i alla matcher hittills i copan. Då ger man honom fortsatt förtroende, simple as that. Och Pinto är inte lika urusel som Milito är så det exemplet är lika dåligt som Hetfields.
Barcelona Gabriel
2011-04-06 15:41
Hetfield

Sämsta exemplet jag hört.
Hunting Bears
2011-04-06 15:40
Gabriel

Barcelona är dock inget dagis eller ett pojklag där det räcker att komma på träningarna för att få spela. Ska vi spela med alla spelare bara för dom spelar i klubben, även om vissa inte bör spela? Milito borde få spela mittback i lite viktigare matcher, han är ändå en skön kille och han bjuder alltid grabbarna på öl när dom är hemma hos honom.

Barcelona A. Iniesta
2011-04-06 15:40
Hetfield

Vill du vinna CdR?
Jag tror att du först måste spela för en spansk klubb för att ha chans till det. Framför datorn har du mycket att säga och jag föreslår att du lugnar ner dig.

Pinto har bidrag mycket utanför planen för laget och även på planen. När Pinto kom till barca var det tänkt att han skulle ersätta den skadade Jorquera, men sen så valde barca att förlänga kontrakt med honom.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-06 15:36
Jocke_B

"Att det kommer ut positiva artiklar om Real Madrid efter en 4-0 seger i en CL-kvartsfinal får man nog ha tålamod med även som Cule"

Jojo, men detta var ju ingen vanlig "yes, vi vann med 4-0!"-artikel. Krönikan du skrev målar ju upp bilden av att en helt ny era har börjat för Real, att det har skett en markant förändring i Real bara för att ni tog er vidare i CdR och CL.
Visst, det är ju en förbättring men ni är ju körda i ligan. Pellegrini var ju bättre för Real om man ser till ligan, så det går ju på ett ut om man ser på hur bra det går för Real i år jämfört med förra året.
Att ni torskar mot Gijon på hemmaplan och ligger 8 poäng under Barca i ligan och att ni är på en annan nivå idag än på länge går inte ihop för mig.

Annars sammanfattar det Hetfield skrev mina åsikter rätt bra.
Barcelona Hetfield
2011-04-06 15:35
Ja, men det låter ju underbart. Vi kan ju köpa tillbaks Oleguer och peta Alves, han är ju trots allt en trevlig grabb som aldrig klagar.

Suck.
Barcelona Gabriel
2011-04-06 15:34
Barcelona är en familjär, kärleksfull klubb. En klubb där alla älskar varandra oerhört mycket, en klubb där alla fyller en viss speciell roll - även om vissa får mindre speltid än andra, så känner ändå även de spelarna sig viktiga.

Copa del Rey är Pintos turnering, så enkelt är det. Vad Real Madrid väljer att göra med deras målvakter skiter jag fullständigt i. Vill de spela med Casillas så är det helt upp till dem men i Barcelona så förtjänar Pinto att få spela Copa del Rey finalen eftersom han stått alla matcher hittills i turneringen. Valdes får ligan och Champions League, det måste anses som viktigare och större turneringar.

Kan tänka mig att Pinto går runt och tänker på finalen hela tiden och verkligen ser fram emot den. Kan ni tänka er hur han skulle må om man plötsligt berättade för honom att man inte litar på hans kvalitéer som målvakt och tänker låta Valdes spela i cupfinalen? Det hade varit ett hån och jävligt respektlöst mot honom, ett humanistiskt fel och kan man inte se det så bör man fundera lite på hur man är som människa.

Skulle Guardiola nu besluta sig för att spela med Valdes i finalen istället för Pinto skulle väldigt mycket av min respekt för honom försvinna. En sak är att välja att spela med Valdes i hela turneringen, då känns det på något sätt som lite mer "okej" att även låta han spela i cupfinalen. Men att ge Pinto förtroende i hela turneringen för att sedan i finalen förpassa han till bänken är så otroligt fel att det faktiskt saknas ord för det.

Visst, vi kanske förlorar men för mig finns det viktigare saker, faktiskt. Missförstå mig inte nu, självklart vill jag vinna matchen, framför allt en final och framför allt mot Real Madrid.

Förlorar vi så förlorar vi, då finns det inget mer att göra men då lär vi inte göra det pga att Pinto står (även om Valdes är en mycket bättre målvakt). Skulle det nu vara så att Pinto gör bort sig totalt och står för massa grodor etc så kanske man bör satsa på en annan andra målvakt nästa säsong. Men än så länge, just nu, så som det är, så bör Pinto få spela finalen.

Bara fegisar anser att Valdes ska spela finalen.
Jocke_B
2011-04-06 15:24
Hetfield

Jag försvarar inte tidigare "uppskrivningar", det har säkert förekommit både överdrivna Madrid-hyllningar och onödiga Barca-attacker från vår sida genom åren. Men min text har ett mer historiskt perspektiv då det inte är själva segern i sig som är det största glädjeämnet utan känslan av att vara tillbaka på en nivå man inte hållit på väldigt, väldigt länge.
Sevilla DZEKO
2011-04-06 15:21
Allt inför onsdagens/kvällens CL!
Barcelona Hetfield
2011-04-06 15:21
Jocke_B

Jag tycker inte att innehållet var dåligt, jag tycker bara att tidpunkten och rubriken var rätt så "klumpiga". Efter alla spydiga artiklar Real Madrid har pressat ut de senaste åren föratt veckan efter skriva hur olyckliga de är när CL har avslutats för de så känns det lite löjligt.

Men jag kan förstå att ni är glada, så jag ser inget fel i det.
Jocke_B
2011-04-06 15:18
El Braco Bojan Krkic FCB's nr. 9.

Nu vill jag inte summera säsongen innan den är slut men nog tusan har Real Madrid förbättrat sig den här säsongen. Den stora plumpen är el Clásico men annars har man ena steget i en CL-semi och är klara för final i Copa del Rey för första gången på sju år. Spelmässigt finns det dock fortsatt defekter som gör att man inte är fullt redo att ta upp striden mot Barca över en hel ligasäsong.

Att du sedan väljer att mäta eventuella framsteg i att vi inte har slagit några "storlag" är ju svårt att bemöta då det innebär att vi måste gradera Lyon och Tottenham mot lag som inte har fått möta. Jag hävdar att Tottenham håller högre nivå än alla italienska lag (vilket vi också fått besvisat) och i enskilda matcher står dem sig även mot de engelska giganterna. Bortsett Barcelona så är det egentligen inte så värst många lag som håller den nivån du efterfrågar hos våra potentiella motståndare. Chelsea, Man U såklart och i min värld även Bayern München. Men min mening är att vi håller oss i den kategorin och under större delen av säsongen är det bara Barcelona som presterat bättre fotboll än Real Madrid.

Att det kommer ut positiva artiklar om Real Madrid efter en 4-0 seger i en CL-kvartsfinal får man nog ha tålamod med även som Cule. SvenskaFans bygger som bekant på devisen "Av Supportrar för Supportrar" och därav kommer det alltid genomsyras av viss mån subjektivitet. Jag tycker nog det finns många redaktioner som är duktiga på att hylla sina lag när det går bra.

Jämförelsen med en björn är givetvis överdriven och finns bara till för att bygga en historia, där ett påhoppat lag med nästan ett decennium av misslyckanden är på väg in i nya tider.
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-04-06 15:16
Most goals in CL knockout matches: Shevchenko 18 - Raul 17 - Inzaghi 16 - Messi 14.

Hoppas han slår det den här säsongen.
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-04-06 15:14
Pinto är en underbar individ som hjälper till med truppens välmående. Han är oftast den som är först uppe när vi gör mål och han är alltid positiv. Lite som Pepe Reine är i landslaget är Pinto i Barcelona.

Han står ju för att han har stått i övriga matcher i Copa del Rey. Ena sidan förtjänar han att stå, men å andra sidan så är Valdés en mycket bättre målvakt.

Pinto är ibland lite här och var.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-06 15:14
Det beror väl på hur viktig man tycker CdR är. Pinto gjorde ju några bra räddningar mot Bilbao och är knappast en dålig målvakt. Dessutom, att man ska bryta principen och ställa Valdés i mål bara för att det är final är nog det lägsta och sjukt respeklöst mot Pinto. Han har inte gjort något för att inte få stå. Att han står i CdR är som ett tack för vad han för för gruppen...tar man bort han i finalen så är alla andra matcher i onödan.
Hur stor är chansen att vi förlorar matchen enbart pga en tavla av Pinto ändå...

edit: I den matchen är jag mer nervös över att Ronaldo kommer ställas mot antingen Adriano eller Maxwell. Fyfan. Hoppas Pique får markera honom i 90 minuter.
addeh
Jo, jag förstod det självklart men det kanske var lite korkat formulerat. Du kommer inte slippa undan att bli kallad medgångssupporter av andra kan jag garantera ;)
Barcelona Gonzalez_Barca - Anims Abidal
2011-04-06 15:08
De borde ju fan döpa om sin artikel till "Björnen har vaknat till liv igen" för de sov inte mot Sprting, de var helt döda så dåliga som dem var..Iaf, skönt med match ikväll, man hoppas på det bästa och att Shakhtars orutin ställer till det för dem. För Barca spelarna älskar såna här matcher. De höjer sig verkligen när det gäller som mest.
Barcelona Hetfield
2011-04-06 15:05
Det med att Pinto ska få spela pga. att han är en trevlig gubbe är fan det dummaste grejen jag har hört i mitt liv. Den/de bästa ska spela, svårare än så är det inte.

Jag skiter fullständigt i Pintos känslor, jag vill vinna CdR och därför är Valdes bättre lämpad då han är bättre än Pinto, varför ska man ifrågasätta en persons klubbkärlek bara föratt man tänker logiskt istället föratt leka boyscouterna där alla får ett pris oavsett prestation.
Atlético addeh
2011-04-06 15:04
elbraco

Du förstår nog lika väl som Heywood Jablome att jag sa det lite med glimten i ögat. Jag vill inte att Pinto blir långtidsskadad, absolut inte, hans närvaro på bänken gör stor nytta, men på planen hör han inte hemma, i alla fall inte i en match mot Real Madrid när det står en titel på spel. My opinion.

Lucho Enrique 21

Läs ovanstående. För övrigt har jag aldrig sagt att jag inte gillar Pinto, du får det att låta som om jag vill kasta ut honom från truppen. Det är en go gubbe som bidrar med god stämning i laget, men som sagt, i en cupfinal mot Real Madrid anser jag att bästa laget skall spela oavsett om Pinto stått tidigare matcher.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-06 15:02
addeh

När jag hör eller läser något sånt så undrar jag var integriteten i att vara supporter till ett lag finns. Pinto är en del av klubben du håller på. Många här inne tycker säkert olika om det här, men jag skulle önska att du visade mer respekt och lojalitet till enskilda spelare i truppen. Nu handlar det inte bara om Pinto. Även Keita, Milito osv. Man kan inte ha 25 världsspelare i addehs smak.

När de spelarna väl har spelat så har de förtjänat det, tror knappast att du vill vinna alla titlar mer än va de själva gör
Valencia rågi - Kung M.Llorente!
2011-04-06 15:00
Lika som bär: Pearl Harbor - "Krönika: Björnen har vaknat" bäst att alla lägger sig på rygg...
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-06 14:55
Mesut Özil "the next one"

"Du kan inte blunda för att Real blivit ett bättre lag sen Mourinho kom."

Det är väl subjektivt? Han har kommit längre i CL, men han har inte samma poäng i ligan som Pellegrini hade vid denna tiden förra året. Dessutom tycker jag personligen att han inte lyckats införa nån slags spelidé som får ut det maximala av dom bra spelarna ni faktiskt har.

Jocke_B

Självklart tycker jag inte det är fel att ett fan är hoppfullt inför framtiden, men ärligt talat, om vi går vidare och teoretiskt sett slår ut er så ser jag inte att ni har förbättrat er detta året jämfört med andra trots att ni i år kommit längre. Anledningen är att ni inte heller i år då lyckats slå ett stort lag i CL-slutspelet (med all respekt åt Tottenham och Lyon). Milan däremot får väl räknas som storlag och det är därför jag tycker artikeln passat bättre då, eftersom ni faktiskt var ganska mycket bättre än dem men, som du säger, det handlar kanske inte om hur bra ni var och är spelarmässigt.

Det var inget konkret i artikeln jag störde mig på, mer grejen att så fort det går bra för Real i CL så poppar det upp en artikel som handlar om hur någon slår sig på bröstet och säger "Ha - nu är vi på gång". Jag menar, vi har sett det förut. Och det gick knappast bra. Man ska inte missa att du kritiserar Real mycket i artikeln men samtidigt liknar du laget vid en björn som symboliserar något stort och starkt, OCH skriver en liten text om hur madridismon är något som bär laget genom vått och torrt, så i mina ögon är det lite att slå sig själv på bröstet.

Jag menar inte att vi är givna favoriter i de kommande mötena (om de blir mer än två, det vet vi inte än), men senaste gången det kom en liknande artikel torskade ni mot Liverpool och förlorade mot oss. Det var mer det jag reagerade på.

edit: Det jag skrev innan var inte riktat till dig personligen, så jag hopppas du inte tog illa upp ;)

addeh

skäms ;) tycker Pinto har visat bra form de senaste matcherna han har stått i mål. Han förtjänar att stå även mot Real. Inte fint att önska skada på en spelare (inte heller en lång skadetid i ditt fall!).
Barcelona Gonzalez_Barca - Anims Abidal
2011-04-06 14:53
loggar in för första gången sedan 24 timmar sen (har varit på min studentskiva, inte haft någon koll på matcherna) och ser att Inter torskat med 5-2!! och Real har vunnit sin match ganska enkelt får man väl säga.. Men.. "Krönika: Björnen har vaknat! "


HHAHAHAHAHA
Barcelona Heywood Jablome - Xavi
2011-04-06 14:52
Jag föredrar faktiskt också att Valdés ska stå.

Han har varit en en fasansfull bra form och det kommer att behövas i en final mot Real Madrid. Vi ska komma ihåg att det var längesedan Pinto stod. Han kommer säkerligen att få stå i helgen mot Almeria.

Hur är hans form egentligen?

Jag vet att Pep inte kommer att bänka Pinto om inte Pinto blir skadad eller liknande. Och därför hoppas jag precis som addeh, med glimten, att han missar cup-finalen ;-)
Atlético addeh
2011-04-06 14:50
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Vad har det med medgågnssupporter att göra? Jag vill att Barça vinner alla turneringar man ställer upp i och eftersom Valdés är vår bästa målvakt hoppas jag han får stå i en cupfinal. Jag vet, det lät inte alls bra att hoppas Pintos skada är allvarlig, vilket jag egentligen inte gör, men även om han har stått alla matcher fram till finalen vill jag att Valdés skall stå.
Barcelona Messidinho_10
2011-04-06 14:50
Är det någon mer som har nappat på betfairs-tröjkampanj, för 200kr?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-06 14:39
addeh

Ja, det låter horribelt. Han förtjänar att stå i finalen. Oavsett vad resultatet blir så är det han som har stått ända till finalen och jag hoppas han blir frisk till den matchen.

Ni som är snabba på kalla folk medgångssupporter... Säger inte att du är det men...
Atlético addeh
2011-04-06 14:31
Även om det låter horribelt att säga så hoppas jag Pinto stukade foten rejält så han missar Copa del Rey-finalen.
Jocke_B
2011-04-06 14:27
El Braco Bojan Krkic FCB's nr. 9.

Att vi i redaktionen skulle överdriva med våra sympatier mer än någon annan är något som får stå för dig. Om jag ska tala för mig själv så har jag väldigt svårt att skriva under på att jag skulle vara någon hejaklacksledare, snarare tvärtom. Jag håller på Real Madrid, det kan man aldrig komma ifrån, men målet är ändå att skildra Real Madrid på ett så objektivt sätt som möjligt. År efter år har jag och andra kollegor kritiserat alla tänkbara delar av klubben och alla vet vi vilken lång downperiod Madrid har bakom sig ur flera olika perspektiv.

Syftet med artikeln var knappast att slå sig själv för bröstet och måla upp Real Madrid som världens bästa lag, för det är vi inte, det är jag den första madridistan att erkänna. Utifrån samma tankesätt där jag kritiskt ser på Real Madrid så har jag, oavsett hur mycket det har svidit i mitt hjärta, alltid gratulerat och hyllat Barcelona under de senaste årens överlägsenhet. Däremot är jag medveten om att alla madridistas inte agerar på samma sätt.

Själva huvudpoängen med artikeln är glädjen över att finnas med och lyckas under den här tiden på året men framförallt atmosfären på Bernabeu som inte har några liknelser under de senaste åren. Att vissa delar kryddas med subjektiva värderingar är en annan sak och jag har full respekt för att Barcafans inte köper mina åsikter.

Att den skulle varit malplacerad måste jag dock invända mig emot och upprepa hur utgångspunkten inte är den spelmässiga kvalitén som precis som du säger höll högre nivåer i höstas. Men det har inte spelat någon roll hur bra eller dåligt Real Madrid spelat under specifika delar av de senaste säsongerna, vi har lik förbannat åkt ut i åttondelsfinalerna och klubben har inte varit i närheten av den här typen av match eller inramning under väldigt lång tid i det europeiska spelet.

Huruvida vi vinner majoriteten av de kommande klassikerna låter jag vara osagt. Inget av våra lag har nått semifinal ännu exempelvis så det känns tidigt att spekulera i dem banorna. Men om du är intresserad av mina generella utgångspunkter när det gäller styrkeförhållandena Barca - Madrid så är Barcelona solklart favoriter. Däremot vill jag inbilla mig att höstens match inte speglar lagens förhållande till varandra fullt ut. Real Madrid underpresterade å det grövsta den där kvällen och ett optimalt spelande Madrid bör ha en chans att slå Barcelona. Men visst inser jag problematiken i att årets Madrid exempelvis ska vara redo att slå Barcelona över två matcher men det är givetvis min förhoppning.

Jag får ursäkta ett långt inlägg. Nu får jag lämna er i fred inför kvällens batalj!
Annons: