/spanien/barcelona/forum/13117.aspx/spanien/barcelona/forum/13117.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
LOTG - Cruijff #9
2011-03-19 00:38
För att vara tydlig: jag skrev inte att utländska spelare var lika mycket värda som våra egna produkter, ordet var legender. Men om vissa härinne betraktar Stoichkov, Cruyff, Messi m.m som mindre värda pga av deras nationalitet är det givetvis fritt fram.
Barcelona Frodo
2011-03-19 00:35
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!

Hehe, Deulofeu hade tydligen en mattelektion när han fick beskedet. När han kom sent drev några av spelarna med honom. Jag tror att han bor hemma precis som Xavi gjorde och därmed kanske också går i en vanlig skola. Det går bra för killen just nu. Stjärna i Juvenil A och redan debuterat med b-laget. Tränat med a-laget och ses som en av de största talangerna i La Masia. Sponsorkontrakt som ger honom 150 000 euro per år. Förhoppningsvis håller han fötterna på jorden.
Hunting Bears
2011-03-19 00:33
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!

Exakt. Och så länge dessa spelare ger 100% för laget i sin strävan efter framgång så har jag inga invändningar. Den enes glöd kan komma från sin kärlek till klubben och stoltheten i att vara katalan. Den andres glöd kan komma från mer individuella aspekter såsom att vinna titlar, gå till historian etc. Båda är fullgoda anledningar till att ge 100% för ett lag. Men det är en skillnad mellan dom som spelar för sin klubb i sitt hjärta och de som sträva efter titlar.

Att påstå något annat är direkt löjeväckande. Detta gick dock lite utanför diskussionen Pep vs Messi som jag kan garantera båda två brinner för klubben. Men det är svårt för Messi att ta in den katalanska identiteten när han är argentinare och hans släkt är argentinare/italienare.

Tja, Real verkar ju ha gett upp Castillan helt och litar på att de välmående spanska bankerna köper in dom lite godis varje sommar. Också en idé för att bedriva en klubb.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!
2011-03-19 00:30
"Många spelare som kommit till Barcelona vill vinna titlar, I can't blame them."

Bästa exemplet är väl Zlatan som sa rent ut att han ville gå till den klubb som hade störst chans att vinna CL. Inte så att han kom till Barcelona för att käka tapas och lyssna på Peps seny snack, obviously....

"Det är väl samma för vilken klubb som helst, en egen produkt kommer fansen alltid ta till sig i högre grad. Han är ju av samma skrot och korn som de som är på läktaren. "

Och där är anledningen till varför jag äcklas över att många maränger ser C-Ron som ersättaren till Raul. Fyfaan alltså.
Hunting Bears
2011-03-19 00:27
Det är väl samma för vilken klubb som helst, en egen produkt kommer fansen alltid ta till sig i högre grad. Han är ju av samma skrot och korn som de som är på läktaren. Förstår inte problematiken eller det kontroversiella i detta. Trodde detta var helt uppenbart och fullt logiskt.
Barcelona Hetfield
2011-03-19 00:26
LOTG

Givetvis så kan utländska spelare ha enormt värde i klubben (Cruyff, Rivaldo, Koeman, Ronaldinho osv.) men jag (det är bara vad jag tycker) att de katalanska spelarna har ett högre värde och status. Rätt eller fel är subjektivt. Det handlar inte om främlingsfientlighet, det handlar bara om att det är så det funkar. Det är så överallt.

Nu var diskussionen vem man skulle välja mellan Guardiola och Messi, och jag valde då Guardiola föratt han är betydligt större för laget, både nu och då.

Hunting Bears
2011-03-19 00:25
Handlar inte för fem öre om att man saknar respekt för icke-katalaner. Bara att dom bedömds på andra grunder. Jag ser det som fullt naturligt. Många spelare som kommit till Barcelona vill vinna titlar, I can't blame them. Andra är hör för att det är den klubben de höll på som barnsben.

Ta Eto'o t.ex, jag ifrågasatte aldrig hans vilja att vinna, men hans vilja att vinna kom fråm andra delar av hans hjärta än katalanerna förmodar jag. Han sa ju själv att Mallorca var klubben i hans hjärta i Europa och jag förstår honom.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!
2011-03-19 00:25
Hunting Bears

Nej antar inte det men tror inte heller B-laget sitter och pluggar i en klass för sig :P kontrasten blir rätt stor när han sitter och pluggar som en vanlig Svensson (eller Jesus Maria eller vadfan det nu är i Spanien) för att sedan samma dag bli uppkallad till FC Barcelonas A-lag. Tror inte han sitter o grinar över att plugget är jobbigt direkt :P
LOTG - Cruijff #9
2011-03-19 00:22
Hetfield - Hunting Bears

Om inte utländska spelare (legender) har samma värde, hur tror ni att sånna som ni värderar utländska fans? Har vi något värde alls?Knappast. Återigen hyllar jag Barcelonas mes que un club-filosofi men att förneka all koppling till utlandet är bara för mycket. Utlandet har hjälpt till att bygga själva fotbollsklubben minst lika mycket som lokalbefolkningen. Ska inte dra ut på det hela med att lista utländska profiler genom klubbens historia som gjort oss till vad vi är ens. Respekterar givetvis er åsikt också. Go´natt.
Barcelona Criff
2011-03-19 00:22
och VI har tur med domarna? Jo Tjena!
Hunting Bears
2011-03-19 00:19
Messidinho_10

Nej det är nog rätt lugnt, jag har varit cule sen 00 ungefär. Och varför i helvete bryr du dig om när andra blev supportrar? Är du så jävla osäker på dig själv att du måste ifrågasätta andras tankar kring klubben? Varför fan bryr du dig om när någon annan började hålla på klubben?

Du agerar närmast schizofrent här på forumet. Du säger å ena sidan att vi inte ska tjafsa om detta, samtidigt var det du som började kalla mig medgångssuporter. Sen lyckas du ändå insinuera att jag är det i samma mening som du menar på att vi ska sluta tjafsa.

Sluta tro att du är sån jävla underground-cule.
Barcelona Messidinho_10
2011-03-19 00:17
Hunting Bears

Ähh orka tjaffsa om detta nu, vi tar det efter Messi lägger skorna på hyllan. Om du nu inte har hunnit byta lag dvs..
Barcelona Hetfield
2011-03-19 00:15
LOTG

Klurig fråga.
Nej, det må vara konstigt, men jag håller Puyol, Xavi, Valdes, Busquets osv. i ett helt annat fack än resten.
Messi är en legend, men Guardiola kommer alltid att vara större.
Hunting Bears
2011-03-19 00:15
LOTG - Cruijff #9

Jag personligen vill inte sätta som svensk i Göteborg och säga att Messi är större då jag inte har en aning hur viktigt det är med att vara katalan.

Katalaner anser generellt inte det vad jag förstått.
Iniesta och Messi må vara undantag men generellt så nej. Dom ses på två olika sätt, katalanerna bedömds som katalaner och alla andra som en annan grupp spelare.
Barcelona Figeta - Anims Abidal
2011-03-19 00:14
Hunting Bears

Så sant, men tycker vi lägger ner den här diskussionen nu. Det är en väldigt obehaglig fråga jag inte vill svara på och hoppas verkligen det inte händer någon liknande!
--------------------------------------

Över till matchen imorgon. Har faktiskt inte känt nerver inför en liga match som denna på väldigt länge. Varför? jo för att det bara är 5p ner till Real och man vet aldrig vart man har Getafe. Dem kan tända till från ingenstans och speciellt mot topplagen som vi sett flera gånger tidigare. Vi har även haft lite problem med truppen när det gäller skador och Abidals operation. Vi får heller inte glömma att vi tappade poäng mot Sevilla. Även ifall det var en tuff match och att vi hade haft ett tufft spelschema så vet man inte hur det påverkas spelarna.
LOTG - Cruijff #9
2011-03-19 00:13
Hetfield

Varken Hunting Bears eller ditt inlägg svarar på frågan? Anser du inte att utländska spelare kan ha samma värde som våra egna katalanfödda produkter?
Hunting Bears
2011-03-19 00:11
Messidinho_10

0/10.

Läste du ens inlägget eller? Det är svårt att ta dig på allvar när ditt namn är Messidinho_10 och du så fort någon har en bättre argumenterad åsikt än din egen tar till begreppet medgångsfans.

Din attityd och ditt namn får mig att vilja tro exakt det om dig men jag bryr mig inte ett skit om när du blev fan då det inte rör mig i ryggen.

Men din nivå här är fan skrämmande låg.
Barcelona Messidinho_10
2011-03-19 00:10
Hunting Bears

Men snälla medgångsfans eller?? Messi kom till Barca som 13åring, känner du inte till det? Klart som fan att han vet vad det innebär han är förfan växt upp i Barcelona.
Barcelona Hetfield
2011-03-19 00:09
LOTG

Främlingsfientlig? Take it down a notch will you?

Messi kommer aldrig anamma sig kulturen och historien som Pep har i blodet. Messi är en bättre spelare än Guardiola någonsin var, men Guardiola kommer alltid vara större i Barcelona. Jag tycker att Hunting Bears sammanfattar det bra, så jag hänvisar till det han skrev.

Så jag sammanfattar väl: Kommer det till valet mellan Pep och Messi så hade jag valt Pep utan att blinka. Jag gillar Messi, jag är tacksam för allt han har gjort och att vi har en spelare som Messi i laget.
Atlético addeh - iAnims Abidal!
2011-03-19 00:07
Hetfield

Äh, du kan ju inte jämföra Ronaldinho & Rijkaard med Messi & Pep när tränarna har helt olika status i klubben. Självklart hade jag valt Ronnie före Rijkaard då, utan att blinka.

Den här frågan är ungefär som att välja mellan pest eller kolera. Man vill inte välja något. Låt oss hoppas både Guardiola och Messi stannar i klubben en lång tid framöver.
Hunting Bears
2011-03-19 00:01
Diskussionen blir en smula konstig då ingen av oss här är katalaner och kan inte ens ana hur viktigt det är med Kataloninen, det katalanska språket, historian och relationen till Madrid. Den här biten kommer Messi aldrig ta del av.

Guardiola har ju citerat Katalanska frihetskämpar i sina tal vid olika tillfällen när Barcelona vunnit titlar. Tror det är svårt för folk att förstå att Barcelona som klubb har gått utan titlar tidigare, men att vara en klubb för katalaner kommer den alltid att vara.

Messi har inga släktingar som kämpat i Spanska inbördeskriget, Pep har född när Franco fortfarande levde. etc etc, jag kan hålla på i oändligheten.

Barcelona är inte endast det sportsliga. Och finns ingen som fångar det sportsliga och det kulturella, politiska så bra som Pep

Hade det varit en klubb med en mindre intrikat historia kantad av förtryck och frihetstankar än Barcelona hade nog Messi stått högre. Men på grund av klubbens värderingar och vikten av det katalanska än idag så skulle jag tro att Pep hade suttit kvar. Såvida han hade velat sitta kvar en längre tid det vill säga.

Folket i Katalonien ser ju inte på sin klubb som endast en fotbollsklubb som spelar vacker fotboll. Franco dog så sent som 75 och arvet och minnen därifrån finns fortfarande på näthinnan för alla som är ungefär 40 år och äldre.
Hunting Bears
2011-03-18 23:55
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!

Tvivlar på att det är en vanlig skola han går på. Lär väl vara något i anslutning till La Masia förmodar jag? Men visst, kontrasten är enorm.
LOTG - Cruijff #9
2011-03-18 23:55
Hetfield

Vad försöker du säga, att Messi aldrig kan bli en "riktig" Barcelona spelare/representant? Efter allt han gjort för oss tycker jag han förtjänar lite mer än så nämligen. Katalonien i all ära, men det där låter som något på gränsen till främlingsfientlighet. Pep må vara katalan enda in i blodet men han har anpassat Cruijffs spelidé, och sist jag kolla är Messi en nutda Cruijff (förvisso väldigt olika, men av samma värde). Vad jag försöker säga är att Messi, trots sitt ursprung, är lika mycket Barcelona som nästa kille, se Xavi, Iniesta etc.

Anser du inte att utländska spelare kan ha samma värde som våra egna katalanfödda produkter?
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9. iAnims Abidal!
2011-03-18 23:54
Deulofeu (17) arrived late on training yesterday because he was at school when he received a call asking him to join the squad.

Tänk vilken känsla att som sjuttonåring få reda på att man ska träna med A-laget när man sitter och pluggar med skolkompisar. Undrar om man blir populär då liksom...
Hunting Bears
2011-03-18 23:53
Samtliga spelare går att ersätta, Pep är mer än en tränare. Han är ju en del av klubbens historia och hela dess sätt att fungera på

Man kan argumentera för att vi vunnit titlar innan Pep, men vi har även vunnit titlar utan Messi.
Barcelona Messidinho_10
2011-03-18 23:52
Pep i all ära men Messi är störst inget snack om saken. Till och med Pep har gått ut och sagt utan Messi hade jag inte varit här idag.
Hunting Bears
2011-03-18 23:46
Yaya24

City forumet är inte här. Yayanister ombeds ta sig till Albion och inte Spanien.
Barcelona >The Reporter<
2011-03-18 23:44
En kul grej bara, ni som varit o kollat Barca eller sett dom live någon annanstans, har ni någon rolig minne kvar då ni typ träffat någon spelare eller något?

Jag själv var och såg matchen mot Sevilla, 5-0. Efter matchen stannade jag kvar, ja såg de flesta utom Messi och Iniesta. Sedan så kom Villa på detta vis ( länktipset), han stannade och jag fick möjligheten att skaka hand med honom, bara jag ! :)
Barcelona Decinho
2011-03-18 23:43
Hunting Bears,

Men skillnaden är att Pep inte är större än klubben. Han ÄR klubben! Från topp till tå, rakt igenom. med honom vid rodret så hade vi kunnat hålla oss kvar i världstoppen i ett decennium, det är jag säker på. Jag säger Josep, utan tvekan.

Dock kommer vi aldrig ställas inför det här dilemmat då: 1. Jag tror tyvärr Guardiola kommer sluta efter nästa säsong, främst av fysiska skäl. 2. Om situationen mot all sans och förmodan hade uppstått så tror jag Pep hade lämnat självmant, som den culé och gentleman han är vill han aldrig få klubben i trubbel.
Barcelona Yaya24
2011-03-18 23:42
Pissar snet tpå Pep. Messi är större
Annons: