/spanien/barcelona/forum/13110.aspx/spanien/barcelona/forum/13110.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-12 12:02
Jag måste bara tillägga att det är så roligt att en kille som Iniesta är bland världens 3 bästa spelare. En vanlig kille, ser ut som precis allt annat än fotbollspelare, allt annat än en världsstjärna, han är lugn, blek, blyg...

Men jäklar som han spelar fotboll...
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-12 11:57
Behöver vi verkligen madridfansens bekräftelse angående Valdes? För oss har han varit ett vinnande koncept och har har vid flera tillfällen agerat den världsmålvakt som ett lag som Barca behöver. Då kvittar det vad madridistas säger om en sån spelare. Vem som är bättre och sämre kvittar sålänge laget levererar med dessa individer i laget.
Barcelona 1.70-ligan - Anims Abidal!
2011-04-12 11:53
Ber till gudarna att vi inte åker på någon skada ikväll, eller överhuvudtaget den kommande månaden. Vi har inga marginaler längre
Barcelona Barcamannen
2011-04-12 11:52
Kan ni madristas, i alla fall erkänna att Valdes världens bästa målvakte i världen just nu? Sälv tycker jag Casillas är bäst, men Valdes är inte långt efter. Tror han kan vara bäst inom 2-3år.
Atlético addeh
2011-04-12 11:52
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Özil har varit bra den här säsongen, men att jämföra honom med Iniesta är bara löjligt. Statistik och dylikt spelar ingen roll i den frågan, Andrés är just nu många gånger bättre.

När dem har ställts mot varandra har Özil varit underlägsen Iniesta. Först i VM-semifinalen där Spanien vann, för att inte tala om el Clásico i höstas då Özil slog bort nästan alla passningar & hörnor för att sedan bli utbytt i paus. Iniesta å andra sidan var en av planens giganter.

---

Hur mycket ska Madrid-redaktionen härma oss med egentligen? Först Casa Blanca, Skador & Avstängningar, och nu även en liknande el Clásico-artikel. Suck...
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-12 11:38
el Maestro!

Snacket om kvällens match tar väl vid om någon timme eller så, är nog ganska många som är i skolan/jobbar..
Att vi vann första matchen med så pass stora siffror gör nog överlag att det också blir lite mindre snurr på forumet men vad vet jag..
Barcelona el Maestro!
2011-04-12 11:30
Andreas - V.V [Barney S] :

Det var inte dig jag syftade på med mitt inlägg.
Jag tycker bara att denna diskussion om Casillas vs Valdes har generellt pågått ganska länge och är egentligen en onödan diskussion.
Mer intressant diskussion hade varit kanske om den kommande matchen. Eller är det El Clasicon som spökar?
Hoppas att det inte spökar hos spelarna bara;-).
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-04-12 11:16
Måste ha blivit gravt missförstådd..

Vad jag menade var..

Hur kan Barcelona släppa in så lite mål när dom har en sån "fruktansvärt dålig målvakt" och inte heller några bra backar? för så låter det i Puertan..

Att jämföra mot Real Madrid världens bästa backlinje + målvakt som släppt in mer mål? Det var inte en jämförelse rakt av utan jag förstår bara inte hur ni resonerar då?
Vad är det som gör att Barca släpper in så lite mål? Om både Valdes och backarna suger..

Kan väl påpeka att Casillas var min idol när jag var mindre och stod i mål, så jag tycker inte han är dålig, tvärtom tycker jag att han är bäst i världen när han presterar.

Vad jag dock inte förstår är som sagt ovan, hur man kan säga att Barcas defensiv suger och att vi ändå släppt in minst mål, får inte ihop det..
Barcelona Hetfield
2011-04-12 11:12
Seriöst, behöver man verkligen diskutera om detta? Casillas är den klart bättre målvakten, och enligt mig så är han världens bästa målvakt när Buffon är skadad hela tiden. Valdes har blivit en av världens bästa målvakter de senaste åren, men han har fortfarande en bit kvar när det gäller att nå Casillas. Casillas är given i landslaget och lagkapten (for some reason....), det är hyfsad merit.
Så är det bara.

Statistik är inte allt här i världen, om vi skulle gå på enbart statistik så skulle Bojan vara rena legenden i laget med tanke på hans antalet spelade matcher, men vi vet att de flesta matcher är inhopp på 10-20 min. Folk som påstår att Özil är bättre än Iniesta är bara idioter, simple as that. Man måste vara helt IQ befriad föratt påstå det och jag tänker inte ändra åsikt för det. Man kan vara färgade i frågan, men lite realism måste väl finnas.
Barcelona el Maestro!
2011-04-12 11:08
Tänk om Casillas hade spelat i Barca!
Då ha nog ingen här sagt annat än att han är nummer 1 i Spanien och i världen. Erkänn att Casilla är bäst i världen. Han är numero uno i Spanien. Han är kapten i landslaget. Bara hans lugn och ledarskap ger honom en stabilitet så få målvakter har idag. Att erkänna att Casillas är bäst är inte samma sak som att hävda att Valdes är dåligt. Tvärtom har Valdes idag vuxit till att bli en av världens bästa målvakter. Ingen kan ta de kvalitéerna från honom.
Barcelona Larsson1333
2011-04-12 11:00
Elbraco

Håller helt med dig, dumt att riskera onödiga kort och skador på viktiga spelare, plus att det är en perfekt chans för Fontas att få lite matchtid, så länge han får spela med Pique går allt kanon

Att jämföra Özil och Iniesta går inte, Özil kanske har bättre statistik, men enligt mig är Iniesta världens bästa mittfältare, något annat går inte att säga

Angående Casillas och Valdes så är det som någon sa igår, Casillas har vart en världsmålvakt i flera år nu och har på så sätt fått den titeln och erkännandet, Valdes har blivit riktigt bra de senaste 3 åren. Ska vi se till senaste 3 åren är det ju snarare så att Valdes har slutat med dom genomgående missarna som var typiskt för honom, menas Casillas har dragit till med ett par härliga. Nu säger jag inte att Valdes är felfri, men han har i stort sett tagit bort dom och blivit en riktigt härlig målvakt! Vem som är bäst går väl inte säga, madristas kommer alltid anse Casillas som bäst och vi cules kommer föredrar Valdes i många fall.
Barcelona Gourmet
2011-04-12 10:59
Åh gud! Det var den bästa inför jag någonsin läst! Strålande jobb Armin Samandi! Du är bäst alltså!
Saknar ord för denna detaljrikedom, den stämning du bygger upp! - NOT.

Barcelona el Maestro!
2011-04-12 10:58
[RealMadrid - R9 Ronaldo]:

Ja, Casilla är en bättre målvakt än Valdes. Helt klart enligt mig.
Även om Valdes har höjt sig rejäl under senare åren så har Casilla en mäktig historia att falla tillbaka på. Casilla har visat en bra kontinuitet på den högsta nivån under en längre tid. Den målvakt som jag tycker ligger närmast till Casilla är Buffon. Valdes tillhör dock enligt mig i topp 4.

Du kan inte jämföra Iniesta och Özil. Özil har spelat på den nivån som han spelar idag i en enda säsong än så länge. Vänta några år till innan du kan jämföra honom Don Iniesta.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-12 10:56
Lite roligt att pajasen Kaljic skriver att Valdés är "mindre intellektuell" i deras clasicoartikel. Han verkar ha glömt diverse Realspelares reaktioner efter senaste vinsten. Ramos som slår till två av sina landslagskamrater och annat moget uppförande från andra vittröjade. Hade Ramos varit engelsk hade han blivit avstängd från landslaget garanterat. Det här med att tänka först och tala sen är inget Realred sysslar med.
Denna introduktion har för övrigt clownen Drilon.
"Drilon Pollozhani - Ordens mästare. Skriver som bäst när känslorna är som hetast. En versatil och kunnig skribent med ett stort ordförråd."

Pinsam tystnad.
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-12 10:50
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Haha vilken dubbelmoral? Kollar du inte på matcherna eller? Iniesta har varit bättre än Özil på planen. Valdés har varit bättre än Casillas på planen och i statistiken.
Konstiga människa.
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-04-12 10:47
AndeD

Nu kom dubbelmoralen upp, som vanligt.
Valdes har bättre statistik = bättre än Iker.
Özil har bättre statistik = sämre än Iniesta.
Jag förstår inte logiken.
Detta leder ingen vart, hejdå!
Barcelona el Maestro!
2011-04-12 10:46
Madridsnacket börjar väl idag i deras presskonferens inför morgondagens match och den efter matchen. Barca har haft sin konferens igår. Ja, så länge Mourinho inte väljer att skicka ut sin assisterande tränare igen vilket jag har svårt at tro att han gör. Presskonferensen kommer att hållas i England och Mourinho kommer troligen att inte vilja missa möjligheter att stå i ramljuset. Han vill säkert göra lite extra reklam för sig i England.
Jag kan redan nu säga att jag tippar att Mourinho kommer att ta över som tränare i Man City, antingen i nästa säsong eller säsongen efter. Det är en hög odds på det.
Han är ju en legoknäckt som bekant som alltid är utefter egen vinnande i sin karriär.
Barcelona Myrran
2011-04-12 10:45
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Än en gång, argumenten håller för vad JAG vill bevisa. Att Valdes inte är en dålig målvakt som många få det till och att Barcas backlinje inte är ett "skämt". Beror helt på vad man utgår från. Att bevisa något så pass objektivt som vem som är bäst på sin position är bland det svåraste som finns. Alla har rätt till sin åsikt.

Dock tycker jag det är synd att många tar argument mot Valdes av att han gör mycket misstag. Va liksom 5 år sen det hände någorlunda ofta. Ska man gå på det så är Marcelo t.ex. en vänsterback med mycket mycket stora brister i defensiven. Är det sant i nuläget? Nej inte direkt va?

Sen vem som är bäst av Iker och Valdes. Det jag kan säga är att jag hellre har Valdes i Barca än Iker på grund av att han är grym 1 mot 1 och är väldigt alert på att gå ut och stoppa genomskärare utanför straffområdet. Även hans hjärta spelar ju in här. Iker kan säkerligen göra samma saker men han spelare just nu på ett annat sätt än Valdes.
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-12 10:41
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Nej, men Valdés har varit bättre än Casillas denna säsongen. På planen och i statistiken.
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-04-12 10:38
Myrran

Jag tycker att Iniesta är en bättre fotbolls spelare än Özil. Det tror jag alla är överrens om, lika så trodde jag att alla var överrens om att Iker är en bättre målvakt än Valdes också. Det jag försökte bevisa var att era argument inte håller.

AndreD

Återigen. Har Özil varit bättre än Iniesta denna säsong? Hans statistik säger ju det.
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-12 10:37
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Nej vi påstår inte att Valdés är bättre för att han har bättre statistik. Vi påstår att han har varit bättre de tre senaste säsongerna, men att Casillas har en högre högstanivå, som han sällan visar upp.

Nej, jag visste inte att Özil var mittfältare. Jag trodde också att Casillas var anfallare och Messi mittback.
Barcelona Myrran
2011-04-12 10:34
Alltid lika kul att läsa diskussionerna här. Gick själv in med statistik igår i målvaktsdebatten. Den började ju med att denna mening kom upp:

"Jag får inte ihop mattematiken här? Enligt (vissa) Real fans har dom världens bästa försvar och även världens bästa målvakt och Barcelona har en riktigt kackig målvakt i Valdes, även backlinjen är ett skämt med en filmande Alves, en slö Pique och en "slut" Puyol.. Abidal är väl den enda som är "ok" enligt dom.."

Så försöker bevisa att Valdes inte alls är en dålig målvakt eller att våran backlinge är ett skämt. Detta uppfattas av alla att man försöker bevisa att Valdes är bättre än Iker. Tycker båda är på en lika bra nivå ungefär. Svårt att jämföra då det är två helt olika målvaktsroller som spelas. Valdes spelar med ett lag som har i snitt 70 % av boll men han spelar mycket mer som en "sweeper-keeper" än Iker.

Sen kommer det alltid vara så att culés tycker Barca spelarna är bäst och Maraängerna tycker Los Blancos spelare är bäst. Går inte att komma ifrån.
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-04-12 10:33
Detta är enligt mig.
Ni påstår att Valdes är bättre för att han har bättre statistik, och jag visar fram information som säger att Özil är bättre än Iniesta om vi går efter samma kriterier.

Men det gäller inte när det är en Madrid spelare som har fördel antar jag, eller?
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-04-12 10:30
AndreD

Nu blev det pinsamt. Så du menar att Özil och Iniesta inte är samma spelartyper?
Ha-ha!

Du kanske har missat det men Mesut Özil är en mittfältare.
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-12 10:28
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Varför jämför du inte Messi med Özil som spelar på samma positon?

Messi 29+17 = 46
Özil 6+10 = 16

Oj.
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2011-04-12 10:25
AndreD

Vi kan jämföra Iniesta med Özil. Om du nu anser att det är bättre.
Iniesta gjort ett mer mål, fast Özil har gjort fler assist och har i och med det fler poäng än Iniesta. Är han bättre bara för att statistiken säger så?

Iniesta 7+3 = 10.
Özil 6+10 = 16.
AndreD - Anims Abidal!
2011-04-12 10:16
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Att du ens jämför Xavi och Özil som är två olika spelartyper. Özil spelar högre upp i banan och gör därför naturligt fler assist. Xavi är en spelmotor som för det mesta brukar spela fram de som gör assist, t.ex. Alves. Det är fan ett hån mot Xavi att jämföra han med Özil.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-04-12 10:08
Ska inte gå in på målvaktsdiskussionen. Men jag antar att Casillas tycker det är underbart och roligt att spela med Barcelona i landslaget.
elbraco - Bojan Krkic FCB's nr. 9.
2011-04-12 10:07
Possible line-up (vs Shakhtar): Valdes - Alves Pique Busquets Adriano - Xavi Mascherano Keita - Pedro Messi Villa

Tycker inte alls om den elvan. Alldeles för många ordinarie. Thiago, Fontas, Maxwell, Adriano och Afellay bör alla starta!

Adriano Fontás Pique Maxwell
Masch
Thiago Keita
Pedro Messi Afellay

Så hade jag ställt upp elvan eftersom Villa känns sliten och ofokuserad. Även Alves och Xavi borde bänkas, onödigt att slita ut Alves i en given match, samt Xavi som säkert kommer dra på sig en onödig småskada. Dessutom är det guld värt för Fontás och Thiago att få CL-erfarenhet på en jävlig arena.
Barcelona Barca4eva
2011-04-12 10:01
[RealMadrid - R9 Ronaldo]

Nu handlade det om målvaktsdiskussionen, därför tog man upp det.
Annons: