/spanien/barcelona/forum/1311.aspx/spanien/barcelona/forum/1311.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
7/12/2016 21:14
[QUOTE=the cameroonians]Det kan man tycka, särskilt som de som kommer konkurrera om platsen efter Alves har spelat högerback i sådär 10-12 matcher vardera. Inte optimalt. Men Alba behöver konkurrens, hade dock hellre sett att Umtiti fått den speltiden, för risken är att han kommer nöta mycket bänk med tanke på att Mascherano är förstavalet och Mathieu är något av Luchos favorit. Annars är jag såklart lite inne på det Andresito skrev om Grimaldo, men det skeppet har seglat och kommer aldrig mer tillbaka. Men det är bara att välkomna Digne och hoppas att han övertygar! [/QUOTE] Du kan inte spela en mittback som ytterback i Barca, de är på tok för dåliga offensivt. Det har vi fått erfara med Mathieu redan. Risken hade varit att Umtiti spelar för dåligt som ytterback, Alba får ingen konkurrens och Umtiti får kasst självförtroende samt Culés som kommer hata sönder honom för evigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
7/12/2016 21:02
@koeman92:
Det kan man tycka, särskilt som de som kommer konkurrera om platsen efter Alves har spelat högerback i sådär 10-12 matcher vardera. Inte optimalt. Jag tror sportchef och ledning blev lite förvånade över att Alves valde att lämna redan nu, det finns nog ingen riktig plan för en ny högerback. Men Alba behöver konkurrens, hade dock hellre sett att Umtiti fått den speltiden, för risken är att han kommer nöta mycket bänk med tanke på att Mascherano är förstavalet och Mathieu är något av Luchos favorit. Annars är jag såklart lite inne på det Andresito skrev om Grimaldo, men det skeppet har seglat och kommer aldrig mer tillbaka. Men det är bara att välkomna Digne och hoppas att han övertygar!
Barcelona El Pistolero #9
7/12/2016 20:59
[QUOTE=Blaugrana91]Hade hellre sett att vi värvade en högerback i form av Hector Bellerin. [/QUOTE] Han kommer nästa säsong, rätt övertygad att vi kommer gå all in då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
7/12/2016 20:59
Jahapp, Lucas Digne för €16M. Till en början när jag läste bomben så blev jag lite förbannad, mycket pga för att han var rätt kass mot oss i CL förra säsongen. Men efter att ha läst många positiva kommentarer från Roma-fans på twitter så har jag ändrat mig, detta kan bli bra. Många beskrev honom som han har ett steg kvar till världsklass. Han är 22 år, snabb, teknisk, bra offensivt (tillskillnad från Marlboro). En bra back-up värvning. Nu fattas bara en mittfältare och en anfallare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
7/12/2016 20:55
Hade hellre sett att vi värvade en högerback i form av Hector Bellerin.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
7/12/2016 20:54
[QUOTE=Vampíro]Wow, nu har jag inte sett jättemycket av Digne men det är precis den profilen man ska gå efter. Ung, spännande och relativt billig. När blev man positivt överraskad senast? Well done ledning. [/QUOTE] När blev man positivt överraskad senast? Umtiti för fkn €25M :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - Puyol
7/12/2016 20:51
Lucas Digne klar för Barca. För knappt 200 mille. 5 års kontrakt. Han kommer göra Alba bättre. Alltid bra för vår trupp att vår bänk ser bättre ut. Titta på Reals bänk helt sjukt. Vi måste tänka på att våra spelare kan skada sig då måste vi ha ersättare direkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
7/12/2016 20:34
Själv är man ju inte överraskad att det presenteras värvningar samma dag som protokollen från Neymar-pakten offentliggörs.I morgon kommer vi få höra hur "bra" ekonomin är. #nuñismo Barcelonas ledning har accepterat följande från åklagarsidan; 1. Att de första €40 miljonerna som gick till Neymars pappas företag 2011 och 2013 hade för avsikt att dölja den faktiska operationen. 2. Att de kontrakt som upprättades med Neymars pappa ifråga om scouting etc var simulerade och instrument för att gynna Neymar JR än mer ekonomiskt. Under sin presskonferens i samband med att denna pakt röstades igenom av styrlelsen, samt presskonferensen den 30:e juni talade Bartomeu om att detta handlade om "misstag i skatteplanering/redovisning", men faktum är att detta är helt och fullt medvetna brott. Följden är som bekant att klubben får ta på sig skulden för våra två senaste presidenters medvetna kontraktsfingering och är nu stämplad som kriminell. Till detta har klubben fått böter på €5,5 miljoner samt sedan tidigare fått betala över €14 miljoner i ytterligare skatt för affären. I vilken annan klubb som helst hade fingerade kontrakt lett till en omedelbar spark i röven av de ansvariga, men i FC Barcelona finns 25.000 medlemmar som ff inte förstått att denna junta är allt annat än "BoPelAlBarca" - dvs bra för Barcelona. Men vi vet alla hur det kommer att låta. "Vi fick Neymar, inte Real" - typ. Men hur var det nu, visst ville Neymar BARA spela för Barcelona, det handlade aldrig om pengar...väl... Nåja, ska inte besudla forumet mer i detta ämne.Allt i länktips (spanska) för eventuella intresserade.
Tiki-Taka
7/12/2016 20:31
Eller Tysklands VB Hector....Digne är högst medioker
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
7/12/2016 20:03
Varför inte köpa Raphael från Portugal för 12 m euro!?!? Helt obegriplig!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
7/12/2016 19:53
Men vänta, är inte Digne vänsterback? Är det inte en högerback man bör gå efter i första hand?
Barcelona Rambla~
7/12/2016 19:51
El Barça pagarà 16 milions per Digne. El demana Luis Enrique, q vol competència per a Alba. Mathieu i Umtiti són centrals. Adriano marxarà. @xavicampos Var inte Rafael Guerreiro tillgänglig för €12m innan EM? I mitt tycke den bästa ytterbacken under EM.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Octopus of Badia
7/12/2016 19:40
Det verkar trots allt bli 16M vi betalar, och inte 20M.
Barcelona Andresito
7/12/2016 19:04
ter Stegen ryktas bli förstamålvakt på riktigt.
Umtiti och Digne kommer in medan Alves lämnar, samtidigt som Adriano, Vermaelen och Douglas troligtvis inte bär blåröda tröjor nästa säsong.
Denis Suárez värvas till mittfältet och Samper flyttas upp (även om han troligtvis lånas ut).
Och en yngre anfallare som exempelvis Vietto eftersöks.
Good stuff!

Men: Den påbörjade utrensningen och föryngringen börjar egentligen för sent. Många rutinerade spelare försvinner medan hungriga talangfulla spelare kommer in. Detta borde man ha gjort gradvis över flera år och inte i klump som det görs denna sommar.

Nu kommer man i alla fall att ha en trupp som endast innehåller spelare som antingen redan är bra (Mathieu är längst ner i detta fack) eller som har utrymme att utvecklas (Munir längst ner). En sådan trupp har vi inte haft på många år. Men det kan kosta oss att göra så många förändringar under en och samma sommar trots att startelvan är i princip orörd.

Gillar hursomhelst det långsiktiga tänket, något som har varit en brist sedan denna junta tog över.
Barcelona Vampíro
7/12/2016 18:27
Nu tror jag inte heller att Digne ska ta över platsen nästa säsong. Men det är aldrig fel att spetsa till truppen och få in lite konkurrens. Minns hur bra Abidal blev efter att vi tagit in Maxwell och Adriano. Kanske kan Jordi Alba få en liknande utveckling nästa år då han kändes ganska trött och skakig mot våren. Det är för mig rätt strategi att ta in yngre spelare för att konkurrera istället för ambitionslösa gamlingar som endast är glada över att vara på Barças bänk/läktare under sina sista år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
7/12/2016 18:16
[QUOTE=The Octopus of Badia]Ifall hans klausul nu verkligen är 16M, varför ryktas vi betala 20M? Förhandlingsförmågan är kanske inte den bästa. [/QUOTE] Det kallas dricks.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
7/12/2016 18:14
En sak är säker, och det är att Alba inte kommer förlora sin startplats för så bra är inte Digne. Han är sämre än både Maxwell och Kurzawa, men han är som sagt bättre än både Mathieu och Adriano.

Hade hellre sett en spanjor ta den platsen. En plats som innebär anpassning till både land och spelidé med väldigt skral speltid, vilket inte blir lätt för fransosen. Hade ledningen och Lucho tänkt lite mer så hade vi kunnat spara dessa 12-20 miljonerna genom att behålla Grimaldo.

De positiva sakerna är ändå åldern och att han fått prova på spel i CL. Känns dock som en ganska stor chansning att slänga in när Alba är otillgänglig.
Barcelona Vampíro
7/12/2016 18:02
Wow, nu har jag inte sett jättemycket av Digne men det är precis den profilen man ska gå efter. Ung, spännande och relativt billig. När blev man positivt överraskad senast? Well done ledning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
7/12/2016 17:44
Digne? I didn't see that coming. Högerback borde väl snarare prioriteras över vänsterback?
Barcelona The Octopus of Badia
7/12/2016 17:35
Ifall hans klausul nu verkligen är 16M, varför ryktas vi betala 20M? Förhandlingsförmågan är kanske inte den bästa.
Barcelona The Octopus of Badia
7/12/2016 17:23
-
Barcelona The Octopus of Badia
7/12/2016 17:23
I värsta fall har vi fått en bättre back-up till Alba än vi haft under tidigare säsonger. I bästa fall har vi fått en spelare som på sikt kan konkurrera med Alba om en startplats. Det positiva här är att han endast är 22 (fyller 23 i år) och därmed har ett relativt högt återsäljningsvärde ifall han inte lyckas. Kudos till ledningen som gör en tredje (nåväl, Denis var ju ändå "vår") ung värvning i sommar för ett resonligt pris. Allt som fattas är nu en ytter och en striker så känns laget ganska komplett.
Barcelona Junta Dimision
7/12/2016 17:16
@Andresito:

Är väl en okej värvning i mina ögon, stagnerade när han gick till PSG. Var inte så jättebra under Rudi Garcia förra säsongen men växte rejält under Spalletti. Han är dock ung och utvecklingsbar vilket är positivt.
Barcelona Andresito
7/12/2016 16:54
Katalanska TV3 hakar på Mundo Deportivo och rapporterar om ännu en fransk landslagsman som satt på bänken under större delen av EM. Lucas Digne rapporteras ha en klausul på €16M och sägs vara klar för Barça enligt TV3.
Barcelona enkos
7/12/2016 16:40
@El Pistolero #9:

Bilder kan vara vilseledande. Jag tror också på att Messi är knäckt efter ännu ett misslyckande med landslaget. Jag hoppas han blir stark och har viljan att fortsätta vara motiverad. Hoppas Ronaldos EM guld blir hans inspiration så han blir ännu starkare och får lust att satsa på VM 2016.
Barcelona koeman92
7/12/2016 15:50
@Nesto:


Om det verkligen är så att Puyol & co tycker så illa om den nuvarande ledningen, hur kommer det sig att ingen av dem talade ut och sa något under valet förra sommaren? De hade chansen att försämra Bartos förutsättningar till den enorma valsegern han uppnådde, men valde att hålla tyst. Ganska märkligt med tanke på att just Puyol ganska nyligen hade avgått från sin roll som assisterande sportchef för "oklara orsaker" om jag inte minns fel.
Barcelona DM1982
7/12/2016 14:57
Ter Stegen will be Barcelona's first goalkeeper in all competitions for the 2016-17 season (Esport3) Det är dags att ter Stegen tar det klivet även om Bravo är en ruskigt bra målvakt. Kan inte minnas när Barça hade två då bra målvakter, ofta har det varit en bra och en hyfsad backup. Har en känsla av att Bravo kommer lämna tyvärr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
7/12/2016 14:19
OFFICIAL: Barça sign Samuel Umtiti.
Barcelona Andresito
7/12/2016 13:47
Z_Z Du har rätt. Länder som Portugal, Brasilien, Ekvatorial Guinea osv omfattas också av två-årsregeln. Läser på flera sidor att turkar räknas som EU-spelare i Spanien vilket innebär att Arda inte är non-EU. Reglerna i högstadivisonen säger att man kan registrera 3 icke-eu i 25-mannatruppen. Går man ner en division är gränsen max 2, och därefter är det 0. Frågan är då om Marlon över huvud taget kan registreras för spel i Segundan. Hittar dock inget officiellt direkt från RFEF angående de två sista styckena. Det kan vara felaktigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
7/12/2016 12:55
@Andresito:


Brasilien var dock aldrig en spansk koloni, utan en portugisisk. Men har för mig att det gäller samma regler för dem som för övriga sydamerika och tror du har rätt att det är två år.
Annons: